سوال های مرتبط

مامان 😍غلتک کوچولو🤤 مامان 😍غلتک کوچولو🤤 ۸ ماهگی
#غذای_کمکی
😋 کته ماهیچه مقوی و پر از آهن 😋

مناسب برای کودکان 👼 9 ماه به بالا

يك تكه متوسط ماهيچه گوسفندي🐏 را ريز كرده و با كمي پياز كاملا" بپزيد سپس 4⃣قاشق غذاخوري يا 1⃣ استكان برنج 🍚را همراه با 1⃣ قاشق مرباخوري كره 🍮 طبیعی اضافه كنيد تا مثل كته پخته و نرم شود و دم بگذاريد؛هنگام دادن غذا نصف قاشق مرباخوري كره طبیعی اضافه کنید. کته ماهیچه را با پشت قاشق له کنید و به کودک بدهید و یا در میکسر نرم کنید❤️

🚨 می توانید این غذا را همراه با کمی لیمو ترش🍋 به کودک 👶بدهید تا جذب آهن بیشتر شود. همراه با گوشت، ماست به كودك ندهيد چون کلسیمِ ماست، مانع جذب آهن موجود در گوشت میشود 🚨


😍چند نکته برای مادران👩 شیرده👶 😍

آیا می دانستید :
🍓مصرف مغزهای خام،به خصوص پسته، بادام و فندق باعث افزایش شیر🍼 مادر میشود؟

🍓جوانه گندم 🌾منبع سرشار ویتامین «ای» است و در ایجاد تعادل هورمونی و افزایش شیر مادر👩 یک داروی فوق العاده است.

🍓مصرف آب عسل🍯 علاوه بر رفع مشکلاتی ازجمله کم خونی، سرماخوردگی، تاثیر مناسبی در افزایش شیر خواهد داشت.

برای درست کردن این نوشیدنی معجزه گر، کافیست در یک لیوان آب، یک تا یک و نیم قاشق غذاخوری عسل🍯 را حل کرده کمی آب لیموترش تازه 🍋(و نه آبلیمو) به آن اضافه کرده و روزی دو سه لیوان، خنک و جرعه جرعه میل کنید. 😋

🍓خوردن کاهو با سرکه شیره تاثیر مناسبی در افزایش شیر خواهد داشت.
مامان سَروین مامان سَروین ۹ ماهگی
‼️ مهارت قاشق گرفتن کودک در روش blw ‼️
بهتر است با شروع غذای کمکی قاشق را به کودک معرفی کنیم. قطعا می‌بایست در این خصوص صبور باشیم. ابتدا کودک قاشق را یک وسیله بازی می‌داند اما حتی اگر از آن استفاده نکرد و آن را پس زد، همیشه زمان سرو غذا آن را در دید کودک قرار دهیم تا بداند این نیز یک وسیله لازم و کاربردی برای خوردن غداست.
برای دادن غذاهای رقیق مثل سوپ و پوره، می‌توانیم بافت غذا را غلیظ‌تر کنیم و خودمان مقداری از آن را روی قاشق گذاشته و آن را به دست کودک دهیم.
❌️ نکته مهم این روش آن است ک میبایست دو قاشق داشته‌ باشیم که هر سری یکی را از کودک بگیریم و از غذا پر کنیم و یا اینکه قاشق پر شده را روی میز و در دید کودک قرار دهیم تا خودش بردارد.
روش دوم آنکه مقداری نان در غذا بریزیم ک کودک بتواند با دست برداشته و بخورد.

