* 🚼دستورالعمل شروع و نحوه مصرف #قطره_آهن برای کودکان و شیرخواران

🔸برای کلیه شیرخوارانی که با وزن طبیعی متولد می شوند ( اعم از کودکانی که با شیر مادر و یا شیر مصنوعی تغذیه می شوند) دادن قطره #آهن از پایان #شش_ماهگی و یا همزمان با شروع تغذیه تکمیلی تا پایان 24 ماهگی به میزان روزانه حداکثر 15 میلی گرم آهن المنتال ( خالص ) معادل حداکثر 15قطره آهن در روز توصیه میشود .
🔸در صورتی که بدلیل اختلال رشد کودک ، تغذیه تکمیلی بین 4 تا 6 ماهگی شروع شود . قطره آهن همزمان با شروع غذای کمکی به میزان 15 قطره در روز باید به شیر خوار داده شود .
🔸برای همه کودکان نارس و نیز کودکانی که وزن تولد آنها کمتر از 2500 گرم باشد از زمانی که وزن آنها به دو برابر وزن هنگام تولد رسید یا از دو ماهگی (هرکدام زودتر حاصل شود) قطره آهن شروع شود".برای این کودکان میزان آهن 2میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن محاسبه میشود.
🔸 قطره آهن را بین دو وعده شیردهی به کودک بدهید
🔸قطره آهن را در عقب دهان شیرخوار چکانده و سپس مقداری آب به او بدهند تا از تیره شدن رنگ دندانها جلوگیری شو د

۰ پاسخ

سوال های مرتبط

مامان 🧸𝒟𝑒𝓁𝓋𝒾𝓃 مامان 🧸𝒟𝑒𝓁𝓋𝒾𝓃 ۱۲ ماهگی
#ویتامینها


⁉️⁉️⁉️⁉️ چگونه میتوان مطمئن شد که آهن مورد نیاز کودک تامین شده است؟

بهترین راه برای اطمینان از کافی بودن آهن، گنجاندن حجم زیادی مواد غذایی غنی از آهن در رژیم غذایی روزانه کودک است.
خوب است اگر یکی از مواد زیر در هر وعده غذای کودک وجود داشته باشد:

🌟 #تخم_مرغ
🌟 #نان
🌟 #غلات صبحانه غنی شده با آهن
🌟 #گوشت قرمز بدون چربی، مثل گاو، گوساله یا گوسفند
🌟 قسمتهای تیره گوشت #مرغ یا #بوقلمون مثل ران و بالای ران
🌟 سبزیجات با رنگ سبز تیره مثل #بروکلی یا #تره
🌟 حبوبات مثل #لوبیای پخته شده، #عدس و یا #نخود
🌟 میوه خشک مثل کشته #زردآلو، #انجیر خشک، #کشمش و #مویز
🌟 آجیل و مغزها. نکات ایمنی را هنگام دادن آجیل به کوکان زیر 5 سال رعایت کنید که در گلوی کودک گیر نکند. برای کودکان کوچک بهتر است آنها را آسیاب کنید.

# ماهی های پرچرب مثل ساردین، سالمون، ماهی تن، ماهی خال خالی و قزل آلا

مصرف ماهی های پرچرب علاوه بر تامین آهن به رشد مغز هم کمک میکند. سعی کنید هفته ای 1 تا 2 بار ماهی در رژیم غذایی کودک بگنجانید ( ماهی های پرچرب را بیشتر ازهفته ای 2 بار مصرف نکنید زیرا مقدار بسیار کمی تاکسین دارند که به مرور زمان انباشته و دردسر ساز میشود.)

کودکان بین 1 تا 3 سال به طور متوسط به 6.9 میلی گرم آهن در روز نیاز دارند تا سلول های خونی سالمی داشته باشند. آهن جزء مهمی از هموگلوبین است.
هموگلوبین در سلولهای قرمز خون وجود دارد و وظیفه حمل اکسیژن در بدن کودک را عهده دار است.
آهن مصرف شده توسط کودک تنها زمانی کارایی دارد که جذب بدن او شود. اگر در کنار ماده غذایی حاوی آهن نوعی ویتامین C نیز به او بدهید به جذب آهن کمک کرده اید.
مامان امیررضا مامان امیررضا ۱۵ ماهگی
❤️دندان درآوردن موجب کاهش وزن کودک میشود

🔻زمان #دندان_درآوردن ، کودک اشتهای خود را از دست می‌دهد؛ علت اصلی بی‌اشتهایی احساس ناراحتی است که کودک در زمان دندان درآوردن در ناحیه لثه تجربه می‌کند.
این ناراحتی اغلب ۴ روز قبل از دندان درآوردن آغاز می‌شود و تا ۳ روز بعد از درآمدن ادامه پیدا می‌کند
🔻با از دست دادن اشتها، کودک دچار کمبود آب می‌شود بنابراین تا حد امکان میزان مصرف آب را به کودک افزایش دهید
🔻مسکن‌های خوراکی از جمله استامینوفن در کاهش درد دندان در آوردن موثر است، میزان این مسکن تعداد قطره دوبرابر وزن نوزاد است یعنی اگر نوزاد ۸ کیلو وزن دارد میبایست ۱۶ قطره به نوزاد استامینوفن بدهید میتوانید هر ۴ الی ۶ ساعت تکرار کنید و نباید بیش از ۳ روز به نوزاد داده شود
🔻غذای سرد مانند ماست یا میوه سرد، می‌تواند ناراحتی دندان درآوردن را کاهش دهد
🔻قبل از اینکه به کودک غذا بدهید، دندانگیر خنک به او بدهید تا با فشردن آن از درد دندان خود بکاهد.
مامان 🧸𝒟𝑒𝓁𝓋𝒾𝓃 مامان 🧸𝒟𝑒𝓁𝓋𝒾𝓃 ۱۲ ماهگی
‍ #تغذیه_کمکی❤

