مامان زینب مامان زینب ۶ ماهگی
‍ #تغذیه_کمکی❤

🍲نحوه شروع غذای کمکی🍡🍭🍨🍜

1⃣. ( هفته اول ماه هفتم)

شروع غذای کمکی با #فِرِنی آرد برنج است که با یک قاشق مرباخوری یک‌بار در روز (ظهر) شروع شده و کم‌کم به مقدار و دفعات آن اضافه می‌شود، به‌طوری‌که روز دوم به دو قاشق مرباخوری (یک قاشق ظهر و یک قاشق عصر)، روز سوم به سه قاشق مرباخوری، روز چهارم، چهار قاشق (صبح، ظهر، عصر و شب، هر بار یک قاشق)، روز پنجم 8 قاشق مرباخوری (صبح، ظهر، عصر و شب، هر بار دو قاشق) و روز ششم و هفتم حداکثر به 12 قاشق مرباخوری می‌رسد.

📝نکته: غذای کمکی حتماً بعد از شیر مادر داده شود.

2⃣. ( هفته دوم ماه هفتم)
در این هفته می‌توان #حریره بادام را به تغدیه کودک اضافه کرد. شروع آن مانند #فرنی از یک تا دو قاشق مرباخوری در روز تا روز ششم و هفتم، حداکثر به 12 قاشق برسد. فراموش نشود که در این هفته به‌جای فرنی، حریره بادام جایگزین می‌شود.

3⃣. (هفته سوم ماه هفتم)
در این هفته، پوره #سبزی‌ها مانند #سیب‌زمینی و #هویج داده می‌شود.

4⃣. ( هفته چهارم ماه هفتم)
می‌توان سوپ #گوشت را به برنامه کودک وارد کرد. سوپ گوشت در سه تا چهار نوبت در روز بعد از اینکه کودک شیر مادر خورد، به او داده می‌شود. تا پایان ماه هفتم غذاهای کمکی، یکی یکی داده می‌شود و از ماه هشتم می‌توانیم ترکیبی از غذاهای کمکی را در برنامه غذایی کودک وارد کرد.
🍋🍋🍋
مامان rayan مامان rayan ۵ ماهگی
-فرنی آرد برنج با شیر خشک
مواد لازم

-۲ قاشق مربا خوری آرد برنج
-یک پیمانه آب
-یک پیمانه شیرخشک
طرز تهیه:

آب را در قابلمه لعابی کوچکی ریخته و بدون اینکه روی حرارت قرار دهید، آرد برنج را به آن اضافه کنید.
آرد برنج را به پشت قاشق در داخل آب صاف کنید تا در آب یکنواخت شود.
قابلمه را روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید و مرتب هم بزنید. این کار را در حدود یک ربع انجام دهید تا فرنی به جوش بیاید و کمی بجوشد.
بعد از یکنواخت شدن مایه آن را از روی حرارت بردارید. غلظت فرنی تا اینجای کار شبیه به ماست است.
بعد از اینکه فرنی ولرم شد یک پیمانه شیرخشک به آن اضافه کنید و هم بزنید تا فرنی نوزاد یکنواخت شود. سپس آن را با قاشق کوچک به نوزاد بدهید.
اگر فرنی برای کودک زیاد بود آن را در داخل ظرف دردار کوچکی ریخته و در یخچال قرار دهید. این فرنی تا دو روز قابل استفاده است.
شیر خشک را باید زمانی به فرنی اضافه کنید که داغی آن از بین رفته و ولرم شده باشد، در غیر اینصورت فرنی ارزش غذایی خود را از دست می‌دهد.

