راهنمای خرید روروک برای کودکان
با بزرگ شدن کودکان، آنها دوست دارند که محیط پیرامون خود را بیشتر بشناسند و با اطراف خود ارتباط برقرار کنند. قدم برداشتن برای کودکان بسیار لذت بخش است همچنین اولین قدمها برای پدر و مادر هم شیرین و به یاد ماندنی است. کودکان معمولا بین 9 تا 18 ماهگی شروع به راه رفتن میکنند، ولی این فرآیند در هر کودک بسیار متفاوت است. در برخی کودکان زودتر و در بعضی دیرتر اتفاق میافتد. در هر حال، در دیر یا زود شدن این موضوع اصلا جای نگرانی نیست. معمولا پدر و مادرها با نزدیک شدن کودک خود به سن راه رفتن، برای او روروک میخرند تا او را تشویق به راه رفتن کنند و همچنین به او در این مسیر کمک کنند. در این مقاله تمام آنچه که شما باید درمورد روروک که از لوازم ضروری در لیست سیسمونی نوزاد است، بدانید بیان می کنیم.
روروک بچه و تاریخچه آن
لغت روروک به معنای یک تکه چوب به همراه دو غلتک در زیر آن است که کودکان میتوانند آن را به راحتی نگه داشته و با حرکت دادن آن راه بروند. اما در تعریف مدرن آن میتوان گفت وسیلهای شبیه به صندلی است که کودک روی آن نشسته و پاهایش روی زمین قرار دارد و با حرکت دادن پاهایش، مانند راه رفتن، میتواند حرکت کند. وجود صندلی این امکان را میدهد که وقتی خسته شد، روی آن بنشیند.
روروک ابتدا در سال 1960 در آمریکا تولید شد و مورد استفاده قرار گرفت و پس از آن کشورهای دیگر شروع به تولید این وسیله آموزشی کردند. این وسیله در سال 1350 وارد ایران شد. ابتدا آن را از جنس چوب میساختند، در حالی که امروزه از پلاستیک فشرده ساخته میشود. با این حال از زمان قدیم تا کنون، تولیدکنندگان به دنبال ساخت وسیلهای آموزشی برای کمک به راه رفتن کودکان هستند.
تفاوت روروک و واکر
روروک و واکر هر دو وسیلهای برای کمک به راه رفتن کودکان است. اما باید بدانید که این دو وسیله از نظر ساختاری باهم متفاوت بوده و مزایا و معایب متفاوتی دارند.
واکر: ساختار واکر کودک مانند واکر بزرگسال است، با این تفاوت که زیر آن چرخ دارد که کودک بتواند با حرکت دادن آن راه برود. واکر کودک مانند یک عصا از افتادن کودک جلوگیری میکند. کودک با گرفتن آن میتواند بایستد، به کمک آن قدم بردارد و هر موقع که خسته شد روی زمین بنشیند. واکر کودک انواع مختلفی دارد، از جمله واکر ساده، واکر موزیکال، واکر و ماشین پایی کودک و واکر چوبی.
روروک: ساختار روروک با واکر کاملا متفاوت است. در روروک کودک درون صندلی پارچهای قرار گرفته و پاهایش روی زمین است و با راه رفتن و به اصطلاح پا زدن میتواند حرکت کند. باید بدانید که روروک معایب زیادی دارد که در ادامه به آن میپردازیم.
مزایا و معایب روروک
باید بدانید که استفاده بیش از حد از هر وسیلهای مفید نخواهد بود و در هنگام استفاده از آن وسیله باید تعادل حفظ شود. حال به مزایا و معایب روروک میپردازیم.
مزایای استفاده از روروک بچه
- با خرید روروک حس کنجکاوی را در کودکان بیدار میکنید و آنها را به شناخت اطراف خود تشویق میکنید.
- روروک اشتیاق کودکان برای راه رفتن را بیشتر میکند.
- روروکها با داشتن موسیقی، چراغ و گاه اسباب بازی میتوانند کودکان را سرگرم کنند.
مضرات استفاده از روروک بچه
- مهمترین مشکلی که روروک ایجاد میکند این است که، اغلب پاهای کودک به زمین نمیرسد و کودک مجبور است بر روی پنجه راه برود و این مشکلاتی را برای کمر کودک به همراه دارد.
- دسترسی کودک به وسایل با نشستن در روروک راحت تر میشود و او میتواند به راحتی به خود آسیب بزند.
- راستایی در مفاصل را تحت تاثیر قرار میدهد.
- طبق تحقیقاتی که در سال 2002 شده است، روروک کودکان را تنبل کرده و در راه رفتن آنها تاخیر ایجاد میکند.
- روروک به کودک این امکان را میدهد که سریع تر از حد طبیعی حرکت کند و به خود آسیب بزند.
- کودکانی که از روروک استفاده میکنند نسبت به سایر کودکان کمتر بر روی زمین تجسس میکنند و قوه و میدان بیناییشان کمتر گسترش میابد.
- با وجود اینکه هیچ تحقیقی این موضوع را اثبات نکرده است، اما بسیاری از عموم بر این باورند که روروک باعث ایجاد پاهای پرانتزی در کودکان میشود.
حال اگر با وجود تمام این عوارض میخواهید در سیسمونی برای کودک خود روروک تهیه کنید در نظر داشته باشید که استفاده بیش از 30 دقیقه از روروک در روز برای کودک مضر است و بر الگوی یادگیری آن تاثیر منفی میگذارد.
سن استفاده از روروک در کودکان
کودکان معمولا از 9 تا 18 ماهگی شروع به راه رفتن میکنند. بطور معمول سن مناسب استفاده از روروک از 5 ماهگی تا 16 ماهگی است و توصیه میشود که از روروک برای کودکانی که راه افتادند استفاده نشود، زیرا آنها را به روروک وابسته و تنبل میکند.
نکات مهم در هنگام خرید روروک
- ارتفاع روروک یا واکر باید قابل تنظیم باشد به طوریکه پاهای کودک کاملا روی زمین قرار بگیرد.
- روروک باید در قسمتهای مهم برای جلوگیری از آسیب دیدن کودک ضربه گیر داشته باشد.
- چرخهای روروک باید قابلیت قفل شدن داشته باشد.
- صندلی روروک باید انعطاف پذیر، قابل شستشو و قابلیت تنظیم شدن داشته باشد.
- جنس و اندازه چرخهای روروک در راحت راه رفتن کودک بسیار اهمیت دارد.
- وزن روروک باید متناسب باشد نه سبک و نه خیلی سنگین.
- برای جابهجایی راحت تر روروکی بخرید که قابلیت تاشوندگی داشته باشد.
- برای سرگرم کردن کودک روروکی بخرید که روی آن اسباب بازی داشته باشد.
در استفاده از روروک به نکات زیر توجه کنید
- حتما بعد از خرید روروک آن را کاملا بشویید و ضدعفونی کنید. زیرا این وسیله کاملا با کودک شما در تماس است.
- هرگز کودک را در روروک تنها نگذارید. زیرا ممکن است در نبود شما خطراتی او را تهدید کند.
- کودکی که هنوز نمیتواند تعادل سرش را حفظ کند، داخل روروک نگذارید. زیرا در این صورت امکان آسیب رسیدن به کودک بسیار زیاد است.
- روروک سواری باید روی سطح صاف باشد تا به کودک در هنگام راه رفتن فشار وارد نشود.
- و فراموش نکنید که مدت زمان استفاده از روروک در طول روز 30 دقیقه است.