۷۱ پاسخ

روشهای اطلاع از بارداری به دو گروه روشهای خانگی و آزمایشگاهی تقسیم می‌شوند. دقت روش‌های خانگی نسبت به روشهای آزمایشگاهی کمتر است و بسیاری از زنان بعد از مثبت شدن تست خانگی، از تست آزمایشگاهی برای اطمینان صد در صدی استفاده می‌کنند. تست بی بی چک از بهترین و مطمئن‌ترین روشهای تست بارداری خانگی است که در ادامه در مورد طرز کار آن بیشتر توضیح خواهیم داد. اما قبل از پاسخ به این سوال لازم است بدانید شما می‌توانید با نصب اپلیکیشن گهواره آگاهی خود انواع روشهای تست بارداری و سایر نکات مربوط به این دوران بالا برده با دیگر مادران تبادل نظر کنید. همچنین از دیگر ابزارهای فرزندپروری مانند شیردهی، خواب، نموداررشد و کلی ویدئوهای آموزشی بهره‌مند شوید.

بی بی چک چیست و چطور کار می‌کند

تست بی بی چک یک روش تعیین بارداری خانگی است که اساس آن تعیین هورمون hcg در ادرار فرد است. در صورت لقاح موفق، ترشح این هورمون در بدن زن افزایش پیدا می‌کند که به عنوان معیار تعیین موفقیت لقاح در تستهای خانگی و آزمایشگاهی در نظر گرفته می‌شود. وقتی باردار شوید، میزان این هورمون شروع به افزایش می‌کند و تا یک هفته یا ده روز بعد از عقب افتادن پریود، میزان آن در ادرار به حدی می‌رسد که در تست خانگی بی بی چک به راحتی قابل تشخیص است.

دو خط نامرئی روی تست بی بی چک وجود دارد. اولین خط، خط کنترل است که نشان از سالم بودن تست است. چه باردار باشید و چه نباشید با ریختن ادرار روی محل مخصوص در تست، این خط باید آشکار شود. اما خط بعدی تنها در حالتی آشکار می‌شود که شما باردار باشید و هورمون hcg در شما افزایش پیدا کرده باشد.

برای ظاهر شدن خط دوم باید نهایت دو دقیقه صبر کنید. اگر در این فاصله خطی ظاهر نشد، دو نتیجه وجود دارد:

  • یا شما حامله نیستید.
  • یا تست را زود انجام داده‌اید و هورمون hcg هنوز در شما به سطحی نرسیده است که روی تست مشخص شود. و باید چند روز بعد دوباره تست کنید.

بهترین زمان انجام تست

همانطور که گفتیم بهترین زمان انجام تست بی بی چک ده روز بعد از زمانی است که قرار بود پریود شوید. یعنی وقتی ده روز از پریود نشدنتان گذشت می‌توانید از این تست استفاده کنید. البته ممکن است این تست در برخی زنان حتی قبل از این دوران نیز مثبت شود. بهترین زمان روز برای انجام تست هم صبح قبل از خواب است. زیرا ادرار در این زمان در غلیظ‌ترین حالت خود قرار دارد.

خطا در تست بی بی چک

تست بی بی چک نیز مانند همه‌ی تست‌های دیگر درصدی خطا دارد. برای مثال در افرادی که آب زیاد می‌نوشند و ادرار بیش از حد رقیق شده است، ممکن است این تست‌ها به اشتباه منفی کاذب را نشان دهند. همچنین توجه به زمان استفاده از تست مهم است و ممکن است چند ساعت یا حتی چند روز بعد از انجام تست، خط دوم ظاهر شود اما نمی‌توان به این نتیجه اعتماد کرد.

اگر در صدد بچه‌دار شدن هستید، و تست شما بعد از چند ساعت مثبت شده است بهتر است به این جواب اعتماد نکنید و تست دیگری بدهید. اگر باز هم منفی شد اما شما همچنان پریود نشدید، می‌توانید از روش‌های تست بارداری آزمایشگاهی که دقیق‌تر هستند و کمترین میزان هورمون hcg در خون را نیز تشخیص می‌دهند استفاده کنید. درصورت منفی شدن تست آزمایشگاهی؛ علت پریود نشدن شما، دلایل دیگری به جز بارداری است.

