۲ پاسخ

خیلی عالی عزیزم مرسی🌹

لطفا با لایک و کامنت هاتون از ما حمایت کنید❤

سوال های مرتبط

مامان kiyan🩵sogand🩷 مامان kiyan🩵sogand🩷 ۵ ماهگی
#غذای کمکی کودک را چگونه شروع کنم ؟


در ۶ ماه اول تولد کودک فقط از شیر مادر تغذیه کرده است و دستگاه گوارشی بدن او هنوز به غذای دیگری عادت ندارد پس برای شروع غذای کمکی لازم است که در ابتدا از میزان کم‌غذای کمکی استفاده کنیم تا برای کودک مشکلی پیش نیاید .


میزان غذای کمکی :


هر غذای کمکی که برای کودک شروع می‌کنیم باید در روز با یک قاشق شروع کنیم روزهای بعد تعداد قاشق‌های غذای کمکی را زیاد می‌کنیم تا در طول ۱۰ روزبه ۱۲ قاشق برسد و بدن کودک کم‌کم به آن غذای کمکی عادت کند .

برای اضافه کردن هر نوع غذای کمکی به برنامه غذایی کودک به همین شکل باید با صبر و حوصله پیش برویم تا بدن کودک به همه مواد غذایی کمکی عادت کند و دچار ناراحتی‌های گوارشی نشود .

برای اضافه کردن زرده تخم‌مرغ به برنامه غذای کمکی کودک برای روز اول به میزان یک نخود ،زرده تخم‌مرغ را به کودک می‌دهیم و این میزان را در طی روزهای هفته زیاد می‌کنیم تا زمانی که یک زرده تخم‌مرغ کامل به کودک بدهیم .
مامان داریوش مامان داریوش ۷ ماهگی
‌ ‌ ⁉️آیا باید غذای کودک را میکس کرد؟
تا بحال غذای میکس شده به کودک داده اید و کودک غذای غیر میکس را نمیخورد، عوق میزند باید چکار کرد؟
#میکس_کردن_غذا

غذا را به هیچ عنوان میکس نکنید

✅در ابتدای شروع غذای کمکی (پایان #شش_ماهگی) برای روزهای اول سوپ که پخته اید تنها از آبش به کودک بدهید پس از چند روز باید همه محتویات داخل غذا را به کودک داد و هیچ چیزی را حذف نکرد. غذای کودک را با پشت قاشق یا گوشتکوب نرم کنید. بسته به توانایی بلع کودک غذا را آبکی درست کنید.
اگر بخواهید از میکسر استفاده کنید کودک به این غذای راحت الحلقوم عادت کرده، اگر زمانی یک پر جو یا دانه برنج در غذاش وجود داشته باشد نمیتواند مدیریت کند و عوق زده و در نهایت بالا می آورد و باعث میشود عمل جویدن و متناسب با آن بلعیدن را دیر یاد بگیرد.

برای کودکانی که تا کنون غذای میکس شده خوردن باید چکار کرد
باید کم کم شروع کنید به حذف میکسر و فقط از پشت قاشق یا گوشتکوب استفاده کنید.برای اینکار میتوانید هر بار یکی از اجزای سوپ را جدا و با پشت قاشق له کنید و به مابقی سوپ میکس شده اضافه کنید و تا چند روز به این شکل ادامه دهید و کمی که قدرت بلع و جویدن کودک بهتر شد کلا میکسر را حذف کنید.


🍜تغذیه و رشد کودک 👨‍👩‍👧‍👦👇

🍍🍤🍼🥜🌰🍚
مامان محمد مامان محمد ۷ ماهگی
✅از چه زمانی می‌توانم به کودکم غذای جامد بدهم؟👇

به عنوان اولین نکته یادتان باشد که آمادگی هر کودک برای غذای جامد به سرعت رشدش بستگی دارد، که ممکن است با سایر کودکان متفاوت باشد:

✔️آیا کودک شما می‌تواند سرش را نگه دارد؟ برای آن که بتوانید به او غذا بدهید، لازم است او را در جای مناسبی بنشانید و او باید بتواند سرش را کنترل کند.

✔️وقتی غذا را به طرف دهانش می‌برید آیا دهانش را باز می‌کند؟ یکی از نشانه‌های آمادگی او برای غذای جامد این است که نسبت به غذا اشتیاق نشان می‌دهد. مثلاً وقتی خودتان غذا می‌خورید به نظر می‌رسد او هم دوست دارد غذا بخورد.

