‌ 🔰درمان #اسهال کودک در خانه

❣با رعایت قوانین زیر اسهال را در منزل درمان کنید:

🔸به کودک خود بیش از حد معمول مایع دهید
🔹لعاب برنج، آب میوه، چای کمرنگ، یا محلول شکر و نمک
🔸شیر مادر
🔹به کودک خود غذا بدهیدبه هر اندازه که میل دارد؛پنج تا هفت بار در روز غذایی که هضمش آسان باشدغذاهایی مثل موز که پتاسیم فراوان داشته باشند
🔸مواظب بروز نشانه هایی از دست رفتن آب و املاح باشید
🔹اصول بهداشتی کاملاً رعایت گردد
🔸محلول ORS بدهید
اگر کودک مایل به نوشیدن بیشتر محلول است حتماً به او بدهید اگر بچه ای استفراغ هم دارد باید محلول را آرام آرام و جرعه جرعه به او بدهید در داخل محلول شکر یا نمک نریزید

🔰طریقه درست کردن محلول :
هر پودر ORS را در یک پارچ آب جوشیده یا چهار لیوان آب تمیز و جوشیده سرد شده مخلوط کرده در یخچال نگهداری شود و هر یک ساعت ذره به ذره به کودک بدهید
این محلول فقط تا دوروز میتوان در یخچال نگهداری کرد بعد از آن دور ریخته میشود .

۰ پاسخ

سوال های مرتبط

مامان امیرعباس مامان امیرعباس ۸ ماهگی
اموزش خواب به نوزاد
به نوزاد خود کمک کنید که تفاوت میان روز و شب را تشخیص دهد.

اگرچه در 4 تا 6 ماهگی کودک، چرخه خوابیدن نوزاد طولانی‌تر می‌شود اما این بدین معنی نیست که نوزاد اکنون تفاوت روز و شب را تشخیص می‌دهید. به همین دلیل برای آموزش خواب به او لازم است در ابتدا به او این تفاوت را بیاموزید. بدین منظور لازم است راهکارهای زیر را انجام دهید.

شیر دادن شبانه به نوزاد را در شرایطی آرام و بی‌سر و صدا انجام دهید و به محض اینکه نوزاد شیرش را خورد او را به پشت بر روی تختش بگذارید.

شب‌ها، اتاق نوزاد را تاریک نگه دارید.

کودک را روزها در معرض نور (به خصوص نور آفتاب) قرار دهید.

در روز بیشتر با فرزندتان بازی کنید. تحریک کودک در طول روز به او یاد می‌دهد که شب‌ها زمان خواب است.

برای شیر دادن به نوزاد، او را در روز بیدار کنید حتی اگر به خواب عمیقی رفته باشد.

با کودک زیاد حرف بزنید. در طول روز تلاش خاصی برای کم کردن صداها انجام ندهید. در این صورت کودک یاد می‌گیرد که روز برای فعالیت و شب برای خوابیدن است.

شب‌ها به صورت طبیعی به کودک شیر مادر بدهید. گاهی اوقات مادرها در طول روز شیر خود را می‌دوشند تا همسرشان شب‌ها به نوزاد از شیشه شیر بدهد اما لازم است بدانید یکی از نشانه‌ها برای اینکه نوزاد متوجه شود بخوابد ملاتونین موجود در شیر مادر است. این هورمون به خواب کمک می‌کند و شب‌ها از سینه مادر ترشح می‌شود. بنابراین، این ملاتونین در شیری که در روز از سینه مادر دوشیده شده است وجود ندارد.
مامان 😍غلتک کوچولو🤤 مامان 😍غلتک کوچولو🤤 ۸ ماهگی
#غذای_کمکی
😋 کته ماهیچه مقوی و پر از آهن 😋

