آیا در هفته ۲۳ جنین هر روز تکان می خورد و لگد می زند؟
جواب این سوال به چند عامل بستگی دارد. مثلاً، محل قرارگیری جفت و اینکه بارداری فعلی شکم چندم مادر است. بعضی از زنانی که برای اولین بار بارداری را تجربه می کنند، تا اواخر سه ماه دوم متوجه لگد زدن جنین نمی شوند. موقعیت جفت هم روی این مسئله تأثیر می گذارد و ممکن است کمتر حرکت جنین را حس کنید. صرف نظر از این موارد، لازم نیست تا قبل از هفتۀ ۲۸ روی تعداد لگدها دقیق شوید. بعد از غذا خوردن حواستان را جمع کنید چون افزایش قند خون به جنین انرژی می دهد.
«مادر و جنین از همه لحاظ به هم وابسته اند. پس سلامت مادر روی سلامتی جنین تأثیر می گذارد. وقتی از سلامتی حرف می زنیم، منظورمان سلامت روان هم هست. بنابراین، خیلی مهم است که مادرها در دوران بارداری مواظب وضعیت روحی خود باشند. اگر هنوز نوبت تراپی نگرفتید، الآن وقتش است! به سلامت روان خود اهمیت بدهید و حمایت های لازم را دریافت کنید تا وقتی فرزند عزیزتان به دنیا آمد، با آمادگی بیشتر از او استقبال کنید.»
علائم بارداری در هفته بیست و سوم
علائم ناخوشایند سه ماه اول (مثل حالت تهوع و خستگی) برطرف شده اما بعضی از علائم هفتۀ ۲۳ هم آزاردهنده است. از جمله:
ورم پا
در دوران بارداری، طبیعی است که کمی پف کنید. هر وقت فرصت مناسب بود، دراز بکشید و پاها را بالا ببرید. ورزش کنید و آب بنوشید. اما اگر ورم خیلی شدید است، با پزشک تماس بگیرید چون ممکن است علامت پره اکلامپسی باشد. این وضعیت در دوران بارداری خطرناک است.
انقباضات برکستون هیکس
به حس عجیبی که هنگام منقبض شدن شکم رخ می دهد، برکستون هیکس می گویند. در واقع، عضلات خودشان را برای درد زایمان آماده می کنند. این وضعیت خیلی زود برطرف می شود و یک مرحلۀ طبیعی در بارداری است؛ پس جای نگرانی ندارد. زیاد آب بنوشید و مدام تغییر پوزیشن دهید تا حالتان بهتر شود.
کمردرد
در نهایت تأسف باید گفت که کمردرد در زنان باردار شایع است چون جنین به ستون فقرات و عضلات کمر فشار وارد می کند. مخصوصاً زنانی که دوقلو باردار هستند، در هفتۀ ۲۳ کمردرد را تجربه می کنند. اما اگر دردتان شدید است و بیشتر از دو هفته ادامه پیدا کرده، حتماً به متخصص اطلاع دهید.
خونریزی یا ورم لثه
بارداری روی دهان مادر هم تأثیر می گذارد! هورمون های بارداری گردش خون را بالا می برند. به همین دلیل، احتمال ورم و خونریزی لثه وجود دارد. اگر احساس می کنید لب و دهان شما حساس شده، از مسواک نرم استفاده کنید و با ملایمت نخ دندان بکشید. خیلی مهم است که طبق برنامۀ همیشگی، حداقل هر شش ماه به دندان پزشک مراجعه کنید. در واقع، مراجعه به دندانپزشک در این دوران به شما کمک می کند تا هر چه بهتر و دقیق تر به بهداشت دهان و دندان رسیدگی کنید.
روزانه پیام مشاور، متناسب با سن کودکتون دریافت کنین.
سوالاتتون رو از مامانای با تجربه بپرسین.
با بازیهایی که به رشد هوش و خلاقیت فرزندتون کمک میکنه آشنا بشین.