🔴 هیئت = خشونت علیه کودکان

برخی‌ها! میگن که بچه‌ها رو عزاداری نبرید چون؛

۱. حضور در این مراسمات #خشونت علیه کودکه

۲. مفاهیمی که توی عزاداری‌ها طرح میشه یا کارهایی که توی هیئت میشه خارج از توان و درک کودکه

۳. کودک خیال می‌کنه این وضعیت پایداره و توی ترس و کابوس می‌مونه

بعد همون برخی‌ها میگن که این آشنا کردن کودک با #مذهب نیست! و برای رعایت #حقوق_کودک نباید در این مراسمات شرکت کرد! معمولاً هم برای القای پیام از تصاویر #خشن که اکثراً مال #تعزیه دوطفلان حضرت مسلم هست، استفاده می‌کنن و اینجوری مخاطب رو با خودشون همراه می‌کنن!

اما بعد؛

ببینید این حرفا و بسیاری از حرفای دیگه ظاهرِ کاملاً شیک و اتوکشیده‌ای داره. ظاهراً از روی دغدغه‌مندی طرح میشه و عین خیلی از حرفای دیگه مخلوطی از حق و باطله. پس گیر کجاست؟!

ببینید؛ ما هم موافقیم که خیلی از عزاداری‌ها مناسب کودک نیست. فرضاً جایی که قمه زده میشه - جدای از بررسی اصل موضوع! - اصلاً مناسب کودک نیست یا جایی که جلوی چشم همه دارن گاو یا گوسفند سر می‌برن یا جایی که صدا به قدری زیاده که آدم بزرگ‌هام اذیت میشن چه برسه به بچه‌ها یا ...

در واقع ما هم معتقدیم باید از فضایی برای #عزاداری استفاده کنیم که تصویر خوب، مثبت و قابل فهم برای کودک ایجاد کنه و نه اضطراب و پریشانی. برای همین هم دو مطلب قبلی نوشته شد. ضمن اینکه ما با #فشردگی_مذهبی هم مخالفیم و میگیم نباید ذهن کودک رو بیش از حد درگیر مفاهیم انتزاعیِ دین کرد و خیلی از جاها جلوی رشد و فعالیتش رو به اسم اینکه خدا یا پیغمبر دوست نداره، بگیریم!

۴ پاسخ

من جایی میرم عزاداری که بچم راحت باشه بدونه شیطونی کنه تا توی ذهنش نکات مثبت شکل بگیره خوراکی و همه چی هم براش میبرم

اما یه سوال؛

به گفته‌ی غالب روان‌شناسان، کودکی خیلی مهمه و بخش اعظم شخصیت در شش سال اول شکل می‌گیره. روان‌شناسان معتقدن که هر بازی و خاطره‌ای توی شکل‌گیری شخصیت موثره. اصلاً هر گرایش و تمایلی که در کودکی ایجاد بشه تا پایان عمر همراه‌مون می‌مونه و ریشه بسیاری از #مشکلات ما به دوران کودکی برمی‌گرده. یعنی اگه توی بچگی یه بار یکی شما رو هُل بده تو استخر و حس غرق شدن داشته باشید، تا آخر عمر میونه خوبی با آب ندارید یا برعکس اگه یه بار تو بچگی تجربه خوبی از اسب‌سواری داشته باشید، تا آخر عمر؛ اسب که می‌بینید دلتون میره 🤗

حالا سوال اینه که اگه همه چی توی شش سال اول پرونده‌اش بسته میشه، برنامه‌تون برای تربیت دینی چیه؟! آیا گرایشات مذهبی توی تربیت مهم نیستند؟ چطوره که فرضاً #تربیت_اقتصادی اینقدر مهمه و در موردش این همه صحبت می‌کنیم، اما این مهم نیست؟!

من فهمم اینه که هیچ کس در عالم به اندازه أباعبدالله به گردن بشریت حق نداره، اینم مرد و زن و مسلمون و غیرمسلمون نداره. حالا آیا در حق کودک اجحاف نمی‌کنیم اگر حب حسین (ع) رو در دلش ایجاد نکنیم؟! آیا #حقوق_کودک زیر پا گذاشته نمیشه؟! اینجا نباید کسی صداش دربیاد؟!