مناسب برای کودکان 👼 9 ماه به بالا

يك تكه متوسط ماهيچه گوسفندي🐏 را ريز كرده و با كمي پياز كاملا" بپزيد سپس 4⃣قاشق غذاخوري يا 1⃣ استكان برنج 🍚را همراه با 1⃣ قاشق مرباخوري كره 🍮 طبیعی اضافه كنيد تا مثل كته پخته و نرم شود و دم بگذاريد؛هنگام دادن غذا نصف قاشق مرباخوري كره طبیعی اضافه کنید. کته ماهیچه را با پشت قاشق له کنید و به کودک بدهید و یا در میکسر نرم کنید❤️

🚨 می توانید این غذا را همراه با کمی لیمو ترش🍋 به کودک 👶بدهید تا جذب آهن بیشتر شود. همراه با گوشت، ماست به كودك ندهيد چون کلسیمِ ماست، مانع جذب آهن موجود در گوشت میشود 🚨


😍چند نکته برای مادران👩 شیرده👶 😍

آیا می دانستید :
🍓مصرف مغزهای خام،به خصوص پسته، بادام و فندق باعث افزایش شیر🍼 مادر میشود؟

🍓جوانه گندم 🌾منبع سرشار ویتامین «ای» است و در ایجاد تعادل هورمونی و افزایش شیر مادر👩 یک داروی فوق العاده است.

🍓مصرف آب عسل🍯 علاوه بر رفع مشکلاتی ازجمله کم خونی، سرماخوردگی، تاثیر مناسبی در افزایش شیر خواهد داشت.

برای درست کردن این نوشیدنی معجزه گر، کافیست در یک لیوان آب، یک تا یک و نیم قاشق غذاخوری عسل🍯 را حل کرده کمی آب لیموترش تازه 🍋(و نه آبلیمو) به آن اضافه کرده و روزی دو سه لیوان، خنک و جرعه جرعه میل کنید. 😋

🍓خوردن کاهو با سرکه شیره تاثیر مناسبی در افزایش شیر خواهد داشت.
مامان سورنا مامان سورنا ۹ ماهگی
اولین غذای کمکی نوزاد چیست؟
دادن مواد غذایی قبل از سن شش ماهگی، کمکی به سلامت کودک، آرامش یا خواب او نخواهد کرد.
دادن مواد غذایی قبل از سن شش ماهگی، کمکی به سلامت کودک، آرامش یا خواب او نخواهد کرد. کودکی که با شیر مادر ارضا می‌گردد، لزومی ندارد که قبل از سن شش ماهگی غذای کمکی به او بدهید، ولی اگر کودکی با خوردن ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلی لیتر شیر در هر نوبت دیگر سیر نمی‌شود، می‌توانید حدود ۵ تا ۶ ماهگی دادن غذای کمکی را به او شروع کنید؛ به عبارت دیگر وقتی کودک از نظر عصبی و عضلانی تکامل یافته است (سر خود را بالا نگه می‌دارد و دست خود را به دهان می‌برد)، می‌توانید به او غذای کمکی بدهید.
هر غذایی باید یک نوبت در روز و با مقدار کم (یک تا دو قاشق) شروع و به تدریج مقدار آن زیادتر گردد. غذاهای گرم، نرم و رقیق، بهتر مورد قبول کودک می‌باشند (از قاشقی که برای دهان کودک مناسب است، استفاده نمایید).

اولین غذای کمکی نوزاد چیست؟
بهترین غذای کمکی نوزاد که مادر می‌تواند برای اولین بار به کودک بدهد، غذایی است که شبیه شیر مادر باشد یعنی آبکی و نرم؛ مزه‌ای شبیه شیر مادر داشته باشد و هضم آن برای کودک آسان باشد. بنابراین لعاب برنج و حریره بادام که کمی شیر مادر به آن اضافه شده باشد، غذای مناسبی به عنوان اولین غذای کمکی نوزاد است.
۱- لعاب برنج و حریره بادام
این غذا، غذایی است سنتی که مادر می‌تواند در خانه تهیه نماید. طرز تهیه حریره بادام ساده و از نظر اقتصادی بسیار با صرفه است. مادر می‌تواند با این نوع غذا، تغذیه نوزاد را شروع نماید. خوبی حریره بادام این است که:
به آسانی پخته و آماده می‌شود.
می توان این غذاها را کمی غلیظ‌تر از شیر مادر تهیه نمود تا مزه شیر مادر بدهد.
ایجاد حساسیت و آلرژی نمی‌کند.
مامان زینب مامان زینب ۶ ماهگی
#تغذیه_کمکی

