زردی نوزاد چیست؟ تا چند روزگی خطرناک است و چه قدر طول می‌کشد؟

فروردین ۱۴۰۳ | زمان مطالعه : ۹ دقیقه
زردی نوزاد چه قدر طول می‌کشد

اینکه زردی نوزاد چه قدر طول می‌کشد تا خوب شود، برای همه والدین سوال مهمی است؛ زیرا گاهی روند درمان و بهبودی زردی در برخی از نوزادان طولانی می‌شود؛ به طوری که حتی زردی نوزاد بعد از چهل روز ادامه دارد و کاملا رفع نمی‌شود. به طور معمول علائم زردی نوزاد معمولا ۲ الی ۳ روز بعد از تولد ایجاد می‌شود و با یا بدون مداخلات پزشکی غالبا تا رسیدن نوزاد به دو هفتگی به صورت خود به خودی درمان و برطرف می‌شود. اینکه اقدامات درمانی در مورد زردی نوزاد انجام شود یا نشود، بستگی به عدد زردی و روند کاهشی یا افزایشی آن دارد. در مورد درباره‌ی روشهای تشخیص زردی، عدد نرمال زردی و درمان قطعی زردی نوزاد بیشتر توضیح داده و می‌گوییم زردی نوزاد تا چند روز ادامه دارد.

زردی نوزاد چیست؟

زردی نوزاد تغییر رنگ پوست و چشم نوزاد تازه متولد شده و ناشی از تجمع بیلی روبین در خون است. زردی نوزاد به این دلیل رخ می‌دهد که خون نوزاد حاوی مقادیر زیادی بیلی روبین (bil-ih-ROO-bin) یا همان رنگدانه زرد گلبول‌های قرمز خون است.

بیلی روبین یک ماده زرد رنگ است که وقتی گلبول‌های قرمز خون که اکسیژن را در سراسر بدن حمل می‌کنند، تجزیه می‌شود.

زردی نوزاد یک بیماری شایع است، به ویژه در نوزادانی که قبل از هفته 38 بارداری (نوزادان نارس) متولد شده‌اند و برخی از نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند. زردی نوزاد معمولاً به این دلیل رخ می‌دهد که کبد نوزاد به اندازه کافی بالغ نیست تا از شر بیلی روبین موجود در جریان خون خلاص شود. در برخی از نوزادان، یک بیماری زمینه ای ممکن است باعث زردی نوزاد شود.

زمانی که نوزاد حدود 2 هفته دارد، کبد او در پردازش بیلی روبین موثرتر است، بنابراین زردی اغلب تا این سن خود را اصلاح می کند بدون اینکه هیچ آسیبی ایجاد کند.

در اندک مواردی، زردی می‌تواند نشانه یک بیماری زمینه‌ای باشد. اگر زردی اندکی پس از تولد (در 24 ساعت اول) ایجاد شود، اغلب این اتفاق می‌افتد.

تخمین زده می‌شود که از هر 10 نوزاد کاملا ترم، 6 نوزاد دچار زردی می‌شوند؛ البته از هر 10 نوزادی که قبل از هفته 37 بارداری متولد می‌شوند یا همان نوزادان نارس، 8 نوزاد به زردی مبتلا می‌شوند.

اما از هر 20 نوزاد فقط 1 نوزاد دارای سطح بیلی روبین خون به اندازه‌ای است که نیاز به درمان دارد.

به دلایلی که مشخص نیست، شیردهی خطر ابتلا به زردی نوزاد را افزایش می‌دهد، که اغلب ممکن است برای یک ماه یا بیشتر ادامه داشته باشد.

اما در بیشتر موارد، مزایای شیردهی به مراتب بیشتر از خطرات مرتبط با زردی است.

به ندرت، سطح بالای بیلی روبین خون به طور غیرمعمول می‌تواند نوزاد تازه متولد شده را در معرض خطر آسیب مغزی قرار دهد، مگر در صورت وجود عوامل خطر خاص برای زردی شدید.

