۱۲ پاسخ

تعیین جنسیت بخش بسیار هیجان‌انگیزی از بارداری است. بسیاری از والدین دوست دارند هرچه سریع‌تر از جنسیت جنین خود مطلع شوند. در حالی که روش‌های سنتی زیادی برای تعیین جنسیت وجود دارد اما مطمئن‌ترین راه، انجام سونوگرافی تعیین جنسیت است. اما آیا ممکن است این روش نیز خطا داشته باشد؟ قبل از پاسخ به این سوال لازم به ذکر است که شما می‌توانید با نصب اپلیکیشن گهواره آگاهی خود را مورد روش‌های صحیح تشخیص بارداری و راه‌های تعیین جنسیت جنین قبل از لقاح بالا برده با دیگر مادران تبادل نظر کنید. همچنین از دیگر ابزارهای فرزندپروری مانند شیردهی، خواب، نموداررشد و کلی ویدئوهای آموزشی بهره‌مند شوید.

سونوگرافی تعیین جنسیت چیست و چه زمانی انجام می‌شود

چیزی تحت عنوان سونوگرافی تعیین جنسیت وجود ندارد. در واقع در هفته‌ی 18 تا 20 بارداری، زمانی که مادر برای انجام سونوگرافی‌های بررسی وضعیت جنین مراجعه می‌کند، می‌تواند از جنسیت جنین خود نیز مطلع شود. در این دوره از بارداری سن جنین به حدی رسیده که اندام جنسی او در تصویر سونوگرافی قابل مشاهده است.

اهمیت زمان مراجعه در سونوگرافی تعیین جنسیت بسیار بالا است. زیرا زودتر از این دوران ممکن است رشد آلت تناسلی جنین در حدی نباشد که در تصویر به شکل واضح دیده شود. به خصوص در مورد اندام تناسلی پسر که نمود بیرونی دارد. دیرتر از این هنگام نیز ممکن است جنین افزایش وزن پیدا کرده و در وضعیتی قرار بگیرد که تعیین جنسیت دشوار باشد.

در حال فاکتورهایی هستند که می‌توانند بر صحت نتیجه‌ی سونوگرافی تعیین جنسیت اثر بگذارند که از جمله مهم‌ترین آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سن بارداری
  • وزن جنین
  • جنسیت جنین
  • موقعیت و حالت قرارگیری جنین در رحم
  • تک قلویی یا چند قلویی

مراجعه در زمان درست بارداری می‌تواند شانس برزو خطا را کاهش دهد. بعضی افراد ممکن است در سونوی آنومالی که در هفته 12 بارداری انجام می‌شود جنسیت جنین خود را بپرسند اما باید بدانید در این زمان درصد درست بودن نتیجه می‌تواند پایین باشد و ممکن است جنسیت اعلام شده در سونوهای بعدی تغییر کند.

شانس خطا در سونوگرافی تعیین جنسیت

همانند هر روش آزمایشگاهی دیگری، سونوگرافی تعیین جنسیت نیز درصدی خطا دارد. به هر نسبت که متخصص انجام سونوگرافی با تجربه‌تر باشد، احتمال بروز خطا کمتر است. البته همانطور که در بالا نیز گفته شد بعضی فاکتورها می‌توانند درصد صحت نتایج را تغییر دهند. با این حال اگر جنین در وضعیت درست قرار داشته باشد – که متخصص می‌تواند تشخیص دهد- امکان بروز خطا در سونوگرافی تعیین جنسیت بسیار کم است.

در بعضی موارد گفته شده است شانس خطا در این دوره در مورد جنسیت دختر تقریباً صفر و در مورد پسر در حدود 5 درصد است. یعنی اگر در این زمان به شما گفته شود جنین دختر است، به ندرت امکان اشتباه وجود دارد. زیرا اگر جنین پسر بود باید اندام تناسلی او تا این هفته نمود پیدا می‌کرد. در مورد فرزند پسر احتمال خطا بیشتر است زیرا در مواردی شده که بند ناف به اشتباه به عنوان آلت تناسلی دیده شده است. اما 5 درصد نیز درصد کمی است و بنابراین در بیشتر موارد جنسیت جنین که در هفته 18 تا 20 به شما اعلام می‌شود درست است. مگر اینکه پیش متخصص ناواردی سونوگرافی انجام داده باشید.

امکان تغییر جنسیت در طول بارداری

جنسیت جنین از زمان لقاح با ترکیب کروموزومی مشخص شده و اگر چه شما تا هفته 18 از آن مطلع نمی‌شوید، اما امکان تغییر پیدا کردنش وجود ندارد. یعنی وقتی در لقاح جنین دختر تشکیل شد دیگر تغییر ناپذیر است. بنابراین اگر در سونو به شما گفته شود جنین دختر است اما پسر به دنیا بیاید این 100 درصد خطای متخصص سونوگرافی است و امکان تغییر جنسیت وجود ندارد.

دکتری تو شبکه سلامت میگفت چون بعضی پسرها بیضه هاشون دیر میاد پایین ممکنه اشتباه تشخیص بدن

واقعا گیج شدم تو گهواره هرکی یه چیزی میگع یکی امید میده یکی نه من آنومالی 17هفته رفتم گف دختره امروز بیست هفته رفتم باز گفت دختره 😫ناشکری نمیکنم اگه خدا بهم پسر داده بود بهتر بود دختر دارم

اگه خدا بخواد اره

نمیدونم این چیه جدیدا همه میگن 🥴🥴🥴 اگه خدا بخواد میشه
ممکن سونو قدیمی بوده باشه با دکتر تبحر نداشته باشه

من خالم بيچاره تا اخر گفتن پسره به دنيا اومد پسر شد همه چي پسرونه تنه بچه ميكردن😐😂

عزیزم من سونو انو مالی هفته 10 گفت دختره .الان هفته 29 گفتن پسره

پسر خیلی کم پیش میاد دختر بشه اما بیشتر خوندم دختر شوده پسر یکی دوتا خوندم پسر شوده دختر اما بیشتر خوندم دختر شوده پسر

نه فکرنکنم دیگه همه سونوهاک اشتباه نمیشن دخترهمسایه ماروهم گفته بودن دخترداره بعدسه تاسونواخری گفت پسره. پسرم بود

نه فکرنکنم مگه خدابخواددیگ برای من ازهم سونوگرافی اولم گفت پسره تااخرم گفت پسروقتیم ب دنیاامدپسربود فکرنکنم یک با اشتباه میگن دوباره اشتباه میگن دفعه سوم اشباع نمیکنن دیگ

سلام من غربالگری دوازده هفته و۵ روز رفتم گفت به احتمال زیاد پسره انشاء الله اگه خدا صلاح بدونه دوست دارم دومی دختر باشه اول از همه سالم باشه بعد برام دعا کنید خدا یه دختر هم بهم بده نمیدونم والا بعصی ها میکن دختر بعدها همدم وتنهایی مادر میشه خیلی از فامیلای شوهرم حرصم میدن انشاء الله خدا سوپرایزم کنه وجواب این فامیلا را بده 🥺😢خیلی دلمو شکستن من در کل پسر بچه را دوست دارم یدونه پسر دارم به حق فاطمه زهرا خدا برام حفظش کنه🤲

سلام میخواستم بدونم تو بارداری هفته۲۰امکان تغییر جنسیت وجودداره؟