📣📣📣📣علائم و نشانه های یبوست در کودکان نوزادان

🔵نکته اول این است که هر نوزاد با توجه به غذایی که مصرف میکند ومیزان تحرک سیستم گوارشش برنامه ای مخصوص به خود برای اجابت مزاج دارد. برخی پس از هربار شیر یا غذا خوردن و برخی هر چند روز یکبار اجابت مزاج میکنند.

⚫️درمورد نوزادانی که غذای جامد می خورند و یا از شیرخشک استفاده مینمایند ، احتمالا روزی یکبار مدفوع طبیعی باشد ولی برای نوزادانی که با شیر مادر تغذیه میشوند هیچ روند طبیعیی وجود ندارد و ممکن است حتی شکم نوزاد به طور طبیعی هفته ای یکبار کار کند. پس نکته مهم در تشخیص یبوست در نوزادان اول فهمیدن عادت خاص نوزاد در اجابت مزاج است در مرحله بعد علائم زیر میتواند نشانه وجود یبوست باشد:

📌کم شدن دفعات دفع نسبت به عادت معمول نوزاد، مخصوصا اگر پس از ۳ روز از اخرین دفع، نوزاد برای اجابت مزاج به وضوح ناراحت است.

📌مدفوع خشک و سخت که به سختی دفع میشود نشانه یبوست است - بدون توجه به تعداد دفعات اجابت مزاج

۲ پاسخ

امیدوارم مفید باشه براتون🌹

من دخترم که الان چهارماه و خرده ایه، از حدودای دوماهگی هر پنج یا شش روز یه بار مدفوع میکنه، حتی یه بار به هشت روز هم کشید، البته ببخشید مدفوعش سفت نیست ولی این دیر به دیر بودنش نگرانم کرده. تغذيه اش هم شیر خودم و یک یا دو وعده در روز شیرخشک هست، باد معده اش هم بعد سه چهار روز بعد از دفع بوی بد میده. موقع دفع زور میزنه حسابی ولی گریه نمیکنه، این نشانه ها یعنی یبوست داره؟!

سوال های مرتبط

مامان 🎀𝒟𝑒𝓁𝓋𝒾𝓃 مامان 🎀𝒟𝑒𝓁𝓋𝒾𝓃 ۱۷ ماهگی
نوزادی که دچار رفلاکس معده است، استفراغ مکرر داشته یا دائما آب از دهانش جاری می‌شود.☹️

درمان رفلاکس اسید در نوزادان بستگی به سن کودک و شدت مشکل دارد.👈 ایجاد تغییراتی در سبک زندگی و درمان‌های خانگی ساده معمولی بهترین اقدامات اولیه برای درمان هستند.
✔️در صورتی‌ که شکم کودک پر باشد، احتمال رفلاکس واستفراغ بالا می‌رود. افزایش دفعات غذا خوردن و کاهش حجم هر وعده غذایی می‌تواند در کاهش رفلاکس مفید باشد.
✔️مادران شیرده در طول ماه‌های اول بهتر است از مصرف لبنیات گاوی مانند شیر، خامه، کره، پنیر و … (به علت بالا بودن میزان حساسیت به پروتیئن گاوی در شیرخوار مبتلا به رفلاکس) و همچنین از مصرف گوشت گاو، گوجه فرنگی، شکلات، کاکائو، قهوه، تخم مرغ و دخانیات خودداری نمایند.همچنین کودکانی که از شیر خشک تغذیه میکنند با تغییر شیر خشک ممکن است وضعیتشان بهبود یابد.
✔️اگر کودک از شیشه شیر تغذیه می‌کند، سعی کنید سر پستانکی شیشه شیر، همیشه با شیر پر شود تا کودک هوای زیادی نبلعد.
✔️در صورت اجازه متخصص کودکان، اضافه کردن مقدار کمی برنج به شیر خشک یا شیر مادری که کودک از آن تغذیه می‌کند ممکن است باعث کاهش جاری شدن آب از دهان و استفراغ شود.
#رفلاکس
#نوزاد
مامان آیهان جون مامان آیهان جون ۸ ماهگی
✅افزایش شیرمادر تغذیه نوزاد از سینه مادر
تولید و ترشح شیر بر اساس قاعده «عرضه و تقاضا» عمل می‌نماید. به این معنی که، هرچه نوزاد بهتر سینه مادر را بمکد، ترشح شیر نیز بیشتر می‌شود تا بتواند تعادلی بین عرضه و تقاضا به‌وجود آورد. باید به حکمت پروردگار آفرین گفت زیرا بصورت طبیعی نوزاد برای برنامه تغذیه خود، زمان‌سنج یا تایمر مخصوصی را تنظیم می‌کند. سینه مادر و غده هیپوفیز او نیز هماهنگ با تقاضای نوزاد، ساعتی را تنظیم می‌کند که با زمان‌سنج و ساعت نوزاد میزان است و به‌طور خودکار به آن جواب می‌دهد. مثلاً وقتی صدای گریه نوزاد بلند می‌شود و به اصطلاح زنگ ساعت تغذیه نوزاد به صدا در می‌آید؛ ساعت تخلیه شیر نیز به کار می‌افتد و مادر رفلکس تخلیه شیر خود را احساس می‌کند، هر چند از نوزاد خود کیلومترها دور باشد. به بیان ساده‌تر زنگ ساعت تخلیه شیر مادر، هم‌زمان با زنگ ساعت تغذیه نوزاد به صدا در می‌آید. مشکل شیر دادن به نوزاد غالباً وقتی پیش می‌آید که این دو ساعت میزان و هماهنگی خود را از دست بدهند و یا در رابطه عرضه و تقاضا اختلال به وجود آید
⚠️مواردی که موجب اختلال در روند شیردهی میشود
🔻دادن شیرخشک به نوزاد
🔻دادن مداوم شیر دوشیده شده به نوزاد
🔻بیماری نوزاد
🔻استرس و افسردگی مادر
🔻مادر استراحت کافی نداشته باشد
🔻کم آبی بدن مادر
🔻مادر تغذیه ی خوبی نداشته باشد
مامان سهیل مامان سهیل ۵ ماهگی
انواع پوره سبزی برای رشد و سلامت نوزاد توصیه می‌شود. شما می‌توانید ابتدا یک نوع پوره سبزی برای نوزاد خود تهیه کنید و کم‌کم انواع پوره سبزی را به نوزاد خود بدهید. دقت داشته باشید که دمای پوره برای کودک شش ماهه باید شبیه گرمی شیرمادر باشد. 
بهترین زمان برای شروع مصرف سبزیجات قبل از یک سالگی است. پوره سبزیجات بهتر است وعده عصرگاهی نوزاد باشد. این پوره شامل پوره کدوحلوایی، زردک، کدو، مسما و نخود سبزمی‌شود. از سن هشت ماهگی به بعد از کلم بروکلی و گل کلم هم می‌توانید در برنامه غذایی نوزادان استفاده کنید. نوزاد نباید به طور منظم سبزیجات و مواد غذایی که دارای مقادیر زیادی نیترات هستند، مصرف کند. همچنین قبل از 12 ماهگی نباید اسفناج، چغندر و سایر سبزیجات حاوی نیترات مصرف کند. مصرف این سبزیجات می‌تواند بر میزان اکسیژن خون کودک تأثیر منفی بگذارد.
برای تهیه پوره سبزیجات ابتدا باید آن‌ها را تمیز بشویید سپس با پوست بپزید. بعد از پخته شدن، آن‌ها را له کنید. مقداری شیر به آن اضافه کنید و در انتها به آرامی به خورد کودک خود بدهید
پوره سیب زمینی یکی از خوشمزه‌ترین و بهترین انواع پوره برای کودک 6 ماهه است. این پوره ممکن است مانند خیلی از پوره‌ها برای کودک حساسیت زا باشد. به همین دلیل بهتر است تا سه روز به اندازه یک قاشق چای خوری از این پوره را به کودک بدهید. در طی این سه روز، علائم حساسیت پوستی، یا استفراغ و اسهال نباید در نوزاد مشاهده گردد.
موارد زیر از جمله خواص پوره سیب‌زمینی برای کودک محسوب می‌شود:

بهبود دستگاه گوارش

 حفاظت از کبد

خواص ضد ویروسی

حفاظت از پوست 

ایجاد انرژی لازم برای فعالیت کودک
مامان سهیل مامان سهیل ۵ ماهگی
مامان آیهان جون مامان آیهان جون ۸ ماهگی
تماس پوست به پوست یعنی نوزاد لخت یا فقط با پوشک روی پوست شما یا همسرتون قرار میگیره و روی هر دوی شما برای گرم نگه داشتن بدنتان پتو کشیده میشه
اما تماس پوست به پوست چه مزایایی داره؟؟؟
۱.تنظیم دمای بدن نوزاد
۲.تسریع فرایند تولید شیر؛زمانی که نوزاد روی بدن مادر قرار میگیره ترشح هورمون اکسیتوسین تحریک میشه اکسیتوسین هورمون مهم در تولید شیر هست همینطور با قرار دادن نوزاد روی سینه او بوی شیر را میفهمد و به مکیدن سینه ترغیب میشود
۳.توسعه سیستم اعصاب؛بارها در پستهای قبلی در مورد سه ماهه چهارم بارداری که نوزاد خارج رحم هست صحبت کردیم تماس پوست به پوست در سه ماهه چهارم بارداری احساس امنیت به نوزاد میدهد و نیازهای بیولوژیکی او را برآورده میکند
۴.میکروبیوم(میکروب های که به آن نیاز داریم مثل عده ای باکتری ها و قارچ ها)تمام بدن ما از روده ها تا پوست ما خانه میلیون ها میکروب خوب است که به متعادل نگه داشتن سیستم بدن ما کمک میکنند میکروبیوم های روده نوزادمان ساعاتی بعد از تولد تشکیل میشوند تماس پوست به پوست باعث میشود میکروب های خوب از طریق بینی و دهان نوزاد وارد بدنش شوند میکروب های خوشبختی که تا ابد در روده اش زندگی میکنن
ترجمه اختصاصی کانال و پیج مراقبت و تغذیه مادر و نوزاد
۵.نوزادان نارس :تماس پوست به پوست باید به محض تولد اتفاق بیوفتد اما برای نوزادان نارس گاهی اوقات فواید قرار دادن نوزاد در بخش مراقبت های ویژه مزایای بیشتری نسبت به تماس پوست به پوست دارد خبر خوب این است در روزها و ساعت های بعد از تولد هم مزایایه تماس پوست به پوست و وضعیت کانگورو ادامه دارد
در بیشتر موارد برای نوزادان نارس مراقبت های ویژه در کنار تماس پوست به پوست نتیجه ی بهتری میدهد