زردی نوزاد تا چند روزگی خطرناک است؟

مدت زمان ابتلا به زردی در نوزادان و اینکه زردی نوزاد چند روز طول میکشد، به شدت و علت زردی نوزاد بستگی دارد. این زمان معمولا بین ۳ تا ۱۰ روز است. نوزادانی که چندین روز پس از تولد دچار زردی می‌شوند، معمولا نیازی به بستری شدن در بیمارستان ندارند و فقط به نظارت دقیق نیاز دارند. اگر میزان بیلی روبین کودک زیاد است، ممکن است برای چند روز تحت درمان با فوتوتراپی قرار بگیرد. درست است که سن نوزاد در عدد زردی (jaundice) او تاثیر مستقیم دارد و با افزایش سن نوزاد به طور طبیعی عدد زردی کاهش پیدا می‌کند، اما پاسخ این سوال که زردی نوزاد تا چند روزگی خطرناک است به طور دقیق امکانپذیر نیست؛ زیرا ممکن است مثلا بگوییم تا 5 روزگی و همین باعث شود که والدین پس از 5 روز نظارت‌های دقیق خود را از وضعیت سلامت کودک دریغ کنند و در این امر سهل انگاری داشته باشند و همین امر باعث وخیم شدن وضعیت کودک شود. بنابراین باید بگوییم که به دنبال این نباشید که بدانید خطر زردی نوزاد تا چند روزگی ادامه دارد اگر وضعیت زردی نوزاد طولانی شد، حتما با پزشک در ارتباط باشید و توصیه‌های پزشک را به طور دقیق اجرا کنید. زردی نوزاد یک ماهه خطرناک است و باید تمرکز بیشتری روی آن شود زیرا نوزاد در این دوره حساس‌تر است و اندامهای بدنش بیشتر تحت تاثیر قرار می‌گیرند. در مورد زردیهای شدید و درمان نشده ممکن است بعضی عوارض زردی نوزاد در بزرگسالی نیز ادامه پیدا کند.

زردی نوزاد تا چند درجه خطر دارد؟ زردی تا زمانی که بیشتر از 17 یا نهایتا 20 نباشد، خطرناک نیست، البته وقتی عدد زردی تا این حد زیاد است حتما باید اقدامات درمانی لازم، به سرعت انجام شود تا عدد زردیش کم شود و بیلیروبین از خونش خارج شود. در غیر این صورت می‌تواند بسیار خطرناک باشد. در واقع تا زمانی که کودک تحت نظر است و مدام عدد زردی او چک و ارزیابی می‌شود، جایی برای نگرانی نیست، زیرا به زودی بهبودی حاصل خواهد شد.

علائم زردی نوزاد

زردی پوست و سفیدی چشم مهمترین و ساده‌ترین و اصلی‌ترین نشانه زردی نوزاد است که معمولا بین روز دوم و چهارم پس از تولد ظاهر می‌شود.

تشخیص زردی نوزاد

تست زردی نوزاد در منزل به این صورت است که شما باید به آرامی روی پیشانی یا بینی کودک خود فشار دهید. اگر پوست در جایی که فشار داده‌اید، زرد به نظر می‌رسد، احتمالا نوزاد شما زردی خفیف دارد. اگر نوزاد شما زردی ندارد، رنگ پوست باید برای لحظه‌ای کمی روشن‌تر از رنگ طبیعی خود به نظر برسد.

نوزاد خود را در شرایط نوری خوب، ترجیحا در نور طبیعی روز معاینه کنید.

زردی نوزاد از کجا شروع می‌شود؟

اگر بدن نوزاد بیلی‌روبین بیشتری نسبت به آنچه که می‌تواند تصفیه کند، داشته باشد، دچار بیماری زردی می‌شود. زردی اولیه یا زردی یکی دو روز اول بعد از تولد، زردی فیزیولوژیک است و چون اندام‌های نوزاد هنوز توانایی دفع بیلی‌روبین اضافی را ندارند، حادث می‌شود. این نوع علت زردی نوزاد بعد از زایمان معمولا حدود 24 ساعت پس از تولد ظاهر می‌شود؛ روز سوم یا چهارم شدت می‌گیرد و بین یک تا دو هفته از بین می‌رود. البته در نوزادان نارس، روز پنج تا هفت به اوج می‌رسد و ممکن است تا دو ماه هم طول بکشد ( علت زردی نوزاد در دو ماهگی ). رنگ زرد ابتدا در صورت کودک، سپس در گردن و قفسه‌ سینه ظاهر می‌شود و در موارد شدیدتر، به انگشتان پا می‌رسد.