سوپ ورمیشل (هویج، سیب زمینی، گوجه، جعفری، پیاز، ورمیشل، مرغ و آب مرغ، روغن زیتون، فلفل سیاه، کمی آب‌لیمو)
من از روش اول و پر کردن و گذاشتن قاشق روی میز استفاده کردم. اولین بار بود سوپ رو به این روش میدادم. چون غلیظ بود سروین با دستم خورد و یکی از چالشی ترین غداها از نظر مقدار کثیفی خودش و اطرافش بود😅)

سروین ۷ ماه و ۲۰ روز داره
مامان فاطمه مامان فاطمه ۸ ماهگی
بروکلی

← 6 تا 9 ماه: گلهای بزرگ و کامل بروکلی بخارپز شده را برای کودک سرو کنید. اگر ساقه کلم بروکلی شما را عصبی می کند، گلچه های بزرگ را از وسط به دو نیم کنید و به همین ترتیب سرو کنید. علاوه بر این، می توانید ساقه کلم بروکلی را به عنوان فینگر فود با بریدن پوست آن و جوشاندن یا بخارپز کردن تا زمانی که نرم شود سرو کنید.

← 9 تا 11 ماه: در این سن، کودک شما شروع به در دست گرفتن انبر خود می کند، جایی که شست و انگشت اشاره به هم می رسند. سعی کنید اندازه را به قطعات کوچک و به اندازه لقمه کاهش دهید. اگر کودک شما در برداشتن تکه های کوچک مشکل دارد، اندازه خود را به سمت بالا ببرید. تکه های بزرگ غذا کاملاً خوب هستند، فقط مطمئن شوید که خوب و نرم پخته شده باشند.

← 12 تا 24 ماه: از آنجایی که کودک شما بیشتر به یک غذاخور پیشرفته تبدیل می شود، می توانید مدت زمان بخارپز کردن یا پختن کلم بروکلی را کمی کاهش دهید. توانایی کودک خود را دنبال کنید و بروکلی را به دلخواه در هر ظرفی بگنجانید. با نزدیک شدن به سن 2 سالگی، ممکن است با ارائه کلم بروکلی خام نیز احساس راحتی کنید. به توانایی های روده و کودک نوپا اعتماد کنید.

نکته: گلچه های کلم بروکلی بزرگ را به صورت وارونه سرو کنید (روی سر، ساقه بالا)، بنابراین کودک آن را از ساقه بلند کرده و سپس گلچه نرم را بخورد.
مامان سورنا مامان سورنا ۹ ماهگی
اولین غذای کمکی نوزاد چیست؟
دادن مواد غذایی قبل از سن شش ماهگی، کمکی به سلامت کودک، آرامش یا خواب او نخواهد کرد.
دادن مواد غذایی قبل از سن شش ماهگی، کمکی به سلامت کودک، آرامش یا خواب او نخواهد کرد. کودکی که با شیر مادر ارضا می‌گردد، لزومی ندارد که قبل از سن شش ماهگی غذای کمکی به او بدهید، ولی اگر کودکی با خوردن ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلی لیتر شیر در هر نوبت دیگر سیر نمی‌شود، می‌توانید حدود ۵ تا ۶ ماهگی دادن غذای کمکی را به او شروع کنید؛ به عبارت دیگر وقتی کودک از نظر عصبی و عضلانی تکامل یافته است (سر خود را بالا نگه می‌دارد و دست خود را به دهان می‌برد)، می‌توانید به او غذای کمکی بدهید.
هر غذایی باید یک نوبت در روز و با مقدار کم (یک تا دو قاشق) شروع و به تدریج مقدار آن زیادتر گردد. غذاهای گرم، نرم و رقیق، بهتر مورد قبول کودک می‌باشند (از قاشقی که برای دهان کودک مناسب است، استفاده نمایید).

اولین غذای کمکی نوزاد چیست؟
بهترین غذای کمکی نوزاد که مادر می‌تواند برای اولین بار به کودک بدهد، غذایی است که شبیه شیر مادر باشد یعنی آبکی و نرم؛ مزه‌ای شبیه شیر مادر داشته باشد و هضم آن برای کودک آسان باشد. بنابراین لعاب برنج و حریره بادام که کمی شیر مادر به آن اضافه شده باشد، غذای مناسبی به عنوان اولین غذای کمکی نوزاد است.
۱- لعاب برنج و حریره بادام
این غذا، غذایی است سنتی که مادر می‌تواند در خانه تهیه نماید. طرز تهیه حریره بادام ساده و از نظر اقتصادی بسیار با صرفه است. مادر می‌تواند با این نوع غذا، تغذیه نوزاد را شروع نماید. خوبی حریره بادام این است که:
به آسانی پخته و آماده می‌شود.
می توان این غذاها را کمی غلیظ‌تر از شیر مادر تهیه نمود تا مزه شیر مادر بدهد.
ایجاد حساسیت و آلرژی نمی‌کند.
مامان محمدکیان❤ مامان محمدکیان❤ ۱۰ ماهگی
مامان ریحانه مامان ریحانه ۷ ماهگی
🔆 هفته پنجم غذای کمکی ریحانه خانم (۳ فروردین ۱۴۰۳)
🥣 تست خرما

