۲ پاسخ

ديابت حاملگي چگونه درمان مي شود؟

درمان ديابت حاملگي به معناي برداشتن قدمهايي در جهت حفظ سطح قند خونتان در دامنه هدف است. مي توانيد ياد بگيريد كه چگونه با استفاده از موارد زير قند خون خود را در سطح طبيعي نگاه داريد:

برنامه غذايي فعاليت بدني انسولين در صورت نياز 1- رژیم غذایی در دیابت بارداری

شما بايد با يك آموزشگر ديابت يا يك متخصص تغذيه كه برنامه غذايي براي كمك به انتخاب غذاهايي كه براي شما و جنينتان سالمتر باشد، مشورت كنيد. استفاده از يك برنامه غذايي به حفظ سطح قند خونتان در محدوده هدف كمك مي كند.  برنامه راهنمايي براي آنكه چه غذايي را بايد بخوريد چه ميزان بخوريد و چه وقت بخوريد به شما مي دهد. نوع انتخاب، زمان آن و ميزان آن همگي براي نگهداري سطح قند خون در محدوده هدف مهم هستند.  ممكن است توصيه به موار دزير شويد:

محدود كردن شيريني جات خوردن سه وعده غذاي كامل و يك تا 3 ميان وعده در طي روز مراقبت از اينكه كي و چه ميزان غذاي پر كربوهيدرات مثل  ( برنج نان – سيب زميني – ماكاروني ) و  مواد قندي  مصرف مي كنيد. برنامه غذايي به شما خواهد گفت چه وقت و چه ميزان كربوهيدرات در هر غذا و ميان وعده بخوريد. در غذاي خود فيبرها را به شكل ميوه ها، سبزيجات، غلات و نان وارد كنيد. 2-  فعاليت بدني در دیابت بارداری

فعاليت بدني مانند پياده روي و شنا، مي تواند به شما كمك كند، كه به سطح قند خون هدف خود دست يابيد. با گروه مراقبت از بهداشت خود در مورد نوع فعاليت بدني كه براي شما بهتر است صحبت كنيد. اگر در حال حاضر فعال هستيد، به تيم سلامتي خود بگوييد كه چه مي كنيد.

3-  انسولين در بارداری

بعضي زناني كه مبتلا به ديابت حاملگي هستند، علاوه بر برنامه غذايي و فعاليت بدني نياز به انسولين دارند. اگر لاز م است تيم سلامت به شما نحوه تزريق انسولين به خودتان را نشان خواهند داد. انسولين مي تواند از طريق خون شما به كودك برسد. پیشنهاد میکنم برای اطلاعات بیشتر این مقاله را علائم و درمان دیابت نوع 1 و دیابت نوع 2 چگونه است را بخوانید.

رژیم غذایی در دیابت بارداری

در دیابت بارداری چه غذایی بخورم؟

رژیم سالم در حاملگی حائز اهمیت است به خصوص اگر یک زن مبتلا به دیابت بارداری باشد. سطح قند خون بالا ممکن است برای زن و جنین در حال رشد مضر باشد. برای کمک به کنترل سطح قند خون، مهم است بر تعداد، نوع و چگونگی مصرف کربوهیدراتها نظارت داشته باشیم.

1- نظارت بر کربوهیدرات:

خوردن کربوهیدرات های پیچیده به جای کربوهیدرات ساده توصیه می شود. وعده های غذایی و تنقلات حاوی کربوهیدرات ها به طور یکنواخت در طول روز می تواند به جلوگیری از فشار قند خون کمک کند. انجمن دیابت آمریکا توصیه می کند که زنان مبتلا به دیابت حاملگی باید سه وعده غذایی کوچک و متوسط و دو تا چهار وعده تنقلات در روز بخورند. راه های دیگر برای تنظیم قند خون عبارتند از:

 اجتناب از مصرف کربوهیدرات بیش از حد در یک زمان مصرف کربوهیدرات های پیچیده ای که دارای فیبر زیاد هستند ترکیب کربوهیدرات با پروتئین یا چربی سالم فراموش نکردن وعده غذایی خوردن صبحانه با کربوهیدرات غنی از پروتئین و فیبر خوردن غذاهای با شاخص گلیسمی پایینخوردن غذاهای دارای گلیسمی پایین یکی دیگر از عوامل مهم در رژیم غذایی دیابتی ها است.