علت پایین نیامدن زردی نوزاد چیست؟

علت پایین نیامدن زردی نوزاد چیست؟

زردی نوزاد تا کی ادامه دارد یا درمان زردی نوزاد چقدر طول می‌کشد؟ مثلاً آیا زردی نوزاد دو ماهه خطرناک است؟ علت‌های مختلفی برای طولانی شدن زردی نوزاد 20 روزه یا بزرگتر و پایین نیامدن عدد زردی وجود دارد. به طور معمولا حداکثر پس از دو هفته وضعیت زردی نوزاد بهبودی کامل پیدا می‌کند. البته این مدت زمان در بسیار موارد کمتر است و به یک هفته هم نمی‌کشد؛ اما گاهی نیز زردی نوزاد طولانی می‌شود؛ مهمترین دلایل پایین نیامدن زردی نوزاد به ترتیب برخی ترکیبات شیر مادر، ناسازگاری خونی، عفونت ادراری و کم کاری تیروئید هستند. در ادامه در مورد هر یک از این دلایل بیشتر توضیح می‌دهیم.

  • زردی ناشی از عفونت ادراری

عفونت ادراری نیز یکی از دلایل مهم طولانی شدن زردی در نوزادان و پایین نیامدن زردی است. زردی ناشی از عفونت ادراری معمولا دیرتر علامت‌دار می‌شود. به طور کلی هنگامی که انتظار می‌رود زردی کم شود، اما افزایش پیدا می‌کند، می‌تواند به علت عفونت ادراری باشد. چنانچه زردی نوزاد پس از یک هفته کم نشود و پایین نیاید، باید از نظر عفونت ادراری مورد بررسی قرار بگیرد.

  • زردی ناشی از ناسازگاری‌های خونی

زردی نوزاد و گروه خون نیز میتوانند به هم مرتبط باشند. ناسازگاری‌های خونی سومین علت طولانی شدن زردی در نوزادان و پایین نیامدن زردی نوزاد است. چنانچه مادر دارای گروه خونی O یا RH منفی باشد، ممکن است با گروه خونی نوزاد ناسازگار باشد. در این حالت ممکن است، نوزاد دچار زردی شود و زمان درمان آن طولانی شود.

  • زردی ناشی از کم کاری تیروئید

بعضی از نوزادان در بدو تولد دچار کم کاری تیروئید می‌شوند. کم کاری تیروئید باعث می شود هم هورمون رشد به میزان لازم ترشح نشود و هم اینکه زردی نوزاد به آسانی درمان نشود. مسیر درمان کم‌کاری تیروئید در نوزادان معمولا تجویز دارو است. اغلب نوزادانی که زردی و کم کاری تیروئید دارند، درمان می‌شوند و جایی برای نگرانی وجود ندارد.