نحوه شروع غذای کمکی

. ( هفته اول ماه هفتم)

شروع غذای کمکی با #فِرِنی آرد برنج است که با یک قاشق مرباخوری یک‌بار در روز (ظهر) شروع شده و کم‌کم به مقدار و دفعات آن اضافه می‌شود، به‌طوری‌که روز دوم به دو قاشق مرباخوری (یک قاشق ظهر و یک قاشق عصر)، روز سوم به 4 قاشق مرباخوری، روز چهارم، 5 قاشق (صبح، ظهر، عصر و شب، هر بار یک قاشق)، روز پنجم 6 قاشق مرباخوری (صبح، ظهر، عصر و شب، هر بار دو قاشق) و روز ششم و هفتم حداکثر به 12 قاشق مرباخوری می‌رسد.

نکته: غذای کمکی حتماً بعد از شیر مادر داده شود.

. ( هفته دوم ماه هفتم)
در این هفته می‌توان #حریره بادام را به تغدیه کودک اضافه کرد. شروع آن مانند #فرنی از یک تا دو قاشق مرباخوری در روز تا روز ششم و هفتم، حداکثر به 12 قاشق برسد. فراموش نشود که در این هفته به‌جای فرنی، حریره بادام جایگزین می‌شود.

. (هفته سوم ماه هفتم)
در این هفته، پوره #سبزی‌ها مانند #سیب‌زمینی و #هویج داده می‌شود.

. ( هفته چهارم ماه هفتم)
می‌توان سوپ #گوشت را به برنامه کودک وارد کرد. سوپ گوشت در سه تا چهار نوبت در روز بعد از اینکه کودک شیر مادر خورد، به او داده می‌شود. تا پایان ماه هفتم غذاهای کمکی، یکی یکی داده می‌شود و از ماه هشتم می‌توانیم ترکیبی از غذاهای کمکی را در برنامه غذایی کودک وارد کرد.
دقت کنید غذای کودک را به هیچ وجه میکس نکنید و در شیشه نریزید . حتما با قاشق به کودک داده شود
مامان محمدکیان❤ مامان محمدکیان❤ ۱۰ ماهگی
مامان 😍غلتک کوچولو🤤 مامان 😍غلتک کوچولو🤤 ۸ ماهگی
مامان Matilda💌 مامان Matilda💌 ۷ ماهگی
من خودم دخترم ۶ ماهشه، و با دکتر که صحبت کردم تصمیم گرفتم اتاق خوابش رو جدا کنم
و تصمیم گرفتم این متن مختصر رو برای عزیزانی که شرایط منو دارم بزارم، که اونا هم انجام بدن...
 معتقدند، بهترین زمان برای جدا کردن اتاق کودک بین ۶ ماه تا ۱ سالگی است اما این کار باید با مشورت روانشناس کودک و پزشک اطفال، انجام شود.
برای انجام این کار می‌توانید روش‌های متفاوتی استفاده کنید. به طور مثال: اگر کودک شما عادت دارد برای خوابیدن شیر بخورد، شیر دادن به او را به قبل از برنامه‌ی خوابیدنش موکول کنید تا او یاد بگیرد، چگونه بدون حضور مادر به طور مستقل به خواب برود. دکتر میندل معتقد است « این کار همچنین به کودک کمک می‌کند تا یاد بگیرد که وقتی اواخر شب از خواب بیدار می‌شود، خودش را بدون وابستگی به مادر و به تنهایی آرام کند.» راهکار بعدی این است که کودک را با اتاق خواب جدیدش آشنا کنید. بسیاری از کودکان ممکن است زمان بسیار کمی را در اتاق‌خواب جدید خود سپری کرده باشند. بنابراین عادت دادن او به فضای جدید به انتقال جای خوابیدن و کاهش وابستگی به مادر، کمک می کند. شما می‌توانید برای این که فرزندتان در اتاق جدیدش راحت‌تر باشد، روتین قبل از خوابش را برای چند شب در اتاق جدید انجام دهید و پس از پایان، شب‌ها در اتاق مشترک باشید. برای عادت کردن کودک به شرایط جدید، از او بخواهید در طول روز نیز در اتاق بازی کند یا چرت بزند.
مامان مغزِ گردو👧🏻 مامان مغزِ گردو👧🏻 ۷ ماهگی
این مطلب رو دیدم گفتم شاید به درد شماهم بخوره لیمومی از بدو تولد گویا دکتر تغذیه و‌مشاور داره😅
تغذیه در ۷ تا ۹ ماهگی

