علت دوبار پریود شدن در ماه و درمان آن چیست؟
بطور متوسط زنان بالغ چرخه قاعدگی 28 روزه دارند که این مدت زمان میتواند بین 21 تا 35 روز متفاوت باشد. همچنین ممکن است هر فرد چرخه متفاوتی را در هر ماه تجربه کند. اگر سیکل قاعدگی کوتاهتر باشد، فرد ممکن است در ماه بیش از یکبار پریود شود. داشتن دوبار قاعدگی در یک ماه، میتواند شرایط آزاردهندهای را برای زنان بوجود آورد. تغییرات گاه به گاه در چرخه قاعدگی کاملا طبیعی است اما تجربه مکرر دو قاعدگی در یک ماه نشان دهنده مشکلات اساسی باشد. در این مطلب از گهواره به این موضوع میپردازیم.
با نصب اپلیکیشن گهواره شما میتوانید به ابزارهای بسیار کاربردی پیش از بارداری، بارداری و فرزند پروری دسترسی پیدا کرده و با دیگر مادران تبادل نظر داشته باشید. همچنین ابزارهای دیگر، مقالات و ویدئوهای آموزشی زیادی وجود دارد که میتوانید از آنها بهرهمند شوید.
علت دوبار پریود شدن در ماه
بعضی زنان و دختران سوال دارند که علت پریود شدن بعد از چهار روز پاکی چیست یا چرا بعد از ده روز دوباره پریود شدم؟ اینکه بعد از یک هفته دوباره پریود شدم نشان دهنده وجود مشکی است؟ ده روز زودتر پریود شدن نشانه چیست؟
چرخه قاعدگی در زنان بزرگسال بین 24 تا 38 روز متغیر است ولی در دختران نوجوان این چرخه میتواند 38 روزه باشد. چرخه قاعدگی در هر فرد ممکن است دست خوش تغییرات شود. در برخی از ماهها کوتاهتر و در برخی از ماهها طولانیتر باشد. همچنین ممکن است در یک ماه دو بار پریود شوید. اگر دوره قاعدگی شما زمان کمتری را به خود اختصاص دهد، احتمال دارد که شما یکبار در ابتدای ماه و یکبار در انتهای ماه پریود شوید. پس این شرایط نگران کننده نبوده و یک فرآیند طبیعی است.
اما اگر خارج از چرخه قاعدگی دچار خونریزی شوید، قطعا باید به این پریود شدن مشکوک شد. اما قبل از هرگونه اقدام بهتر است بررسی کنید که خونریزی شما از نوع لکه بینی است یا ناشی از خونریزی قاعدگی بوده است. اگر خونریزی شما ناشی از قاعدگی بوده باید انتظار هر چند ساعت یکبار خونریزی را داشته باشید. خون ممکن است به رنگ قرمز تیره، قرمز، قهوهای و یا صورتی باشد. اما اگر دچار لکه بینی شده باشید، خونریزی زیادی نخواهید داشت و ممکن است خیلی زود قطع شود. پس از اینکه تشخیص نوع خونریزی را تشخیص دادید باید به دنبال راهی برای درمان باشید.
* از کجا بفهمیم سیکل قاعدگی چند روز است؟ + دلایل برهم خوردن چرخه
علت پریود شدن بعد از یک هفته پاکی
افزایش خونریزی ممکن است به دلیل کوتاه شدن چرخه قاعدگی یا ناشی از مشکلی در سلامتی باشد که باعث خونریزی از واژن میشود. اگرچه کوتاه شدن چرخه قاعدگی میتواند بطور ناگهانی اتفاق بیفتد، اما این مشکل میتواند ناشی از دلایل زیر باشد:
- شروع یائسگی
- بلوغ
- عدم تخمک گذاری
- کم کاری تیروئید
- کیست تخمدان
- فیبروم رحم
- آندومتریوز
- اضطراب و استرس
- بیماری التهابی لگن
- کاهش یا افزایش وزن شدید
- پیشگیری از بارداری
- سایر بیماریها
بنابراین اگر دوبار پریود شدن در یک ماه، بطور متوالی 2 تا 3 ماه تکرار شد، توصیه میشود تا به پزشک متخصص مراجعه کنید.
آیا دو بار پریود شدن در ماه نشانه بارداری است؟
آیا زود پریود شدن نشانه بارداری است؟ اگر معمولا چرخه قاعدگی شما منظم است، تغییر در چرخه قاعدگی مانند دوبار پریود شدن در یک ماه، میتواند نشان دهنده یک وضعیت پزشکی باشد. شرایط زیر میتواند علت پریود زود به زود محسوب شوند:
- یکی از نشانههای اولیه بارداری، خونریزی ملایم به علت فرایند لانه گزینی رویان در رحم مادر است. بنابراین اگر دچار خونریزی شدهاید و رابطه جنسی محافظت نشده داشتید، ممکن است خونریزی لانه گزینی باشد و احتمال بارداری در شما وجود دارد.
- عفونتهای مقاربتی میتوانند باعث ترشحات و خونریزی شوند.
- یکی دیگر از علتهای خونریزی میتواند سقط جنین باشد. اگر مشکوک به بارداری هستید و دچار خونریزی شدید مشابه به پریود شدید، بهتر است در اسرع وقت به پزشک متخصص مراجعه کنید.