زردی نوزاد از شیر مادر یعنی چه؟

علت زردی نوزاد از شیر مادر به این معنی است که شیر مادر در ایجاد زردی و پایدار ماندن زردی کودک موثر است. معمولا در کودکانی که به صورت انحصاری از شیر مادر تغذیه می‌شوند، شاهد بروز زردی بیشتری هستیم که عمدتا درجه زردی متوسط دارند و زود گذرتر هستند. در واقع در برخی از کودکان ترکیبات شیر مادر زردی را تشدید می کند؛ به عبارت دیگر بعضی از نوزادان در چند هفته‌ اول بعد از تولد دچار زردی به نام "زردی شیر مادر" می‌شوند. این مسئله معمولا در حدود هفت تا یازده روزگی ایجاد می‌شود. ممکن است کودک به‌خوبی شیر بخورد و وزن طبیعی داشته باشد، اما بعضی مواد در شیر مادر وجود داشته باشند که با توانایی کبد نوزاد برای دفع بیلی‌روبین سازگاری نداشته باشند. این مسئله اغلب همراه با زردی فیزیولوژیک اتفاق می‌افتد و می‌تواند برای چندین هفته یا حتی چند ماه ادامه پیدا کند. زردی شیر مادر در نوزادانی که فقط از شیر مادر تغذیه می‌کنند بسیار معمول است، اما به‌طور کلی برای نوزادان خطرناک نیست. اگر میزان بیلی‌روبین نوزاد بیش از حد بالا باشد، پزشک ممکن است توصیه کند که برای یک یا دو روز شیردهی از پستان متوقف شود. در این مدت دوشیدن شیر پستان‌ها به حفظ شیر مادر کمک می‌کند و بعد از دو روز مجدد شیردهی از سر گرفته می‌شود.

نحوه پیشگیری از زردی نوزاد در بارداری

آیا زردی در بارداری قابل پیشگیری ست؟ واقعیت این است که هنوز در مورد نقش تغذیه مادر باردار و خورد و خوراک او در بارداری (خصوصا ماه آخر بارداری) و وقوع زردی در نوزاد اتفاق نظری بین پزشکان طب سنتی و طب مدرن وجود ندارد. از یک طرف در مورد علت زردی نوزاد در طب سنتی گفته می‌شود که تغذیه مادر نقشی در زردی ندارد و فقط ناسازگاری خونی مادر و نوزاد می‌تواند وقوع این عارضه را تشدید کند و از طرف دیگر نیز اعتقاد بر این است خوراکی و تغذیه مادر در کاهش و افزایش زردی کودک موثر است و عرقیات گیاهی می‌توانند این عارضه را کنترل کنند و برای درمان سنتی زردی نوزاد گفته میشود که برای رفع زردی نوزاد مادر چه بخورد. معمولا توصیه کلی این است که مادر در دوران بارداری از مصرف غذاهای گرم، پرادویه و داروهای شیمیایی بکاهد. به عبارت تخصصی‌تر، مهمترین راه برای جلوگیری از زردی نوزاد در دوران حاملگی پاک سازی کبد و تصفیه خون مادر باردار از مواد زائد و فاسد است؛ این کار با انجام تکنیک‌های زیر ممکن است:

  • انجام حجامت در زمان بارداری

حجامت در دوران بارداری باعث تصفیه خون و پاک سازی کبد مادر می‌شود. البته لازم است  توجه داشته باشید که انجام حجامت برای خانم‌های باردار بعد از ماه چهارم بارداری و در سه ماهه دوم حاملگی مناسب است، علاوه بر این برای انجام حجامت حتما با پزشک خود مشورت کرده و از او راهنمایی بخواهید.

  • مصرف عرق کاسنی

یکی از مفیدترین و موثرترین عرقیجات موثر در کاهش زردی نوزاد، عرق کاسنی است که می‌توان برای پیشگیری از زردی نوزادان آن را در زمان بارداری نیز مصرف کرد. این عرق گیاهی موجب تصفیه خون و پاکسازی کبد مادر می‌شود.

  • عدم مصرف غذاهای داغ

در زمان حاملگی باید از خوردن غذاها به صورت داغ اجتناب کرد؛ مناسب‌ترین غذا برای خانم‌های باردار غذای گرم است، زیرا خوراکی‌های سرد نیز مشکلاتی را در پی خواهند داشت.

سریع ترین راه درمان زردی نوزاد چیست؟

درمان زردی نوزاد معمولا مورد نیاز نیست، زیرا علائم معمولاً در عرض 10 تا 14 روز از بین می‌روند، اگرچه گاهی اوقات ممکن است طولانی‌تر نیز ادامه داشته باشند.

درمان معمولا تنها در صورتی توصیه می‌شود که آزمایشات سطوح بسیار بالای بیلی روبین در خون نوزاد را نشان دهد.

