مامان ساحل مامان ساحل ۵ ماهگی
کودک 5 ماهه چه کارهایی می تواند انجام دهد؟

در مراحل رشد کودک 5 ماهه بدون نیاز به کمک دیگران می نشیند. وقتی مادر او را روی زمین می نشاند، کمرش را صاف نگه می دارد اما هنگام نشستن او همیشه دور او را با چند بالش محصور کنید تا او به یک طرف نیافتد. وقتی کودک را روی شکم قرار می دهید، او دست و پایش را می کشد و تنه خود را بلند می کند به طوری که کمرش قوس می شود. وقتی او روی کمر قرار می گیرد، می تواند سر و شانه اش را بلند کند. او از بالا و پایین پریدن توسط مادر لذت می برد واغلب از روی شکم به کمر و از کمر به شکم غلت می خورد.
کودک 5 ماهه هرچیزی را با دهانش کشف می کند و می تواند براحتی شی را به دهان ببرد. حتی اگر او بتواند بطری شیرش را با دست بگیرد، بهتر است در گرفتن بطری شیر به او کمک کنید. کودک علاقه زیادی به غذای جامد دارد. بنابراین در 5 ماهگی، به کمک شیر مادر یا شیر خشک می توانید رژیم غذایی اصلی را به او بدهید. کودک 5 ماهه بسیاری از مهارت های کلامی را می آموزد. او می توانند بسیار از لغات را بارها و بارها تکرار کند. او می تواند صداهای مختلف را بشناسد و بداند که آن صدا به چه چیزی یا چه کسی تعلق دارد. این روش برای جلب توجه او بسیار مفید است. وقتی او در جایی بی قراری و ناآرامی می کند، می توانید با استفاده از یک دسته کلید و تکان دادن آن، توجه او را جلب کنید. در 5 ماهگی، کودکان بخوبی می توانند نیازهایشان را به شما بگویند، مثلا آنها با بالا بردن دستشان به شما نشان می دهند که او را باید بغل کنید یا وقتی شما از اتاق خارج می شوید، او گریه می کند. کودک 5 ماهه می تواند بخندد، قهقه بزند، شما را نوازش کند و یا ببوسد. او از بازی کردن در محیط اطراف لذت می برد.
مامان 💝🧿الی و دلی🧿💝 مامان 💝🧿الی و دلی🧿💝 ۷ ماهگی
تقویت هوش نوزاد با ۶ راهکار هوشمندانه :👇👇👇👇

۱. دوری از تلویزیون به‌منظور تقویت هوش نوزاد

تماشای مداوم تلویزیون هیچ‌گونه تحریک مغزی به همراه ندارد و نه‌تنها هیچ فایده‌ای ندارد بلکه باعث ایجاد نقص در مهارت‌های شناختی فرزندتان می‌شود

۲. تعامل و ارتباط بیشتر با نوزاد :👇👇👇👇👇

ارتباط زیاد و تعامل مداوم با نوزاد موجب تقویت هوش او می‌شود. در آغوش گرفتن، ابراز علاقه و بازی کردن با نوزاد، مغز او را تحریک می‌کند و قلقلک می‌دهد. وقتی با نوزاد تعامل بیشتری دارید و از نظر عاطفی پیوند محکم‌تری برقرار می‌کنید، اعتماد به نفس او بالا رفته وبه رشد توانایی‌های فکر کردن نوزاد کمک کرده‌اید.

۳. شیر دادن به نوزاد تا ۲ سالگی:👇👇👇👇👇👇

ضریب هوشی کودکانی که از شیر مادر تغذیه شده‌اند، حداقل ۵ درصد نسبت به سایرین بیشتر است. حتما تا ۶ ماهگی به کودک خود شیر بدهید.

۴. موسیقی و تقویت حافظه، یادگیری، توجه:👇👇👇👇

یکی از فواید گوش دادن به موسیقی این است که بازه‌ی زمانی توجه نوزاد را افزایش می‌دهد و منجر به تقویت حافظه او می‌شود.