-فرنی آرد برنج با شیرمادر
موادلازم

-دو لیوان آب جوشیده سرد
-یک قاشق غذا خوردی آرد برنج
-یک قاشق مربا خوری شکر
طرزتهیه

تمامی مواد را باهم ترکیب کنید و دائم هم بزنید.
زمانی که به غلظت کافی رسید. اجاق را خاموش کنید تا کمی دمای آن پایین بیاید.
پس از اینکه فرنی سرد شد مقداری شیر دوشیده خود را به آن اضافه کنید.
مامان آدرینا مامان آدرینا ۷ ماهگی
‌ ‌ از چه زمانی به کودک شیر پاستوریزه گاو بدهیم؟
#زمان_مصرف_شیر_گاو #شیرگاو

✅كودكانی كه با شير مادر تغذيه می‌شوند:
معمولاً تا پايان سال دوم زندگی (24 ماهگی) نيازی به استفاده از شير پاستوريزه ندارند (آن مقدار شير پاستوريزه كه در تهيه غذای كمكی به كار می رود اشكالی ندارد). حدود 23 ماهگی، برای آشنا شدن كودك به طعم شير پاستوريزه می‌توان آن را بار اول به مقدار كم در حد 30 سی‌سی با فنجان يا ليوان به كودك ارائه و به تدريج بر مقدار آن اضافه نمود. به اين ترتيب وقتی كودك كم‌كم از شير مادر گرفته مي‌شود می‌تواند از شير پاستوريزه استفاده كند.

✅كودكانی که با شیرخشک تغذیه میشوند:
مصرف شيرگاو (پاستوريزه يا استريليزه پرچرب سه و نیم درصد) از پايان 12 ماهگی به بعد بلامانع است و بهتر است جايگزين شير مصنوعی شود كه آن را بعد از يك دقيقه جوشاندن و به مقدار حداكثر 500 ميلي‌ليتر در شبانه روز با فنجان يا ليوان نشكن به كودك ‌بدهید وسعی کنید او را به تدريج از شيشه بگيرید.

❗️استفاده از شيرگاو قبل از پايان #یکسالگی توصيه نمی شود.
مامان 💝🧿الی و دلی🧿💝 مامان 💝🧿الی و دلی🧿💝 ۷ ماهگی
ادامه بحث قبلی👉👉👉👉👉👉👉👉
چون تو یه پیت جا نمیشه مجبورم چندتا پست کنم

❌از چه سنی می‌توان از روش BLW استفاده کرد؟❌

تقریبا همزمان با شروع غذای کمکی می‌توانید از روش BLW استفاده کنید. اما برای نتیجه‌گیری بهتر، می‌توانید ابتدا از ارائه بافت‌های بسیار نرم شروع کنید و کم کم به سمت بافت‌های سفت‌تر بروید. به طور مثال از فرنی بسیار رقیق شروع کنید، سپس کته‌ها و پوره‌ها و بعد ارائه تکه سبزیجات پخته شده

تغذیه تکمیلی را زمانی باید آغاز کنید که کودک حداقل به دو برابر وزن هنگام تولد خود رسیده باشد؛ بتواند سر خود را بالا بگیرد و بنشیند؛ به غذا خوردن علاقه نشان دهد و به غذا خوردن شما خیره شود؛ و نهایتاً غذا را تف نکند و در دهان خود جابه جا کند.

❌نحوه شروع روش blw❌
صندلی کودک را آماده کنید و تسمه‌ها و استراحتگاه پا را در صورت نیاز تنظیم کنید؛ یا اینکه یک سفره تمیز روی زمین پهن کنید و کودک را روی آن بنشانید و اجازه دهید که راحت بنشیند.
حتما فقط یک غذا را برای شروع انتخاب کنید و برنامه‌ریزی کنید که هر بار فقط یک غذا ارائه دهید.
وقتی کودک شروع به داد و بیداد کرد، سرش را برگرداند، یا علائم دیگری مبنی بر عدم تمایل به ادامه کار نشان داد، دست از کار بکشید.

