سوال های مرتبط

مژگان رحیمی مژگان رحیمی ۴ سالگی
❌️شما چقدر به تربیت جنسی فرزندت اهمیت میدی؟
❌️به نظر شما این موضوع نیاز به آموزش داره؟
✅️قطعا که والد آگاه آموزش این موضوع مهم توی اولویتاش هست.

🔹️حفظ حریم خصوصی بدن، محافظت از اندام‌های جنسی و جلوگیری سوء‌استفاده، از مهم‌ترین آموزه‌هایی است که در سال‌های اولیه‌ی زندگی هر کودک باید به او آموخت.
🔸️نقش انکارناپذیر مادر و پدر در شکل دادن به هویت جنسی فرزندان ایجاب می‌کند روش‌های درستی را برای آموزش جنسی به کودکان‌ به کار گیرند. صحبت کردن درباره‌ی مسائل جنسی برای بیش‌تر والدین دشوار است، به همین سبب خواندن کتاب با موضوع آموزش مراقبت جنسی به کودکان می‌تواند در این زمینه به کمک خانواده‌ها بیاید و از این دشواری بکاهد.
❌️کتاب خوب ابزار مناسبی است❌️
✅️ما امروز در کتابفروشی پاندا چندعنوان از بهترین کتابای تربیت جنسی رو با تخفیف براتون اوردیم میتونید به کتابفروشی ما سر بزنید و توضیحات کتابها رو مطالعه کنید❤️
مامان کوچولو بانمک مامان کوچولو بانمک ۱۱ ماهگی
🔖نکاتی در مورد کولیک نوزادی و خواب مادر


🚩در مورد ارتباط کولیک و خواب ، نکته جالب این است که مشاهده شده است که والدین بچه های کولیکی بسیار از کم‌ خوابی نوزاد شاکی هستند ولی وقتی با اکتی گرافی ، خواب نوزاد رو‌ بررسی کردند ، متوجه شدند که میزان خواب کودک طبیعی است و کلا بعلت بدخوابی نوزاد چون خواب والدین نیز مختل می شود ، این نظر اشتباه را والدین دارند.

🚩با توجه به اینکه در دو ماه اول تولد ٫  ترشح ملاتونین را در نوزادان نداریم ولی خود ملاتونین سبب کاهش انقباضات روده ای می شود و شل کننده عضلات است و از طرف دیگر ملاتونین از شیرمادر هم ترشح می شود ، نظر به این است که در این کودکان شیردهی از سینه مادر بسیار در کاهش کولیک موثر است و خواب خوب مادر٫ سبب ارامش خودش و نوزاد خواهد شد٫ بنابراین توصیه می شود که حتما به مادر کمک بشود و به مادران می گوییم که هر موقع نوزاد خوابید ، خود‌ مادر هم بخوابد .

🚩در مورد نوزادان در آغوش گرفتن و بوسیدن و لالایی خواندن و حرکات گهواره ایی برای خواباندن کودک توصیه می شود و با توجه به اینکه مواد کافئین دار مثل شکلات ، کاکائو و نوشابه و نسکافه و چایی سبب افزایش ادنوزین و بی خوابی کودک خواهد شد بنابراین برای خواب خوب نوزاد مادر شیرده این مواد را محدود کنند و یا مصرف نکنند.
مامان محمد رضا مامان محمد رضا ۴ ماهگی
✅ تماشای بیش از حد صفحه نمایش (موبایل، تبلت، تلویزیون) برای کودکان زیر دو سال، به ویژه در سال اول زندگی، عواقب منفی بسیاری دارد که می‌تواند بر رشد فیزیکی، ذهنی و اجتماعی آن‌ها تأثیر بگذارد.
✅ چرا تماشای صفحه نمایش برای کودکان زیر دو سال مضر است؟

🟠 تاخیر در رشد زبان: کودکان در این سن از طریق تعامل با اطرافیان و شنیدن کلمات جدید، زبان را یاد می‌گیرند
تماشای صفحه نمایش باعث کاهش این تعاملات شده و در نتیجه، یادگیری زبان کودک به تأخیر می‌افتد.