گلیسمی توسط ضرب مقدار گرم کربوهیدرات در نوع خاصی از غذا توسط شاخص گلیسمی آن (GI) محاسبه می شود. این تعداد تصویر دقیقی از تاثیر واقعی غذا بر قند خون را نشان می دهد. غذاهایی با میزان گلیسمی پایین آهسته تر از کربوهیدرات های ساده شکسته می شود، که معمولا به عنوان مواد غذایی با GI بالا شناخته می شود. بار گلیسمی 10 یا کمتر پایین در نظر گرفته می شود اما برای مبتلایان به دیابت حاملگی مقدار ایده آل است. غذاهای کم گلیسمی عبارتند از:

 100 درصد نان و غلات کامل سبزیجات غیر نشاسته ای برخی از سبزیجات نشاسته ای مانند نخود و هویج بعضی از میوه ها مانند سیب، پرتقال، گریپ فروت، هلو و گلابیلوبیاعدس نخود

تمام این غذاهای کم GI به آرامی قند را به خون می رسانند و به حفظ سطح قند خون کمک می کند.

2- خوردن پروتئین بیشتر

خوردن پروتئین همراه با کربوهیدرات ها، یا انتخاب کربوهیدرات هایی که پروتئین در آنها دارند، به تعادل قند خون کمک میکند. زنان مبتلا به دیابت حاملگی باید سعی کنند غذاهای غنی از پروتئین مصرف کنند. مانند:

 ماهی، مرغ و بوقلمون تخم مرغتوفولوبیاجیلانهینوحبوبات3- انتخاب چربی های اشباع نشده

چربی های غیر اشباع نیز بخشی از هر رژیم سالم هستند. نمونه هایی از چربی های اشباع شده عبارتند از:

روغن زیتونوغن بادام زمینی آووکادو بیشتر آجیل و دانهماهی سالمون ساردین هاماهی تندانه های چیادر دیابت بارداری از چه غذاهایی باید اجتناب کرد؟

اجتناب از غذاهایی که ممکن است سطح قند خون را افزایش دهند ضروری است:

1- اجتناب از غذاهای شیرین

اجتناب از مواد غذایی و نوشیدنی های شیرین برای کمک به محدود کردن تاثیر دیابت حاملگی توصیه می شود. سطح قند خون هنگامی که غذاهای شیرین، مخصوصا آنهایی که فراوری شده اند، مصرف می شود، افزایش می یابد. زنان مبتلا به دیابت حاملگی توصیه می شود که تا حد امکان از غذاهای شیرین استفاده نکنند. غذاهای شیرین برای جلوگیری از این موارد عبارتند از:

کیک هابیسکوییت شیرینی پودینگجوش شیرین آب میوه با قند اضافی2- اجتناب از غذاهای بسیار نشاسته ای

غذاهای نشاسته ای دارای کربوهیدرات بالا هستند و تأثیر بیشتری بر قند خون دارند، بنابراین مهم است که آنها را تنها در مقادیر کم بخورید. بهتر است از غذاهای بسیار نشاسته ای اجتناب کنید. این غذاها عبارتند از:

سیب زمینی سفیدنان سفیدبرنج سفید پاستا سفید3- اجتناب از قندهای مخفی و کربوهیدرات ها

برخی از غذاها به وضوح منبع شکر یا کربوهیدرات نیستند، اما ممکن است هنوز هم حاوی سطوح ناسازگار از هر دو نوع مواد غذایی باشند. نمونه هایی از این موارد عبارتند از:

غذاهای بسیار فراوری شده برخی از چاشنی ها، مانند سس ها و دسرها فست فود الکلشیر و میوه حاوی قندهای طبیعی هستند و میتوانید با آرامش مصرف کنید.4- رژیم غذایی منظمسعی کنید در روز سه وعده غذا در فواصل منظم و به مقدار ثابت مصرف کنید.سعی کنید غذاهای متعادل مصرف کنید که به معنی ترکیب پروتئین، کربوهیدرات و سبزیجات در هر وعده غذایی است

هیچ ترسی نداره عزیزم منم دارم.فقط با رعایت کردن غذا همه چی برطرف میشه..پیاده روی بعد غذا فراموش نشه..یک رب راه برو......دور شیرینی جات مصنوعی خط بکش غعلا باعاشون خداحافظی کن...نون ققط سنگک بخور،برنج روزانه 10قاشق..پیاز خام،سیرخام،ابغوره،خیلی برای دیابت خوبه...