🖋طرز تهیه فرنی خرمایی :
یک عدد خرما را داخل آب جوش می اندازیم و پوست آن را کامل گرفته و هسته اش را جدا می کنیم. سه یا چهار قاشق چای خوری آرد برنج را با یک لیوان آب جوشیده سرد شده مخلوط کرده، خرما را داخل آن گذاشته و روی اجاق با حرارت ملایم می گذاریم تا پخته شود. در طول پخت خرما را که نرم شده است به طور کامل در فرنی حل می کنیم. وقتی فرنی به قوام مناسب رسید زیر اجاق را خاموش کرده و فرنی را در ظرف مناسب سرو می کنیم

🔅تجربه ها و نظرات شخصی :
۱. بنده به این روش خرما رو تست کردم و ممکن هست روش های دیگری بر حسب ذائقه و سلیقه شما قابل اجرا باشد.
۲. با توجه به راهنمای خوراکی های گهواره خرما از هفت ماهگی مجاز هست. شما می تونید با تحقیق بیشتر و صلاح دید خود نسبت به تست خرما و وارد کردنش به وعده های غذایی کودک اقدام کنید

🖋 اگر سوال یا اطلاعات مفیدی داشته باشید ممنون میشم برای آگاهی بیشتر در اختیار ما بذارید.
مامان Matilda💌 مامان Matilda💌 ۷ ماهگی
من خودم دخترم ۶ ماهشه، و با دکتر که صحبت کردم تصمیم گرفتم اتاق خوابش رو جدا کنم
و تصمیم گرفتم این متن مختصر رو برای عزیزانی که شرایط منو دارم بزارم، که اونا هم انجام بدن...
 معتقدند، بهترین زمان برای جدا کردن اتاق کودک بین ۶ ماه تا ۱ سالگی است اما این کار باید با مشورت روانشناس کودک و پزشک اطفال، انجام شود.
برای انجام این کار می‌توانید روش‌های متفاوتی استفاده کنید. به طور مثال: اگر کودک شما عادت دارد برای خوابیدن شیر بخورد، شیر دادن به او را به قبل از برنامه‌ی خوابیدنش موکول کنید تا او یاد بگیرد، چگونه بدون حضور مادر به طور مستقل به خواب برود. دکتر میندل معتقد است « این کار همچنین به کودک کمک می‌کند تا یاد بگیرد که وقتی اواخر شب از خواب بیدار می‌شود، خودش را بدون وابستگی به مادر و به تنهایی آرام کند.» راهکار بعدی این است که کودک را با اتاق خواب جدیدش آشنا کنید. بسیاری از کودکان ممکن است زمان بسیار کمی را در اتاق‌خواب جدید خود سپری کرده باشند. بنابراین عادت دادن او به فضای جدید به انتقال جای خوابیدن و کاهش وابستگی به مادر، کمک می کند. شما می‌توانید برای این که فرزندتان در اتاق جدیدش راحت‌تر باشد، روتین قبل از خوابش را برای چند شب در اتاق جدید انجام دهید و پس از پایان، شب‌ها در اتاق مشترک باشید. برای عادت کردن کودک به شرایط جدید، از او بخواهید در طول روز نیز در اتاق بازی کند یا چرت بزند.
مامان 😍غلتک کوچولو🤤 مامان 😍غلتک کوچولو🤤 ۸ ماهگی