برای کم خونی چی بخوریم؟ معرفی ۷ خوراکی برای درمان کم خونی
از هر ۱۰ خانم حداقل یک نفر با مشکل کم خونی و فقر آهن مواجه است. خطر کم خونی در کمین آقایان و کودکان نیز است. در اصل کم خونی به علت ازدستدادن خون، تخریب گلبولهای قرمز یا عدم توانایی بدن در تولید گلبولهای قرمز ایجاد میشود. مشکل فقر آهن بسیار جدی است و می تاوند عواقب جبرانناپذیری داشته باشد. اما شاید سوال اصلی شما این باشد که برای پیشگیری و درمان کم خونی چی بخوریم؟
برای کم خونی چی بخوریم؟
برای جوابدادن به سؤال برای کم خونی چی بخوریم گزینههای زیادی در دسترس هستند که میتوانید با سلیقه و ذائقه غذایی خود آن را به رژیم غذاییتان اضافه کنید. در ادامه به خوراکیهای موثر در درمان کم خونی اشاره میکنیم.
سبزیهای مفید برای کم خونی
سبزیهای برگپهن خصوصاً گیاهان تیره سرشار از آهن غیر همی هستند که کم خونی شما را میتواند درمان کند. از سبزیها حاوی آهن موارد زیر در صدر جدول هستند:
- اسفناج
- کلم سبز
- برگچغندر
- کلم کیل
کمبود فولات میتواند نشانههای بیماری کم خونی را تشدید کند. این سبزیها کمبود فولات بدن را نیز جبران میکنند. بهترین و ساده ترین راه درمان کم خونی این است که انواع غذای رژیمی خوشمزه با اسفناج را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
*بهترین روش درمان کم خونی در کودکان زیر یک سال چیست
انواع گوشت برای پیشگیری از کم خونی
گوشت و مرغ سرشار از آهن است و میتواند کم خونی را درمان کند. مصرف گوشت برای چند بار در هفته میتواند کمبود آهن بدن را جبران کند. همانطور که در ذهن عموم مردم این تفکر جاافتاده است که جگر، کم خونی را جبران میکند، گفتنی است که جگر یک منبع آهن و فولات کامل است. به همین دلیل یک درمان عالی برای کم خونی به شمار میرود.
میوههای موثر در درمان کم خونی
از جمله میوههایی که برای مبارزه با کم خونی میتوانید در رژیم غذایی خود قرار دهید میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- پرتقال
- لیموترش
- انار
- لیموشیرین
- موز
- آلو
- انجیر
جالب است بدانید که مصرف این میوهها صرفاً برای تأمین آهن توصیه نمیشود؛ بلکه این میوهها منبعی غنی از ویتامین C هستند و این ویتامین تاثیر زیادی در بهبود جذب آهن دارد؛ بنابراین مصرف میوه هم به طور مستقیم هم غیرمستقیم کم خونی را درمان میکند.
لوبیا و حبوبات
برای درمان کم خونی میتوانید به سراغ لوبیا و حبوبات بروید. حبوبات از جمله بهترین مواد غذایی برای مقابله با کمخونیاند. از حبوبات سرشار از آهن موارد زیر قابل پیشنهاد است:
- عدس
- لوبیاقرمز
- لوبیاچشمبلبلی
- نخود
- سویا
در کنار حبوبات موادی که ویتامین سی دارند مثل گوجه نیز مصرف کنید تا جذب آهن بالاتر رود.
آجیل و دانههای مفید برای کم خونی
آجیل و مغز دانهها هم برای درمان کم خونی بسیار مفید هستند. آجیلهایی که قند ساده دارند در درمان کمخونی بسیار مفید هستند. از دانههایی که میتوانید برای درمان کم خونی مصرف کنید میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- دانه کدو تنبل
- بادامهندی
- پسته
- شاهدانه
- دانه کاج
- دانه آفتابگردان
آجیلها سرشار از آهن، ویتامین ب ۶، آنتیاکسیدان و پتاسیم هستند که میتوانند برای مقابله با کم خونی بسیار مفید باشند.
غلات مناسب برای درمان کمخونی
غلات منبع خوبی برای دریافت آهن به شمار میرود. خصوصاً برای کسانی که گیاهخوار هستند و نمیتوانند گوشت بخورند. از جمله غلات حاوی آهن موارد زیر در اولویت هستند:
- جو دوسر
- نان سبوسدار
- ماکارونی
- کینوا
- گندم کامل
- غلات صبحانه
- کشمش
- خرما
با استفاده از این مواد غذایی میتواند طبق سلیقه خود، غذاهای متنوعی سرشار از آهن و مواد مغذی تهیه و میل کنید.
دمنوش گیاهی مفید برای کم خونی
اگر به کم خونی مبتلا هستید بهتر است عادت نوشیدن چای و قهوه را ترک کنید و دمنوشهای گیاهی حاوی ترکیبات آنتیاکسیدانی مصرف کنید. بهترین دمنوشهای گیاهی برای درمان کم خونی موارد زیر است:
دمنوش گیاه قاصدک
- رازیانه
- بلوبری
- گیاه افسنتین
- نعنا
- گزنه
- دارچین
- بهلیمو
- رزماری
نوشیدن دمنوشهای گیاهی علاوه بر تاثیر مثبت در درمان کم خونی احساس شادابی و آرامش نیز ایجاد میکند.
جمعبندی
در این مقاله از مجله گهواری با بیماری کم خونی و انواع آن آشنا شدیم. همچنین علایم و علتهای بروز بیماری فقر آهن را بررسی کردیم و به این سوال پاسخ دادیم که برای کم خونی چی بخوریم؟ شما نیز از بهترین مواد مفید برای پیشگیری و درمان کم خونی برایمان بنویسید.
سوالات متداول:
- چه چیزی جذب آهن را کاهش میدهد و برای کم خونی توصیه نمیشود.؟
مصرف کافئین میتواند در جذب آهن تداخل ایجاد کند برای همین توصیه میشود یک ساعت قبل و دو ساعت بعد از وعدهغذاییتان چای و قهوه میل نکنید.
- آیا ماهی در بهبود کم خونی مفید است؟
علیرغم تصور عامهٔ مردم که فکر میکنند گوشت سفید در درمان کم خونی تاثیری ندارد؛ ماهی علاوه بر منبع آهن دارای امگا ۳ نیز هست که میتواند در درمان کم خونی بسیار مؤثر باشد.
- مصرف قرص آهن برای کم خونی مناسب است؟
برای مصرف قرص آهن ابتدا باید با مراجعه به پزشک نوع کم خونی خود را مشخص کرده و دوز داروی مناسب را تحت تجویز پزشک مصرف کنید.