سوال های مرتبط

مامان علی سام مامان علی سام ۱۴ ماهگی
گفتم یه مقدار از مطالب blw و شروعش رو بزارم اگه نظرتون جلب شد حتما خودتون تحقیق کنید دربارش:

BLW با رویکرد تغذیه به رهبری کودک، روشی کمکی و جایگزین برای آشنا کردن نوزادان با غذاهای جامد و شروع غذای جامد نوزادان است. در این روش صبر و حوصله والدین کمک میکند تا نوزاد به تنهایی غذا را کشف و مورد بررسی قرار دهد، سرعت خوردن خود را تنظیم نماید و خود را جزئی از تجربه صرف غذا با خانواده سازد. نوزادی که با قاشق به او غذا داده می شود از کنترل کمتری در خصوص میزان غذای دریافتی برخوردار است. شخص تغذیه کننده سرعت آن را کنترل می کند و بجای نوزاد او است که تصمیم می گیرد چه زمان کار او تمام می شود. نوزادی که خود به طور مستقل غذا می خورد می تواند در خصوص آنچه دوست دارد بخورد و میزان غذا تصمیم بگیرد.

در روش BLW به آن ها اجازه می دهیم تا خودشان به تنهایی و مستقل و بدون کمک غذا بخورند. در این روش، غذا در قطعات ضخیم به اندازه انگشت ارائه می‌شود و نرم است و به راحتی بین انگشتان دست کوبیده و له می‌شود. به این ترتیب غذا هم راحت در دست است، اما در عین حال خطر خفگی کمی دارد.

علت انتخاب روش BLW چیست؟

بین درگیر شدن حس لامسه کودک و پذیرش بیشتر نسبت به غذا ارتباط مستقیم وجود دارد. هر چه کودک بیشتر با غذا بازی کرده و آن را لمس کند؛ بیشتر مشتاق خوردنش خواهد بود و امکان بدغذایی اش در آینده کمتر است. همچنین کودک یاد می‌گیرد که مستقل غذا بخورد و برای هر وعده مجبور نباشید که خودتان به او غذا بدهید. در این روش می توانید تکه‌هایی از غذایی که برای خودتان آماده می کنید را قبل از آنکه به آن ادویه یا نمک بزنید جدا کرده و به کودک بدهید، بنابراین کمتر درگیر پخت و پز جداگانه می شوید.
مامان دلوین مامان دلوین ۱۴ ماهگی
❤️چرا بچم دهنشو قفل میکنه چرا توف میکنه موقع غذا دادن😔؟؟؟؟
مشکلی که با کودکان زیر یک‌سال وجود داره بی‌اشتهایی عصبیه در واقع مشکلی که والدین باعثش میشن، به اینصورت که کودکی که در زمان مناسب و شرایط مناسب بهش غذا داده نمیشه و تغذیه‌اش به صورت اجباری و از روی برنامه‌ریزی و دلخواه والدینه بعد از مدتی دچار #بی‌اشتهایی عصبی میشه به صورتی که حتی اگر کودک گرسنه هم باشه از گرفتن غذا امتنا می‌کند.
منظورم چیه مثلا بچه نه ماهشه هنوز بزور میخوایم فرنی بدید خوب این بچه دیگه به غذاهای پوره شده علاقه نشون نمیده یا مثلا داره دندون در میاره لثه زخمیه و متورم بزور تو دهنش غذا میزاریم یا دراز کش میکنیم بینیشو میگیرید میریزیم تو حلقش
علامت اصلی بی اشتهایی عصبی #قفل_کردن دهانه و همچنین پس زدن قاشق و برگردوندن اون به ظرف غذا که اگر با اصرار والدین همراه بشه منجر به پرخاشگری یا اضطراب در کودک میشه و این علامت شایع به خصوص در کودکان زیر یک‌سال دیده میشه

🤱مراقبتهای بارداری و نوزاد🤱
مامان نازدخملم💗دلین مامان نازدخملم💗دلین ۹ ماهگی
🔰اصول رژیم غذایی سالم
چون هیچ غذایی به تنهایی تمام مواد مغذی را تامین نمی‌کند، باید تنوع غذایی در برنامه غذایی رعایت شود.