این به این دلیل است که یک خطر کوچک وجود دارد که بیلی روبین می تواند وارد مغز شود و باعث آسیب مغزی شود.

دو درمان اصلی وجود دارد که می‌توان در بیمارستان برای کاهش سریع درجه زردی نوزاد یا همان سطح بیلی روبین کودک انجام داد.

فتوتراپی 

در فتوتراپی نوع خاصی از نور به پوست می‌تابد که بیلی روبین را به شکلی تبدیل می کند که می‌تواند به راحتی توسط کبد تجزیه شود.

انتقال خون 

در  این روش درمانی خون کودک با استفاده از یک لوله نازک (کاتتر) که در رگ‌های خونی او قرار داده می‌شود و با خون اهداکننده مشابه جایگزین می‌شود. اکثر نوزادان به خوبی به درمان پاسخ می‌دهند و پس از چند روز می توانند بیمارستان را ترک کنند.

از کجا بفهمیم زردی نوزاد خوب شده است؟

از کجا بفهمیم زردی نوزاد خوب شده است؟

قطعا آزمایش زردی تنها‌ روش مورد اطمینان برای بررسی میزان زردی نوزاد است؛ اما برخی علائم ظاهری نیز کمک می‌کنند تا والدین متوجه روند بهبودی زردی یا حتی عود زردی شوند. در هنگام زردی، سفیدی چشم نوزاد زرد رنگ می‌شود. زردی چشم نوزاد چقدر طول میکشد؟ در روند بهبودی باید زردی چشم نوزاد به تدریج کم شود و سفید شود و حالت عادی به خود بگیرد. زردی شکم نیز باید کم شده باشد و اینکه چهره کودک حالت رنگ‌پریدگی نداشته باشد. اینها علائمی هستند که نشان می‌دهند روند زردی رو به بهبودی است؛ اما قطعا آزمایش بیلی‌روبین بهترین راه برای تشخیص وضعیت زردی نوزاد است.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اکثر بیمارستان‌ها برنامه بررسی زردی نوزادان قبل از ترخیص را دارند. آکادمی اطفال آمریکا توصیه می‌کند که نوزادان در طول معاینات معمول پزشکی و حداقل هر 8 تا 12 ساعت در بیمارستان از نظر زردی معاینه شوند.

نوزاد شما باید بین روز سوم تا هفتم پس از تولد، زمانی که سطح بیلی روبین به اوج خود می‌رسد، از نظر زردی معاینه و بررسی شود. اگر نوزاد شما زودتر از 72 ساعت پس از تولد ترخیص شد، برای بررسی زردی در عرض دو روز پس از ترخیص، قرار ملاقات بعدی را تعیین کنید.

علائم یا نشانه‌های زیر ممکن است نشان‌دهنده زردی شدید یا عوارض ناشی از بیلی روبین اضافی باشد. در این صورت سریعا با پزشک خود تماس بگیرید اگر:

  • پوست کودک شما زردتر می‌شود
  • پوست روی شکم، بازوها یا پاهای کودک شما زرد به نظر می‌رسد
  • سفیدی چشم کودک شما زرد به نظر می‌رسد
  • کودک شما بی‌حال یا بیمار به نظر می‌رسد یا به سختی بیدار می‌شود
  • کودک شما وزن اضافه نمی‌کند یا بد تغذیه می‌کند
  • کودک شما با صدای بلند گریه می‌کند
  • کودک شما هر گونه علائم دیگری را که شما را نگران می‌کند، بروز می‌دهد

آیا زردی نوزاد تا 40 روز طبیعی است؟

معمولا زردی طبیعی (فیزیولوژیکی) بعد از ۱ یا ۲ هفته از بین می‌رود به طوری که انتظار می‌رود زردی نوزاد ۱۲ روزه کاهش یافته و ظرف چند روز بسیار کم شده و بهبود پیدا کند. البته گاهی ممکن است زردی بیش از این طول بکشد و تا 40 روز نیز نوزاد زردی داشته باشد. بدیهی است که تا بهبودی کامل، کودک باید تحت نظر و نظارت پزشک باشد و اقدامات درمانی لازم برای او به موقع انجام شود.