۵. آشنا کردن نوزاد با دنیای کتاب:👇👇👇👇👇

هیچ‌وقت برای آشنا کردن کودک با دنیای کتاب‌ها زود نیست.
لغات و جملات را بلند بخوانید تا نوزاد آنها را بشنود،

۶. ایجاد چالش برای نوزاد:👇👇👇👇👇
سعی کنید با توپ‌ها، اشکال مختلف و خانه‌سازی‌ها برای او بازی‌های مفرح درست کنید.
مامان 💝🧿الی و دلی🧿💝 مامان 💝🧿الی و دلی🧿💝 ۷ ماهگی
ادامه پست قبلی 👉👉👉👉👉👉👉

💐💐معایب پستانک💐💐

وابسته شدن به پستانک
⭕️آلودگی پستانک و ورود عوامل بیماری زا به بدن نوزاد
⭕️خطر عفونت گوش میانی(از بدو تولد تا ۶ماهگی کم است )
⭕️مشکلات فک و دندان
⭕️اختلال در روند شیردهی
⭕️پستانک را بد طعم کنید.
⭕️ مشکلات گوارشی
⭕️تاخیر در گفتار و به حرف آمدن

💐💐نکاتی در رابطه با دادن پستانک به نوزاد💐💐

⭕️به محض اینکه کودک شروع به گریه و بی‌قراری کرد، به عنوان اولین اقدام به وی پستانک ندهید.
⭕️اگر کودک به خوردن پستانک تمایلی ندارد، او را مجبور به استفاده از آن نکنید.
⭕️تا قبل از ۶ ماهگی که سیستم ایمنی نوزاد قوی نشده است، پستانک را پیش از استفاده حتما در ظرف آب بجوشانید.
⭕️از ریختن مواد قندی و شیرین روی پستانک به منظور گول زدن نوزاد بپرهیزید.
⭕️در صورت خراب شدن پستانک یا مناسب نبودن آن با سن فعلی کودک خود، آن را تعویض کنید.
⭕️بند بلندی که بتواند سبب خفگی نوزاد شود، به پستانک وصل نکنید
و در آخر 👌👌👌👌

❓❓چگونه پستانک را از کودک بگیرید ؟❓❓

✅پستانک را بد طعم کنید.
✅اگر کودک بزرگ است، او را تشویق کنید تا پستانک خود را به کسی هدیه دهد و یا آن را با چیز دیگری عوض کند.
✅زمان مکیدن پستانک را محدود کنید. مثلا به کودک بگویید که فقط به ✅هنگام خواب مجاز به استفاده از پستانک است.
✅پستانک را عمدا گم کنید.
✅اگر کودک فقط به هنگام خواب از پستانک استفاده می‌کند، فعالیت‌های دیگری مثل کتاب خواندن را جایگزین مکیدن پستانک کنید.

📚امیدوارم مطالب براتون مفید باشه 📚
مامان ثمره عشق مامان ثمره عشق ۶ ماهگی
🍃🍃
🔴علل ایست و کاهش وزن نوزاد

⬅️بسیاری از خانواده‌ها دلشان میخواهد که وزن کودکشان زیاد باشد و بچه تپل داشته باشند، اما آنها باید به خاطر داشته باشند که وزن ایده‌آل برای بچه‌های یک ساله 10کیلوگرم است. مهمترین معیار برای سلامتی کودک نمودار رشد است نه وزن‌گیری مداوم و دست یا چشم دیگران. وزنگیری کودک در هر بار واکسیناسیون انجام میشود و درصورتی که همچنان روی نمودار باشد مشکلی ندارد.

🔴دلایل ثابت ماندن و کاهش وزن نوزادان:

✅شروع غذای کمکی ؛
بچه هایی که در ابتدای 6 ماهگی هستند و تازه شروع به خوردن غذا ها و میان وعده های کمکی کرده اند طبیعی است که کمی وزن کم می کنند. وزن ایدهآل برای بچه های یک ساله 10 کیلوگرم است و معمولا کودکان از یک تا دو سالگی 2 کیلوگرم بیشتر وزن اضافه نمی کند.»

✅ ریفلاکس معده؛
ریفلاکس موجب کم وزن شدن کودک میشود.

✅ بیماری‌ :
مشکلاتی مثل تیروئید و عفونت ادراری،کمبود آهن و کمبود ویتامین D

✅دندان درآوردن؛
درآمدن دندانهای نوزاد معمولا برای هر دندان ۵ روز زمان میبرد که منجر به بی اشتهایی و لاغری کودک میشود.

✅مشکلات گوارشی؛
ابتلا به یبوست یا اسهال،ابتلا نوزاد به یبوست موجب بی اشتهایی او میشود اسهال هم مانع جذب مواد غذایی و کم آبی بدن

✅هیدارته نگه داشتن بدن نوزاد؛
نوشیدن آب کافی برای نوزادان بالای 6 ماه و کودکان به وزنگیری او کمک میکند و کم آب موجب اختلال در وزنگیری میشود.

