بسیاری از ویتامین های ضروری موجود در شیر مادر در شیر خشک وجود ندارد و نوزادان تغذیه شده با شیر خشک بیشتر در معرض بیماری قرارمی گیرند.
احتمال ابتلا به اسهال و استفراغ به دلیل استفاده از شیشه شیر بیشتر از سایر نوزادان است. نوزادانی که با شیر مادر تغذیه شده اند، از هوش بیشتری نسبت به سایر نوزادان برخوردارند.
تغذیه با شیر مادر سبب می شود که نوزادان با طعم های مختلف آشنا شوند زیرا هر غذایی که مادر مصرف می کند طعم خاصی را در شیر او ایجاد می کند و به این طریق نوزادان با طعم های مختلف آشنا می شوند بنابراین نوزادان تغذیه شده با شیر خشک همواره یک طعم را تجربه می کنند و به سختی به طعم غذاهای مختلف عادت می کنند.
کودکانی که با شیرخشک تغذیه می شوند نسبت به کودکانی که با شیر مادر تغذیه می شوند بیشتر به بیماری های عفونی، سوء تغذیه و اسهال مبتلا می شوند.
در شیرخوارانی که با شیرخشک تغذیه می کنند به علت حساسیت به پروتئین شیرخشک بیماری های آسم و اگزما بیشتر است.

۱۲ پاسخ

کی میشه تموم بشه مقایسه شیر خشک و شیر مادر
تموم بشه مقایسه سزارین و طبیعی
یه نگاه به قوطی شیر خشک بندازین اون همه ویتامین رو منکر میشید
چرا با این پیاما میخاین حس عذاب وجدان به مادرای شیرخشکی بدین

همش چرته اتفاقا شیرخشک مقوی تر وکامل تره شیری ک هزار حرص وجوش و دارو توشه کجاش مقویه مال زمانی بود ک تغذیه ها سالم بود

این مطلب زمانی درسته که مادر از لحاظ تغذیه تامین باشه و بتونه همه چیز بخوره
از لخاظ جسمی سالم باشه که با یه مک بچه تمام شیره جونش کشیده نشه
از لحاظ روحی سالم باشه و محیطش اروم باشه که مدام حرص نخوره
در این صورت هر مادری دوست داره بچه اش از سینه خودش تغذیه کنه

درغیر این صورت شیرخشک خیلی مقوی تر و سالم تر هست

مخالفم با نظرت...

اتفاقا من از وقتی شیرخشک میدم بچم جون گرفت

هرکدومش فواید خودشو داره....باید ببینی با توجه ب شرایط خودت و بچه ات کدومش مناسبه...نمیشه برا همه یه نسخه پیچید..من خودم شیر خودمو میدم اما ما ک خودمون مادر هستیم حداقل ب همدیگه حس بد و منفی ندیم..مادری ک شیر خشک میده قطعا خیلی عذاب وجدان داره

پناه بر خدا

اخه منم همین مشگل دارم خودم شیر خشکی هستم

قطعا چیزی که خدا تو وجودت قرار داده بهتر از ساخته دست بشر هست

منم از زمانی که بیمارستان بودم که مرخص شدم شیر خودمو سعی کردم بدم ولی سخت میخوره

حالا شیر خشک‌ک پیدا نمیشه اصلا

آخ داغ دلمو تازه نکن هر کاری کردم پسرم بعد یک ماهگی دیگه سینمو نگرفت 😭😭
احساس میکنم مادر خیلی بدی ام 😔

سوال های مرتبط

مامان جیران مامان جیران ۲ ماهگی
♦️ چه میوه هایی طعم شیر مادر را تغییر می دهند⁉️
🍊🍋🥝🍒🍓

شیر مادر بهترین ماده برای تغذیه نوزاد است اما به شرطی که مواد غذایی ازجمله میوه ای که مادر مصرف می‌کند، مضر نباشد.

برخی نوزادان از شیر طعم دار خوششان می‌آید اما پس از مدتی دچار ناراحتی معده، بی‌قراری و تغییر در مدفوع می شوند و تمایلی به خوردن شیر مادر ندارند.

