عوارض تهوع و استفراغ در بارداری
حالت تهوع و استفراغ به‌راحتی می‌تواند باعث کاهش اشتها شود. بسیاری از زنان باردار نگران هستند که عوارض تهوع و استفراغ در بارداری به جنین آنها آسیب برساند. تهوع بارداری معمولا آنقدر شدید نیست که مانع رشد و نمو جنین شود. اما اگر حالت تهوع باعث استفراغ شدید و کاهش وزن آنها شود یا بیش از ۳ تا ۴ ماه اول بارداری خود تهوع را تجربه کنند باید به پزشک مراجعه کنند.

جلوگیری از تهوع و استفراغ در دوران بارداری
انجام اقدامات زیر ممکن است به جلوگیری از حالت تهوع و استفراغ در دوران بارداری یا به حداقل رساندن آن کمک کند:

نوشیدن مقدار زیادی آب
نوشیدن آب قبل و بعد از غذا
خوابیدن و استراحت کردن در طول روز
تهویه محل کار یا خانه برای از بین رفتن بو
پرهیز از غذاهای چرب
وعده های غذایی کوچک
مصرف ویتامین در شب
اجتناب از دود سیگار یا قلیون
اگر هیچ یک از این اقدامات پیشگیرانه مؤثر نبود، یا اگر بیش از ۳ تا ۴ ماه اول بارداری خود تهوع و استفراغ را تجربه کردید، مهم است که با پزشک خود صحبت کنید.

۰ پاسخ

سوال های مرتبط

مامان نخودچی مامان نخودچی هفته سی‌ام بارداری
‏عمل سرکلاژ چیست؟

عمل سرکلاژ، روشی برای بسته نگه داشتن سرویکس در دوران بارداری است تا از زایمان زودرس جلوگیری کند. در زنان بارداری که دهانه رحم ضعیف و شل دارند، پزشک متخصص زنان این عمل را تجویز می‌کند و جنین تا رسیدن به زمان زایمان حفظ می‌شود. برای این هدف، پزشک یک یا چند بخیه در دهانه سرویکس می‌زند تا در طول بارداری بسته بماند. سرویکس درواقع قسمت تحتانی یا دهانه رحم است. رحم همانند کیسه یا کیف است و عمل سرکلاژ هم شبیه بندهایی است که در کیف را بسته نگه می‌دارند.
‏سرکلاژ تا چند هفتگی انجام میشود؟

عمل سرکلاژ در هفته‌های ۱۲ تا ۱۴ بارداری، یعنی قبل از هفته ۱۵ بارداری، انجام می‌شود و پس از آن تا هفته ۳۷ بارداری، سرکلاژ حفظ می‌شود. در پایان هفته ۳۷ یا ۳۸ بارداری، سرکلاژ باز می‌شود.
‏عمل سرکلاژ چند ساعت طول میکشد؟

این عمل، معمولا بسیار کوتاه مدت است و زمان زیادی از شما نخواهد گرفت. معمولا این جراحی حدود یک ساعت طول می‌کشد.
‏نحوه خوابیدن بعد از سرکلاژ

نحوه خوابیدن بعد از سرکلاژ از آن نظر مهم است که باید پوزیشنی انتخاب شود که کمترین فشار به آن ناحیه بیاید. بهترین حالت خوابیدن بعد از سرکلاژ دهانه رحم، خوابیدن به پهلوی چپ در چند روز اول است.

‏تحریک شدن بعد از سرکلاژ (ارضا شدن بعد از سرکلاژ)

تحریک شدن و ارضا بعد از سرکلاژ باعث ایجاد فشار و تنش زیاد روی منطقه سرویکس می‌شود. بهتر است تا پایان بهبودی از رابطه جنسی همراه با دخول و ارضا شدن تا هفته ۳۷ بارداری پرهیز کنید. تحریک و تنش بیشتر در ناحیه سرویکس منجر به مشکلاتی مانند خونریزی، عفونت یا به تاخیر انداختن دوره بهبودی می‌شود.
مامان نخودچی مامان نخودچی هفته سی‌ام بارداری
پساری واژینال در بارداری
پساری یک وسیله ی سیلیکونی پزشکی است که با توجه به مدل خاصی که دارد، فشار وارد شده به رحم شما را کم می کند به همین دلیل احتمال زایمان زودرس را تا حد امکان کاهش می دهد.