نکات کلی در مورد زردی نوزاد

به طور کلی به یاد داشته باشید اینکه زردی در نوزاد معمولا چقدر طول می‌کشد به شیردهی مدام و پیوسته به او بستگی دارد که بهترین روش برای درمان زردی نوزاد و بهبود اوست. این روش درمانی به طور ویژه برای درمان زردی کمتر از ۱۰ روز استفاده می‌شود. بنابرای سراغ مسائلی همچون تاثیر طلا بر زردی نوزاد نروید و ذهن خود را با سوالاتی نظیر مدفوع نوزادی که زردی دارد چه رنگی است، درگیر و مشغول نکنید. در عوض تماما تمرکز داشته باشید که به نوزاد خود خوب شیر بدهید و در زمان لازم به کمک آزمایشگاه عدد زردی او را ارزیابی کنید. توجه داشته باشید که عدد زردی نوزاد ۱۴ روزه با عدد زردی نوزاد 21 روزه مفاهیم متفاوتی را به پزشک مخابره می‌کنند؛ زیرا اساسا با افزایش سن نوزاد، عدد زردی کم می‌شود و زردی بهبود پیدا می‌کند. اگر اینطور نبود و نباشد حتما باید اقدامات پزشکی لازم و بررسی‌های ضروری صورت بگیرد.

عوامل تشدید کننده زردی نوزادان چیست؟

موارد زیر از بین بردن زردی (صرف نظر از علت زردی نوزاد تازه متولد شده) را به تعویق می اندازند:

  • کبد تکامل نیافته نوزاد
  • به دنیا آمدن زودهنگام و پیش از موعد مقرر
  • عدم تغذیه کافی و مدام با شیر مادر
  • وجود مشکل در شیر مادر
  • وجود برخی بیماری‌ها از جمله عفونت خون، مشکلات کبدی و بیماری‌های مربوط به گلبول‌های قرمز خون
  • ناسازگاری گروه خونی مادر و نوزاد ( در مورد علت زردی نوزاد و گروه خونی در این مقاله بیشتر بخوانید)
  • صدمه و کبودی زیاد در هنگام زایمان

کدام فاکتورها ریسک ابتلا به زردی در نوزاد را افزایش می‌دهند؟

  • اگر نوزاد خواهر یا برادری دارد که در دوره‌ نوزادی دارای زردی بوده است؛
  • اگر نوزاد در هنگام تولد خونریزی داشته است؛
  • اگر نوزاد زودتر از زمان تعیین‌شده متولد شده است؛
  • اگر نوزاد متولد شرق آسیا باشد؛
  • اگر نوزاد دچار یک اختلال ژنتیکی خاص (مانند سندرم گیلبرت، نقص‌های غشایی گلبول قرمز ارثی، گالاکتوزمی یا اختلال متابولیک ارثی) باشد؛
  • اگر نوزاد بیماری خاصی مثل فیبروزکیستیک یا کم‌کاری تیروئید داشته باشد؛
  • اگر ناسازگاری در RH و نوع خون مادر و نوزاد با هم وجود داشته باشد.

زردی نوزادان نارس چه قدر طول می‌کشد؟

اساسا 80 درصد نوزادان نارس دچار زردی می‌شود؛ روند بهبودی این نوزادان با سایر نوزادانی که به موقع به دنیا آمده‌اند تفاوتی ندارد، تفاوت فقط در درصد کلی ابتلای نوزادن نارس به عارضه زردی است.

زردی نوزاد در دستگاه چه قدر طول می‌کشد؟

زردی نوزاد در دستگاه چه قدر طول می‌کشد؟

معمولا میزان زردی نوزاد در دستگاه خوب و زود پایین می‌آید. بسته به عددی زردی نوزاد که با آن بستری شده است و زیر دستگاه رفته است، روند بهبودی و پایین آمدن زردی متفاوت خواهد بود. به هر حال بدیهی است که هر چه نوزاد با عدد زردی کمتری بستری شود و در دستگاه بخوابد، زودتر بهبود پیدا می‌کند.

