#مدیریت_جسم و #تغذیه

بعضیا مدام ناراحتن که چرا این بچه درست غذا نمی‌خوره و اگه ما دنبالش نباشیم تا بهش غذا بدیم، این با آب و اکسیژن زنده می‌مونه!

تصور کنید مامان در طول روز و خصوصاً در وعده‌های غذایی دنبال بچه راه افتاده تا دو لقمه بگذاره دهنش. این روال از یک سالگی شروع شده و الان که بچه پنج سالشه هنوز ادامه داره و البته معلوم نیست تا کِی ادامه پیدا کنه 🙉 توجیه هم اینه که اگه بهش ندیم خودش نمی‌خوره!

بگذریم که بعضیام از ترس کثیف‌کاری و کثیف نشدن دست و لباس بچه، ترجیح میدن خودشون به بچه غذا بدن! یا بدتر از اون لقمه جویده دهن بچه‌شون بگذارن! عین یه مادری که توی مهدکودک ویفر خورد شده برای بچه می‌آورد و می‌گفت پسرم به جویدن عادت نداره و بلد نیست گاز بزنه!! 😳😳 البته که اون پسر در آینده یکی از نوادر مملکتی خواهد شد! (شاید باورتون نشه، ولی کاملا واقعی بود)

خب، سوال اینه که؛

👈 تا چه زمانی شما می‌خواید این کار رو بکنید؟!

👈 اصلا راه #غذاخور کردن بچه چیه؟!

👈 برنامه‌تون برای شش سالگی، هفت سالگی و بالاتر چی هست؟!

👈 و ...

بعضیام که خیلی مبتکر بودن، باباها رو بدنام می‌کنن! میگن بدو بخور وگرنه بابا میخوره‌ها 😭 یعنی یه جا هم ما کاربرد داریم، برای ترسوندن بچه است! البته بعضیام هستن بستنی نشون میدن، اما سیب‌زمینی به بچه قالب می‌کنن 😂 اینا دیگه خیلی خلاقند!

واقعاً به غیر از رقابتی کردن غذا، به غیر از ترسوندن کودک از تموم شدن غذا، به غیر از به زور دهنش گذاشتن، به غیر از گول زدنش و ... راه دیگه‌ای نیست؟!

تا حالا بهش فکر کردین که چطور یه بچه‌ای خودش غذا می‌خوره؟!

۰ پاسخ

سوال های مرتبط

مامان عدنان مامان عدنان ۱۰ ماهگی
تا اینجارو یاد گرفتیم که خونسردی والدین چه تأثیر مثبتی می‌تونه داشته باشه روی تربیت کردن فرزندشون...
والدین فرانسوی انتظار این رو ندارن که بچه ها بعد از تولدشون تمام طول شب رو بخوابن ولی این موضوع پس از مدتی که این بی خوابی ها غیر تحمل شد ؛ یعنی چیزی حدود دو تا سه ماهگی به این روند پایان میدن.
والدین به بیدار شدن های بچه ها به عنوان یه مشکل کوتاه مدت نگاه میکنن و نه یه مشکل حاد!
پالما باهرکشی که صحبت میکرد این موضوع رو کاملا پذیرفته بود که بچه ها در حدود سه تا شش ماهگی و حتی گاهی اوقات زودتر تموم طول شب رو بخوابن.
تو مقاله ای در مجله مادرا نوشته بود «تعدادی از بچه ها از حدود شش هفتگی یاد میگیرند که در طول شب بیدار نشوند و کامل بخوابند ؛ ولی بقیه بچه ها برای پیدا کردن ریتم خوابشون به چهار ماه زمان نیاز دارند»
و تو یکی از پرفروش ترین کتاب راهنمای خواب تو فرانسه نوشته بود « در حدود سه تا شش ماهگی فرزند شما یاد خواهد گرفت که حداقل هشت الی نه ساعت در طول شب بخوابد و پدر و مادر دوباره از خوابیدن بدون وقفه خود در طول شب لذت خواهند برد»
ادامه‌....
مامان لِـنــــا ✨🧿 مامان لِـنــــا ✨🧿 ۶ ماهگی
Baby Led Weaning (BLW) 🍱🍽️

متدی که بیبی غذای کمکیش رو با بافت جامد شروع میکنه. مطلبی که امروز میذارم معرفی ِ این روش ِ نسبتا جدیده که از سال ۲۰۰۵ ابداع شده.

