سوال های مرتبط

مامان مسیحا مامان مسیحا ۳ ماهگی
#غذا_دادن_به_نوزاد_زیر_۶ماه
پایان شش ماهگی بهترین زمان برای شروع تغذیه تکمیلی است؛ هر چه سن او بیشتر شود، آمادگی بیشتری برای استقلال درغذاخوری پیدا می کند.  گرچه در شش ماهگی هم هنوز معده نوزاد به اندازه کافی قدرت ندارد، اما دادن غذاهایی غلیظ‌تر از شیر مادر در حجم کم و با انرژی زیاد و در فواصل زمانی طولانی باعث آشنایی معده با غذاهای جامد می‌شود. در نتیجه معده برای انجام عملیات هضم روز به روز ورزیده تر می‌شود. به همین دلیل است که تهیه و دادن غذای مقوی برای نوزاد 7 ماهه ساده‌تر از غذا دادن به کودک شش ماهه است؛ زیرا هم معده با تغذیه تکمیلی آشناتر شده است و هم کودک طعم‌های جدید را شناخته است و برای امتحان کردن آنها همواره اشتیاق دارد. غذا دادن به کودک زیر شش ماه باعث پر شدن معده کودک می‌شود. در نتیجه کودک از خوردن شیر امتناع می‌کند. بنابراین حتی بهترین غذاها برای وزن گیری نوزاد اگر زیر شش ماه به او داده شود، نه تنها مفید نخواهد بود، بلکه ضررهای فراوانی نیز به همراه خواهد داشت.
مامان مهرسام🤍 مامان مهرسام🤍 ۸ ماهگی
16 هفته و 3 روزه



برای آغاز غذای کمکی به کودک به چه توصیه های باید توجه کرد؟



پس از گذشت چند هفته، کودک علائمی مبنی بر آمادگی برای خوردن غذای جامد از خود نشان می دهد. ممکن است همیشه گرسنه باشد و به نظر برسد شیر به تنهایی او را سیر نمی کند، او شبها برای شیر خوردن از خواب بیدار می شود در حالی که قبلا تمام طول شب می خوابید. شاید مادران دیگر که نوزاد هم سن شما دارند، شروع به تغذیه غذای کمکی کرده باشند، اما شما مطمئن نیستید که این کار را انجام دهید یا خیر؟ ممکن است مادر شما بگوید خیلی زودتر به شما غذا داده و هیچ مشکلی برای شما بوجود نیامده! همه این عوامل باعث می شوند که شما تشویق شوید و خیلی زود غذا دادن به کودک را آغاز کنید ولی آیا این سن مناسبی است؟ یا باید کمی صبر کنید؟



آکادمی پزشکان متخصص اطفال آمریکا و سازمان بهداشت جهانی توصیه می کنند برای غذای کمکی دادن به کودک باید صبر کرد. آنها معتقدند شیر مادر یا شیر خشک برای شش ماه اول تولد کودک کافی است. دلایل عملی برای منتظر ماندن مادر تا شش ماهگی به قرار زیر است:



در شش ماهگی او می تواند روی صندلی های بلند مخصوص کودک بنشیند، از قاشق استفاده کند یا می تواند غذا را با دست خود برداشته و در دهان خود قرار دهد که همه این مسائل فرآیند غذا دادن به کودک را بسیار آسان تر می کند. گرچه بسیاری از کارشناسان با صبر کردن تا شش ماهگی مخالف هستند. شواهدی از رشد بدن کودک وجود دارد که نشان می دهد ندادن غذا خطر فقر آهن و بروز حساسیت را در بدن کودک افزایش می دهد. آنها دریافته اند منبع آهن بدن کودک در شش ماهگی کاهش می یابد بنابراین اگر رژیم غذایی او در این سن فقط پوره میوه و سبزیجات باشد آهن بدن او به طور کامل تامین نمی شود./
مامان حامی مامان حامی ۱۱ ماهگی
#درمانی

🥘‌ تغذیه کودک تب دار 🤒

#تغذیه_زمان_تب

کودکی که تب دارد معمولا بی اشتها شده و لب غذا نمیزند اما این تصور که کودک تب دار نباید غذا بخورد کاملا اشتباه است تغذیه زمان تب کودک:

✅کودک باید بجای 3 وعده غذا چندین وعده کم حجم و جزئی بخورد بهمراه میوه های آبدار

✅سوپ رقیق مرغ که با بلغور پرک جودوسر و یا با برنج نیمه پخته شده

✅در بین نوشیدنی ها اولویت با آب و پس از آن آبمیوه های طبیعی است و بهترین نوشیدنی آب بهمراه لیموترش و عسل است

✅مصرف زیاد آب و مایعات برای کودک ضروریست هر دوساعت یکبار نصف لیوان آب پرتقال را با نصف لیوان آب ولرم مخلوط و به کودک بدهید.

✅استفاده از سبزیجات بخارپز شده از و مایعات بسیار مناسب است زیرا میوه ها  سبزیجات بخارپز شده حاوی ویتامین ها و مواد معدنی بوده راحت هضم میشود و برای تقویت سیستم ایمنی بدن تب دار لازم است.

✅اگر کودک شیرمادر میخورد وعده ها شیر را افزایش دهید.

✅لعاب برنج موجب کاهش تب میشود. دو قاشق برنج را در یک فنجان آب بگذارید بپزد و نرم شود سپس آب آن را خارج کنید و به کودک بدهید.

❗️زمان تب کودک گوشت قرمز پرچرب؛چای؛قهوه؛نوشیدنی های گازدار؛غذاهای تند؛مواد غذایی سرخ کرده؛چاشنی ها و غذاهای کنسروی و فراوری شده ممنوع است.