مامان سِـsevdaـودا👑 مامان سِـsevdaـودا👑 ۳ ماهگی
✴️علل گرفتگی بینی در نوزادان
🔸خشکی هوا؛ بینی نوزادان بسیار کوچک است و دارای ضایعات بسیار صعیف است که به هوای خشک حساس است، قرار گرفتن در معرض خشکی هوا، ترشحات بینی را خشک کرده سبب سر و صدا در هنگام نفس کشیدن کودک می شود، می توانید از دستگاه بوخور سرد در منزل استفاده نمایید.
🔸مواد تحریک کننده؛ وزش باد و گرد و غبار، گازهای شیمیایی، دود سیگار و شیر می تواند، بافت های حساس بینی را تحریک کند و این تحریک باعث بروز گرفتگی بینی می شود، می توانید قطره بینی کلرسدیم را برای پاک کردن بینی نوزاد استفاده نمایید.
🔸آنفولانزا؛ ممکن است گرفتگی بینی در اثر عفونت دستگاه تنفسی فوقانی یعنی آنفولانزا و سرماخوردگی ایجاد شود، این عفونتها در از طریق تنفس هوای آلوده و تماس دست انتقال می یابند. ولی در اغلب موارد علت گرفتگی بینی سرماخوردگی ست که خطر جدی نیست ولی اگر درمان نشود می تواند منجر به عفونت ثانویه گوش میانی و سینوس ها شود که باید با آنتی بیوتیک ها درمان شود. آنفولانزا سبب بی حالی کودک می شود، کودکی که دچار سرماخوردگی شده، همچنان فعال است.
مامان میران💙(: مامان میران💙(: ۱ ماهگی
‎ تولد نوزاد می تواند احساسات قدرتمند مختلفی از هیجان و شادی گرفته تا ترس و اضطراب را آغاز کند. اما همچنین می تواند منجر به چیزی شود که انتظارش را ندارید - افسردگی.

‎اکثر مادران تازه متولد شده پس از زایمان دچار “اندوه” پس از زایمان می شوند که معمولا شامل نوسانات خلقی، گریه، اضطراب و مشکل در خوابیدن است. اندوه معمولاً در 2 تا 3 روز اول پس از زایمان شروع می شود و ممکن است تا دو هفته ادامه یابد.

برخی از تازه مادران شکل شدیدتر و طولانی مدت افسردگی را تجربه می کنند که به عنوان افسردگی پس از زایمان شناخته می شود. گاهی اوقات افسردگی حین زایمان نامیده می شود زیرا می تواند در دوران بارداری شروع شود و بعد از زایمان ادامه یابد. به ندرت، یک اختلال خلقی شدید به نام روان پریشی پس از زایمان نیز ممکن است پس از زایمان ایجاد شود.

افسردگی پس از زایمان یک نقص یا ضعف شخصیتی نیست. گاهی اوقات این فقط یک عارضه زایمان است. اگر افسردگی پس از زایمان دارید، درمان سریع می تواند به شما در مدیریت علائم کمک کند و به شما کمک کند با کودک خود پیوند برقرار کنید
شما هم این علائم رو داشتید؟🥲
مامان شازده خانوم💕🌻 مامان شازده خانوم💕🌻 ۴ ماهگی
❇️مراقبت پس از ختنه

پس ازختنه، ممکن است  یک پانسمان با گاز وازلین در ناحیه ختنه استفاده شود(البته با روش رینگ نیاز به آن نیست). گاز وازلین ( یا گازحاوی مواد چرب کننده ) مانع از چسبیدن پانسمان به پوست ناحیه ختنه می شود . این گاز معمولا بعد از 24 ساعت می افتد .

در طی 3-2 روز کودک از این جراحی بهبود می یابد البته روند بهبودی هر کودک متفاوت است و بهبودی کامل تا یک ماه هم می تواند طول بکشد
🔺حمام مکرر کودک
بعد از ختنه ، کودک را تا یک هفته هر روز با آب گرم حمام کنید ، می توانید بعد از افتادن پانسمان گاز وازلین این کار را انجام دهید ولی اگر خودش نیفتاد با حمام دادن کودک پانسمان خیس خورده و برداشته می شود تغییر رنگ با قطره های خون لخته شده بعد از برداشتن پانسمان طبیعی است
🔺پیشگیری از چسبندگی پوست
بعد از یکی دو هفته اول در ادامه بهبودی لبه های پوست آلت را با ملایمت به عقب بکشید این کار از چسبندگی پوست به سر آلت پیشگیری می کند
🔺استفاده از پماد محافظ
بکار بردن یک پماد محافظ روی آلت پس از هر بار حمام و هر بار تعویض پوشک تا بهبودی کامل ختنه ، پماد محافظ از چسبیدن ناحیه ختنه شده به پوشک جلوگیری می کند.
🔺استفاده از مسکن در صورت نیاز
نوزاد و شیرخوار ممکن است برای ساعتی پس از ختنه بی قراری کند و درد داشته باشد ولی تمام روز نخواهد بود علایم درد می تواند شامل گریه و مشکلاتی در خواب و تغذیه باشد در 24 ساعت اول پس از ختنه می توانید درد کودک را با استامینوفن تسکین دهید پزشک آن را برای فرزندتان تجویز خواهد کرد
مامان rayan مامان rayan ۵ ماهگی
آلرژى به پروتئین گاوی (حساسیت به پروتئین گاوی ، آلرژی کودک به لبنیات گاوی) یا آلرژی به پروتئین شیر گاو (CMPA) شایع ترین آلرژی غذایی در نوزادان است. این نوع آلرژی هنگامی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن نوزاد به طور غیرطبیعی نسبت به پروتئین موجود در فرآورده های گاوی و برخی حیوانات دیگر (بز) واکنش نشان دهد. این بیماری معمولاً در نوزادان کمتر از ۱ سال مشاهده می شود. سیستم ایمنی بدن به طور معمول بدن ما را از عوامل بیماری زای مضر مانند باکتری ها و ویروس ها محافظت می کند. در این بیماری، سیستم ایمنی بدن نوزاد پروتئین موجود در شیر گاو و لبنیات گاوی را به با یک ماده مضر اشتباه گرفته و به آن حمله می کند. این واکنش ایمنی می تواند به معده و روده نوزاد یا کودک آسیب برساند.
میزان شیوع حساسیت به شیر ، لبنیات و پروتئین گاوی