📍فواید این روش:
•بیبی کلی تجربه های حسی متفاوت رو پشت سر میذاره
•جویدن یاد میگیره
•با غذا ارتباط میگیره و بهتر غذا میخوره
•و مهم تر از همه چون کلی چیزای مختلف با بافت های مختلف تست میکنه، به خوش غذا شدنش کمک میکنه

📍کی میتونیم با این روش به بیبی غذا بدیم؟
•از پایان ۶ ماهگی
•وقتی که بیبی بتونه بدون کمک بشینه و سر و گردنش رو صاف نگه داره
•بیبی بتونه دستشو برای اسباب بازیاش دراز کنه و اونارو به دهن ببره
•به غذا خوردن بقیه، تمایل نشون بده

📍تفاوت choking و gagging!
از خفگی نترسید!
خییلی جالب بود برام این قسمتش. توی بیشتر تاپیکا دیدم که مامانا شکایت میکنن که بچمون غذا رو دوس نداره و اوق میزنه. ولی این اوق زدن نیست و اتفاقا خییلیم خوبه🫠😎
❌choking: خفگی
به حالتی گفته میشه که راه تنفس بیبی کاملا مسدود شده و لازمه که حتما ماده غذایی خیلی سریع خارج بشه. علائم خفگی: ۱)بچه ساکته ۲)رنگ پوستش معمولا آبی میشه ۳)قادر به گریه کردن نیست و حتی نمیتونه از خودش صدایی در بیاره
✅gagging
معادل فارسی این کلمه رو پیدا نکردم ولی چیزی شبیه به اوق زدن میشه. وقتی بیبی یه غذایی رو میخوره که کاملا جویده نشده و مسیر تنفس رو بلاک میکنه، این کارو انجام میده که غذا رو بتونه قورت بشه. این کار کم کم بهش یاد میده که غذا باید بیشتر جویده بشه و بلعیدن رو یاد میگیره. علائمش: ۱) صدایی شبیه به اوق زدن داره ۲)رنگ صورتش ممکنه قرمز بشه ۳)از چشماش اشک میاد.
مامان عدنان مامان عدنان ۱۰ ماهگی
پالما: صحبت کردن با پدر و مادر های مسن تر هم کمکی به من نکرد.
زنی پنجاه ساله که مدیر تبلیغات یک فروشگاه لباس بود از شنیدن اینکه فرزند ما مشکل خواب داره متعجب شد.
از من پرسید نمی‌تونید دارویی به اون بدید تا بخوابه ؟
در آخر پیشنهاد داد حداقل برای یکی دو هفته بچه رو به کسی بسپارم و سونا برم و ریلکس کنم.
هیچ کدوم از والدین فرانسوی که ملاقات کردم به کودکشون داروی خواب نمیداد یا به سونا پناه نمیبر.
بیشتر اونها اصرار داشتن که بچه ها خودشون بعد از مدتی یاد میگیرن که به تنهایی بخوابن.
استفانی که مأمور مالیات بود می‌گفت خوب خوابیدن فرزندش هیچ ربطی به تلاش های مادرانه اش نداشته و معتقد بود این بچه است که تصمیم میگیره چگونه بخوابه
این حرفو از فنی؛ که مادری سی و سه ساله و ناشر چندین مجله اقتصادی هست ؛ هم شنیدم .
اون میگفت پسرم خودش سه ماهگی کاملا خود به خود وعده شیر ساعت سه شبش رو حذف کرده و تمام شبو خوابیده . و می‌گفت من پسرم رو مجبور به خواب یا مجبور به غذا خوردنش نکردم وقتایی که میخواست میخورد غذا یا می‌خوابید خوابش رو هم خودش تنظیم کرد. «ما معتقدیم بچه ها مساعل را درک میکنند»