‍ ‌ 🔰 کاهش اشتهای کودک به معنای بدغذایی او نیست
#تغذیه_شیرخوار #تغذیه_کودک #بدغذا

♻️ معمولاً وزن بچه‌ها در پایان سال اول به 3 برابر وزن تولدشان می‌رسد. این افزایش وزن در سال دوم به نصف کاهش پیدا می‌کند و از 3 سالگی تا سن پیش از بلوغ و بلوغ، روند افزایش قد و وزن، کُند اما مداوم می‌شود.
♻️از 3 سالگی به بعد سالی 6 تا 8 سانتی‌متر افزایش قد و 2 تا 3 کیلوگرم افزایش وزن برای بچه‌ها قابل‌قبول است. پس با این پایین آمدن سرعت رشد از سال دوم به بعد، #غذای_کودکیها کم شدن میل به غذا و کاهش اشتها در بچه‌ها ظاهر می‌شود. با به وجود آمدن این کاهش اشتها و کاهش روند رشد طبیعی برخی از مادران فکر می‌کنند که فرزندشان دچار بدغذایی شده و برای پیشگیری از ابتلای او به سوءتغذیه از ترفندهای غیراصولی برای وادار کردن بچه به غذا خوردن، استفاده می‌کنند.
 با استفاده از این ترفندها که می‌توانند شامل پرت کردن 😁حواس بچه هنگام غذا خوردن، 😡تهدید کردن او، وعده دادن 😚و دنبال بچه با بشقاب غذا دویدن باشند🤗، اجازه برآورده شدن نیاز واقعی کودک به غذا خوردن داده نمی‌شود و همین موضوع می‌تواند باعث نهادینه شدن انحراف‌های تغذیه‌ای در بچه‌ها شود یعنی مادران با ترفندهای غیر علمی خود ممکن است قدرت آموزش درست، اصولی و به اندازه غذا خوردن را برای همیشه از فرزندان خود سلب کنند.

۰ پاسخ

سوال های مرتبط

مامان آروین مامان آروین ۱ سالگی
‍ یکسال_غذای_کودک
طرز تهیه
#توپک_سیب_زمینی
مواد لازم
سیب زمینی آب‌پز: یک عدد
تخم مرغ آب‌پز: یک عدد
نعناع خشک: به مقدار دلخواه
نمک: مقداری
کره: به مقدار لازم
طرز پخت توپک سیب زمینی
برای تهیه این غذا ابتدا سیب زمینی و تخم مرغ آب‌پز را رنده می‌کنیم.
سپس کره و نمک و نعناع خشک را به آن اضافه می‌کنیم.
آنها را با هم مخلوط می کنیم تا خمیری مانند شود.
در این مرحله آنها را به صورت توپک‌های کوچک (کمی بزرگ‌تر از فندق) گرد می‌کنیم.
در نهایت می‌توانیم آن‌ها را در انواع پودرها مانند پودر گردو، پودر پسته، پودر نارگیل، پودر کنجد و … بغلتانیم و به کودک بدهیم.
نکاتی درباره غذای کودک یک ساله
○ قبل از غذا دادن به کودک دست‌ خود و او را بشویید.
○ آب و مایعات را با فنجان یا لیوان تمیز به کودک بدهید.
○ در غذا دادن به کودک صبور باشید و آرام آرام به کودک غذا بدهید.
○ به آنها قبل از غذا و بین وعده‌ها تنقلات بی‌ارزش ندهید.
○ در صورتیکه کودک تمایل به خوردن غذای خاصی ندارد هرگز او را مجبور به غذا خوردن نکنید.
○ به کودک اجازه دهید غذا خوردن را خودش تجربه کند. حتی اگر مقداری غذا هنگام خوردن ریخته شود.
○ مقدار غذای کودک برای هر وعده را با افزایش سن کودک بیشتر کنید.
توپ های رنگی از سیب زمینی محبوب بچه ها

توپ های رنگی که از سیب زمینی درست شده است و رنگ خود را از سبزیجات گرفته است. این غذا برای بچه ها بسیار دوست داشتنی است. پوره سیب زمینی رو با لبو یا ترشی چغندر له شده بنفش کنیم. با هویج پخته و له شده نارنجی. با زردچوبه زرد. با سبزی هایی مثل شوید یا اسفناج سبز کنیم و به صورت توپهای رنگی در ظرف بچینیم.
یا با قالب به شکل های زیبا دربیاوریم.
مامان آروین مامان آروین ۱ سالگی
آموزش مسئوليت به كودك:

آموزش مسئوليت به كودك از حدود يك سالگى ميتواند شروع شود. زمانى كه به كودك اجازه ميدهيد با دست غذا را برداشته و راه دهانش را پيدا كند و با ماليدن عذا به دهان و دستش غذا بخورد. يا به او اجازه دهيد جورابش را پايش دربياورد.