🟠 مشکلات خواب: نور آبی صفحات نمایش، ریتم شبانه‌روزی بدن را مختل کرده و باعث بی‌خوابی یا خواب‌های آشفته در کودکان می‌شود

🟠 کاهش توجه و تمرکز: محتوای سریع و پویای صفحه نمایش، باعث کاهش توانایی کودک در تمرکز بر روی یک موضوع خاص می‌شود

🟠 مشکلات رفتاری: برخی مطالعات نشان می‌دهند که تماشای زیاد صفحه نمایش در کودکان خردسال، با افزایش پرخاشگری، بی‌قراری و مشکلات رفتاری دیگر همراه است

🟠 تاخیر در رشد مهارت‌های حرکتی: کودکان در این سن نیاز دارند تا با دنیای اطراف خود به صورت فیزیکی تعامل داشته باشند و مهارت‌های حرکتی خود را تقویت کنند
تماشای صفحه نمایش، این فرصت را از آن‌ها می‌گیرد.
مامان mah🌙 مامان mah🌙 ۷ ماهگی
✅از چه زمانی می‌توانم به کودکم غذای جامد بدهم؟👇

به عنوان اولین نکته یادتان باشد که آمادگی هر کودک برای غذای جامد به سرعت رشدش بستگی دارد، که ممکن است با سایر کودکان متفاوت باشد:

✔️آیا کودک شما می‌تواند سرش را نگه دارد؟ برای آن که بتوانید به او غذا بدهید، لازم است او را در جای مناسبی بنشانید و او باید بتواند سرش را کنترل کند.

✔️وقتی غذا را به طرف دهانش می‌برید آیا دهانش را باز می‌کند؟ یکی از نشانه‌های آمادگی او برای غذای جامد این است که نسبت به غذا اشتیاق نشان می‌دهد. مثلاً وقتی خودتان غذا می‌خورید به نظر می‌رسد او هم دوست دارد غذا بخورد.

✔️آیا می‌تواند غذا را در دهانش نگه دارد و آن را قورت بدهد؟ اگر یک قاشق حریره در دهان کودک چندماهه‌تان بگذارید، ممکن است نتواند آن را به طرف حنجره‌اش ببرد و قورت بدهد، و به جایش غذا از دهانش بیرون بریزد و از چانه‌اش روی لباسش بچکد.

✔️آیا جثه‌اش به حد کافی بزرگ شده است؟ به عنوان یک قاعده کلی گفته می‌شود که وقتی وزن کودک به دو برابر وزن زمان تولدش رسید یا وزنش ۶ کیلو یا بیشتر شد، کودک دیر یا زود برای خوردن غذای جامد آمادگی پیدا می‌کند.
مامان حُسناوحسین مامان حُسناوحسین ۶ ماهگی
🔆 از نظر تربیتی باید فاصلۀ میان دو فرزند، به اندازه‌ای باشد که بتوانند همبازی هم بوده، یکدیگر را درک کنند.

✅ اگر فاصلۀ میان فرزند اوّل و دوم، به گونه‌ای باشد که این دو وقت یکدیگر را پُر کنند، به شدّت تربیت آسان می‌شود و بجز اوایل به دنیا آمدن فرزند دوم، در وقت پدر و مادر، صرفه‌جویی می‌شود.

♨️در غیر این صورت، هر دو بچّه به صورت مستقل، وقت پدر و مادر را می‌گیرند؛ زیرا نمی‌توانند همبازی خوبی برای هم باشند.

‼️بنا بر این، فاصلۀ زیاد میان بچّه‌ها، نه تنها کمکی به مسئلۀ تربیت نمی‌کند؛ بلکه کار تربیت را سخت‌تر خواهد کرد.

صدق این پیام رو به کاملا در زندگیم و روابط ۴ فرزندم دیدم
فاصله فرزندانم ۲ یا ۲و نیم سال هست و خیلی ازین فاصله زمانی راضیم
مامانایی که قصد بارداری دارین تا دیر نشده برای فرزندتون همبازی بیارین

چون یک آموزگار هم هستم با توجه به مشاهدات عینی تک فرزندها به شدت تمامیت خواهی و لجبازی دارند و قدرت تعامل یا همسازی با دیگران در اونها کمتره
گاهی والدین حس میکنن این خلا رو میشه با وقت بیشتری که برای فرزندشون میذارن یا ثبت نام کلاسهای متنوع پر کنن ولی این حقیقت نداره ، بچه ها همبازیهایی از سن و سال خودشون و از جنس تعاملات همیشگی نیاز دارن
کافیه مقالات خارجی و داخلی در این موضوع رو در سایت ایرانداک یا اسکوپوس مطالعه بفرمایید

بچه های من هر شب جدا میخوابن ولی صبح که پا میشیم سرشون مشترک روی یه بالشت هست و این عمق احساسشون به همدیگه رو نشون میده و قاب گرفتن این احساسات خیلی میتونه موقع اندک نزاع و تنش هاشون راهگشا باشه