۱۱ پاسخ

سرماخوردگی یکی از بیماری‌های بسیار شایع در دوران کودکی است و به ندرت خطرناک است. بسیاری از مواقع این بیماری بدون نیاز به دارو و با گذشت زمان خوب می‌شود. اما گاهی نیاز به مداخلات دارویی وجود دارد. در این حال بهترین دارو برای درمان سرماخوردگی چیست؟ سن چه تاثیری در انتخاب دارو دارد؟

با نصب اپلیکیشن گهواره می‌توانید به ابزارهای بسیار کاربردی فرزند پروری از جمله معرفی داروها و دوز مجاز دسترسی پیدا کرده و با دیگر مادران تبادل نظر داشته باشید. همچنین ابزارهای دیگر، مقالات و ویدئوهای آموزشی زیادی وجود دارد که در اختیارتان قرار می‌گیرد.

دلایل بروز سرماخوردگی در کودکان

بیشتر سرماخوردگی ها توسط ویروس‌هایی ایجاد می‌شوند - معروف به راینو ویروس‌ها - که در قطرات نامرئی در هوا یا چیزهایی که لمس می‌کنیم وجود دارند. این ویروس‌ها می‌توانند به پوشش محافظ بینی و گلو نفوذ کرده و واکنش سیستم ایمنی را ایجاد کنند که می‌تواند باعث گلودرد، سردرد و مشکل در تنفس از طریق بینی شود. کودکان در بیشتر موارد از کودکان دیگر این بیماری را می‌گیرند. سرماخوردگی شایع‌ترین بیماری است که در مهدکودک‌ها و دیگر مراکز تجمع کودکان منتقل می‌شود که علت آن سادگی در انتقال ویروس است.

دادن دارو به کودکان

بهترین شربت سرماخوردگی برای کودکان

شربت سرماخوردگی کودکان انواع مختلفی دارد. برندهای مختلف با مواد تشکیل دهنده و دوز متفاوت در بازار وجود دارد. بیشتر این داروها به صورت بدون نسخه قابل خریداری هستند. شربت‌های ضد سرفه، شربت‌های آنتی هیستامینی، شربت تب بر، داروهای درمان احتقال بینی، داروهای ترکیبی و ... از جمله داروهایی هستند که برای درمان سرماخوردگی و عوارض آن تجویز می‌شوند. 

انتخاب نوع دارو با توجه به وضعیت کودک و تشخیص پزشک متفاوت است با این حال رایج‌ترین داروهای سرماخوردگی که برای کودکان تجویز می‌شود عبارتند از: شربت پلارژین، شربت آسماویت، برون کلد، استامینوفن کدئین، اکسبکتورانت و ...

تاثیر سن بر تجویز نوع دارو برای کودکان

با افزایش سن، تغییرات بدن می‌تواند بر نحوه جذب و استفاده داروها تأثیر بگذارد. به عنوان مثال، تغییرات در سیستم گوارشی می‌تواند بر سرعت ورود داروها به جریان خون تأثیر بگذارد. تغییر در وزن بدن می‌تواند بر مقدار دارویی که باید مصرف کنید و مدت زمان ماندگاری آن در بدن شما تأثیر می‌گذارد. از این رو به طور ویژه بر تجویز دارو برای کودکان زیر یک سال حساسیت به خرج داده می‌شود.

در مورد درمان این کودکان تاکید اولیه بر درمان به کمک روش‌های غیردارویی است. در صورت شدت گرفتن بیماری با توجه به سن شربت مناسب انتخاب و با توجه به وزن دوز مناسب تجویز می‌شود. اینطور نیست که کودکان زیر یک سال نتوانند هیچ دارویی استفاده کنند. اما نوع و دوز داروی آنها متفاوت است. همچنین مصرف برخی داروها برای کودکان زیر یک سال خطرناک و ممنوع است. بنابراین رعایت سه نکته در این زمینه اهمیت دارد:

  • اولاً تاکید بر روش‌های درمانی غیر دارویی باشد.
  • به هیچ عنوان به کودک زیر دو سال داروی خودسرانه ندهید
  • دوز تجویز شده توسط پزشک را رعایت کنید و از بیشتر دادن دارو خودداری کنید. همچنین دوره درمان را تا انتها انجام دهید.

روش‌های درمان خانگی سرماخوردگی کودک

از روش‌های خانگی زیر برای کنترل بیماری کودک استفاده کنید:

  • دادن مایعات فراوان ( شیر به کودک زیر شش ماه و آب و نوشیدنی‌های غیرکافئین‌دار به کودک بزرگتر)
  • دادن آب و عسل رقیق به کودکان بالای یک سال ( عسل می‌تواند آلرژی ساز باشد)
  • غرغره آب نمک
  • استفاده از دستگاه رطوبت ساز یا بخور برای تسهیل تنفس ( به ویژه بخور اکالیپتوس)
  • پختن غذاهای مقوی مانند سوپ مرغ 
  • مالش قفسه سینه به کمک روغن‌های درمانی
  • ترکیب زنجبیل و عسل با آب برای کودکان بالای یک سال
  • شاد نگه داشتن فضای خانه و محبت بیشتر به کودک

نکاتی در مورد انتخاب پزشک متخصص

انتخاب پزشک مناسب برای کودک اهمیت زیادی دارد. شما باید پزشکی انتخاب کنید که به دستورهای او اعتماد داشته باشید. در انتخاب پزشک نکات زیر را در نظر بگیرید:

  • پزشک تخصص کافی داشته باشد
  • پزشک سابقه کافی داشته باشد
  • محل مطب از محل خانه خیلی دور نباشد.
  • دسترسی به پزشک ساده باشد تا در مواقع اورژانسی مشکلی پیش نیاید.

در این زمینه استفاده از تجربه دیگر مادران می‌تواند بسیار کمک کننده باشد. شما می‌توانید نظر مادران دیگر در مورد بهترین پزشک منطقه‌تان را در اپلیکیشن گهواره جویا شوید. در نهایت اگر پزشک مناسب را با توجه به نکات بالا انتخاب کردید باید تشخیص او در مورد فرزندتان را بپذیرید و به آنها عمل کنید. مطمئن باشید که پزشک متخصص موارد نگرانی شما را در نظر گرفته است.

 

آنتی بیوتیک ب هیچ عنوان ب بچه هاتون ندید. سرماخوردگی با مراقبت های معمول با زمان طولانی تر خوب میشه. انتی بیوتیک وارد بدن این طفل معصوما نکنید

سفکسیم سه چهارروزه خوبش میکنه ولی شربت سرماخوردگی من ندادم گفتن که ضررداره

عزیزم نده به نوزاد نمیدن که

زیرشش ماه خوب نیست داروبدی یه دکتردیگه ببرش که اگه واجبه بده چون واسه بچه داروزیادخوب نیست

من دیدم این شربت رو جاریم به بچش میده
منم به پسرم تو همین سن شربت قوی سفکسیم دادم
اگه تجویز دکتره بده

براش لعاب به دونه بده وعناب دم کن بده شربت بنفشه باریج هم بده زود خوب میشه

والا بچه من خیلی مریض میشه سرما زیاد میخوره ولی هرگز بهش شربت سرماخوردگی ندادن اصلا

سلام به بچه های زیر 6 ماه شربت سرماخوردگی نباید داد منم پسرمو بردم دکتر بهش نداد بنظرم دکترشو عوض کن

سلام من دخترم دوماه داشت کرد داد بود بهش شربت سرماخورگی.

دکتر داده لابد نداره دیگه

سوال های مرتبط