- راهکار اول تنظیم خواب نوزاد : قرار دادن نوزاد در جای خود
نوزاد شیر خوار را قبل از خواب یعنی در زمانیکه خواب آلود است در جای خواب خودش قرار دهید. این مرحله بسیار مهم است. بدون رعایت این مسئله در بقیه مراحل دچار اشکال می شوید. آخرین خاطره شیر خوار قبل از به خواب رفتن باید بسترش باشد نه زمان شیر خوردن. او باید بیاموزد بدون شما به خواب رود. نباید انتظار داشته باشید که شیر خوار بلافاصله پس از قرار گرفتن در بستر به خواب رود.


تنظیم خواب نوزاد | مرکز خدمات پرستاری پارسیان مهرپرور

معمولا بعد از ۲۰ دقیقه بی قراری ( جنب و جوش کردن ) نوزاد به خواب خواهد رفت. اگر او گریه می کند او را در آغوش بگیرید و تکان دهید ولی بعد از آرام شدن او را در بستر قرار دهید (قبل از اینکه در آغوش شما بخوابد). با این کار شما به او آموزش خواهید داد که چگونه بعد از بیداری به تنهایی به خواب رود. وقتی شیر خوار به کمک شما نیازی ندارد به فکر کمک کردن به او نباشید

۰ پاسخ

سوال های مرتبط

مامان میکائیل مامان میکائیل ۷ ماهگی
بهترین روش های خواباندن نوزاد
نکاتی که در هنگام تنظیم خواب نوزاد باید به آن توجه کنید :

۱- استفاده از تشک سفت
به هیچ عنوان از تشک نرم و بالش از جنس کرک یا پشم حیوانات برای نوزادان استفاده نکنید.

۲- سر نوزاد را موقع خواب نپوشانید
پتو نوزاد را روی سینه آن و دستان نوزاد را روی پتو قرار دهید تا پتو حرکت نکند و روی سر نوزاد را نپوشاند.میتوانید از کیسه خواب برای نوزادان استفاده کنید چون سر نوزاد بیرون قرار می گیرد وسیله مناسب و ایمنی است.

۳ – از بالا رفتن دمای بدن نوزاد هنگام خواب جلوگیری کنید
سعی کنید در زمان خواب لباس نازک تن نوزاد کنید تا دمای بدن آن بالا نرود.محیط خنک و دمای ۲۰ درجه سانتیگراد محیط مناسبی برای خواب نوزاد می باشد.


خواباندن نوزاد | مرکز خدمات پرستاری پارسیان مهرپرور

۴ – هنگام خواب از پستانک برای نوزاد استفاده کنید
استفاده از پستانک در نوزادان در زمان خواب ، می تواند جلوی سندروم مرگ ناگهانی نوزاد را بگیرد. البته اگر نوزاد تمایلی به خوردن پستانک ندارد، کودک را مجبور نکنید که پستانک خورد. در نوزادانی که از شیر مادر به جای شیر خشک استفاده می کنند،در هفته سه یا چهارم می توانید به انها پستانک بدهید
مامان میکائیل مامان میکائیل ۷ ماهگی
برای تنظیم خواب نوزاد از تغییرات ناگهانی خودداری کنید
ممکن است که کودک شما با تغییرات ناگهانی در طول روز مواجه شود که بهتر است مراقب آن ها باشید. کودکان دوست دارند که در محیطی باشند که برایشان آشنا است و افراد آشنا در آن حضور داشته باشند. همیشه کودکتان را در یک اتاق بخوابید و حد الامکان جای او را عوض نکنید. کودکان هنگام خوابیدن باید احساس امنیت داشته باشند، بنابراین اگر به پتو و یا ملحفه ای علاقه دارند، اجازه دهید که از آن استفاده کنند.

5 – دلایل بیدار ماندن او را بررسی کنید
شاید از این بیدار شدن ها و بیدار ماندن های نیمه شب او خسته شده باشید. دلایل زیادی وجود دارد که کودک را در نیمه شب بیدار می کند و باعث گریه کردن او می شود که شامل موارد زیر می باشد:


روش های خواباندن نوزاد | مرکز خدمات پرستاری پارسیان مهرپرور

گاهی اوقات گرسنه هستند.
گاهی اوقات ممکن است که به دلیل چرت روزانه از خواب سیر شده باشند.
سر و صدای زیاد می تواند موجب بیدار شدن آن ها حتی در نیمه های شب شود.
در نتیجه از سیر بودن کودک خود قبل از خواب اطمینان حاصل کنید. بهتر است که قبل از خواب جای او را نیز عوض کنید تا راحت تر به خواب برود
مامان مهرسام🤍 مامان مهرسام🤍 ۹ ماهگی
مامان امیرمجید مامان امیرمجید ۱۲ ماهگی
پیشگیری و درمان غیردارویی رفلاکس پنهان نوزاد

برای درمان رفلاکس پنهان نوزاد چه باید کرد؟ با رعایت نکات سادۀ زیر شما می‌توانید تا حد زیادی رفلاکس پنهان کودک دلبندتان کاهش دهید و به راحتی او کمک کنید. 

هنگام شیردهی به کودک از مصرف موادی که ممکن است کودک به آن‌ها حساسیت داشته باشد پرهیز کنید. از این غذاها می‌توان به ادویه‌جات، غذاهای اسیدی مانند مرکبات و گوجه فرنگی اشاره کرد.درصورت حساسیت نوزاد به شیرخشک و عدم تحمل، با مشورت پزشک مناسب‌ترین شیرخشک را برای او تهیه کنید.تا جای ممکن کودک را حدود 30 دقیقه بعد از شیردهی نخوابانید و آروغ کودک را بعد از شیردهی بگیرید.باید اصول غذا دادن به نوزاد رفلاکسی را به طور کامل بدانید. در شیردهی با شیشه از سرشیشۀ مناسب با دهان کودک استفاده کنید و شیشه را طوری نگه دارید که نوک آن هوا نگیرد.حجم شیر در هر وعده را کم کنید و تعداد دفعات شیردهی به نوزاد را افزایش دهید.هنگام شیردهی نوزاد را به حالت شیب‌دار در آغوش بگیرید.از استعمال دخانیات اطراف مادر و کودک بپرهیزید.هنگام خواباندن نوزاد حتی با وجود رفلاکس او را همیشه به پشت بخوابانید و سعی کنید نوزاد را به شکم نخوابانید زیرا امکان خفگی در این حالت بالاتر است. مراقب عوارض درمان نکردن رفلاکس نوزاد باشید. توجه داشته باشید زیرا عدم رفلاکس پنهان نوزاد می‌تواند به عوارضی مثل عفونت ریه، علائم مشکلات ریوی در نوزاد، التهاب مزمن حنجره و سرفۀ مزمن ختم شود. به همین دلیل این موضوع را جدی بگیرید و برای تشخیص و درمان به پزشک مراجعه کنید.

امیدوارم تونسته باشم کمکتون کنم 😉