نوزادی تا دو سالگی

شاید عجیب به‌نظر برسه اما نوزادان هم رفتارهای جنسی دارن. اون ها اندام‌های جنسیشون رو لمس می‌کنن، پسرها نعوظ پیدا می‌کنن و از اونجا که به روابط اجتماعی آگاه نیستن، در حضور دیگران خودارضایی می‌کنن. خیلی طبیعیه که کودک تو این سنین اندام‌های تناسلیش رو لمس کنه، به دیگران نشون بده و کلمات جنسی رو تکرار کنه و از لخت بودن لذت ببره. اینجا لازمه تا بهشون گفته بشه که لباسشون رو تو جمع باید بالا بکشن و دستشون رو از داخل لباس در بیارن. بهشون بگین که «این کار در حضور دیگران درست نیست». نباید کودک رو شرمنده یا خجالت زده کنین. در مواقعی نیز بهتره تا حواس کودک رو از اون کار پرت کنین.
تو این سن باید اسم اندام‌های جنسی رو به کودک آموزش بدین. زمانی که دارین پوشکش رو عوض می‌کنین و یا حمامش می‌کنین می‌گین: «این دست تو هست، این شکم تو هست، این آلت تناسلی تو هست». برای کودکان سوال‌ برانگیزه که چرا بعضی قسمت‌های بدن اسم دارن ولی بعضی قسمت‌ها اسم ندارن. این نقطه شروعیه برای این مساله که این قسمت‌ها رازگونه هستن و نباید درباره اون‌ها حرف زد. اما وقتی اسم قسمت‌های مختلف بدن رو به کودک می‌گین (آلت تناسلی، بیضه، فرج، واژن، مقعد) دیگه از این مساله احساس شرم و خجالت نمی‌کنه. هدف شما اینه که کودک تفاوتی بین اندام‌های جنسی و غیرجنسی خودش قائل نباشه.

۵ پاسخ

بنظر من نیاز نیست ب این زودی اسم ها رو جز ب جز بهشون یاد بدیم، من به بچه هام آلت تناسلی هم نگفتم گفتم خصوصی،
البته هرکس نظر خودش و داره، ولی ب این زودی مقعد.واژن و... من مخالفم

🙏🙏🙏🙏🙏👌👌

به کودک حقوقش رو یاد می‌دیم. اینکه کسی حق ‌نداره بدون اینکه تو تمایل داشته‌باشی بغلت‌کنه یا تو رو لمس‌کنه. تو هم حق‌نداری بدون اینکه کسی تمایل داشته باشه اون رو لمس یا بغل کنی. اگر کسی بدون اجازه به‌تو دست زد یا لمست کرد باید سریع به‌ والدین بگی، چون کسی حق‌نداره به بدنت بدون اجازه دست‌بزنه. بهش بلند و محکم بگو «تو حق‌نداری من رو لمس‌کنی، من این کار رو دوست‌ندارم”
همین‌طورکه گفتیم ، لمس آلت جنسی تو این سنین طبیعیه، اما اگر کودک این کار رو مداوماً انجام ‌می‌ده، می‌تونه نشانه اضطراب، نیاز به توجه یا در معرض سوءاستفاده جنسی بودن باشه.


شش تا 9 سالگی

کودکان تو این سنین خیلی متفاوتن. بعضی‌ها اطلاعات بیشتری نیاز دارن و بعضی‌ها اطلاعات کمتر. اونا کم کم دوست ندارن که والدین بدنشون و بالاخص اندام‌های جنسیشون رو لخت ببینن. تو این سنین والدین باید به کودک بگن که موقع بلوغ چه اتفاقاتی براشون می‌افته و بهشون امادگی بدن تا در قبال تغییرات شوکه نشن و درک کودکان از تولیدمثل هم باید ادامه پیدا کنه. این می‌تونه شامل رابطه جنسی باشه. معمولا سوال ذهن اکثر کودکان اینه که یک بچه چطور به رحم مادر می‌ره؟ ازش بپرسین خودش چی فکر می‌کنه.
این سوال باعث می‌شه بفهمین اطلاعاتش در چه حدیه و سوال اصلیش چیه و علاوه بر اون تو این سن، می‌تونین با بچه‌ها در مورد سوءاستفاده جنسی صحبت کنین. مهمه که کودکان در مورد بدنشون بدونن تا از خودشون محافظت کنن یا به دوستی که مورد سوءاستفاده جنسی قرارگرفته کمک کنن. تو هر دو مورد اینکه چقدر باید درباره جزئیات صحبت کنین بستگی به فرزندتون داره.

۱۰

دو تا پنج‌سالگی

برای تربیت جنسی کودکان تو این سن کودکان بایستی اصول اولیه تولیدمثل رو درک کنن: مرد و زن با هم یک بچه می‌سازن و کودک در رحم زن رشد می‌کنه. بچه ها باید درک کنن که بدنشون متعلق به خودشونه. بهشون در مورد حریم خصوصی، مسائل مربوط به بدن رو آموزش بدین. اونا باید بدونن که افراد دیگه فقط‌ بعضی از قسمت‌های بدنشون رو می‌تونن لمس کنن و اندام خصوصی رو غیر از پدر و مادر کسی نمی‌تونه لمس کنه.
تو این سن کودکان علاوه بر اینکه نسبت به بدنشون کنجکاون، نسبت به‌بدن دیگران هم کنجکاوی نشون ‌می‌دن. تو سنین ۲ و ۳ سالگی کودک متوجه تفاوت اندام‌جنسی دختر و پسر می‌شه. شما می‌تونین اسم اندام‌های جنسی زن و مرد رو به کودک آموزش‌بدین و از نقاشی یا تصاویر برای توضیح تفاوت اندام زن و مرد استفاده‌کنین.

