۳ پاسخ

دلیل اصلی اکثر زردی ها اینه که جنین تا وقتی توی شکم مادر هست کبدش کار نمیکنه و از طرق کبد مادر خونش تصفیه میشه. وقتی بدنیا میاد تا اینکه بخواد کبدش شروع به کار کنه اون سلول های مرده توی خونش شناور میشن و باعث زردی میشن که معمولا توی روز دوم و سوم بعد از تولد یکم بیشتر میشه و با شیر خوردن خوب و مداوم نوزاد برطرف میشه.
زردی های خطرناک هم زردی هایی هستن که توی 24 ساعت ابتدای تولد بالا باشن. که علتش میتونه مشکل کبدی مادر یا تفاوت RH خون مادر و جنین باشه
یک نمونه زردی خطرناک هم هست که ممکنه توی هفته دوم تولد بوجود بیاد. علتش حساسیت نوزاد به شیر مادر هست.
زردی های خطرناک باید تحت نظر دکتر درمان بشن

بله به تغذبه ربطی نداره ولی تا حدودی این چیزی هم که نوشتی یکم ناقص علتش تغییر هموگلوبین آلفا به بتا است جنین وقتی توی شکم مادر به کمترین مقدار اکسیژن واکنش نشون میده و جابجایی گازها سریع تر میشه ولی وقتی میاد بیرون فشار اکسیژن اینجا با فشار اکسیژن خون متفاوت و برای همین نیاز که هموگلوبین خونی تغییر پیدا کنه و از اونجایی که بیلی روبین و بیلی وردین حاصل از این فرآیند یک ماده سمی در بدن از طریق مدفوع و ادرار دفع میشه ولی چون کبد هم کوچیک توان تحمل این حجم از مواد رو نداره مقداری از این مواد به زیر پوست میاد و عامل زردی میشه و نور با فرکانس مشخص باعث شکسته شدن این ماده به ماده دیگری میشه که سمی نیست و افزایش شیر دادن نوزاد هم برای افزایش تعداد دفع به کاهش زردی کمک میکنه و آزمایش های بیلی روبین و بیلی وردین در روزهای اول تولد هم خیلی واجب و باعث میشه آستانه خطر رو رد نکنه

اینکه خون بچه با مادر یکی نباشه، باعث زردی میشه