✔️آیا می‌تواند غذا را در دهانش نگه دارد و آن را قورت بدهد؟ اگر یک قاشق حریره در دهان کودک چندماهه‌تان بگذارید، ممکن است نتواند آن را به طرف حنجره‌اش ببرد و قورت بدهد، و به جایش غذا از دهانش بیرون بریزد و از چانه‌اش روی لباسش بچکد.

✔️آیا جثه‌اش به حد کافی بزرگ شده است؟ به عنوان یک قاعده کلی گفته می‌شود که وقتی وزن کودک به دو برابر وزن زمان تولدش رسید یا وزنش ۶ کیلو یا بیشتر شد، کودک دیر یا زود برای خوردن غذای جامد آمادگی پیدا می‌کند.
مامان زینب مامان زینب ۱۴ ماهگی
#تغذیه_کمکی

نحوه شروع غذای کمکی

. ( هفته اول ماه هفتم)

شروع غذای کمکی با #فِرِنی آرد برنج است که با یک قاشق مرباخوری یک‌بار در روز (ظهر) شروع شده و کم‌کم به مقدار و دفعات آن اضافه می‌شود، به‌طوری‌که روز دوم به دو قاشق مرباخوری (یک قاشق ظهر و یک قاشق عصر)، روز سوم به 4 قاشق مرباخوری، روز چهارم، 5 قاشق (صبح، ظهر، عصر و شب، هر بار یک قاشق)، روز پنجم 6 قاشق مرباخوری (صبح، ظهر، عصر و شب، هر بار دو قاشق) و روز ششم و هفتم حداکثر به 12 قاشق مرباخوری می‌رسد.

نکته: غذای کمکی حتماً بعد از شیر مادر داده شود.

. ( هفته دوم ماه هفتم)
در این هفته می‌توان #حریره بادام را به تغدیه کودک اضافه کرد. شروع آن مانند #فرنی از یک تا دو قاشق مرباخوری در روز تا روز ششم و هفتم، حداکثر به 12 قاشق برسد. فراموش نشود که در این هفته به‌جای فرنی، حریره بادام جایگزین می‌شود.

. (هفته سوم ماه هفتم)
در این هفته، پوره #سبزی‌ها مانند #سیب‌زمینی و #هویج داده می‌شود.

. ( هفته چهارم ماه هفتم)
می‌توان سوپ #گوشت را به برنامه کودک وارد کرد. سوپ گوشت در سه تا چهار نوبت در روز بعد از اینکه کودک شیر مادر خورد، به او داده می‌شود. تا پایان ماه هفتم غذاهای کمکی، یکی یکی داده می‌شود و از ماه هشتم می‌توانیم ترکیبی از غذاهای کمکی را در برنامه غذایی کودک وارد کرد.
دقت کنید غذای کودک را به هیچ وجه میکس نکنید و در شیشه نریزید . حتما با قاشق به کودک داده شود
مامان kiyan🩵sogand🩷 مامان kiyan🩵sogand🩷 ۵ ماهگی
🛇راههای افزایش پروتئین غذای کودک:🚫
اضافه کردن گوشت یا مرغ به غذای کمکی کودک . زیرا گوشتها منابع اصلی پروتئین هستند.

اضافه کردن انواع حبوبات مانند عدس و یا ماش کاملا پخته شده را بعد از هشت ماهگی می توان به غذای کمکی کودک

اضافه کردن تخم مرغ اآبپز به غذای کودک

🛇راههای افزایش ویتامینها و املاح غذای کودک🚫:

اضافه کردن انواع سبزیها با برگ سبز مانند جعفری، شوید، گشنیز به عنوان منابع ویتامین آ و ث و آهن به غذای کودک
اانواع سبزیهای زرد رنگ مانند کدوحلوایی و هویج به عنوان منابع ویتامین آ در غذای کودک

🛇روشهای ساده و ارزان برای مغذی کردن غذای کودک:🚫

اضافه کردن پودر غلات و حبوبات جوانه زده میتوان جهت تامین بخشی از انرژی و پروتئین و ویتامین و املاح مورد نیاز کودک در غذای کودک
برای اینکار ابتدا گندم، ماش و یا عدس جوانه زده را تهیه و پودر نموده و به غذای کودک اضافه کنید.

در تهیه غذای کودک از گوشت با استخوان مانند ران مرغ یا ماهیچه گوسفند استفاده شود تا پروتئین و املاح بیشتری به بدن کودک برسد.
مامان kiyan🩵sogand🩷 مامان kiyan🩵sogand🩷 ۵ ماهگی