💠چند نکته تربیتی 💠
👇👇👇👇👇👇👇👇

۶ پاسخ

🔴یادتان باشد بچه ها وقتی می گویند "ازت بدم میاد" که نیاز به توجه و مراقبت دارند. در چنین زمان هایی حساسیت نشان ندهید.

🔹سعی نکنید خواسته اش را برآورده کنید تا دیگر از شما متنفر نباشد. هر چقدر کمتر تحت تاثیر حرفش قرار بگیرید، سریع تر به این نتیجه می رسد که این تدبیر برای رسیدن به خواسته هایش کارساز نیست و از به بازی گرفتن احساسات شما با گفتن ازت بدم میاد دست برمی دارد.
- ✓به دل نگیرید.
- ✓موقعی که این حرف را می زند به احساسش توجه کرده و معنا ببخشید: می دانم که الان بابت آن موضوع عصبانی هستی. یا لابد خیلی ناراحتی که همین الآن نمی توانیم این اسباب بازی را بخریم.
-✓ به فکر تلافی کردن نباشید. فرزندتان به پدر و مادری قابل اعتماد و محکم نیاز دارد. گفتن "آره، من هم بعضی وقت ها از تو بدم میاد" ممکن است همان چیزی باشد که در آن لحظه دلتان را خنک می کند ولی در واقع به شما، فرزندتان، رابطه تان و بهبود اوضاع هیچ کمکی نخواهد کرد.
✓- اگر حرف فرزندتان بدجوری ناامید و ناراحت تان کرد، رهایش کرده و دیگر به آن فکر نکنید. بحث را تمام کنید و ادامۀ آن را بگذارید برای وقتی که آرام هستید، "بیا چند دقیقۀ دیگر درباره اش حرف بزنیم".

✔️# ارتباط كلامی را به فرزندتان یاد دهید:

🔸فرزندتان باید بیاموزد که از كلمات برای بيان احساسات منفی اش استفاده كند.
به او ياد بدهيد در زمان مناسب بگويد «الان ناراحت هستم!»

🔸وقتی بتواند احساسات خود را مستقيما و مانند افراد بالغ بيان كند، شیوه "كتك زدن"به تدريج متوقف می شود و ديگر از اين روش برای فروكش كردن عصبانيت خود استفاده نمی كند.

اگر ما بگذاریم!

متأسفانه باید اقرار کنیم که در بسیاری از مواقع ما پدران و مادران هستیم که ناخواسته و با رفتارهای غلط خودمان جلوی رشد فرزندمان را در برخی امور می‌گیریم!!!
یکی از این زمینه‌های رشد که ما از آن غافل هستیم و به آن توجه نمی‌کنیم، رشد #خلاقیت است.
خلاقیت در همه‌ی بچه‌ها وجود دارد اما معمولاً توسط رفتارهای نادرست ما به‌مرور خلاقیت در آنها کم‌رنگ‌تر می‌شود و درنهایت از بین می‌رود!
💫همه‌ی کودکان خلاق هستند اگر ما:
✓جلوی استقلال آنها را در کارهای خود نگیریم
✓ به سؤال‌هایشان مستقیم پاسخ ندهیم و بگذاریم خودشان فکر کنند
✓جلوی خیال‌پردازی آنها را نگیریم
✓کارهای خلاقانه‌ی آنها را تحویل بگیریم
به آنها مسئولیت بدهیم
✓اجازه ریسک کردن و آزمون و خطا در کارهای مختلف به آنها بدهیم
و...

🔴 به هر کودکی برچسب «بیش فعال» نزنید!!

متاسفانه به اشتباه به بسیاری از کودکان انگ بیش‌فعالی زده می‌شود، 80 درصد از کودکان را ما به غلط فکر می‌کنیم بیش فعال هستند، اما در واقع اینطور نیستند.
ما چون بی حوصله‌ایم، خسته‌ایم و اعصاب نداریم سریع برچسب بیش فعالی به کودک می‌زنیم.
✓ پدر و مادرای مهربون ، ما باید استرس را از کودکان بگیریم نه به آنها برچسب بزنیم و استرس بدهیم.

✔️ چه طور بچه‌های خوش قول تربیت کنیم؟

کلمه خوش قولی را در خانه خودتان و بین خانواده مقدس کنید. مثلا جزو یکی از تعریف های کلامی شما از ‏کودکتان باشد، «قربون پسر خوش قولم برم». اینکار برچسب مثبت زدن به کودک است و ریل گذاری ب ای متخلق شدن فرزند شماست.

گاهی موضوع را برایش عجیب کنید. وقتی بچه ها کار ‏خوبی می کنند مثلا نماز می‌خوانند یا بدون اینکه شما گفته باشید در حال کمک به شما هستند و... جمله ‏مذکور را بگویید تا با تعجب بگوید: چه قولی؟ آن وقت از فرصت استفاده کنید و مثلا بگویید: «اینکه خدا گفته ‏نماز بخوانید، به پدر و مادر کمک کنید و... و تو الان این کار رو می کنی‎.»‎

🔸وقتی زمان انجام یکی از خواسته های او رسید، مثلا سر موقع خریدی برایش انجام دادید و... نقش بازی ‏کنید و برای لحظاتی نگویید که آن کار را کرده اید. وقتی بچه‌ها ناراحت شدند و ابراز ناراحتی کردند، بگویید که ‏واقعا چقدر بدقولی حس بدی ایجاد می‌کند. من فقط خواستم نظرتو را درباره بدقولی بدونم، این هم کادوی ‏شما و‎...‎

🔸 قرارهای بین خودتان مثل تمیز کردن اتاق و... را به شکل یک قول معرفی کنید و بعد روی دیوار اتاق کودک ‏نصب کنید. به کودکتان یک کاردستی هم برای جمله «من از بدقولی بدم میاد» درست کنید و بالای آن نصب ‏کنید تا بچه ها نسبت به انجام قول شان پایبند باشند‎.‎

🔸مثل همه ویژگی های تربیتی دیگر، اگر بخواهید خوش قولی را به بچه ها یاد دهید اما خودتان خوش قول ‏نباشید هیچ نتیجه‌ای نمی‌گیرید‎، یادگیری بچه‌ها، مشاهده‌ای است.

# اگر فرزندتان وسایلش را به بقیه نمیدهد:

✔️به حریم کودک احترام بگذارید

اگر کودک احساس کند کتاب‌ها، اسباب‌بازی‌ها و وسایل او به خوبی مراقبت نمی‌شود غیر ممکن است آنها را در اختیار دیگران قرار دهد. بنابراین بهتر است قبل از اینکه چیزی از وسایل او را بردارید از او اجازه بگیرید و به او اختیار نه گفتن را بدهید. مطمئن شوید برادر و خواهر، دوستان و پرستار کودک نیز همین کار را انجام می‌دهند.

✔️آنها نیز باید برای برداشتن وسایل از او اجازه بگیرند و وقتی وسایل کودک در اختیار آنها قرار می‌گیرد به دقت از آنها مراقبت کنند.

سوال های مرتبط

مامان فرشته مامان فرشته ۲ سالگی
مامان فرشته مامان فرشته ۲ سالگی
مامان آرمان مامان آرمان ۲ سالگی
مامان آتنا و آتوسا مامان آتنا و آتوسا ۲ سالگی
مامان آتنا و آتوسا مامان آتنا و آتوسا ۲ سالگی
مامان آرمان مامان آرمان ۲ سالگی