از شیر گرفتن چند روز طول میکشد؟
از شیر گرفتن نوزاد یک فرایند تدریجی ست و باید در چند مرحلهی اصولی انجام شود. مهم نیست کودک از شیر خشک تغذیه میکند یا شیر مادر. زیرا از شیر گرفتن فوری کودک میتواند مشکلات زیادی هم برای مادر و هم کودک به همراه داشته باشد مانند اسهال بعد از شیر گرفتن کودک یا درد سینهها برای مادر. اما سوال مهم این است که از شیر گرفتن چند روز طول میکشد؟ در ادامه قصد داریم بیشتر در مورد این سوال توضیح دهیم.
سن از شیر گرفتن کودک از نظر روانشناسی
بچه تا چند سالگی شیر میخورد؟ این که از شیر گرفتن چند روز طول میکشد به سن شروع فرایند بستگی دارد. وقتی از شیر گرفتن را در سن مناسبی شروع کنید، این فرایند زمان کمتری طول میکشد. از کجا بفهمیم چه سنی برای از شیر گرفتن کودک مناسب است؟ اگرچه سن مناسب از شیر گرفتن کودک در حدود دو سالگی تخمین زده شده است اما متخصصین معتقدند شما باید به دنبال نشانههای آمادگی کودک باشید. با از شیر گرفتن کودک بعد از دو سالگی میتوانید مطمئن شوید که نوزاد همهی نیازهای لازمش را از شیر دریافت کرده است. در نظر داشته باشید که ممکن است از شیر گرفتن نوزاد پسر کمی دیرتر از نوزاد دختر باشد. اما لزوماً اینطور نیست.
اما این لزوماً به این معنا نیست که از تولد دو سالگی این فرایند را آغاز کنید. باید منتظر آمادگی روحی کودک هم باشید. کودک باید به سنی رسیده باشد که نسبت به گذشته خودش میل کمتری به شیر خوردن نشان میدهد. با انتخاب سن مناسب بی قراری کودک بعد از شیر گرفتن به میزان زیادی کاهش مییابد و همکاری بیشتری در طول فرایند میکند و در نتیجه از شیر گرفتن بچه کوتاهتر خواهد بود.
از شیر گرفتن کودک چند روز طول میکشد؟
این سوال را میتوان از دو جنبه مورد بحث قرار دارد:
- زمانی که طول میکشد تا کودک دیگر به طور کامل شیر نخورد
- زمانی که طول میکشد تا شیر در سینه مادران شیرده خشک شود.
از شیر گرفتن برای کودک چقدر طول میکشد؟
اگر سن مناسب را انتخاب کنید و اگر فرایند را به صورت تدریجی و مرحلهای انجام دهید، این فرایند میتواند در عرض چند روز تا چند هفته به طور کامل تمام شود. این به میزان آمادگی اولیه کودک بستگی دارد.
برای از شیر گرفتن شما باید به دو نکته توجه داشته باشید:
- تعداد نوبتهای شیردهی
- طول هر نوبت شیردهی
در اولین مرحله باید شیردهی شبانه را کاهش دهید. طریقه از شیر گرفتن کودک در شب چگونه است؟ فرض کنید شما هر شب سه بار برای شیر دادن بیدار میشوید و هر بار کودک 10 دقیقه شیر میخورد. ابتدا باید روی این ده دقیقه تمرکز کنید و زمان را به تدریج و با سرعتی که مناسب کودک است کم کنید. بعد از آن باید تعداد سه نوبت را به دو و یک نوبت کاهش دهید تا به شیردهی شبانه به طور کامل قطع شود. توجه داشته باشید از شیر گرفتن یهویی کودک اصلاً گزینهی مناسبی نیست. همچنین سیر کردن قبل از خواب کودک به کاهش و قطع شیردهی شبانه کمک میکند. بعد از آن باید به همین ترتیب شیردهی روزانه را کم کرده و قطع کنید. از شیر گرفتن چند روز طول میکشد؟ این به این بستگی دارد که شما قبل از شروع فرایند چقدر کودک را آماده کرده باشید و به خوردن غذاهای جامد عادت داده باشید.
اگر غذاهای جامد به درستی انتخاب شوند، بیشتر کودکان خودشان هم میل کمتری به شیر خواهند داشت و ترجیح میدهند کنار شمااز غذای سفره استفاده کنند و بنابراین از شیر گرفتن حتی میتواند در عرض چند روز تمام شود. اما اگر کودکتان از آن کودکانی ست که بیش از اندازه شیر میخورد ممکن است جدا از نیاز تغذیهای نیازهای عاطفی مانع از سرعت فرایند شود و از شیر گرفتن حتی تا چند هفته طول بکشد. اما اگر به تدریج و حساب شده انجام شود، مطمئن باشید نتیجه خواهد داد. همچنین میتوانید از دعای از شیر گرفتن کودک کمک بگیرید.
خشک شدن شیر در سینه مادر
بسته به اینکه از شیر گرفتن بچه چند روز طول میکشد، خشک شدن شیر در سینه نیز تحت تاثیر این زمان قرار میگیرد. تا زمانی که کودک شیر بخورد و تا زمانی که شما شیر سینه را تخلیه کنید و حتی آن را بیش از حد ماساژ دهید، شیر به تولید خود ادامه میدهد. باید شیردهی به طور کامل قطع شود. بعضی از افراد از روشهای کمکی برای قطع شیردهی استفاده میکنند. مانند استفاده از گیاهان دارویی مانند مریم گلی یا برگ کلم و ... همچنین برخی قرصهای شیمیایی و قرص قطع شیر مانند قرص کابرگولین، قرص بروموکریپتین، دزهای بالای ویتامین B، قرصهای پیشگیری از بارداری حاوی استروژن و ... نیز برای این کار وجود دارد که میتواند روند خشک شدن شیر در سینه را سرعت ببخشد. مصرف قرصهای شیمیایی باید حتماً با تجویز پزشک انجام شود زیرا این قرصها عوارضی هم دارند که میتواند ناراحت کننده باشد. اما به طور طبیعی این اتفاق میتواند بین چند روز تا یک هفته رخ دهد.
البته اگر شما زیاد به کودک خود شیر میدادید یا تعداد نوزادان بیش از یک نفر باشد، شیر تولیدی در سینهها بیشتر بوده و در نتیجه زمان بیشتری طول میکشد تا به طور کامل خشک شوند. بعد از قطع شیردهی کودک ممکن است دچار درد سینه شوید که ناشی از تجمع شیر در آنهاست. از این رو پیشنهاد میشود سه تا چهار روز بعد از قطع کامل شیردهی یک بار کمی از سینه (نه به طور کامل) را تخلیه کنید تا فشار درد کمتر شود. اما این کار نباید بیش از حد تکرار شود زیرا خشک شدن شیر را به تاخیر میاندازد.
سخن پایانی
در کودکان مختلف پاسخ به این سوال که از شیر گرفتن چند روز طول میکشد متفاوت است. این زمان به سن مناسب از شیر گرفتن، شدت وابستگی کودک و میزان شیری که روزانه مصرف میکند بستگی دارد. بعد از شیر گرفتن کودک چه کنیم؟ باید منتظر خشک شدن شیر در سینه باشید. در این زمان ممکن است دردی در سینهی خود احساس کنید. با انجام ماساژ در حد اعتدال و تخلیهی کمی از شیر سینهها میتوانید این فشار را کاهش دهید. اگر درد ادامه داشت یا شیر در سینهها خشک نشد میتوانید برای بررسی بیشتر به پزشک مراجعه کنید