نکته:⭕️⭕️⭕️⭕️
اگر شروع به دادن مواد جامد کردید و کودک اصلا علاقه‌مند به نظر نمی‌رسد، اشکالی ندارد. چند روز یا چند هفته صبر کنید و دوباره شروع کنید.
مامان ❤️ویهان ❤️ مامان ❤️ویهان ❤️ ۷ ماهگی
روش تهیه غذاهای کمکی مورد نیاز شیرخوار:
1ـ فرنی آرد برنج مواد لازم :

آرد برنج یک قاشق غذاخوری سرپر شکر یک قاشق مرباخوری آب یک لیوان

روش تهیه : آرد برنج را در آب حل کنید و شکر را به آن اضافه کنید سپس آن را روی شعله ملایم گذاشته و به هم بزنید تا کمی از شیر مادر غلیظ تر شود، معمولاً بعد از جوش آمدن حدود 5 تا 10 دقیقه برای قوام آن کافی است
2ـ فرنی حریره بادام مواد لازم :

مغز بادام 3 عدد آرد برنج یک قاشق مرباخوری سرصاف شکر یک قاشق مرباخوری سرصاف آب نصف لیوان

روش تهیه : بادام را سه ساعت در آب جوش بخیسانید سپس پوست آن را جدا کرده و پودر کنید، پودر بادام را با آرد برنج و شکر مخلوط کرده ، روی حرارت ملایم گذاشته و آن را به هم بزنید تا به غلظت مناسب برسد. (با افزایش سن و تمایل شیرخوار به این غذا می توان تعداد بادام ها و سایر ترکیبات را اضافه نمود).
3ـ سوپ گوشت مواد لازم :

گوشت مرغ یا ماهیچه بدون چربی 60 تا 65 گرم سبزی مثل گشنیز، جعفری یا لوبیا سبز سه قاشق غذاخوری برنج یا ماکارونی یک قاشق غذاخوری پیاز کوچکیک چهارم قطعه کره یا روغن مایعنصف قاشق مرباخوری

روش تهیه : گوشت ماهیچه یا مرغ را با پیاز بپزید. پس از اینکه کمی گوشت پخت ، برنج یا ماکارونی را اضافه کنید و با حرارت ملایم بپزید، در انتها سبزی خرد شده را اضافه نمایید. وقتی کاملاً پخت آن را از روی حرارت بردارید و کره یا روغن مایع را به آن اضافه کنید.
مامان زینب مامان زینب ۶ ماهگی
مامان هلسا مامان هلسا ۵ ماهگی
غذای کمکی: (فرنی) (۶ ماه به بالا)

مامانا بهتره شروع غذای کمکی با فرنی باشه ، لعاب برنج نه تنها خاصیت نداره بلکه بخاطر سم آرسنیک دکترا توصیه میکنن ندیم ، برای پختن اولین فرنی کودک :

✅یک قاشق مرباخوری آرد برنج
✅یک استکان آب

آرد رو با آب ولرم مخلوط میکنیم رو حرارت کم میذارم تا حدود ۱۵-۲۰ دقیقه بپزه و غلظت فرنی از شیری که کودک میخوره یکمی بیشتر باشه
حرارت خاموش میکنیم
اگه خواستیم بهش شیر مادر یا شیرخشک اضافه کنیم یکمی فرنی رو غلیظتر درست میکنیم صبر میکنیم فرنی از دما بیفته و بعد بهش شیر اضافه میکنیم تا رقیق بشه و روز اول ۲ قاشق بهش میدیم و هر روز یک قاشق به روز قبل اضافه میکنیم و کم کم غلیظتر درست میکنیم
به مدت یک هفته فرنی میدیم

✅آرد برنجم بهتره خودتون تو خونه درستش کنید : دو پیمانه برنج چندبار بشورید و ۱۲ ساعت خیس کنید و بعد تو یه سینی پهن کنید خشک بشه و بعد از خشک شدن آسیابش کنید و تو یخچال نگهدارید

شمام اگه تجربه ای از غذای کمکی و مدل پختنش دا ید تو کامنت برامون بنویسید تا بقیه هم استفاده کنن🥰
مامان 💝🧿الی و دلی🧿💝 مامان 💝🧿الی و دلی🧿💝 ۷ ماهگی
ادامه پست قبلی 👉👉👉👉👉👉👉

💐💐معایب پستانک💐💐

وابسته شدن به پستانک
⭕️آلودگی پستانک و ورود عوامل بیماری زا به بدن نوزاد
⭕️خطر عفونت گوش میانی(از بدو تولد تا ۶ماهگی کم است )
⭕️مشکلات فک و دندان
⭕️اختلال در روند شیردهی
⭕️پستانک را بد طعم کنید.
⭕️ مشکلات گوارشی
⭕️تاخیر در گفتار و به حرف آمدن