✅پر کردن معده کودک با آب میوه و مایعات
مامان آدرینا مامان آدرینا ۷ ماهگی
‌ ‌ از چه زمانی به کودک شیر پاستوریزه گاو بدهیم؟
#زمان_مصرف_شیر_گاو #شیرگاو

✅كودكانی كه با شير مادر تغذيه می‌شوند:
معمولاً تا پايان سال دوم زندگی (24 ماهگی) نيازی به استفاده از شير پاستوريزه ندارند (آن مقدار شير پاستوريزه كه در تهيه غذای كمكی به كار می رود اشكالی ندارد). حدود 23 ماهگی، برای آشنا شدن كودك به طعم شير پاستوريزه می‌توان آن را بار اول به مقدار كم در حد 30 سی‌سی با فنجان يا ليوان به كودك ارائه و به تدريج بر مقدار آن اضافه نمود. به اين ترتيب وقتی كودك كم‌كم از شير مادر گرفته مي‌شود می‌تواند از شير پاستوريزه استفاده كند.

✅كودكانی که با شیرخشک تغذیه میشوند:
مصرف شيرگاو (پاستوريزه يا استريليزه پرچرب سه و نیم درصد) از پايان 12 ماهگی به بعد بلامانع است و بهتر است جايگزين شير مصنوعی شود كه آن را بعد از يك دقيقه جوشاندن و به مقدار حداكثر 500 ميلي‌ليتر در شبانه روز با فنجان يا ليوان نشكن به كودك ‌بدهید وسعی کنید او را به تدريج از شيشه بگيرید.

❗️استفاده از شيرگاو قبل از پايان #یکسالگی توصيه نمی شود.
مامان جانا مامان جانا ۷ ماهگی
مراقبت های بهداشت 👇
۳ تا ۵ روزگی ( آزمایش تیروئید ، وزن، قد و دور سر او اندازه‌گیری می‌شود ، او را ازنظر زردی، بینایی و تغذیه مورد ارزیابی قرار می‌دهد. مکمل A+D مکملی است که باید در این سن به نوزاد داده شود )

۱۴ تا ۱۵ روزگی ( در این هنگام مجدداً نشانه‌های خطر و وضعیت زردی نوزادی چک می‌شود. وزن، قد و دور سر نوزاد اندازه‌گیری می شود )
۳۰ تا ۴۵ روزگی ( نشانه‌های خطر ارزیابی می‌شود و وضعیت زردی نوزاد و بینایی او چک می‌شود. وزن، قد و دور سر نوزاد اندازه گیری می شود )

۲ ماهگی ( وضعیت عمومی نوزاد، اندازه قد، وزن و دور سر اندازه گیری می شود ،  تغذیه و بینایی او چک می‌شود و روند تکامل نوزاد بررسی می‌شود و واکسن‌های ب ث ژ، واکسن هپاتیت ب و واکسن خوراکی فلج اطفال است را دریافت می‌کند )

۴ ماهگی ( مراقبت نوزاد که شامل اندازه قد، دور سر و وزن نوزاد می‌شود، وضعیت عمومی و بینایی نوزاد نیز مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و  واکسن پنج‌گانه و واکسن فلج اطفال خوراکی و تزریقی را دریافت می کند )
مامان حسام مامان حسام ۶ ماهگی
نکات اساسی در شروع غذای کمکی
1 - غذای کمکی را بعد از شیر مادر به کودک بدهید و هرگز قبل از شیر به او غذا ندهید، زيرا شير مادر را نخواهد خورد.

2 - غذای کمکی را از یک غذای ساده شروع کنید و به تدریج غذاهای ترکیبی به کودک بدهید.

3 - شروع غذای کمکی باید نرم و رقیق باشد ( کمی غلیظ تر از شیر مادر )، سپس به تدریج به غلظت غذای او اضافه نمائید.

4 - غذای کمکی باید وِلَرم ( نه سرد و نه خیلی گرم ) باشد و قبل از استفاده، دمای آن را آزمایش کنید و سپس به کودک بدهید.

5 - برای دادن غذای کمکی، حتما از قاشق استفاده و ابتدا از یک قاشق شروع کنید و به تدریج مقدار آن را زیاد نمائید.

6 - هر غذای کمکی را به مدت ۵ تا ۱۰ روز ادامه دهید تا کودک به بو، طعم و مزه غذا آشنا شود و اگر نتواند آن را تحمل کند یا به آن ناسازگاری داشته باشد، مشخص گردد.

