محتویات و لوازم مورد نیاز ساک نوزاد برای بیمارستان
زایمان مانند پیکنیک یا رفتن به تعطیلات نیست. زایمان نوزاد زمانی است که شما به احتمال زیاد حداقل 24 ساعت (برای زایمان طبیعی بدون عارضه) تا دو تا چهار روز (برای زایمان سزارین) و گاهی اوقات بیشتر در بیمارستان باید بمانید. بیمارستان معمولا موارد ضروری که برای مراقبت از شما و کودکتان ضروری است ارائه میدهد اما آیا لازم است شما نیز وسیلهای همراه خود ببرید؟ مطمئنا برخی وسایل نیز باید توسط شما تهیه شوند که بعضی از آنها مربوط به نوزاد است. در ادامه با محتویات ساک لوازم نوزاد آشنا میشوید.
زمان جمعآوری وسايل ساك بيمارستان نوزاد
مطالعات نشان میدهند که تقریبا پنج درصد از نوزادان در تاریخی که پیشبینی میشود به دنیا میآیند. در حقیقت، ممکن است فرزندتان چند هفته بعد از تاریخ مورد انتظار یا چند هفته قبل از آن به دنیا بیاید. بنابراین، مهم است که حدودا سه هفته قبل از تاریخ پیشبینیشده، محتویات ساک لوازم نوزاد را آماده کنید. این کار به شما کمک میکند غافلگیر نشوید و آماده اتفاقات غیرمنتظره باشید. همچنین اگر نشانههایی را متوجه شدهاید که احتمال میدهید نوزادتان زودرس باشد لازم است ساک دستی یا کولهپشتی را زودتر آماده کنید.
وسايل لازم برای ساك بيمارستان نوزاد
در بیمارستان بیشتر وسایل لازم برای مدتی که نوزاد در آنجا اقامت دارد فراهم است. درواقع، در برخی شرایط و برای رعایت نکات ایمنی، ممکن است بیمارستان بر این موضوع تاکید کند که تا وقتیکه نوزاد در بیمارستان است باید برای او از لباس بیمارستان استفاده شود. بااینحال، برخی وسایل نیز لازم است توسط شما آماده شوند که محتویات ساک لوازم نوزاد عبارتند از:
- لباس رفتن به خانه: اگرچه این اولین وسیلهای نیست که در بیمارستان برای فرزندتان استفاده میکنید اما میتواند هیجانانگیزترین مورد باشد. در برنامهریزی خود برای انتخاب لباس حتما آب وهوا را نیز در نظر بگیرید. همچنین یک لباس یدکی را نیز همراه داشته باشید تا در صورت کثیف شدن لباس نوزاد، آن را عوض کنید.
- پوشک و دستمال مرطوب: اگر پوشک خاصی را در ذهن خود دارید یک بسته از آن تهیه کنید و همراه خود به بیمارستان ببرید اما اگر میخواهید از پارچه استفاده کنید، پارچه و دستمال مرطوب را فراموش نکنید.
- پتو برای قنداق کردن: از قبل تمرین کنید که چگونه باید نوزاد را قنداق کنید. میتوانید این کار را در بیمارستان و از پرستار نیز یاد بگیرید.
- پتو: اگر زمستان است یا هوا سرد است میتوانید پتو با خود داشته باشید تا وقتی نوزاد را در صندلی ماشین قرار میدهید پتو را روی پای او بگذارید.
- دستکش، جوراب و کلاه: اگر نوزادتان در هنگام تولد ناخن بلند داشته باشد دستکش پوشیدن به دستان او موجب میشود که صورت نوزاد با ناخنها خراش داده نشود. همچنین بسته به آب وهوا میتوانید جوراب و کلاه را نیز در محتویات ساک لوازم نوزاد در نظر بگیرید.
- شیر خشک و بطری: اگر از ابتدا قصد دارید که به فرزندتان شیر خشک بدهید ممکن است بنا به قوانین بیمارستان مورد نظرتان اجازه نداشته باشید شیر خشک و بطری خود را به بیمارستان ببرید. به همین دلیل، از قبل در این مورد از بیمارستان بپرسید.
وسایلی که بیمارستان برای زایمان میدهد
در نظر داشته باشید که در تهیه لوازم و محتویات ساک نوزاد دچار وسواس نشوید حتی اگر وسایلی را آماده نکنید بیمارستان میتواند نیازهای اولیه شما را پوشش دهد. درواقع، این مسئله نباید باری بر دوش شما باشد.