مسئوليت دادن به كودك بايد همراه با هيجان، شادي، تشويق كردن و مطابق با توانايى هاي كودك باشد.

بهتر است مادر اجازه دهد فرزندش كنارش در آشپزخانه باشد و كارهاي بسيار كوچك جالب مثل پوست كندن تخم مرغ بعد از دو سالگي، مخلوط كردن مواد كيك، يا چيدن قاشقها در جاي مخصوصش كمك كند. پدر روزهاي تعطيل كنار فرزندش در آشپزخانه، اتاق يا حياط فعاليتهاي ساده و هيجانبخش داشته باشد مانند آب دادن گلها، كاشتن دانه گل، غذا يا كيك درست كردن.

كليد موفقيت در آرامش و تشويق والدين است. اجازه دهيد فرزندتان اشتباهات بي خطر كند مثلا كفشهايش را اشتباه بپوشد. اگر به خاطر اشتباه فرزندتان، كندي او و دير شدن شما جلوي كارهاي او را بگيريد، كارها را شما انجام دهيد، يا مرتبا او را تصحيح كنيد موفق نخواهيد بود.

هورا كشيدن، تشكر كردن، و لبخند زدن در حاليكه با محبت او را نوازش ميكنيد بهترين تشويق براي فرزندتان خواهد بود. با روش درست شما و تشويق فرزندتان از سه سالگى ميتوانيد شاهد استقلال فرزندتان در انجام كارهاي شخصى اش باشيد.
مامان آروین مامان آروین ۱ سالگی
‍ ‍ ‌ #نکات_تربیتی

✔️ طرز برخورد با کودک پرخاشگر

🔷 روش موثر براي از بين بردن #پرخاشگري ناشي از بهانه‌جويي‌هاي پاسخ داده نشده يا رفع نشده، اين است كه آن را از ابتدا #مهار كنيد.

🔷 وقتي كه در مقابل پرخاشگري #كودك خود با #خشم و #عصبانيت عكس‌العمل نشان دهيد، به‌طور غيرمستقيم به او مي‌آموزيد كه عصبانيت وسيله كارسازي براي دست يافتن به #اهداف است. در عوض مي‌توانيد بگوييد: «وقتي از گريه كردن دست برداشتي، در مورد آن با هم صحبت مي‌كنيم و راه‌حلي پيدا مي‌کنيم و به اتاق ديگري برويد.»

🔷 اگر فرزند شما خيلي كوچك است و نمي‌توانيد او را تنها بگذاريد، پيش او بمانيد. اگر به طرف شما آمد، او را بغل كنيد ولي تا وقتي كه آرام نشده، چيزي را كه مي‌خواهد به او ندهيد.

🔷 خودتان را به كار ديگري مشغول كنيد. مثلا #مطالعه كنيد. با ‌اين كار به او مي‌فهمانيد كه تا آرام نشود، نمي‌تواند #توجه شما را جلب كند. اغلب پرخاشگري‌هاي بچه‌ها، اگر مخاطب مورد نظر حضور نداشته باشد، زودتر متوقف مي‌شود.

🔷 در صورتي كه كودك شما در يك مكان عمومي شروع به بدخلقي و پرخاشگري كرد، بدون توجه به نگاه‌هاي مردم، او را به گوشه‌اي خلوت ببريد و منتظر شويد تا #آرام شود. به او بگوييد: «‌اينجا پيش تو مي‌مانم تا وقتي كه آرام شوي و با هم صحبت كنيم.» اگر بعد از سه يا چهار دقيقه باز هم به فرياد و گريه خود ادامه داد، او را برداريد و از آن مكان خارج شويد.

🤰من و کودکم👼🤗👇
@mano_koodakam