ایا فولیک اسید همون قرص اهن هست؟

۹ پاسخ

خیر اسید فولیک و آهن با هم متفاوت هستند. اسید فولیک که با عنوان ویتامین B9 نیز شناخته می شود، یک جزء اساسی در جهت سنتز DNA ، تقسیم سلولی و رشد عصبی می باشد.

در حالی که آهن از عناصر معدنی مورد نیاز بدن می باشد که برای ساخت هموگلوبین خون، میوگلوبین ماهیچه ها و فعالیت برخی آنزیم ها ضروری است.

بدن برای تولید هموگلوبین، پروتئین حاوی آهن موجود در گلبول‌های قرمز (RBCs)، به آهن نیاز دارد. هموگلوبین در انتقال اکسیژن و رساندن آن به تمام سلول‌های بدن به  خون کمک می‌کند. اگر هموگلوبین وجود نداشته باشد، بدن نیز تولید گلبول‌های قرمز سالم را متوقف می‌کند. عضلات، بافت‌ها و سلول‌های کودک بدون وجود آهن کافی اکسیژن مورد نیاز را دریافت نمی‌کند.

نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند، تا 6 ماهگی هم در بدن خود ذخیره آهن دارند و هم آهن کافی را معمولاً از شیر مادر دریافت می‌کنند. اما نوزادانی که شیر خشک می‌خورند، عموماً آهن کافی را از شیر خشک غنی شده با آهن دریافت می‌کنند. اطلاعات لازم برای زمان شروع قطره آهن در نوزادن را میتوانید در لینک مربوطه مطالعه کنید.

 پس از آن که کودک بزرگتر شد و شروع به خوردن غذاهای کمکی یا جامدتر کرد، ممکن است این غذاها حاوی آهن کافی نباشد و به این ترتیب در معرض خطر کم‌خونی فقر آهن قرار بگیرد.

آهن ماده‌ای معدنی است که مصرف بیش از حد آن منجر به مسمومیت می‌شود. بنابراین باید تمام فراورده‌های حاوی آهن را از دسترس نوزادان و کودکان دور نگه داشت. مکمل‌های ویتامین و مواد معدنی مخصوص نوزادان غالباً به صورت مایع، قطره یا شربت، عرضه می‌شود، چون نوزادان معمولاً نمی‌توانند ویتامین‌ها را به خوبی بجوند یا ببلعند. با این حال ممکن است برنامه غذایی برخی نوزادان به گونه‌ای باشد که نیازی به مصرف مکمل آهن نباشد.

در اینجا می‌توانید با مارک‌های مختلف قطره‌ی آهن آشنا شده و قطره آهن خوش طعم پیدا کنید.

ضرورت استفاده از قطره آهن

اگر نوزاد شما دچار استفراغ بعد از قطره آهن میشه می‌توانید از روش‌های مختلفی که در این مقاله قرار داده شده، برای خوراندن قطره آهن استفاده کنید.

مسئله‌ای که خیلی از اوقات مادرها رو در مورد قطره آهن نگران میکند این است که با مصرف قطره آهن دندان‌های کودک سیاه شده و یا باعث پوسیدگی دندان میشود. در حالی که تصور پوسیدگی دندان به وسیله قطره آهن کاملا اشتباه است و قطره آهن ربطی به پوسیدگی دندان‌ها ندارد. در مورد سیاه شدن نیز قطره آهنی که دندان رو سیاه نکند وجود دارد که می‌توانید در  لینک مربوطه در مورد آن مطالعه کنید.

نگرانی‌های گفته شده نباید باعث شود که به کودک خود قطره‌ی آهن ندهید. زیرا اگر چه کمبود آهن می‌تواند در تمام مراحل زندگی سبب کاهش قدرت ادراک و یادگیری شود، ولی اثرات نامطلوب کم‌خونی در دوران شیرخوارگی و اوایل کودکی غیر قابل جبران است، تکامل و هماهنگ شدن حرکات کودکان کم خون به تاخیر می‌افتد و این کودکان در مدرسه نیز یادگیری کمتری دارند. اگر کودک شما به هیچ عنوان قطره‌ی آهن را نمیخورد می‌توانید از جایگزین قطره آهن (جایگزین‌های غذایی و گیاهی) استفاده کنید.

هنگام مصرف قطره آهن بهتر است زمانی را برای فاصله بین قطره آهن و شیر در نظر بگیرید زیرا استفاده‌ی همزمان قطره آهن و شیر مانع جذب صحیح آهن در بدن میشود.

از برندهای محبوب و پرطرفدار مکمل آهن می‌توان به قطره آهن سیدرال، قطره لیپوزوفر و پودر فرامکس اشاره کرد. همچنین شربت آدزیر یک شربت مولتی ویتامین بوده که حاوی ویتامین‌ها و املاح مورد نیاز کودک است.

برگرفته از: kellymom.com

ن گلم فولیک اسید برا جلوگیری از یسری بیماریهای مادرزادی استفاده میشه

خیر متفاوت است فولیک با اهن فرق داره

نه عزیزم قرص اسید فولیک جزو ویتامین های گروه ب هست سه ماه قبل تا سه ماه بعد بارداری اسیدفولیک میخورن از سه ماهگی قرص آهن باید خورده بشه

سلام نه.فرق میکنن

نه عزیزم فرق داره

نه فولیک اسید با قرص اهن فرق میکنه.... من قرص اهنم اسمش ففول هست

نه عزیزم فرق داره

سلام اره همونه فک کنم