از سوی دیگر، امکاناتی که هر بیمارستان ارائه میدهد متفاوت است. بنابراین، برای اینکه اطمینان خاطر داشته باشید از قبل از بیمارستان بپرسید که چه وسایلی برای زایمان به شما میدهند. حتی میتوانید از بیمارستان موردنظر نیز بازدید داشته باشید تا بدانید که در زمان زایمان باید چه انتظاری داشته باشید. بیمارستانها معمولا برای مادران وسایل زیر را فراهم میکنند:
- لباس بیمارستان
- جوراب
- توپ زایمان و سایر ابزار زایمان مثل ماساژورهای شخصی
- لیوان بزرگ برای آب و یخ
- لوازم بهداشتی اولیه مثل صابون، شامپو، مسواک و خمیردندان
- لباسزیر یکبارمصرف
- نوار بهداشتی ضخیم
- اقلام مراقبت بعد از زایمان
- بالش و پتو استاندارد
وسایلی که در بیمارستان برای نوزاد داده میشوند معمولا شامل موارد زیر هستند:
- پوشک بچه
- دستمال مرطوب
- پتو پارچهای فلانل
- اقلام بیمارستانی با مارک بیمارستان
- کلاه بافتنی استاندارد
- شامپو و صابون
- پستانک
- شیر خشک
- دارو در صورت نیاز
از سوی دیگر، قبل از اینکه محتویات ساک لوازم نوزاد را آماده کنید لازم است بدانید بیمارستانها توصیه میکنند که موارد زیر را با خود به بیمارستان نیاورید:
- حلقه ازدواج و جواهرات دیگر
- لپتاپ و تبلت
- مقدار زیادی پول نقد
وسایل مورد نیاز مادر هنگام بیمارستان رفتن
علاوه بر اینکه لازم است محتویات ساک لوازم نوزاد را آماده کنید لازم است بدانید که چه لوازمی را نیز برای خودتان نیاز دارید. این لوازم عبارتند از:
- کارت شناسایی
- لوازم بهداشتی شخصی مانند مسواک و خمیردندان، عطر، برس، لوازم آرایش (اگر تصمیم دارید از آن استفاده کنید) و کش مو.
- عینک آفتابی
- یک حوله، یک یا دو لباس خواب گشاد و راحت، دمپایی و جوراب
- دفترچه یادداشت و قلم برای نوشتن افکار، خاطرات یا سوالاتی که میخواهید از پزشک بپرسید
- کیت خون بند ناف؛ اگر قصد دارید خون بند باف نوزاد خود را به بانک بند ناف اهدا کنید،
وسایل مورد نیاز مادر برای زایمان طبیعی
محتویات ساک لوازم نوزاد و مادر میتواند تا حدودی بسته به نوع زایمان متفاوت باشد. اگر تصمیم به زایمان طبیعی دارید لازم است هنگام آماده کردن ساک یا کولهپشتی، لوازم زیر را در نظر بگیرید.
- توپ (و پمپ زایمان)، اگر تصمیم به استفاده از آن دارید. برخی بیمارستانها این توپ را در اختیار شما قرار میدهند اما قبل از آن لازم است بررسی کنید که آیا سایز آن برای شما مناسب است یا خیر.
- کتاب یا مجله: برای اینکه آرامش بیشتری برای زایمان داشته باشید میتوانید در بیمارستان و قبل از اینکه فرزندتان به دنیا بیاید کتاب یا مجله بخوانید.
- لوسیون یا روغن ماساژ: اگر فکر میکنید در طول زایمان از ماساژ لذت میبرید این وسایل را همراه خود ببرید.
- موسیقی: یک پخشکننده موسیقی و فهرستی از آهنگهای موردعلاقه خود را همراه داشته باشید.
- نوشیدنی: برخی از نوشیدنیهای موردعلاقه خود مثل آبمیوه بدون تفاله، نوشابه گازدار، نوشیدنی انرژیزا و چای را همراه خود داشته باشید. بااینحال، لازم است در این مورد با پزشک نیز مشورت کنید.
وسایل موردنیاز برای زایمان سزارین در بیمارستان خصوصی
درصورتیکه از قبل برای زایمان سزارین برنامهریزی کردهاید میتوانید چند مورد را به محتویات ساک لوازم نوزاد و مادر اضافه کنید. این موارد در ادامه مطرح شدهاند.
- لباس زیری که بر روی جای برش سزارین فشار نیاورد. لباس زیر نرم و فاق بلند نخی انتخاب بسیار خوبی است. سایز مناسب را نیز فراموش نکنید. بعد از زایمان، سایز لباس شما با شش ماهگی بارداری یکسان است.
- لباسی که پوشیدن آن بعد از زایمان راحت باشد. اگر ترجیح میدهید پس از زایمان لباس بیمارستان نپوشید شلوار گشاد و فاق بلند یا پیراهن همراه خود داشته باشید.
- نرمکننده مدفوع برای یبوست. یبوست پس از زایمان سزارین شایع است. اگرچه بیمارستان معمولا میتواند برای این مسئله به شما دارو بدهد اما بهتر است خودتان نیز نرمکننده مدفوع همراهتان داشته باشید. بااینحال، فراموش نکنید که قبل از مصرف هر چیزی با پزشک یا پرستار مشورت کنید.
همانطور که مطرح شد محتویات ساک لوازم نوزاد بسته به اینکه میخواهید در کدام بیمارستان زایمان داشته باشید متفاوت باشد. بنابراین، قبل از اینکه ساک خود را جمعآوری کنید در مورد وسایلی که بیمارستان موردنظر به شما ارائه میدهد سوال کنید. اگر میخواهید در بیمارستان پیامبران، نیکان و ... فرزند خود را به دنیا بیاورید با این بیمارستان تماس بگیرید و در مورد اقلامی که به شما ارائه میشوند سوال کنید. این امر به شما کمک میکند برنامهریزی بهتری برای آماده کردن ساک خود و نوزاد داشته باشید.
درنهایت، آنچه در محتویات ساک لوازم نوزاد برای زایمان در بیمارستان در نظر میگیرید بسته به نیازهای شما و آنچه بیمارستان در اختیار شما قرار میدهد تا حدی متفاوت است. سعی کنید فهرستی از مواردی را تهیه کنید که برای راحتی و سلامت فرزندتان ضروری هستند. همچنین، سعی کنید در این مورد آرامش داشته باشید و به خودتان استرس ندهید. اگر وسیلهای را فراموش کنید میتوانید در بیمارستان، شخصی را برای تهیه آن به بیرون بفرستید.