در این بازه زمانی، کودکان به‌تدریج به سمت خوردن ۳ وعده غذایی در روز می‌روند: صبحانه، ناهار و شام. به همین دلیل، باید طیف گسترده‌ای از غذاهای مختلف را در اختیارشان قرار دهید تا انرژی و مواد مغذی کافی مثل آهن را داشته باشند.

نوزادان نیازی به نمک یا شکر افزوده‌شده به غذا ندارند، چه‌بسا غذای شور برای کلیه‌ها خوب نیست و شکر هم می‌تواند باعث پوسیدگی دندان‌شان شود. در نظر داشته باشید که اوایل ممکن است ۱۰ها بار طول بکشد که کودک به یک غذا، طعم یا بافت جدید عادت کند.

جدا از این، روزهایی خواهد بود که آن‌ها غذای بیش‌تری می‌خورند و روزهایی هم کم‌تر. مهم این است که نگران نباشید و بدانید که این موضوع کاملاً طبیعی است. یک نکته دیگر هم این است که نوزادان تا قبل از ۱۲ ماهگی به میان‌وعده نیاز ندارند.

اگر فکر می‌کنید که فرزندتان بین وعده‌های غذایی اصلی گرسنه می‌شود، می‌توانید به آن‌ها شیر اضافی بدهید.
مامان ریحانه مامان ریحانه ۷ ماهگی
🔆 هفته پنجم غذای کمکی ریحانه خانم (۳ فروردین ۱۴۰۳)
🥣 تست خرما

🖋طرز تهیه فرنی خرمایی :
یک عدد خرما را داخل آب جوش می اندازیم و پوست آن را کامل گرفته و هسته اش را جدا می کنیم. سه یا چهار قاشق چای خوری آرد برنج را با یک لیوان آب جوشیده سرد شده مخلوط کرده، خرما را داخل آن گذاشته و روی اجاق با حرارت ملایم می گذاریم تا پخته شود. در طول پخت خرما را که نرم شده است به طور کامل در فرنی حل می کنیم. وقتی فرنی به قوام مناسب رسید زیر اجاق را خاموش کرده و فرنی را در ظرف مناسب سرو می کنیم

🔅تجربه ها و نظرات شخصی :
۱. بنده به این روش خرما رو تست کردم و ممکن هست روش های دیگری بر حسب ذائقه و سلیقه شما قابل اجرا باشد.
۲. با توجه به راهنمای خوراکی های گهواره خرما از هفت ماهگی مجاز هست. شما می تونید با تحقیق بیشتر و صلاح دید خود نسبت به تست خرما و وارد کردنش به وعده های غذایی کودک اقدام کنید

🖋 اگر سوال یا اطلاعات مفیدی داشته باشید ممنون میشم برای آگاهی بیشتر در اختیار ما بذارید.