پریود شدن به فاصله دو هفته
همانطور که گفتیم، علل گوناگونی برای دوبار پریود در ماه وجود دارد که معمولا هیچ کدام از آنها خطرناک نیستند، مگر اینکه جدی و شدید باشند. دوبار پریود شدن در ماه میتواند دلایلی مانند مشکلات تیروئیدی، نوسانات هورمونی، روشهای جلوگیری از بارداری و غیره داشته باشد. خونریزی سبک بین دو عادت ماهانه طبیعی است که در آن نیاز به پدهای بهداشتی نیست. اما اگر خونریزی در بین دو عادت ماهانه سنگین باشد و مانند یک پریود نیاز به پدهای بهداشتی داشته باشید، بهتر است که به پزشک مراجعه کنید.
ایا بعد از دوبار پریود شدن احتمال حاملگی هست؟
آیا دوبار پریود شدن در ماه و بارداری با هم در تناقض اند؟ خیر. زنان با پریودهای نامنظم هنوز هم می توانند تخمک گذاری کنند، با این حال، پیش بینی زمان تخمک گذاری ممکن است سخت تر باشد. گاهی اوقات ایجاد تغییرات در سبک زندگی می تواند دوره های نامنظم قبلی را تنظیم کند و به شما در باردار شدن کمک کند. با این حال، برخی از زنان ممکن است نیاز به استفاده از گزینه های درمانی دیگر داشته باشند.
چند روز زودتر پریود شدن طبیعی است؟
جلو افتادن پریود اصلا خوشایند نیست و میتواند بسیاری از برنامهریزیها را بر هم بزند. این موضوع به یکی از دغدغههای اساسی برای بسیاری از زنان تبدیل شده است. بسیاری از ما نمیخواهیم هنگامی که به سفر میرویم، یا برنامه برای استخر گذاشتیم و یا به یک مهمانی مهم دعوت شدهایم، پریود باشیم. اما این تغییرات در چرخه قاعدگی برای همه اتفاق میافتد. فاکتورهای بسیاری وجود دارد که باعث پریود زودتر از موعد میشود.
اگر تا به حال تنها یکبار دچار پریودی زودتر از موعد شدهاید، امری طبیعی است و اصلا نگران نباشید. پریودی زودتر از موعد میتواند به دلیل زیر اتفاق بیفتد:
- تغییرات هورمونی
- مصرف برخی از داروها
- استرس و اضطراب
- فعالیتهای شدید فیزیکی
- افزایش یا کاهش وزن شدید ناگهانی
- تغذیه ضعیف و نادرست
- سبک زندگی نادرست
- یائسگی
- مصرف برخی از داروهای گیاهی مانند زعفران و دم کرده رازیانه
- استفاده از IUD
- استفاده از قرص ضد بارداری
- برخی از بیماریهای مختلف
با این حال گاهی بدون هیچ دلیل خاصی این اتفاق ممکن است رخ دهد. پس اگر این اتفاق برای شما افتاد، نگران نباشید، اما اگر بارها پریودی زودتر از موعد برای شما تکرار شده است، بهتر است به پزشک مراجعه کنید. برای اینکه با پریودی زودتر از موعد غافلگیر نشوید، بهتر است همیشه وسایل بهداشتی بانوان را با خود همراه داشته باشید.
درمان گیاهی دوبار پریود شدن در ماه
راه درمان دوبار پریود شدن در ماه چیست؟ یکی از عوارض دوبار پریود شدن در یک ماه، کم خونی است که به دلیل کمبود آهن در بدن رخ میدهد. علائم کم خونی میتواند سردرد، خستگی، تنگی نفس، ضربان قلب نامنظم، سرگیجه و ضعف باشد. درمان پریود زودتر از موعد در ماه، به علت ایجاد کننده آن بستگی دارد. اگر بطور طبیعی دوره قاعدگی کوتاهی دارید و یا این اتفاق به تازگی برای شما رخ داده است، نیازی به درمان ندارید. اما اگر نگران کم خونی خود هستید میتوانید برای درمان آن به پزشک مراجعه کنید.
یکی از روشهای درمانی برای کنترل چرخه قاعدگی و جلوگیری از قاعدگی با فاصله کم در یک ماه، استفاده از روشهای هورمونی کنترل بارداری است. در این روش دورههای پریود شما کنترل شده و منظم میشود و به رفع کم خونی شما نیز کمک میکند.
اما اگر به دنبال درمانهای گیاهی هستید، موارد زیر میتوانند به شما کمک کنند:
- زنجبیل
یکی از بهترین پیشنهادها زنجبیل است که میتواند در درمان و تسکین دردهای پریود به شما کمک کند.
- دارچین
دارچین دارای ترکیباتی بوده که علاوه بر تنظیم انسولین بدن، به تقویت هورمونهای تنظیم کننده چرخه قاعدگی کمک میکند.
- زردچوبه
زردچوبه خواص بسیاری دارد که یکی از مهمترین آنها، تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود خلق و خو، کاهش التهاب و آنتی اکسیدانی است. این ماده تاثیری همانند استروژن داشته و باعث تنظیم قاعدگی و کاهش درد میشود.