سویق عدس:

برای تهیه آن باید ابتدا عدس را آسیاب کرد و پس از الک کردن حدود ۲۰ دقیقه با حرارت کم تفت داد. سویق عدس به رفع تشنگی کمک می کند و باعث تقویت معده کودک می شود.

سویق برنج:

برای درمان اسهال در کودک داروی مناسبی است

سویق سیب و برنج:

ابتدا آرد و سبوس برنج را بطور مجزا تفت می دهیم و سپس سیب رنده شده را به آن اضافه می کنیم. این ترکیب به درمان اسهال و مسمومیت های غذایی کودک کمک می کند و یک مکمل غذایی مناسب برای کودکان در حال رشد محسوب می شود.

سویق سنجد:

میوه و هسته را جدا کرده و بصورت جدا آسیاب می کنیم. هر کدام را بدون روغن به مدت ۱۰ دقیقه تفت داده و با هم مخلوط می کنیم. این ترکیب به انسجام های استخوان کودک کمک بسیاری خواهد کرد.

سویق نخود:

آرد نخود را به مدت ۲۰ دقیقه تفت می دهیم تا بپزد. این سویق نیز به تراکم استخوان های کودک کمک خواهد کرد.

 



سویق کامل کودک از ترکیب انواع سویق ها به دست می آید که البته جهت سهولت ترکیب آن با شیر ذرات ریزتری دارد. سویق نه تنها برای کودک بلکه برای همین سنین مناسب است و از پوکی استخوان جلوگیری می کند.

۳ پاسخ

سلام ببخشیدمیشه حبوبات و خام باید اسیاب کرد؟ یا جوشوند؟
چجوریه

میشه بگیدسبوس برنج منظورت شلتوک برنجه واینکه سویق روکه درست کردیم با چی ترکیبش کنیم باشیریا مایعات دیگه

وای چه عالی خیلی مفید

سوال های مرتبط

مامان ریحانه مامان ریحانه ۷ ماهگی
🔆 هفته پنجم غذای کمکی ریحانه خانم (۳ فروردین ۱۴۰۳)
🥣 تست خرما

🖋طرز تهیه فرنی خرمایی :
یک عدد خرما را داخل آب جوش می اندازیم و پوست آن را کامل گرفته و هسته اش را جدا می کنیم. سه یا چهار قاشق چای خوری آرد برنج را با یک لیوان آب جوشیده سرد شده مخلوط کرده، خرما را داخل آن گذاشته و روی اجاق با حرارت ملایم می گذاریم تا پخته شود. در طول پخت خرما را که نرم شده است به طور کامل در فرنی حل می کنیم. وقتی فرنی به قوام مناسب رسید زیر اجاق را خاموش کرده و فرنی را در ظرف مناسب سرو می کنیم

🔅تجربه ها و نظرات شخصی :
۱. بنده به این روش خرما رو تست کردم و ممکن هست روش های دیگری بر حسب ذائقه و سلیقه شما قابل اجرا باشد.
۲. با توجه به راهنمای خوراکی های گهواره خرما از هفت ماهگی مجاز هست. شما می تونید با تحقیق بیشتر و صلاح دید خود نسبت به تست خرما و وارد کردنش به وعده های غذایی کودک اقدام کنید

🖋 اگر سوال یا اطلاعات مفیدی داشته باشید ممنون میشم برای آگاهی بیشتر در اختیار ما بذارید.
مامان حسام مامان حسام ۶ ماهگی
نکات اساسی در شروع غذای کمکی
1 - غذای کمکی را بعد از شیر مادر به کودک بدهید و هرگز قبل از شیر به او غذا ندهید، زيرا شير مادر را نخواهد خورد.

2 - غذای کمکی را از یک غذای ساده شروع کنید و به تدریج غذاهای ترکیبی به کودک بدهید.

3 - شروع غذای کمکی باید نرم و رقیق باشد ( کمی غلیظ تر از شیر مادر )، سپس به تدریج به غلظت غذای او اضافه نمائید.

4 - غذای کمکی باید وِلَرم ( نه سرد و نه خیلی گرم ) باشد و قبل از استفاده، دمای آن را آزمایش کنید و سپس به کودک بدهید.