🔹روش های مقوی کردن غذای کودک
سعی کنید غذاها را با آب کم بپزید. بعد از پخت تکه های جامد غذا مانند گوشت، حبوبات سیب زمینی و سبزی ها را از آب سوپ جدا کرده و له کرده و سپس کم کم آب سوپ را اضافه کنید تا یک پوره غلیظ درست شود.
در صورت امکان یک قاشق مرباخوری ماست چکیده یا پودر مغزها را متناسب با سن شیرخوار به حریره یا سوپ کودک اضافه کنید.
به غذای کودکان بزرگتر از ۸ ماه مقدار کمی (به اندازه یک قاشق مرباخوری) کره یا روغن اضافه کنید. این کار بدون آنکه حجم غذای کودک را افزایش دهد مقدار کالری آن را زیاد کرده و بلع غذا را برای کودک آسان تر می سازد.
البته اگر مقدار زیادی روغن به غذا اضافه شود ممکن است کودک زودتر احساس سیری کرده و نتواند همه غذایش را بخورد.

بر روی نان یا بیسکویت کودک که معمولاً به عنوان میان وعده مصرف می شود کمی کره یا روغن بمالید.
میزان شکر موجود در غذای کودک در محدوده دستور تهیه غذا باشد. غذای شیرین ضمن تغییر ذائقه کودک می‌تواند جایگزین غذاهای اصلی و حتی شیر مادر شده و به دلیل فقدان ریز مغذی ها امکان ابتلای کودک را به سوتغذیه فراهم آورد.
مامان 🧸𝒟𝑒𝓁𝓋𝒾𝓃 مامان 🧸𝒟𝑒𝓁𝓋𝒾𝓃 ۱۲ ماهگی
#‍یکسال_غذای_کودک
#توپک_سیب_زمینی

مواد لازم:
سیب زمینی آب‌پز: یک عدد🥔
تخم مرغ آب‌پز: یک عدد🥚
نعناع خشک: به مقدار دلخواه🧆
نمک: مقداری🧂
کره: به مقدار لازم🧈

طرز تهیه:
برای تهیه این غذا ابتدا سیب زمینی و تخم مرغ آب‌پز را رنده می‌کنیم.
سپس کره و نمک و نعناع خشک را به آن اضافه می‌کنیم.
آنها را با هم مخلوط می کنیم تا خمیری مانند شود.
در این مرحله آنها را به صورت توپک‌های کوچک (کمی بزرگ‌تر از فندق) گرد می‌کنیم.
در نهایت می‌توانیم آن‌ها را در انواع پودرها مانند پودر گردو، پودر پسته، پودر نارگیل، پودر کنجد و … بغلتانیم و به کودک بدهیم.
نکاتی درباره غذای کودک یک ساله
○ قبل از غذا دادن به کودک دست‌ خود و او را بشویید.
○ آب و مایعات را با فنجان یا لیوان تمیز به کودک بدهید.
○ در غذا دادن به کودک صبور باشید و آرام آرام به کودک غذا بدهید.
○ به آنها قبل از غذا و بین وعده‌ها تنقلات بی‌ارزش ندهید.
○ در صورتیکه کودک تمایل به خوردن غذای خاصی ندارد هرگز او را مجبور به غذا خوردن نکنید.
○ به کودک اجازه دهید غذا خوردن را خودش تجربه کند. حتی اگر مقداری غذا هنگام خوردن ریخته شود.
○ مقدار غذای کودک برای هر وعده را با افزایش سن کودک بیشتر کنید.
توپ های رنگی از سیب زمینی محبوب بچه ها

توپ های رنگی که از سیب زمینی درست شده است و رنگ خود را از سبزیجات گرفته است. این غذا برای بچه ها بسیار دوست داشتنی است. پوره سیب زمینی رو با لبو یا ترشی چغندر له شده بنفش کنیم. با هویج پخته و له شده نارنجی. با زردچوبه زرد. با سبزی هایی مثل شوید یا اسفناج سبز کنیم و به صورت توپهای رنگی در ظرف بچینیم.
یا با قالب به شکل های زیبا دربیاوریم.

