سوال های مرتبط

مامان 🩷کاملیا🩷 مامان 🩷کاملیا🩷 ۳ ماهگی
دلایل کاهش حرکت جنین در بارداری
منظور از حرکات خطرناک جنین، کاهش یا افزایش تعداد حرکات جنین است. از علل بی‌خطر کاهش حرکات جنین در طول روز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

فعالیت بیش‌ازحد مادر. حرکت ملایم روزانه بدن مادران باعث خوابیدن نوزادان می‌شود.
برقرار کردن رابطه جنسی. درحالی‌که برخی از نوزادان پس از رابطه جنسی کاملاً فعال می‌شوند، برخی دیگر با انقباضات ریتمیک رحم که همراه با ارگاسم است، به خواب می‌روند. هر دو پاسخ کاملا طبیعی هستند.
کوچک بودن بیش‌از‌حد نوزاد که مانع از احساس مداوم آن می‌شود. به‌همین‌دلیل است که معمولا توصیه می‌شود از هفته ۲۸ ام به بعد، شمارش حرکات جنین در منزل آغاز شود.
کاهش ضربه زدن نوزاد در اواخر سه ماهه سوم بارداری. با کاهش ظرفیت رحم حرکاتی مانند پیچ و تاب، تکان دادن، کشش و چرخش بیشتر احساس می‌شوند.
خوابیدن جنین. جنین‌ مانند نوزاد تازه متولد شده در زمان‌هایی از روز به خواب عمیقی می‌رود.
زمانی باید نگران کم تحرکی جنین و کاهش حرکات او شوید که اثراتی از کاهش خون‌رسانی به جنین، پیچیدن بند ناف به دور گردن جنین و اختلالات رحم و جفت مشاهده شوند
مامان 🩷کاملیا🩷 مامان 🩷کاملیا🩷 ۳ ماهگی
روند تکامل انواع حرکات جنین در هفته به هفته بارداری
از هفته ۷ ام تا ۹ ام تمام اندام‌های جنین همزمان حرکت می‌کنند، بدون آنکه مادر متوجه شود. زیرا اعصاب جنین در حال تکامل هستند. معمولا در این شرایط جنین ظاهری قوس مانند به خود داده است.
به کمک سونوگرافی در هفته ۹ ام می‌توان حرکت جنین سه ماهه مانند خمیازه کشیدن یا کشش بدن را مشاهده کرد.
از هفته ۱۰ ام به بعد جنین می‌تواند دهان خود را باز کند و حتی انگشت بمکد.
بلعیدن مایع آمنیوتیک با شروع هفته ۱۲ ام آغاز می‌شود.
معمولا از هفته ۱۳ ام به بعد اگر مادر ضربه آرامی به شکم خود بزند یا پوست آن را لمس کند، ممکن است کودک دست‌ها و پاهای خود را تکان دهد و این مسئله احساس شود.
از هفته ۱۴ یا ۲۰ ام به بعد دیگر نیازی به محرک نیست و حرکات شدید جنین به‌راحتی برای مادر قابل تشخیص هستند. البته مادرانی که قبلا تجربه بارداری نداشته‌اند و اولین فرزند خود را حمل می‌کنند، ممکن است با تاخیر و در حوالی هفته‌های ۲۰ تا ۲۲ ام چنین تجربه‌ای داشته باشند.
بنابراین، اگرچه اولین حرکات جنین از هفته ۷ ام بارداری آغاز می‌شوند اما برای مادر قابل تشخیص نیستند. زمانی مادر انواع حرکت جنین را احساس می‌کند که سه ماهه اول به پایان رسیده باشد.

معمولا حرکات جنین در سه ماهه دوم کمی غیر قابل پیش‌بینی هستند. همانطورکه نوزاد بزرگتر می‌شود، شدت حرکات او نیز بیشتر شده و مادر می‌تواند متوجه حرکات کششی و مشت و لگد زدن جنین شود. به‌همین‌دلیل:
مامان 🩷کاملیا🩷 مامان 🩷کاملیا🩷 ۳ ماهگی
پارت ۲ خواص ملون
فواید سلامتی فراوانی درباره مصرف ملون در دوران بارداری وجود دارد.

1. از نقص های لوله عصبی جلوگیری می کند :
لوله عصبی نوزاد که به مغز و نخاع می رود، در طول سه‌ماهه اول شکل می گیرد. به صورت روزانه، مصرف اسید فولیک و ملون ویتامین B9 را تقویت می کند و به جلوگیری از وقوع هرگونه نقص لوله عصبی در نوزادان کمک می کند.

این یکی از مهم ترین فواید ملون در دوران بارداری است.

2. جلوگیری از لخته شدن خون :
یکی از پیچیدگی هایی که می تواند در دوران بارداری به‌وجود آید، لخته شدن خون است. اگرچه بسیار نادر است، اما مصرف ملون به رقیق شدن خون و جلوگیری از لخته های خونی کمک می کند.

3. بهبود سیستم ایمنی :
ملون کاروتنوئید دارد که به عنوان آنتی اکسیدان ها عمل می کنند و از تشکیل رادیکال های آزاد در بدن جلوگیری می کنند. این کار به شدت به تشکیل سلول های جدید و همچنین بهبود سیستم ایمنی مادر و نوزاد کمک می کند.