 مهم‌ترین دغدغه در استفاده از تست خانگی تشخیص بارداری نتایج کاذب مثبت و منفی و همینطور تغییر اعتبار جواب بعد از گذشت چند ساعت است. احتمالا پیش آمده است که ساعت‌ها بعد از انجام تست به بیبی چک خود سر بزنید و دو خط رنگی مشاهده کنید. اما این به معنای بارداری نیست و ایجاد نتایج بعد از 10 دقیقه پس از تماس با ادرار نامعتبر و کاذب است.  همینطور ایجاد نتایج کادب به عواملی چون

  • انجام زود هنگام تست
  • خراب بودن بیبی چک و یا تاریخ مصرف گذشته بودن آن
  • طرز استفاده از بیبی چک بصورت اشتباه
  • رقیق شدن بیش از حد ادرار مثل نوشیدن مقدار زیادی مایع پیش از انجام تست
  • مصرف بعضی داروها مثل داروهای ادرارآور و آنتی هیستامین

طرز استفاده از انواع بیبی چک و تفسیر آن‌ها را میتوانید در مقاله کامل بیبی چک تست خانگی تشخیص بارداری مطالعه بفرمایید.

منم هر وقت تست میزدم یه خط میفتاد بعد که میرفتم دوباره نگاه میکردم می دیدم دو تا خط افتاده الانم باردارم

من همین طوربودم بارداربودم

سلام ببخشیدبی بی چک هاله کم رنگ افتادوازدیشب لکه بینی دارم کمردردودل دردوسرگیجه وحالت تهوع مال چیه

سلام راهنماییم کنین ایاباردارم ولی علایم بارداری ندارم

سلام سه روزه از پریودیم گذشته بی بی زدم یه خط افتاد ولی بعد از یه ساعت رفتم نگاه کردم دیدم یه خط کم رنگ افتاده آیا باردار هستم

سلام عزیزم آره مثبته..تو توضیحات خودشم نوشته حتی ی خط کم رنگ نشانه مثبت بودنه..منم اینطوری بود ولی بعد چند دقیقه پر رنگ شد

سلام. منم 3باربی بی زدم 3تاش یه هاله هست که بزورمیشه دیدش. ماه قبل هم چین چیزی نبودوبعدش پری شدم. علائم بارداری هم دارم. میشه بخاطراین باشه که زودتست زدم؟ میشه باردارباشم؟

سلام اره بارداری

ن عزیزم منفیه منم دقیقا قبل از بارداریم همینکارو کردم حتی چندبارم همش منفی بود در صورتی که دوتا خط بعد از دو دیقه زودی قرمز پررنگ بشه جواب مثبته

نه عزیزم فقط تا چند دقیقه اول هست بعدش هرچی اومد نا معتبر

سلام من بی بی چک زدم اول یه خط پررنگ افتاد بعد چند ثانیه یه خط خیییلی خیلی کمرنگ دیکه هم افتاد مثل یه هاله که دوباره بعد چند وانیه اون هاله کم رنگ از بین رفت جواب این تست میشه منفی؟

پری شدم بعدپری ۱۰ روزاولی روزدم یه خط زدانداختمش بعدچندساعت رفتم نگاش کردم یه خط دیگه زده ولی خیلی کم رنگه

آیا با این تست بارداری احتمال بارداری هست

بی بی چک چند لحظه بعد سری نشون میده منفی یا مثبت

سلام اره عزیزم دوخط پررنگ یایه خط پررنگ و یه خط کمرنگ باهم نشانه مثبت بودنه

سلام عزیزان نگاه کنید بی بی زدم اون دو تا بالای را اول زدم انطوری شده آخری را دیروز زدم اول هیچی نبود ظهر نگاه کردم خیلی حیلی کمرنگ هستش یعنی باردارم از پریودیم هم ۱۶ روز گذشته

س خوبین من سه روزه ازموقع پریودیم میگذرهدیروزظهرتست گرفتم بعدیه ساعت رفتم دیدم هاله انداخته علائم بارداری هم دارم اینم تستن

سلام من امروز بی بی زدم منفی بود بعداز سه ساعت اینا رفتم دیدم یک هاله کمرنگ افتاده و ده روزم عقب انداختم بنظرتون باردارم؟

سلام لطفا راهنماییم کنین سه هفته هست که از وقت پریودم گذاشته تا الان سه تا بی بی چک زدم سه تاش هم هاله انداخت دیروز رفتم ازمایش خون دادم گفتن فعلا خبری نیست دیگه گیج شدم

دوستان سلام ترخدا بگید ایا باردارم یانه

منم همین سوال رو دارم دارم دیونه میشم

دوستا من آزمایش خون بارداری دادم مثبته اما بی بی چک بعد چند ساعت دو رنگ شد بار دار باشم؟

شاید گلم از منم همطور شد

سلام من صبح ساعت شیش تست بارداری زدم مثبت نشون داد بعد دو سه ساعت یکی دیگه زدم منفی نشون داد یعنی باردار هستم

بی بی چک اگه هالش صورتی باشه یا قرمز کمرنگ مثبت هست،منم بی بی چکم هاله کمرنگ داشت الانم باردارم