#غذاهای_انگشتی
┄┅┅┅~ 🍓 ~┅┅┅┄
مامان 🧸𝒟𝑒𝓁𝓋𝒾𝓃 مامان 🧸𝒟𝑒𝓁𝓋𝒾𝓃 ۱۲ ماهگی
علائم رفلاکس در کودکان:

✴️– تحریک پذیری و درد، بعضی مواقع کودک ناگهان در هنگام خواب جیغ می کشد. مداوم یا ناگهانی گریه می کند یا علائمی مثل درد دارد. ممکن است نتوانید کودک را در این حال آرام کنید، مخصوصا وقتی که به یک طرف لم داده اند.
✴️– عادات بد خوابیدن، که معمولا با به شکل طاق در آوردن گردنشان در طول یا بعد از غذاخوردن شروع می شود.

✴️– ترش کردن بیش از حد شیر (پنیر کردن شیر) و استفراغ
✴️– آروغ یا سکسکه متوالی
✴️– آبریزش کم یا شدید بینی
✴️– مشکلات بلعیدن و عق زدن
✴️– عفونت مکرر گوش و احتقان سینوس
✴️– بچه ها در بدنشان گاز زیادی دارند و برایشان سخت است که بعد از خوردن غذا آروغ بزنند.
✴️– سرفه های شبانه و نیز در موارد شدید رفلاکس معده، در صورتی که محتویات معده وارد مسیر تنفسی شوند می تواند باعث آپنه و مشکلات تنفسی، مانند آسم، برونشیت و ذات الریه شود.
✴️– احساس بوی اسید یا ترشیدگی در پوشک بچه که با مدفوع شل همراه است. حرکات روده می تواند بسیار زیاد باشد و یا بچه ها یبوست می گیرند.
✴️– بوی بد دهان/ بوی اسیدی
✴️– نپذیرفتن غذا و یا خوردن بیش از حد برای آرامش
مامان چی ماه 🥰 مامان چی ماه 🥰 ۱۱ ماهگی
اینو تو یه کانال دیدم گفتم شاید بدردتون بخوره


بایدها و نبایدهایی در مورد نی نی هامون:👶🏻👶👶👶🏻👶👶

مصرف گندم🍞🍞🍞🌾🌾🌾:

در منابع جديد علمي در مورد استفاده از گندم در رژيم غذايي كودك اختلاف نظر فراوان وجود دارد و حتي ذكر شده كه شير خوراني كه انحصاراً با شير مادر تغذيه مي‌شوند مي‌توانند از پايان 6 ماهگي ازنان و يا ساير فرآورده‌‌هاي گندم استفاده كنند ولي آنچه كه مورد تائيد اساتيد انجمن ترويج تغذيه با شير مادر مي‌باشد آن است كه استفاده از گندم به بعد از پايان 8 ماهگي كودك موكول گردد.

شير گاو🍼🍼🍼🐂🐂🐂:

از نظر عنصر آهن منبع بسيار ضعيفي است. كودكاني كه در روز بيش از 500 ميلي ليتر شير گاو مصرف مي‌كنند دچار كمبود آهن مي‌شوند. مصرف زياد شير گاو نه تنها اشتهاي كودك را براي خوردن ساير غذاها كمتر مي‌كند بلكه موجب دفع خون غيرمحسوس از مدفوع هم مي‌شود.

عسل🐝🐝🐝:

اکثر متخصصان اطفال توصیه می کنند که تا یکسالگی از دادن عسل به کودکان خودداری کنید. دلیل آن می تواند هضم مشکل و کامل نبودن دستگاه گوارشی کودک باشد. همچنین خوردن عسل توسط کودکان زیر یکسال، ریسک ابتلا به بیماری بتولیسم را افزایش می دهد.