شیردهی بایستی در محیطی آرام و به دور از از هر تنش و اضطرابی برای کودک و مادر باشد. حالت روانی مادر در هنگام شیردهی اهمیت بالایی دارد چراکه کودک در سنین پایین تر همه ی امنیت روانی اطرافش را در مادر جستجو می کند برای همین دلیل مهم هرگز در شرایط عصبانیت، ناراحتی، گریه، اضطراب، شلوغی های بیش از حد به کودک شیر ندهید و همواره پیش از شیر دادن به نوزادتان ابتدا خود را آرام کنید.
فاکتور مهمی که مادران هنگام شیر دادن به فرزند خود باید بدانند این است که شیر دادن برای جلوگیری از نق زدن و گریه های کودک کاملا اشتباه هست. چنانچه زمان شیردهی شما با زمان گرسنگی او تنظیم نشده باشد کودک به حالت عصبی شیر خواهد خورد
بعضی از نوزادان با آلرژی یا حساسیت های غذایی علائم عصبانی بودن را هنگام شیر خوردن از خود نشان می دهند. اغلب این حساسیت می تواند به تغذیه مادر نیز مربوط شود و در این مواقع کودک با گرسنگی به سمت سینه مادر می آید و زمانی که کمی از شیر را مزه می کند، دچار تشویش و عصبانیت می شود. حساسیت به رژیم غذایی مادر نادر است و در صورت چنین مشکلی علائمی همچون بیش از حد تکان خوردن یا استفراغ را در کودک خود مشاهده خواهید کرد و همچنین مشکلاتی مثل اسهال ، قرمز شدن پوست ، کولیک ، گرفتگی سینه یا ابریزش بینی و نفخ معده می تواند از نشانه های حساسیت نوزاد به رژیم غذایی مادر باشد.
وقتی که نوزاد شما بعد از خوردن شیر عصبانی می شود، یعنی این که در حال تغییر الگوی شیر خوردن خود می باشد. نوزادان در این شرایط رو به بالغ شدن می روند. آن ها مایلند که این شیر خوردن را به دفعات کمتری کاهش دهند. عصبانی بودن کودک نشان دهنده این است که تمایل به حرکت کردن و جابجایی دارد.
نوزاد یک طرف را ترجیح می دهد
گاهی اوقات نوزادان اگر فشار شیر زیاد و یا کم باشد ، از خوردن آن عصبانی می شوند. گاهی اوقات نیز هرگز دوست ندارند که زیر سینه جابجا شوند و در نتیجه ترجیح می دهند که یک طرف بمانند و اگر آن ها را جابجا کنید، عصبانی می شوند.
دندان در آوردن
دندان در آوردن می تواند در هنگام شیردهی باعث عصبانی شدن نوزاد شود و او را کلافه کند. این کودکان همراه با عصبانی شدن هنگام شیر خوردن، گریه نیز می کنند.
بسیاری از کودکان در این موارد گریه می کنند ، عصبانی می شوند و یا سینه را چنگ می زنند که همه این ها نشانه نیاز به آروغ زدن می باشد. سعی کنید که بعد از شیر خوردن یا بین عوض کردن سینه ها از او آروغ بگیرید و اصلا نگران این نباشید که آروغ گرفتن شما زودهنگام است و کودک شما هنوز چیزی نخورده است. نوزادان شیرخواره به طور کلی هنگام شیر خوردن یا شیر با بطری هوا را داخل نمی دهند و نیاز به آروغ زدن ندارند.
اگر نوزاد قبل از شیر خوردن گریه می کند یا این که هنگام شیر خوردن بیش از حد گرسنه است و یا شیر شما به سرعت بیرون می ریزد ، یعنی این که کودک هوای زیادی را خورده و باید بیشتر آروغ بزند. آروغ زدن معمولا تنها مورد ضروری در چند ماه اول می باشد ، گاهی اوقات می تواند مدت زمان بیشتری نیز به طول بیانجامد. زمانی که کودکتان آزادانه تر حرکت می کند، راحت تر می تواند گاز درون معده خود را آزاد کند که این موضوع معمولا بین ماه ۴ و ۶ اتفاق می افتد اما در بعضی از این کودکان این مورد کوتاه تر یا طولانی تر است.
اگر آروغ زدن کودک شما سخت انجام می شود ، چند بار از او آروغ بگیرید. بهترین پوزیشن آروغ زمانی است که فشار زیادی را به شکم وارد کند. کودک را روی شانه های خود قرار دهید تا فشار مناسب به شکم کودک وارد شود و اگر هنگام آروغ گرفتن راه بروید، کودک بهتر آروغ می زند.
عصبانی شدن یا گریه کردن بعد از شیر خوردن یعنی این که کودک شما نیاز به آروغ زدن دارد یا این که بدون این که گرسنه باشد، دوست دارد سینه شما را میک بزند و یا اینکه می خواهد از شیر خوردن دست بکشد و شاید هم دلش می خواهد که از سینه دیگر شما شیر بخورد.
اگر اساسا عصبانیت او صبح هنگام اتفاق میافتد، احتمالا دلیل آن به دلیل سرعت بالای بیرون آمدن شیر شما نسبت به حالت معمول می باشد و یا این که سینه تان بیش از حد معمول پر است و شیر دارد. اگر کودک در هر بار شیر خوردن در عصرها عصبی است ، احتمالا مشکل او با عصرها می باشد. اگرچه که بیشتر کودکان به غذاهایی که مادران می خورند ، واکنش نشان می دهند اما بعضی از آن ها این واکنش ها را دارند. اگر شما غذای خاصی را در یک زمان خاصی از روز می خورید و کودکتان نیز در یک زمان خاص در طول روز شیر می خورد ، بهتر است که یک الی دو هفته آن غذا را نخورید تا اوضاع را دوباره بررسی کنید.
دلدرده عزیزم
شاید دلش دردمیکنه
روزانه پیام مشاور، متناسب با سن کودکتون دریافت کنین.
سوالاتتون رو از مامانای با تجربه بپرسین.
با بازیهایی که به رشد هوش و خلاقیت فرزندتون کمک میکنه آشنا بشین.