عوارض زردی نوزاد

اگر نوزادی با سطوح بسیار بالای بیلی روبین درمان نشود، خطر ابتلا به آسیب دائمی مغز وجود دارد. این به عنوان کرنیکتروس شناخته می‌شود.

کرنیکتروس (Kernicterus) یک عارضه نادر، اما جدی ناشی از زردی درمان نشده در نوزادان است؛ زیرا باعث آسیب بیش از حد بیلی روبین به مغز یا سیستم عصبی مرکزی می‌شود.

در نوزادان تازه متولد شده با سطوح بسیار بالای بیلی روبین در خون (هیپربیلی روبینمی)، بیلی روبین می‌تواند از لایه نازک بافتی که مغز و خون را جدا می کند (سد خونی مغزی) عبور کند.

بیلی روبین می‌تواند به مغز و نخاع آسیب برساند که همین می‌تواند تهدید کننده زندگی باشد.

آسیب مغزی ناشی از سطوح بالای بیلی روبین را انسفالوپاتی بیلی روبین نیز می‌نامند.

کودک شما ممکن است در معرض خطر ابتلا به کرنیکتروس باشد اگر:

  • سطح بسیار بالایی از بیلی روبین در خون خود دارد؛
  • سطح بیلی روبین در خون او به سرعت در حال افزایش است؛
  • او هیچ درمانی دریافت نمی کند.

علائم اولیه کرنیکتروس در نوزادان عبارتند از:

  • تغذیه ضعیف
  • تحریک پذیری
  • گریه بلند و زیاد
  • بدون رفلکس غافلگیر کننده
  • بی حالی (خواب آلودگی)
  • مکث کوتاه در تنفس (آپنه)
  • ماهیچه‌های آنها به طور غیرمعمولی مانند یک عروسک پارچه‌ای شل می‌شود

همانطور که کرنیکتروس پیشرفت می کند، علائم اضافی می‌تواند شامل تشنج و اسپاسم عضلانی ظاهر ‌شوند که می‌تواند باعث قوس شدن پشت و گردن شود.

درمان کرنیکتروس شامل استفاده از انتقال خون تعویضی است که در درمان زردی نوزاد استفاده می‌شود.

چنانچه قبل از درمان آسیب مغزی قابل توجهی رخ دهد، کودک ممکن است دچار مشکلات جدی و دائمی شود، مانند:

  • فلج مغزی (بیماری که حرکت و هماهنگی را تحت تأثیر قرار می‌دهد)
  • کاهش شنوایی (که می‌تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد)
  • ناتوانی‌های یادگیری
  • انقباض غیر ارادی قسمت‌های مختلف بدن آنها
  • مشکلات حفظ حرکات طبیعی چشم (افراد مبتلا به کرنیکتروس تمایل دارند به سمت بالا یا از یک طرف به سمت دیگر نگاه کنند، نه مستقیم به جلو)
  • رشد ضعیف دندان‌ها

کلام آخر

اینکه زردی در نوزادان چقدر طول می‌کشد به میزان زردی، سن و جنسیت نوزاد، نارس بودن یا نبودنش و دیگر مسائل جسمی او بستگی دارد. پس از زایمان حدود 60 درصد نوزادان زردی می‌گیرند. این عدد برای نوزادان نارس 80 درصد است. بیماری زردی در صورتی که جدی گرفته نشود، می‌تواند بسیار خطرناک شود. باید عوارض زردی بد و جبران‌ناپذیری آن را جدی بگیرید. حتما به علائم زردی و درجه زردی توجه کنید و مراقبت‌های لازم را از کودک به عمل آورید.

در این مقاله سعی کردیم به این سوال که زردی نوزاد چه قدر طول می‌کشد به طور کامل پاسخ بدهیم؛ توصیه می‌کنیم برای درمان زردی نوزاد در وهله اول از تکنیک شیردهی مدام و مداوم استفاده کنید. درمان زردی یا یرقان نوزاد با شیردهی هم راحت و هم ایمن است؛ اما در صورت لازم حتما از فتوتراپی استفاده کنید.