نکته ی مهم و قابل توجه این است که معمولاٌ پساری( با توجه به شکل آن در حین گذاشتن در واژن به شما نشان داده می شود) به هیچ وجه آسیبی به داخل دهانه رحم وارد نمی کند و به همین خاطر اگر بعد از گذاشتن پساری دچار علائمی مانند: خونریزی، پاره شدن کیسه آب و درد های زایمانی شدید، این علائم مربوط به پساری نمی باشد و حتما باید با در جریان قرار دادن پزشک متخصص خود، علت و منشا آن بررسی گردد.
مراقبت های لازم  بعد از گذاشتن پساری در طول دوران بارداری
پس از گذاشتن پساری در واژن، پساری را تا انتهای بارداری خارج نمی کنیم، مگر این که پزشک متخصص شما تصمیم بگیرد با توجه به شرایط تان آن را خارج کند. در طول بارداری علاوه بر مراقبت های که به طور روتین تا کنون انجام می دادید به نکات زیر نیز توجه کنید:
• حتما به دستورات پزشک خود در خصوص مصرف دارو ها و میزان استراحتی که برای شما تجویز کردند توجه کنید و به دقت آن ها را انجام دهید. (حتماٌ در مورد استراحت مطلق و نسبی با دکتر خود با جزئیات بیشتری صحبت کنید و حدود فعالیت های خود در منزل را مشخص نمائید.)
• با توجه به شرایط کنونی شما امکان نزدیکی تا انتهای بارداری وجود ندارد.
• حتما طی مدتی که پساری در بدن شماست از سرویس فرنگی به جای سرویس ایرانی استفاده کنید و در صورتی که به طور مکرر دچار یبوست می شوید حتما به پزشک خود اطلاع دهید تا در صورت نیاز و صلاح دید ایشان، دارو های ملین برای شما تجویز شود.
مامان آیلین کوچولو 🩷 مامان آیلین کوچولو 🩷 هفته بیست‌وپنجم بارداری
مامان نخودچی مامان نخودچی هفته سی‌ام بارداری
انواع ترشح در بارداری
ترشحات سفید شفاف یا شیری یا آبکی
مشاهده کردن ترشحات شفاف یا شیری رنگ واژن در اوایل دوران بارداری مشکل خاصی ندارد و امری کاملا طبیعی است. گاهی اوقات ممکن است این ترشحات بافتی مثل سفیده تخم مرغ داشته باشند که باز هم نباید نگران چیزی باشید و آن را به عنوان علائمی از بارداری در نظر بگیرید. ولی با مشاهده هرگونه تغییر در اندازه این ترشحات باید در اولین فرصت با پزشک‌تان در تماس باشید چرا که می‌توند نشان‌دهنده زایمان زودرس باشد.
ترشحات سفید رنگ و گلوله‌ای
ترشحات توده‌ای، گلوله‌ای یا سفید رنگ و بافتی شبیه پنیر می‌تواند نشان دهنده یک جور عفونت مخمری در واژن باشد. چرا که بدن در دوران بارداری بسیار مستعد جذب عفونت‌های مختلف است و ممکن است علائمی مثل خارش، سوزش در ادرار و یا تجربه کردن رابطه جنسی دردناک داشته باشد.
ترشحات سبز یا زرد
ترشحات واژن سبز یا زرد کمی خطرناک هستند و نشان‌دهنده عفونت‌های مقاربتی مثل کلامیدیا یا تریکومونیاز است. گاهی ممکن است شاهد علائمی مثل قرمزی یا تحریک در اندام تناسلی باشید که ممکن است هم مادر و هم جنین را تحت تاثیر قرار دهد.
ترشحات قهوه‌ای رنگ
ترشحاتی که معمولا به دلیل خروج خون از بدن خارج می‌شود قهوه‌ای رنگ  است که ممکن است آن را به عنوان اولین علائم بارداری در نظر گرفت. این ترشحات قهوه‌ای رنگ معمولا بی‌خطر هستند و اگر احساس کردید که رنگ آن به تیرگی متمایل شده، حتما با پزشک خود در تماس باشید.