از طرف دیگر کودک و دستگاه گوارش او در این مدت به آن ماده غذایی عادت خواهد کرد و در هر هفته فقط یک ماده غذایی جدید به تركيب غذایی اضافه نمائید.

7 - برای مطبوع و خوش مزه کردن غذا، می توانید آن را کمی شیرین کنید، ولی نباید خیلی شیرین باشد تا شیر مادر به نظر کودک بی مزه جلوه کند. همچنین شیرین کردن زیاد غذا، اختلالات گوارشی ایجاد خواهد کرد.

8 - غذای کودک را در منزل تهیه کنید تا هم سالم، هم بدون مواد رنگی و مواد نگهدارنده و هم ارزانتر باشد.

9 - برای غذا دادن زمانی را انتخاب کنید که فرصت کافی داشته باشید و در کمال آرامش به کودک غذا بدهید.
مامان فاطمه مامان فاطمه ۵ ماهگی
طرز تهیه #شیره_کش_بادام برای نوزاد:🍼

🔷۳عدد بادام رو با پشت الک رنده کنید. بادام رنده شده را درون پارچه ای بسیار نازک بریزید و آن را درون کاسه کوچک یا لیوان یا... که حدود دو بند انگشت آب جوش دارد قرار دهید.

با پشت قاشق یا هر وسیله که می دانید آنقدر بادام هارا فشار دهید تا قشنگ شیره بادام خارج شود. ( اگر پارچه نازک باشد تمام بادام ها را میتوان با فشار دست و .. خارج کرد و خوب است.
با کمی نباتِ نیشکر شیرین کنید ( با نبات مزه بهتری نسبت به عسل و ... خواهد داشت)

🟢🟢از چهل روزگی نوزاد می تونید با یک عدد بادام شروع کنید و بعنوان میان وعده به او بدهید.🟡🟡

تعداد بادام را کم کم می توانید بیشتر کنید.

وقتی در شیشه می ریزید ظاهرش شبیه شیر مادر می شود

#استخوان_ساز_خوبی_است. ولی به پای سویق ها نمی رسد.

می توانید بادوم ها را خیس کنید و پوست آنها را بکنید بعد با الک رنده کنید. مخصوصا زمانی که نوزاد یبوست دارد بهتر است از بادام پوست کنده استفاده کنید..

🟢🟡🟢🟡🟢🟡
مامان 💝🧿الی و دلی🧿💝 مامان 💝🧿الی و دلی🧿💝 ۷ ماهگی
❌❌شروع تغذیه تکمیلی در نوزادان با استفاده از
روش BLW یا تغذیه مستقل نوزادان❌❌

شروع تغذیه تکمیلی در نوزادان یکی از مراحل رشد می باشد که معمولا از ۶ ماهگی شروع می شود ولی بسته به شرایط بالینی کودک می تواند در ۴ ماهگی نیز اتفاق بیفتد.

تاثیر انتخاب روش مناسب در این دوره رشدی کودک بر عادات غذایی او در مراحل بعدی زندگی، اهمیت موضوع را دوچندان می کند. وقتی صحبت از تغذیه نوزادان می‌شود، رویکردهای مختلفی مطرح می باشد؛ اولی تغذیه به رهبری نوزاد، یکی غذا دادن با قاشق و دیگری تغذیه ترکیبی می باشد.

BLW با رویکرد تغذیه به رهبری کودک، روشی کمکی و جایگزین برای آشنا کردن نوزادان با غذاهای جامد و شروع غذای جامد نوزادان است. در این روش صبر و حوصله والدین کمک میکند تا نوزاد به تنهایی غذا را کشف و مورد بررسی قرار دهد، سرعت خوردن خود را تنظیم نماید و خود را جزئی از تجربه صرف غذا با خانواده سازد.

در روش BLW به آن ها اجازه می دهیم تا خودشان به تنهایی و مستقل و بدون کمک غذا بخورند. در این روش، غذا در قطعات ضخیم به اندازه انگشت ارائه می‌شود و نرم است و به راحتی بین انگشتان دست کوبیده و له می‌شود. به این ترتیب غذا هم راحت در دست است، اما در عین حال خطر خفگی کمی دارد.

من اینکارو با الینا میکردم شاید روزی ۳بار حموم‌میکردمش ولی ارزش استقلال پیدا کردنشو داشت و من برای غذا خوردنش هیچ دغدغه ای نداشتم

بزرگتر هم شده بود به هر نحوی خودشو سیر میکرد