دو گروه هم هستن که این حقِ بچه رو پایمال می‌کنن، یک گروه که با فشردگی‌های دینی، با دادن اطلاعات اضافی و زودهنگام، با در معرض محرک‌های خشن قرار دادن کودک، غم رو به اون هبه می‌کنن!! و یک گروه هم که میگن الآن زوده، بگذار به وقتش می‌فهمه که معمولا این وقت، هیچ موقع زمانش نمی‌رسه و ...

#حقوق_کودک
#محرم
#هیئت

#حمید_کثیری 👇👇
http://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4

ببین من بچه بودم حدودا ۱۰ ساله
حس میکردم بدترین ادم روی زمینم و جام توی جهنمه و همش ترس آتیش جهنم و آویزون شدن از موهامو داشتم.
به نظرت به بچه‌ها فقط باید از خدا و ادم‌های خوب و کارهای خوب گفت
نه از جنگ و کشت و کشتار، نه از بچه ۳ ساله ای که بی پدر شد.
بچه بزرگ شه خودش بهترین دین رو انتخاب میکنه نیاز نیست از بچگی شست و شوی مغزیشون بدیم و وارد دنیای پر از بدی و خشونت بزرگ‌ترها کنیمشون

بچه اگه خواد ار بچگی با عزای امام حسین آشنا بشه در بزرگ سالی چه فایده در ضمن بچه ات رو جایی ببر بهش خوش بگذره و خاطره خوش براش بمونه جایی که بتونه بازی کنه و زیر پرچم و لطف امام حسین بزرگ بشه

سوال های مرتبط

مامان سِلین مامان سِلین ۲ سالگی
دوست داشتم اینجا چند تا نکته بگم چون خیلی میبینم اینجا مادرا تاپیک می‌زارن که مثلاً تو سن هجده ماهگی می‌خوان از پوشک بگیرن بچه رو .
اینایی که میگم تجربیات من از چند جلسه مشاوره در همین خصوصه
بهترین سن برای اقدام به ترک پوشک سن ۲/۵ تا ۳ سالگی هست به چند دلیل:
۱-سیستم ادراری کودک تکمیل شده و می‌تونه مدت زمان طولانی خودش رو نگه داره.
۲-کودک کامل می‌تونه صحبت کنه و اعلام کنه که دستشویی داره.
۳-کودک آموزش پذیر تر هست و میتونید در غالب داستان و بازی یاد بگیره.
بنابراین پروسه ترک پوشک در کوتاه ترین زمان ممکن می‌تونه اتفاق بیفته.
وقتی میخواید در سن زیر دو سال این کار رو انجام بدید امکان خطای کودک بسیار زیاده پس باید خودتون از نظر روانی آماده باشید که ممکنه کل خونه و زندگیتون کثیف بشه،چون در صورتی که کودک خطا داشته باشه و شما آماده نباشید و دعواش کنید یا سرش داد بزنید صدمه ای که به اعتماد به نفس و عزت نفس کودک وارد میشه جبران ناپذیره.
پس توی پروسه آمادگی روانی خودتون به اندازه آمادگی کودک مهمه
حالا شما زود اقدام کردید،یک هفته ده روز ادامه میدید و می‌بینید و نه بچه همکاری می‌کنه و نه شما اعصابتون یاری می‌کنه بیخیال میشید،این خودش باعث میشه کارتون در آینده سخت تر شده.
چون اولین قانون در فرزند پروری میگه عقب نشینی نکنید ،چه در ترک شیر چه در ترک پوشک و...
چون عقب نشینی شما مساوی با سخت تر شدن کارتون هست،پس زمانی اقدام کنید که آماده هر چیزی باشید.
توی موضوع پوشک هم به حرف اطرافیان گوش ندید،مهم ترین اصل آرامش خودتون و کودکه
مامان آروین مامان آروین ۱ سالگی