🍲نحوه شروع غذای کمکی🍡🍭🍨🍜

1⃣. ( هفته اول ماه هفتم)

شروع غذای کمکی با #فِرِنی آرد برنج است که با یک قاشق مرباخوری یک‌بار در روز (ظهر) شروع شده و کم‌کم به مقدار و دفعات آن اضافه می‌شود، به‌طوری‌که روز دوم به دو قاشق مرباخوری (یک قاشق ظهر و یک قاشق عصر)، روز سوم به سه قاشق مرباخوری، روز چهارم، چهار قاشق (صبح، ظهر، عصر و شب، هر بار یک قاشق)، روز پنجم 8 قاشق مرباخوری (صبح، ظهر، عصر و شب، هر بار دو قاشق) و روز ششم و هفتم حداکثر به 12 قاشق مرباخوری می‌رسد.

📝نکته: غذای کمکی حتماً بعد از شیر مادر داده شود.

2⃣. ( هفته دوم ماه هفتم)
در این هفته می‌توان #حریره بادام را به تغدیه کودک اضافه کرد. شروع آن مانند #فرنی از یک تا دو قاشق مرباخوری در روز تا روز ششم و هفتم، حداکثر به 12 قاشق برسد. فراموش نشود که در این هفته به‌جای فرنی، حریره بادام جایگزین می‌شود.

3⃣. (هفته سوم ماه هفتم)
در این هفته، پوره #سبزی‌ها مانند #سیب‌زمینی و #هویج داده می‌شود.

4⃣. ( هفته چهارم ماه هفتم)
می‌توان سوپ #گوشت را به برنامه کودک وارد کرد. سوپ گوشت در سه تا چهار نوبت در روز بعد از اینکه کودک شیر مادر خورد، به او داده می‌شود. تا پایان ماه هفتم غذاهای کمکی، یکی یکی داده می‌شود و از ماه هشتم می‌توانیم ترکیبی از غذاهای کمکی را در برنامه غذایی کودک وارد کرد
مامان جوجه‌ رنگی مامان جوجه‌ رنگی ۱۳ ماهگی
#ناخن_جویدن_کودک

🔹 قسمت اول👇

از جمله دلایلی که موجب ناخن جویدن کودک و نوجوان می شود، آن است که او سعی می کند با انجام این کار از میزان استرس خود بکاهد.

والدین هرگز نباید فرزند خود را برای ناخن جویدن تنبیه کنند، زیرا خود تنبیه ترس و #اضطراب کودک را بیشتر می کند.

🔻راه کارهای عملی👇👇

👈1 - برای کمک به این کودکان می توان از ناخن آسیب دیده تصویری تهیه کرد و وضعیت آن را با ناخن سالم مقایسه کرد. همچنین هنگامی که کودک مشغول #جویدن_ناخن است بدون این که متوجه شود، از او فیلم تهیه کنید و سپس برای او به نمایش بگذارید. احتمال دارد با مشاهده فیلم به خود بیاید و این عادت را کنار بگذارد.

👈2 - قرار دادن آیینه جلوی کودک او را متوجه این عادت ناپسند می کند. کودک را تشویق کنید در مجلات، تصویر دست های زیبا را جست و جو کند، یا روی کتاب یا آینه بچسباند تا مرتب تصویر این دست ها را با دست های خود مقایسه کند.

👈3 - اقدام دیگری که در این زمینه مفید است، شناسایی مکان و زمانی است که این رفتارها در او بیشتر می شود.

به عنوان مثال، شاید کودک با ایجاد موقعیت های خاص به ناخن جویدن می پردازد. این حالت را که در او استرس ایجاد می کند شناسایی و کاری کنید که در موقعیت های استرس زا قرار نگیرد. اگر کودک هنگام تماشای برنامه تلویزیونی ناخن می جود، شیئی به دست او بدهید تا سرش گرم شود. به مکان هایی که این عادت کودک زیاد می شود نیز دقت کنید تا علت این اختلال را بفهمید. هنگامی که این عادت کم شد، با تعیین پاداش، این رفتار خوب او را تقویت کنید. به عنوان مثال، برای تشویق هر بار ناخن نجویدن ستاره ای به جدول برنامه های روزانه او اضافه کنید و به ازای هر ۱۰ ستاره به او هدیه دهید.

ادامه در پست بعدی ...

#سلامت_کودک