4. سوزش سردل :
سوزش سردل یک مشکل رایج و آزاردهنده در رابطه با بارداری مادران در سه‌ماهه دوم و سوم است. یکی از سوپر خوراکی هایی که سیستم گوارشی شما را آرام می کند، ملون است. ویتامین C موجود در ملون، نه تنها به هضم غذا و جذب کمک می کند، بلکه اسیدیته و سوزش سردل را نیز کاهش می دهد.

5. کم خونی :
کم خونی در دوران بارداری می تواند برای مادر و جنین خطرناک باشد. مصرف ملون می تواند باعث کنترل کم خونی شود، چون حاوی مقدار زیادی آهن و ویتامین C است. ویتامین C به جذب آهن به سیستم گوارشی کمک می کند و آن را برای استفاده از بدن در دسترس قرار می دهد.
مامان جوجه رنگی مامان جوجه رنگی ۳ ماهگی
شرایط مادر در هفته ۲۳ بارداری

از هفتۀ ۲۳، همه چیز برای مادر واقعی تر می شود و ممکن است به این فکر کنید که در ادامۀ راه، بدن با چه تغییراتی رو به رو خواهد شد. دوران بارداری شگفت انگیز است و بعضی آن را جادویی و مثل معجزه می دانند اما در عین حال، بدن مادر را با تغییرات و مشکلات فراوان رو به رو می کند. اگر بابت این تغییرات یا نگهداری از انسان جدیدی که به زودی از راه می رسد نگران هستید، یک نفس عمیق بکشید. تمام این احساسات طبیعی است و اشکالی ندارد که کمی بترسید. در این باره با پزشک، همسر یا دوست صمیمی خود درد و دل کنید.

شکل و اندازۀ شکم در هفته ۲۳ بارداری

در هفتۀ ۲۳، ارتفاع رحم بین ۲۱ تا ۲۵ سانتی متر است. تقریباً ۵ الی ۶ کیلو به وزنتان اضافه شده و مادرانی که دوقلو باردار هستند، چیزی حدود ۱۰ کیلو اضافه کرده اند. اگر دوقلو باردار هستید، طبق توصیۀ پزشک جلو بروید تا خطر زایمان زودرس کمتر شود.

در هفتۀ ۲۳، تکان خوردن جنین حس خوبی دارد و خیال مادر را راحت می کند. اگر دقت کنید، متوجه زمان های خواب و استراحت جنین می شوید: وقتی می خوابد، کمتر تکان می خورد و وقتی بیدار است، مثل ورزشکارها لگد می زند. حتی بعضی از مادرها قسم می خورند که بعد از زایمان بچه همان روتین را دنبال می کند. پس اگر بچه شب ها لگد می زند و خواب را از شما گرفته
مامان 🩷کاملیا🩷 مامان 🩷کاملیا🩷 ۳ ماهگی
جزئیات بیشتری از حرکات جنین در سه ماهه دوم و سوم بارداری
هنگامی‌که اولین تکان‌های جنین را احساس می‌کنید (معمولاً در ماه پنجم یا هفته‌های ۱۸ تا ۲۲ بارداری)، ممکن است چیزی مانند حرکت پروانه یا بال بال زدن به نظر برسند. به‌تدریج حرکات به طور فزاینده‌ای آکروباتیک می‌شوند و ضربات مشت‌های او با قوی‌تر شدن عضلاتش قوی‌تر می‌شوند. تا زمانی‌که شما شش ماهه باردار هستید، حرکات پا مدام تکرار می‌شوند و گاهی الگوی قلاب مانند بودن آن‌ها را احساس می‌کنید.

در ماه هفتم بارداری، کودک شما هنوز فضای کافی برای پرتاب کردن مشت و لگد را دارد و هر روز قوی‌تر می‌شود. همانطورکه کودک شما در ماه هشتم وزن زیاد می‌کند، آن آپارتمان جادار سابق به نام رحم بیشتر شبیه به یک کمد کوچک می‌شود. در نتیجه احتمال مشاهده غلت زدن‌های آکروباتیک او کمتر است. اگرچه همچنان احساس خم شدن و چرخش‌های جنین را خواهید داشت.

حرکات جنین در بارداری



در ماه نهم دیگر فضای رحم به‌حدی کوچک است که جنین نمی‌تواند سریع ضربات کوبنده خود را بزند. بنابراین، حرکات جنین اندکی محدود می‌شود.

از حدود هفته ۲۸ ام، پزشک یا ماما ممکن است به شما توصیه کند که ضربات و تعداد حرکات جنین خود را تا زمان زایمان هر روز بشمارید. بهتر است این کار را یکبار صبح و یکبار شب انجام دهید. اصولا در عرض یک ساعت باید ۱۰ مورد از انواع حرکات جنین را احساس کنید.

اگر در عرض یک ساعت به ۱۰ ضربه نرسیدید، یک میان‌وعده شیرین بخورید و در حالت دراز کشیده به پهلوی چپ دوباره امتحان کنید. حال اگر دوباره بعد از گذشت یک ساعت با حرکات اندک جنین مواجه شدید، با پزشک خود تماس بگیرید. کم تحرکی مداوم جنین در سه ماهه سوم بارداری خطرناک است و می‌تواند نشانه مرده‌زایی باشد.