نکات مهم درباره شروع غذای کودک 6 ماهه:
- مواد غذایی باید به صورت ایمن تهیه شوند. به این معنی که اقدامات لازم برای به حداقل رساندن خطر آلودگی با بیماری ها انجام شود.

- تغذیه تکمیلی باید به موقع باشد، به این معنی که همه نوزادان باید علاوه بر شیر مادر از 6 ماهگی به بعد غذاهای بیشتری مصرف کنند. 
- غذاها باید به نحوی تهیه شوند که از نظر بافت برای سن فرزند و تغذیه مناسب باشد.
- غذاهای مکمل باید در مقادیر، فرکانس، انسجام و استفاده از انواع غذاها برای پوشش نیازهای تغذیه ای کودک استفاده شود.
- می توانید غلات را نیز همراه با میوه ها یا سبزی های خرد شده به کودک بدهید.
-  مناسب بودن ماده غذایی مکمل نه تنها به در دسترس بودن انواع غذاها بستگی دارد بلکه بر شیوه تغذیه مادر نیز بستگی دارد.
- تغذیه نوزادان نیاز به مراقبت دارد و مادر مسئول نیازهای گرسنگی کودک است.
- لازم نیست غذاها را به ترتیب خاصی به فرزند خود معرفی کنید.- 

۰ پاسخ

سوال های مرتبط

مامان منیسا مامان منیسا ۵ ماهگی
تبدیل خون به شیر در سینه

غده ها و توده هایی در سینه وجود دارد که مولد شیر هستند. هر مجموعه از غده و توده ها «لوب» نامیده می شود و هرکدام شبیه به خوشه انگور است. زمانیکه به سینه دست زده می شود، این توده ها به شکل غدد و ورم های متعدد ظاهر می شود که در حقیقت همان غده های شیری هستند. کار این غده های تبدیل خون به شیر است. زمانیکه کودک شیر را می میمکد یا شیر دوشیده می شود، شیر از مجاری جاری می شود.

مهمترین وظیفه سینه ترشح شیر، و تغذیه کودک است. اصل و منبع شیر، خون است. خون به شیر تبدیل می شود. فرآیندی در خانم ها وجود دارد که خون بیشتری در بدن آن ها تولید می شود و یک خون زائدی وجود دارد که به شکلی باید خارج شود. قبل و بعد از ازدواج، این خون به شکل حیض، در هر ماه هفت روز، به شکل خونریزی از بدن خارج می شود. خون هایی که قرار است برای بچه باشد، از بدن اضافه می شود. هنگام بارداری، این خون اضافه، صرف تغذیه بچه می شود.

این نکته وجود دارد که انسان، مراحلی را طی می کند. در این مراحل تغذیه‌ی او متفاوت است و ماده غذایی و مناسب او متفاوت است. زمانیکه بچه در شکم مادر باشد، غذای او خون است. خون از طریق ناف، وارد بدن بچه می شود و از خون تغذیه می شود. گویا بچه در شکم مادر، جزئی از بدن مادر است. بهترین غذا برای بچه خون است، زیرا دستگاه گوارش بچه تکمیل نشده است و تغذیه از راه رگ های خونی انجام می شود. خون اضافه بجای خارج شدن از طریق خون حیض، به بدن بچه منتقل می شود. بعد از متولد شدن بچه، خون به سمت سینه می رود و تبدیل به شیر می شود
مامان rayan مامان rayan ۵ ماهگی
آلرژى به پروتئین گاوی (حساسیت به پروتئین گاوی ، آلرژی کودک به لبنیات گاوی) یا آلرژی به پروتئین شیر گاو (CMPA) شایع ترین آلرژی غذایی در نوزادان است. این نوع آلرژی هنگامی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن نوزاد به طور غیرطبیعی نسبت به پروتئین موجود در فرآورده های گاوی و برخی حیوانات دیگر (بز) واکنش نشان دهد. این بیماری معمولاً در نوزادان کمتر از ۱ سال مشاهده می شود. سیستم ایمنی بدن به طور معمول بدن ما را از عوامل بیماری زای مضر مانند باکتری ها و ویروس ها محافظت می کند. در این بیماری، سیستم ایمنی بدن نوزاد پروتئین موجود در شیر گاو و لبنیات گاوی را به با یک ماده مضر اشتباه گرفته و به آن حمله می کند. این واکنش ایمنی می تواند به معده و روده نوزاد یا کودک آسیب برساند.
میزان شیوع حساسیت به شیر ، لبنیات و پروتئین گاوی

حساسیت نوزاد به این نوع پروتئین بسیار متداول است. نوزادان به دلیل اینکه بیشتر با شیر تغذیه می شوند، بیشتر از همه در معرض ابتلا به این نوع آلرژی قرار دارند. آلرژی به پروتئین گاوی در ۲ تا ۳ درصد از نوزادان کمتر از ۱ سال مشاهده می شود. با بالا رفتن سن خطر ابتلا به این بیماری کمتر می شود. به طوری که کمتر از ۱ درصد از کودکان بالای ۶ سال به این نوع آلرژی مبتلا می شوند.

داشتن والدین یا خواهر و برادری که سابقه بیماری های آلرژیک، مانند آسم، اگزما یا حساسیت های فصلی داشته اند خطر ابتلا به حساسیت به پروتئین گاوی را افزایش می دهد. پزشکان بر این باورند که تغذیه با شیر مادر نوزاد را از ابتلا به این بیماری محافظت می کند.