⚠️با مصرف کردن برخی میوه‌ها شیر مادر طعم بدی پیدا می کند و نوزاد از خوردن آن روی برمیگرداند. اما زیاده روی در کدام میوه‌ها چنین تأثیری دارد⁉️

▪️مرکبات:
مصرف میوه‌هایی مانند پرتقال و لیموترش با اینکه سرشار از ویتامین C است اما طعم شیر را تند می‌کند. مرکبات باعث ناراحتی معده در کودک می‌شود.

💟توت‌فرنگی:
مصرف بیش‌ازحد توت‌ فرنگی هنگام شیردهی می‌تواند حساسیت شدیدی در کودک به وجود بیاورد و نشانه‌های آن شامل گاز در معده، اسهال، بیقراری و گاهی نیز کهیر زدن پوست است.

💟کیوی:
مصرف کیوی ممکن است باعث ایجاد گاز معده و نفخ شکم در کودک شود.

💟گیلاس:
گیلاس به دلیل داشتن طبع سرد در صورت مصرف زیاد می‌تواند مسهل باشد. بنابراین از مصرف آن در زمان شیردهی بپرهیزید.

💟آلو:
آلو نیز خاصیت مسهل دارد و مصرف زیاد آن باعث مشکل نوزاد می شود.

💟سیب:
اگرچه خوردن سیب زیاد توصیه می‌شود اما فیبر موجود در آن می تواند باعث نفخ در کودک شود؛ درنتیجه باید از مصرف زیاد و بیش از اندازه آن پرهیز کرد.
مامان محمد حسن🧸♥️ مامان محمد حسن🧸♥️ ۷ ماهگی
شیر مادر :👇
اچ ام او چیست؟
تاکنون دانشمندان در شیر انسان بیش از دویست الیگوساکارید شناسایی کرده‌اند که به الیگوساکاریدهای شیر انسان، یا به‌اختصار اچ.‌ام.‌او (HMO)، مشهورند. این قندها پس از لاکتوز و چربی‌ها فراوان‌ترین مادۀ تشکیل‌دهندۀ شیر هستند و با توجه به ساختارشان باید منبعی پرانرژی برای نوزادانِ درحال‌رشد باشند. اما نوزادان نمی‌توانند این قندها را هضم کنند.

یگوساکاریدهای شیر انسان بی‌‌آنکه آسیبی ببینند از معده و رودۀ کوچک عبور می‌کنند و وارد رودۀ بزرگ می‌شوند، جایی که محل زندگی بیشتر باکتری‌های مفید است. در طی تحقیقی دانشمندان کشف کردند میکروب‌هایی به‌نام «بیفیدوباکتریا» در مدفوع نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند بیشتر از نوزادانی است که شیر خشک می‌خورند. آن‌ها استدلال کردند که شیر انسان باید حاوی موادی مغذی برای این باکتری‌ها باشد، چیزی که دانشمندان بعداً عامل بیفیدوس نامیدند.

بیفیدوس چیست؟
این میکروب غذایش را خود کسب می‌کند؛ هنگام هضم‌ الیگوساکاریدهای شیر انسان، اسیدهای چرب کوتاه‌زنجیر آزاد می‌کند که سلول‌های رودۀ کودک را تغذیه می‌کنند. بی.اینفانتیس همچنین سلول‌های روده را تحریک می‌کند به ساخت پروتئین‌های چسبناکی که شکاف‌های بین سلول‌ها را می‌بندند و از ورود میکروب‌ها به جریان خون جلوگیری می‌کنند.

بی.اینفانتیس همچنین محرکِ تولید مولکول‌های ضدالتهاب است که سیستم ایمنی بدن را تنظیم می‌کنند. این تغییرات فقط وقتی رخ می‌دهد که بی.اینفانتیس از الیگوساکاریدهای شیر انسان تغذیه می‌کند؛ اگر از لاکتوز تغذیه کند، زنده می‌ماند اما با سلول‌های کودک وارد تعامل نمی‌شود.