برخی علائم متداول اتیسم که فرد ممکن است از خود نشان دهد به شرح زیر است:
عدم تماس چشمی
مهارتهای گفتاری و ارتباطی تاخیری
وابستگی شدید به روتین های زندگی
ناراحتی شدید از تغییرات نسبتا جزئی
واکنش های غیر منتظره به صداها،بو ها،مناظر ولمس
عدم درک احساسات و حالات عاطفی دیگران
تمرکز وسواسی بر روی اشیاء و علایق
رفتار های تکراری و کلیشه ای
عدم واکنش به نام تا 12 ماهگی
عدم اشاره به اشیا دور تا 14 ماهگی
برای بهتر دونستنش بزن گوگل بخون کامل واست توضیح میده
علائم و نشانه های اتیسم(اوتیسم) در کودک نوپا بین 1 تا 2 سالعدم رشد مهارتهای زبانی مانند گفتن ماما یا دادا یا بابا در یک سالگی یا عدم توانایی بیان جملات ساده در دو سالگی.
گفتن برخی کلمات فقط یکبار برای نمونه یکبار بشنوید که کودکتان بگویید بابا.
تکرار کلمات بارها و بارها.
عدم علاقه به بازی های اجتماعی یا عدم تمایل به نزدیک شدن به دیگر کودکان.
عدم ارتباط چشمی.
وجود رفتارهای تکراری و حرکت های کلیشه ای مانند ضربه زدن با دست یا تکان دادن ها و یا چرخاندن ها با محوریت بدن خود و یا اشیاء.
عدم تقلید از دیگران وعدم انجام بازی های وانمودی یا کپی کردن رفتار بزرگسالان یا دیگران در بازی ها و متفاوت بازی کردن نسبت به دیگر کودکان.برای نمونه، به طور نمایشی قاشقی را به دهان ببرند ویا یک فنجان را برای خوردن چایی به دهان ببرند . تمایل به تنهایی بازی کردن و تقلید کم از دیگران(کودکان تا 13 ماهگی مقدماتی از تقلید از محیط پیرامون که نشانه های موفق یادگیری در انها است را نشان می دهند. انها یادمی گیرند که در دنیایی ساختگی و دربازی تظاهر و وانمود کنند. روی خرس خود را با پتو می پوشانند به او دارو می دهندو یا نمایشی اشپزی می کنند).
علائم و نشانه اولیه اوتیسم کودک تا 4 ماهگی غان و غون نکند.
کودک تا 5 ماهگی لبخند اجتماعی نزند.
کودک تا 6 ماهگی نخندد(خندیدن نشانه لذت بردن است و خنده نشانه اشتراک گذاری لذتی است که کودک در حال تجربه ان است پس به صورت طبیعی می خواهد که احساس خود را با شما به اشتراک گذارد و واکنش ما به این کار موجب تکرار و ادامه یافتن این لبخند می گردد و در پس ان کودک مهارتهای فراوان ارتباطی را به دست می اورد).
کودک هیچ علاقه ای به بازی هایی مانند دالی موشه که با او می کنند ندارد و به ان واکنشی نشان نمی دهد.
کودک تا 12 ماهگی به نام خود واکنشی نشان نمی دهد.
کودک به اشیاء اشاره شده توسط دیگران تا 12 ماهگی نگاه نمی کند.
کودک از صداهای بلند ناراحت می گردد.
کودک برای ارام شدن به دنبال پدر و مادر خود نیست.
کودک از تنهایی بازی کردن راضی است.
کودک تماس و ارتباط چشمی برقرار نمی کند(کودکان به صورت عادی به چهره ها نگاه می کنند و بر روی چشمان دیگر افراد متمرکز میشوند).
در
اتیسم که نوعی اختلال رشدی است علائم به مرور نمایان می گردند به این معنی که والدین متوجه می شوند انچیزی که مطابق با رشد یک کودک عادی مورد انتظار است برای کودک انها رخ نمی دهد .برای مثال رشد گفتار یا چهار دست و پا رفتن دیرتر از حد انتظار مشاهده شده و همینطور شاخص های رشدی دیگر.به همین دلیل اگر کودک نتواند به شاخص های رشدی که در دو ماهگی ،چهار ماهگی،شش ماهگی، و نه ماهگی و یک سالگی دست یابد این را می توان یکی از نشانه های اولیه اتیسم یا اختلالات رشدی دیگر دانست .
نکته:همه نوزادان به شاخص های رشد در زمان مقرر نمی رسند و این امر برای انها طبیعی است و باید برای این امر به پزشک متخصص مراجعه کنید تا با بررسی بازتابها وضعیت فیزیولوژیک کودکتان را بررسی کند.
روزانه پیام مشاور، متناسب با سن کودکتون دریافت کنین.
سوالاتتون رو از مامانای با تجربه بپرسین.
با بازیهایی که به رشد هوش و خلاقیت فرزندتون کمک میکنه آشنا بشین.