بازی‌های این سنین

تو این سن بچه ها به بازی‌هایی مثل دکتر بازی می‌پردازن تا از این طریق حس کنجکاویشون رو ارضا کنن. تو حین بازی همدیگر رو لمس‌می‌کنن. بچه‌ها بازی «تو نشانم بده، منم نشانت می‌دهم» را تو این سنین انجام‌می‌دن. به‌ هیچ ‌وجه نباید رفتار کودکان رو فعالیت جنسی تلقی‌کرد چون این رفتار فقط از روی کنجکاویه.
موقع مشاهده این مدل کنجکاوی‌ها، بدون اینکه اونا رو سرزنش‌کنیم یا احساس خجالت به‌وجود بیاریم، بهشون توضیح‌می‌دیم که اندام‌های تناسلی بدن، قسمت‌های خصوصی هستن که کسی حق‌نداره اون‌ها رو نگاه یا لمس کنه. بعد حواسش رو با چیزای جذابی مثل خوراکی از این موضوع پرت می‌کنیم. در عین‌حال می‌دونیم این رفتار کودک نشانه کنجکاویشه. برای همین برای کودک تفاوت بین اندام‌های جنسی زن و مرد، کودک و بزرگسال رو شرح‌می‌دیم
.

چه سخت😑😑
یعنی بهش بگم این مقعد تو
این واژن تو

سوال های مرتبط

مامان کوروش❤️داریوش مامان کوروش❤️داریوش ۳ سالگی
💕💕
هرچی بچه خواست زود تهیه نکنید
خیلی از شما مامانا میگید: چرا بزارم بچم واسه یه پفک 2 تومنی اشک بریزه؟؟ همه دنیام فدای یه تار موش
بخونید تا بگم یعنی چی:

یکی از مشکلاتی که والدین با فرزندان نوجوانشون دارن اینه که به هر دلیلی نتونن خواسته های اونها رو برآورده کنن, اونوقته که با خشم و از رفتارهای بشدیت پرخاشگرانه و حتی تهدیدآمیز نوجوانشون مواجه میشین !!مثلا:
اگه برام گوشی ایفون نخرید بخدا خودمو می.ک.شم یا خونه رو آت.ی.ش ...
میدونی منشاء این رفتار کجاست؟
اینکه والدین اجازه ندادن این نوجوان در کودکی با «درد» روبرو بشه...
درد چیه؟ درد همون احساسیه که آدم ها در مواجهه با واقعیت ها تجربه اش می کنن... چند تا مثال بزنم خوب متوجه بشید؟
اسباب بازی دوستشو میخواد اما دوستش بهش نمیده...
تو خونه ی دیگران میخواد با وسایل دکوری بازی کنه ولی اجازه نداره...
دلش چیپس میخواد ولی دیروز خورده...
و خیلی مثال های دیگه . بسیاری از والدین نمیتونن تحمل کنن که بچشون «درد» رو تجربه کنه, واسه همین خودشون رو به در و دیوار میزنن تا جلوی این اتفاق رو بگیرن.
این والدین با بچه های دیگه مذاکره میکنن
مدام قوانین رو زیر پا میزارن و به بچشون تخفیف میدن
بی وقفه خواسته هاشون رو برآورده میکنن
هی وساطت میکنن و ریش گرو میزارن و از دیگران میخوان که ملاحظه بچشونو بکنن...
اگه میدونستین که «خویشتن داری» چه کمکی به بچه هاتون میکنه, اینقدر از اونها در مقابل «درد» محافظت نمیکردین!
اینم بارون امروز ظهر
دلاتون شاد و لباتون خندون الاهی
مامان اِی لان Ailan مامان اِی لان Ailan ۳ سالگی
خصوصی

همیشه به ایلان میگم بیا با هم بازی کنیم یه اسباب بازی بده یه اسباب بازی بگیر

اینجا زیادی به دلیل تک فرزندی بچه ها در بعضی خانواده ها به بچه هاشون اهمیت میدند مثلا جا خواب بچه ها تا ۷-۸ سالگی ممکنه تو اتاق پدر و مادر باشه یا مثلا مادر میخوابه پیش بچه

ایلان درجا اسباب بازیشو میده و میگه این برای تو اسباب بازی تو برای من
و دوباره پس میده

خیلی تربیت بچه ها مهمه
میبینم که چقدر بعضی مامانا میگند که بچم میزنه جیغ میزنه یا هر چیز دیگه رفتارهای ایلان رو من خیلی مواقع درست کردم و تا اونجایی که میدونم از سن ۲.۵ میشه درستش کرد به مرور
ولی خب صبر و حوصله بسیار میخواد چندین بار روش صندلی رو گفتم که بازخورد مثبت و منفی داشته ولی خب با مشاورم هم صحبت کردم گفت کاملا روش درستی هست

تربیت کودک یهویی انجام نمیشه کم کم و با انظباط
به مثال غذا نخورد وعده بعدی غذا میخوره نخورد گشنه میخوابه فرداش میخوره
این یه مثاله نه اینکه ظلم بکنیم به بچه نه درست تربیت بکنیم