حساسیت نوزاد به این نوع پروتئین بسیار متداول است. نوزادان به دلیل اینکه بیشتر با شیر تغذیه می شوند، بیشتر از همه در معرض ابتلا به این نوع آلرژی قرار دارند. آلرژی به پروتئین گاوی در ۲ تا ۳ درصد از نوزادان کمتر از ۱ سال مشاهده می شود. با بالا رفتن سن خطر ابتلا به این بیماری کمتر می شود. به طوری که کمتر از ۱ درصد از کودکان بالای ۶ سال به این نوع آلرژی مبتلا می شوند.

داشتن والدین یا خواهر و برادری که سابقه بیماری های آلرژیک، مانند آسم، اگزما یا حساسیت های فصلی داشته اند خطر ابتلا به حساسیت به پروتئین گاوی را افزایش می دهد. پزشکان بر این باورند که تغذیه با شیر مادر نوزاد را از ابتلا به این بیماری محافظت می کند.
مامان Karo مامان Karo ۲ ماهگی
‍ ‍ ❤#ریفلاکس_شیرخوار

۴شرط اصلی در کنترل غیر دارویی ریفلاکس معده شیرخواران ⁉️⁉️

✳️ رعایت دمای زیست مناسب برای تغذیه و خواب شیرخوار ( دمای زیست بین ۱۹ تا ۲۴ درجه سانتیگراد میباشد. ) و رعایت شرایط شیب مناسب کودک در زمان شیرهی و خواباندن کودک . ( کودک لازم است در حالت نشسته در بغل شیردهی شود و بعد از اتمام #شیردهی به مدت ۲۰ دقیقه خوابانده نشود و بعد از این مدت بروی تشک مناسب سفت ودارای شیب ۱۵ تا ۳۰ درجه خوابانده شود.

✳️جلوگیری از پرخوری #نوزاد و شیرخوار ( تغذیه در دفعات بیشتر و حجم کمتر در مقایسه با تغذیه به مقدار زیاد و طولانی به فواصل بیشتر )

✳️ انجام صحیح ماساژ های شکمی و مجرای اشکی برای گرفتن اروغ ، کمک به دفع راحت ، باز نگهداشتن بینی و ماساژ های #کولیک شیرخوارگی

✳️ رعایت رژیم غذایی مادر و استفاده از شیرکمکی مناسب برای هرکودک در صورتی که شیرخوار تحت تغذیه کمکی یا انحصاری با شیرهای خشک میباشد.

👇👇👇👇

🍜❤تغذیه و رشد کودک 👨‍👩‍👧‍👦👇

🍍🍤🍼🥜🌰🍚
مامان Karo مامان Karo ۲ ماهگی
بهتراست # غذاي كودك را با# لعاب برنج شروع كنيد. مزيت برنج اين است كه خيلي كم حساسيت زاست و تقريباً نشاسته خالص است، از اين رو معده كودك براحتي آنرا هضم مي كند. براي اولين بار، نيم تا يك ساعت پس از شيرخوردن، لعاب برنجي تهيه كنيد كه كمي غليظ تر از شير مادر باشد و با قاشق مناسب اندازه دهان كودك يك قاشق لعاب برنج به او بدهيد. در روزهاي بعد به مرور حجم و غلظت اين غذا را اضافه كنيد و براساس تمايل كودك به او غذا بدهيد.
پس از دو هفته غذاي دوم يعني فرني را شروع كنيد. براي تهيه فرني از شير پاستوريزه و نشاسته استفاده كنيد و غذاي دوم فرني است. از آخر ماه هفتم سوپ را شروع كنيد.
بايد توجه داشته باشيد كه غذاي كمكي نوزاد بايد، با حجم كم داراي بيشترين انرژي باشد يعني غذاي كودك نبايد رقيق باشد، چون حجم معده كودك كم است و بايد در كمترين حجم، بيشترين انرژي را داشته باشد. غذاي او بايد نرم باشد، ولي سعي كنيد در مرحله شروع سوپ، فقط سبزيجات كاملاً پخته را با چنگال نرم كنيد، چون اگر هميشه غذا له شده باشد كودك در يادگيري جويدن مشكل پيدا مي كند. از مواد غذايي استفاده كنيد كه بطور معمول در غذاي خانواده وجود دارد.

@madarkodack