5 - برای دادن غذای کمکی، حتما از قاشق استفاده و ابتدا از یک قاشق شروع کنید و به تدریج مقدار آن را زیاد نمائید.

6 - هر غذای کمکی را به مدت ۵ تا ۱۰ روز ادامه دهید تا کودک به بو، طعم و مزه غذا آشنا شود و اگر نتواند آن را تحمل کند یا به آن ناسازگاری داشته باشد، مشخص گردد.

از طرف دیگر کودک و دستگاه گوارش او در این مدت به آن ماده غذایی عادت خواهد کرد و در هر هفته فقط یک ماده غذایی جدید به تركيب غذایی اضافه نمائید.

7 - برای مطبوع و خوش مزه کردن غذا، می توانید آن را کمی شیرین کنید، ولی نباید خیلی شیرین باشد تا شیر مادر به نظر کودک بی مزه جلوه کند. همچنین شیرین کردن زیاد غذا، اختلالات گوارشی ایجاد خواهد کرد.

8 - غذای کودک را در منزل تهیه کنید تا هم سالم، هم بدون مواد رنگی و مواد نگهدارنده و هم ارزانتر باشد.

9 - برای غذا دادن زمانی را انتخاب کنید که فرصت کافی داشته باشید و در کمال آرامش به کودک غذا بدهید.
مامان امیرمحمد مامان امیرمحمد ۹ ماهگی
مامان ریحانه مامان ریحانه ۷ ماهگی
🔆 هفته دوم غذای کمکی ریحانه خانم (۸ اسفند ماه ۱۴۰۲)
🥣 حریره بادام (وعده ناهار)

🖋طرز تهیه حریره بادام :
ابتدا دو عدد بادام درختی شیرین را داخل آب جوش گذاشته و پوست آن را می گیریم. سپس بادام ها را رنده کرده و با یک قاشق چای خوری آرد برنج و نصف لیوان آب جوشیده سرد شده مخلوط می کنیم. ترکیب بدست آمده را روی اجاق با حرارت ملایم می گذاریم تا به قوام برسد. در طول پخت چند بار هم می زنیم تا ته نگیرد. وقتی حریره به قوام مناسب رسید زیر اجاق را خاموش کرده و آن را در ظرف مناسب سرو می کنیم. در صورت نیاز برای رقیق کردن، بعد از پخت، از شیر مادر یا شیر خشک استفاده می کنیم.

🔅تجربه ها و نظرات شخصی :
۱. بنده به این روش حریره بادام رو آماده کردم و ممکن هست روش های دیگری بر حسب ذائقه و سلیقه شما قابل اجرا باشد.
۲. بادام رو با قسمت کوچک رنده ریز کردم ولی تو آب باز شد اما نتیجه کار قابل خوردن بود و خدا رو شکر مشکلی نداشتیم.
۳. من به خاطر تست حساسیت از مقدار کم و دو تا بادام شروع کردم و ان شاءالله اگر طی سه روز علائمی نداشته باشیم مقدارش رو بیشتر می کنم.

🖋 اگر سوال یا اطلاعات مفیدی داشته باشید ممنون میشم برای آگاهی بیشتر در اختیار ما بذارید.
مامان باران مامان باران ۷ ماهگی
مامان Matilda💌 مامان Matilda💌 ۷ ماهگی
من خودم دخترم ۶ ماهشه، و با دکتر که صحبت کردم تصمیم گرفتم اتاق خوابش رو جدا کنم
و تصمیم گرفتم این متن مختصر رو برای عزیزانی که شرایط منو دارم بزارم، که اونا هم انجام بدن...
 معتقدند، بهترین زمان برای جدا کردن اتاق کودک بین ۶ ماه تا ۱ سالگی است اما این کار باید با مشورت روانشناس کودک و پزشک اطفال، انجام شود.
برای انجام این کار می‌توانید روش‌های متفاوتی استفاده کنید. به طور مثال: اگر کودک شما عادت دارد برای خوابیدن شیر بخورد، شیر دادن به او را به قبل از برنامه‌ی خوابیدنش موکول کنید تا او یاد بگیرد، چگونه بدون حضور مادر به طور مستقل به خواب برود. دکتر میندل معتقد است « این کار همچنین به کودک کمک می‌کند تا یاد بگیرد که وقتی اواخر شب از خواب بیدار می‌شود، خودش را بدون وابستگی به مادر و به تنهایی آرام کند.» راهکار بعدی این است که کودک را با اتاق خواب جدیدش آشنا کنید. بسیاری از کودکان ممکن است زمان بسیار کمی را در اتاق‌خواب جدید خود سپری کرده باشند. بنابراین عادت دادن او به فضای جدید به انتقال جای خوابیدن و کاهش وابستگی به مادر، کمک می کند. شما می‌توانید برای این که فرزندتان در اتاق جدیدش راحت‌تر باشد، روتین قبل از خوابش را برای چند شب در اتاق جدید انجام دهید و پس از پایان، شب‌ها در اتاق مشترک باشید. برای عادت کردن کودک به شرایط جدید، از او بخواهید در طول روز نیز در اتاق بازی کند یا چرت بزند.
مامان نفس مامان نفس ۷ ماهگی
‌ سلام دوستان گلم
روزتون زیبا

