دستگاه زردی نوزادی محفظه ای: این نوع از دستگاه های فتوتراپی هم در خانه و هم در بیمارستان کاربرد داشته و دارای محفظه ای هستند که نوزاد به صورت برهنه درون آن قرار می گیرد. در صورت استفاده از این دستگاه ها، محافظت از چشم ها و اندام تناسلی با چشم بند و پوشک ضروری است. برحسب اینکه، چه نوع منبع نوری و با چه شدت تابشی مورد استفاده قرار بگیرد، دستگاه های محفظه دار به سه دسته تقسیم می شوند:
1. دستگاه فتوتراپی محفظه ای از نوع معمولی: مناسب برای نوزادان رسیده که زردی آن ها خفیف است و سطح بیلی روبین بین 10 تا 12 قرار دارد. در دستگاه، لامپ فلوئورسنت با توان 18 وات به کار رفته است.
2. دستگاه فتوتراپی محفظه ای از نوع ظرفیت بالا: مناسب برای نوزادان رسیده که زردی آن ها متوسط و سطح بیلی روبین بین 12 تا 15 قرار دارد. در این دستگاه، لامپ فلوئورسنت با توان 20 وات به کار رفته است.
3. دستگاه فتوتراپی محفظه ای از نوع LED: مناسب برای نوزادان رسیده که سطح بیلی روبین آن ها بین 13 تا 18 قرار دارد و وزنشان بیشتر از 3000 گرم است. در این دستگاه، 4 لامپ فلوئورسنت LED به کار رفته است.

۰ پاسخ

سوال های مرتبط

مامان نلین مامان نلین ۵ ماهگی
علائم خطر حین استفاده از دستگاه زردی نوزاد

در حین کار با دستگاه فتوتراپی، باید به دقت دلبندتان را پایش کرده و مراقب هرگونه نشانه یا علامت غیرمعمول باشید. توصیه می شود در صورت وجود هر یک از موارد زیر، با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید:
دمای بدن نوزاد به بالاتر از 38 درجه سانتی گراد افزایش یافته و بیشتر از نیم ساعت پایدار مانده است.
دمای بدن نوزاد به کمتر از 35.6 درجه سانتی گراد کاهش یافته و با وجود تلاش بعد از نیم ساعت نمی توانید دمای بدن را به حد مناسب بالا ببرید.
فرزندتان در شیر خوردن مشکل دارد.
فرزندتان به سختی از خواب بیدار می شود.
فرزندتان به شدت بالا آورده و استفراغ می کند یا اینکه رنگ استفراغ او زرد است.
فرزندتان کم آب شده و علائمی همچون گود افتادن چشم ها، خشک شدن پوست و پریده شدن رنگ را نشان داده و هنگام گریه، اشک ندارد.همچنین در صورتی که موارد زیر را مشاهده کردید، لازم است تا بلافاصله به بیمارستان مراجعه کنید:
با گذشت زمان، نه تنها از شدت زردی کاسته نمی شود، بلکه به شدت آن افزوده شده است.
با وجود گذشت 14 روز از تولد، هنوز زردی پابرجا است.
وزن گیری نوزاد مناسب نبوده و به خوبی شیر نمی خورد.
رنگ نوزاد زرد شده است و علائم پیچش روده را دارد.
مامان فرشاد مامان فرشاد ۶ ماهگی
علت های به وجود آمدن رفلاكس در نوزادان
رفلاكس نوزادی به عوامل زيادي بستگی دارد كه اغلب در ارتباط با يكديگر هستند. در نوزادان، حلقه عضلانی بين مری و معده، دريچه تحتانی مری، كاملا مرطوب نشده است و اجازه می‌دهد كه محتوای معده در مسير برگشت جريان يابند. متاسفانه، اين دريچه زمانی باز می‌شود كه نوزاد غذايش را خورده و بعد از آن بسته باقی مي ماند و منجر به باقي ماندن محتوای معده درون آن می‌سود.

نوزادان در اكثر مواقع به صورت طاق باز مي خوابند، كه امكان رفلاكس را بیشتر مي كند. علاوه بر اين رژيم آن ها كاملا مايع است كه اين نكته هم رفلاكس نوزادان را تشديد می كند. گاهی اوقات حباب هاي هوا در معده ممكن است مايعات را به عقب برگرداند. در موارد ديگرممكن است نوزاد شما به سادگي مقدار زيادي آب را به سرعت بنوشد.

اگرچه رفلاكس در نوزادان اغلب بعد از غذا خوردن رخ مي دهد، اما مي تواند هر زماني كه فرزند شما سرفه، گريه و يا تقلا مي كند هم اتفاق بيفتد.

در موارد بسيار نادري، علائم رفلاكس نوزادي به دلايل ديگري ممكن است باشد. در ميان احتمالات موارد زير وجود دارد:

التهاب معده و روده آلرژیک‌: كه عدم تحمل ماده اي در غذا مي باشد و معمولا پروتئين گاوی در شير است.
بيماري رفلاكس معده به روده (GERD): يك بيماري شديدتر است كه جايي كه رفلاكس به اندازه اي اسيدی است كه جداره خارجي مري را تحريك و دچار آسيب نمايد رخ مي دهد.
ازوفاژیت ائوزینوفیلیک شرایطی است که در آن نوع ویِه ای از گلبول های سفید خون (ائوزینوفیل) ساخته می شوند و به لایه خارجی مری آسیب می‌رساند.
انسداد: به معنای گرفتگی یا باریک شدن مری (تنگی مری) و یا مسیر بین معده و روده کوچک (تنگی پلور) است