۶ پاسخ

آنومالی اسکن یا سونوگرافی ناهنجاری ، یا سونوگرافی سه ماهه دوم، یک سونوگرافی دو بعدی و یکی از آزمایش‌های دوران بارداری است که در این دوران (معمولاً از هفته‌ی هجدهم به بعد) برای تشخیص ناهنجاری‌ها یا غربالگری‌ انجام می‌شود. این سونو از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا اطلاعات زیادی مانند شرایط و رشد جنین را در اختیار متخصصین می‌دهد. مواردی مانند وضعیت قرار گرفتن، محل بند ناف، وضعیت مایع آمنیوتیک، ضربان قلب و ... دیگر موارد نیز در این سونو مشخص می‌شوند. یکی دیگر از اطلاعاتی که سونوی آنومالی به مادران داده می‌شود، تعیین جنسیت جنین است.

جنیست جنین از هفته‌ی شانزدهم قابل تشخیص است. در این دوره اندام‌های تناسلی شکل گرفته و در نتیجه می‌توان جنسیت جنین را تشخیص داد. سونوگرافی آنومالی در سه ماهه‌ی دوم و عموماً بین هفته‌ی هجدهم تا نوزدهم انجام می‌شود. علت انتخاب این دوره این است که در صورت وجود مشکل در روند شکل گیری جنین و تصمیم برای سقط جنین، امکان این کار از نظر شرعی وجود داشته باشد. با وجود آنکه این سونو بر تشخیص ناهنجاری‌ها تمرکز دارد، اما این امکان وجود دارد که به کمک آن از جنسیت جنین خود نیز مطلع شوید.

تعیین جنیست در سونوگرافی آنومالی

اما سوال مهم‌تر این است که دقت سونوی آنومالی چقدر است؟ آیا ممکن است جنسیتی که در این سونو به مادران اعلام می‌شود، اشتباه باشد؟ سونوگرافی آنومالی یکی از دقیق‌ترین سونوگرافی‌ها ست. در حالی که این اسکن قدرت بالایی در تشخیص ناهنجاری‌ها دارد. حداقل 95 درصد از موارد ابتلا به اسپینا بیفیدا، 80 درصد از موارد ابتلا به شکاف لب و کام و 60 تا 70 از موارد ابتلا به بیماری مادرزادی قلبی در این سونوگرافی تشخیص داده می‌شوند که بسیار قابل اطمینان هستند. اما در مورد تعیین جنسیت، دقت این سونوگرافی به 97 درصد می‌رسد که دقت بسیار بالایی است و نشان می‌دهد که شما می‌توانید به نتایج آن اطمینان کنید. تنها در 3 درصد از موارد ممکن است تشخیص نادرست انجام شود.

به هر نسبت که جنین به هفته‌ی بیستم نزدیکتر باشد، جواب این سونو حتی دقیق‌تر هم می‌شود. در هر حال مانند هر آزمایش دیگری که در بارداری انجام می‌دهید، این آزمایش نیز با درصدی خطا همراه خواهد بود. ولی تعیین جنسیت چیزی است که با افزایش سن جنین و انجام سونوگرافی‌های بعدی می‌توانید از آن مطمئن‌تر شوید.

چه عواملی ممکن است درصدد خطای سونوی آنومالی در تعیین جنیست را بیشتر کنند؟ عوامل مختلفی در این موضوع دخیل است، گاهی، وضعیت قرارگیری نوزاد به گونه‌ای است که آلت تناسلی او قابل رویت نیست و در نتیجه نمی‌توان جنسیت او را به درستی حدس زد. به جز این در مواردی که چربی دور شکم مادر زیاد باشد نیز، احتمال اشتباه در تعیین جنیست وجود دارد و حتی در مواقعی عملِ تعیین جنسیت صد درصدی را غیرممکن می‌کند. ِ

معمولا انومالی اشتباه نمیکنه میتونی با جوش شیرین هم امتحان کنی رد خورد نداره

به جاریم گفتن پسره ولی ب دنیااومد دختربود

19هفته ب شمام اشتباه گفتن؟

سلام .
نه امکان نداره اشتباه بگن .
البته اگه به جایی که میرید مطمئن باشید. من سونویی که میرم احتمالشون هم دقیقه دقیقه چه برسه به قطعیتشون .

سلام ب من احتمالی گفتن دختره ولی خودم فک میکنم پسره جاریمم بهش اشتباه گفتن