⏱بهترین زمان برای اولین کوتاهی موی کودکان
#موی_کودکان

💇‍♂هیچ فرقی نمی کند کی اولین بار موی کودک را کوتاه کنید زیرا مو بافت مرده است و تاثیری در سلامت ریشه مو ندارد. آیا میدانستیدکه نوزادان پس از تولد، دارای مویی هستند که داخل رحم رشد کرده است و به آن موی داخل رحمی یا لانوگو می گویند.
💇‍♀بعد از تولد و بعد از گذشت ۳ تا ۴ ماه موی لانوگو که مویی نازک و ظریف است می ریزد (چه والدین سر کودک را بتراشند چه نتراشند )و به جای آن مویی کرک مانند به نام ولوس رشد می کند(شاید ظاهر موها از نظر مادر خیلی متفاوت نباشد ولی ماهیت این موها با هم فرق دارند)به تدریج و با گذشت زمان موی ولوس در قسمت سر جای خود را به موهایی ضخیم تر به نام ترمینال می دهد اما در قسمت های دیگر بدن ولوس باقی می ماند. پس اصلاح و تراشیدن مو تاثیری در روند افزایش مو، ضخیم شدن مو، پرپشتی و جلوگیری از ریزش مو ندارد.

نظر شما چیه؟ موهای نی نی رو تراشیده یا نه ؟
مامان حسام مامان حسام ۶ ماهگی
خطرات زود شروع کردن غذای کمکی

اگر غذای کمکی زودتر از ۶ ماهگی شروع شود، ممکن است مسایل و مشکلات زیر برای کودک به وجود آید :

1 ـ غذای کمکی که به شیرخوار داده می شود، ممکن است مورد قبول او واقع نشود و آن را تحمل نکند و در نتیجه کودک دچار دل درد، استفراغ و اسهالگردد، مخصوصا اگر غذای کمکی به صورت بهداشتی تهیه نشده باشد.

2- قبل از ۷ ماهگی، اعمال دستگاه گوارشی شیرخوار تکامل پیدا نکرده است، به طور مثال آنزیم آميلاز که برای هضم و جذب مواد نشاسته ای ( مثل آرد برنج ) ضروری است، در روده های کودک، کم و نا کافی است، بنابراین نمی تواند غذایی را که با نشاسته تهيه شده است، هضم و جذب نماید. همچنین خوردن مواد گوشتی قبل از پایان ۶ ماهگی، ممکن است موجب آسیب کلیه های کودک گردد.

3- چون قبل از ۶ ماهگی گنجایش معده کودک محدود است، بنابراین غذای کمکی جایگزین یکی دو وعده شیر مادر می شود و در نتیجه کودک نیز کمتر به پستان مادر مک می زند. در این وضعیت شیر مادر کم می شود و کودک دچار کمبود وزن میگردد.

۴- با شروع غذای کمکی قبل از ۶ ماهگی، پیدایش حساسیت و آلرژی نسبت به غذا در شیرخوار ممكن است به وجود آید. شروع غذای کمکی قبل از پایان 6 ماهگی ممکن است در سالهای بعد با پیدایش بعضی از بیماریهایی که منشأ حساسیت دارد، مانند کهیر، آسم و آلرژی های غذای ی در کودک ظاهر گردد.