برای من ۳ خط شد یکی بالای کنترل یکی کنترل یکی پایین‌تر از t
یعنی جی اخه

سلام من سه روز از موعدم گذشت دیشب بی بی زدم ب راحتی دیده میشه سر یه دقیقه بالا اومد ولی صبح منفی کدومو. باور کنم تخمدانم درد داره

بله مبارکه 🤭😆

سلام میشه سوال منو جواب بدین لطفا

سلام من بی بی زذم اول یه خط افتاد بعد چندساعت خط دوم کج افتاده.باردارم؟؟

اره مبارک باشه

منم یه خط خیلی کمرنگ رو تو همان دقایق اولیه دیدم و بعد از چند ساعت واضح تر شد..آیا باردارم؟

بارداربودید ؟؟؟

مال منه اینجوریه یعنی باردارم؟

عزیزم برايه اطمینان یکی دیگه هم بده

سلام مال منم یه خط خیلی خیلی کم رنگ افتاده به نظرتون باردارم

مثبت بود؟حامله بودی واقعا؟

اره عزیزم مبارک باشه بارداری💃💃💃

اره مثبت برای منم خط کم رنگ بوددوباره یه هفته بعد بی بی چک زدم دوتاخط قرمز شد رفتم ازمایش گرفتم

س آره مثبت بعد پر رنگ میشه

سلام من چند روز بی بی چک میزنم مثبت بود

انشالله ک حامله ای مال منم همین جوری منتظرم چند روز دیگه برم ازمایش

بله.تبرررررریک😍

برام دعاکنین توراخدا

مشاوره مامایی جوانه بزنید تو صفحه ش شماره تلفن هم داره دقیقه ای هزار تومنه فکر کنم ولی خوب جواب میدن

چی بزنم توانترنت

بنظرم بهتره با یه دکتر مشورت کنین این مشاوره های تلفنی هست تو اینترنت اینا خیلی خوبن یکی هست مشاوره مامایی جوانه من همیشه مشکلی داشته باشم بهشون زنگ میزنم چون من میترسم الان یه چیز بگم شما رو امیدوار کنم بعدش نباشه ناراحت بشین

اخرین پریودیم ۲۰ اردیبهشت بود

چهارمی روزدم بازم اول یه حاله انداخت بعدمحوشدبعدچندساعت دوباره معلوم شدولی خیلی کم رنگه

ینی این ماه توی خرداد هم پریود شدین؟

من پریودشدم اماپریودیم باماه های قبل فرق میکردمثلاهرماه من هفت روزخونریزی دارم این ماه سه روزداشتم وتواین سه روزخیلی کم داشتم

مشخص میشه اما اگه هنوز خطش خیلی کمرنگه ممکنه عدد بتا پایین باشه و باعث نگرانیتون بشه.چند روز تاخیر پریود دارین؟

یعنی اگه الان برم ازبدم مشخص میشه

پس احتمال زیاد باردار باشین حتما چندروز دیگه آزمایش هم برین

مامان امیرعلی راست میگی

امتحان کردم مثبت بود

بعد چند ساعت جوابش درست نیست اما اگر همون موقع ک میذارین تا ۵ دقیقه بعدش نهایتا ی خط کوچیک صورتی کمرنگ هم بیا مثبته تستتون رو دو سه روز دیگه امتحان کنین اگه مثبت بود برین آز

میترسم هنوززوده مشخص نکنه

عزیزم گاهی اوقات خدایی نکرده اگه کیس هم داشته باشی ممکنه تست بارداری مثبت از آب در بیاد من دیدم که میگم گلم شما یه تک پا برو ازمایشگاه خون بده ببین مثبته یا نه

من چهارتازدم چهارتاشون دوخط زدن ولی خط دومی خیلی کم رنگه

منم همینجور بودم باردار بودم

حالا من که اینطوری بودم قصدم قطع امیدتون نبود شمام برو یه ازمایش خون بده ضرر نداره زیاد ب این بیبی چکا اطمینانی نیست

دوروزبعدش دوباره زدم دوتاخط زدولی خط دومی کم رنگه ولی پرنگترازاولین باربود

مشکوکه چن روز دیگه دوباره امتحان کن

دوست عزیز یه سوال .من یه دختر ۸ماهه دارم و چند روزی هس ک معدم گاهی درد میگیره و تکون های عجیبی میخوره دلم مثل زمانی ک اولی رو باردار بودم .یه رکه بینی خیلی کمی هم داشتم .خیلی هم احساس خستگی میکنم همش.به نظرتون ممکنه باردار باشم؟

سلام گلم خوبین. شما باردار شدین با اون بیبی چک؟
چون برای منم امین اتفاق الان افتاده

بعددوروزیکی دیگه زدم خط دومیش پرنگترازاولین باربودچندروزبعدش یکی دیگه زدم اول یه هاله انداخت بعدمحوشدبعدچندساعت معلوم شدولی بازم کمرنگه

آخرین پریودتون کی بوده