💐💐نکاتی در رابطه با دادن پستانک به نوزاد💐💐

⭕️به محض اینکه کودک شروع به گریه و بی‌قراری کرد، به عنوان اولین اقدام به وی پستانک ندهید.
⭕️اگر کودک به خوردن پستانک تمایلی ندارد، او را مجبور به استفاده از آن نکنید.
⭕️تا قبل از ۶ ماهگی که سیستم ایمنی نوزاد قوی نشده است، پستانک را پیش از استفاده حتما در ظرف آب بجوشانید.
⭕️از ریختن مواد قندی و شیرین روی پستانک به منظور گول زدن نوزاد بپرهیزید.
⭕️در صورت خراب شدن پستانک یا مناسب نبودن آن با سن فعلی کودک خود، آن را تعویض کنید.
⭕️بند بلندی که بتواند سبب خفگی نوزاد شود، به پستانک وصل نکنید
و در آخر 👌👌👌👌

❓❓چگونه پستانک را از کودک بگیرید ؟❓❓

✅پستانک را بد طعم کنید.
✅اگر کودک بزرگ است، او را تشویق کنید تا پستانک خود را به کسی هدیه دهد و یا آن را با چیز دیگری عوض کند.
✅زمان مکیدن پستانک را محدود کنید. مثلا به کودک بگویید که فقط به ✅هنگام خواب مجاز به استفاده از پستانک است.
✅پستانک را عمدا گم کنید.
✅اگر کودک فقط به هنگام خواب از پستانک استفاده می‌کند، فعالیت‌های دیگری مثل کتاب خواندن را جایگزین مکیدن پستانک کنید.

📚امیدوارم مطالب براتون مفید باشه 📚
مامان ساحل مامان ساحل ۵ ماهگی
کودک 5 ماهه چه کارهایی می تواند انجام دهد؟

در مراحل رشد کودک 5 ماهه بدون نیاز به کمک دیگران می نشیند. وقتی مادر او را روی زمین می نشاند، کمرش را صاف نگه می دارد اما هنگام نشستن او همیشه دور او را با چند بالش محصور کنید تا او به یک طرف نیافتد. وقتی کودک را روی شکم قرار می دهید، او دست و پایش را می کشد و تنه خود را بلند می کند به طوری که کمرش قوس می شود. وقتی او روی کمر قرار می گیرد، می تواند سر و شانه اش را بلند کند. او از بالا و پایین پریدن توسط مادر لذت می برد واغلب از روی شکم به کمر و از کمر به شکم غلت می خورد.
کودک 5 ماهه هرچیزی را با دهانش کشف می کند و می تواند براحتی شی را به دهان ببرد. حتی اگر او بتواند بطری شیرش را با دست بگیرد، بهتر است در گرفتن بطری شیر به او کمک کنید. کودک علاقه زیادی به غذای جامد دارد. بنابراین در 5 ماهگی، به کمک شیر مادر یا شیر خشک می توانید رژیم غذایی اصلی را به او بدهید. کودک 5 ماهه بسیاری از مهارت های کلامی را می آموزد. او می توانند بسیار از لغات را بارها و بارها تکرار کند. او می تواند صداهای مختلف را بشناسد و بداند که آن صدا به چه چیزی یا چه کسی تعلق دارد. این روش برای جلب توجه او بسیار مفید است. وقتی او در جایی بی قراری و ناآرامی می کند، می توانید با استفاده از یک دسته کلید و تکان دادن آن، توجه او را جلب کنید. در 5 ماهگی، کودکان بخوبی می توانند نیازهایشان را به شما بگویند، مثلا آنها با بالا بردن دستشان به شما نشان می دهند که او را باید بغل کنید یا وقتی شما از اتاق خارج می شوید، او گریه می کند. کودک 5 ماهه می تواند بخندد، قهقه بزند، شما را نوازش کند و یا ببوسد. او از بازی کردن در محیط اطراف لذت می برد.