توانمندی های نوزادان ۱۲ ماهه

او حالا درک درست تری از اندام های بدن خود دارد و می تواند به آنها اشاره کند به عنوان مثال وقتی از کودک ۱۲ ماهه خود بپرسید “دستت کجاست؟” او دست خود را نشان خواهد داد. ممکن است در این سنین احساس کنید کودک شما بداخلاق تر شده و دیگر آن کودک سازگار سابق نیست. باید از این بداخلاقی خوشحال باشید زیرا لجبازی و تلاش برای نه گفتن و نشان دادن استقلال قسمتی از روند رشد اوست که در حال شکل گیری است. او نسبت به غریبه ها بیش از گذشته حساس می شود و حتی ممکن است با دیدن غریبه ها گریه کند. به هیچ وجه از این کار او ناراحت نشوید و سعی کنید تا همیشه در کنار او بمانید تا بتواند با اضطراب جدایی خود کنار بیاید و درک کند که شما پشتیبان خوبی برای او هستید. در سن ۱۲ ماهگی، کودک شما می تواند کلماتی را بر زبان بیاورد و برای اشاره به اشیا، از کلمات استفاده نماید و برای ارتباط برقرار کردن با افراد “بای بای” می کند. در این سن، کودک شما شروع به راه رفتن می کند و می تواند بدون کمک و پشتیبان راه برود و این قسمت از زندگی او شروعی برای کنجکاوی های بیشتر و کشف دنیای بزرگ تر است.

۰ پاسخ

سوال های مرتبط

مامان آرتا🐣 مامان آرتا🐣 ۸ ماهگی
مهارت های شناختی، اجتماعی و حرکتی در نوزادان ۱ تا ۳ ماهه

نوزاد یک ماهه شما به احتمال زیاد به صورت مستقیم به چشمان شما نگاه می کند و می تواند به انسان های مورد علاقه خود یعنی مادر و پدر واکنش نشان دهد. اکثر نوزادان سه ماهه می توانند لبخند بزنند و با لبخند زدن رضایت خود از مسائل را نشان دهند. از لحاظ زبانی، شروع به ایجاد آوا و صداهایی از خود می کند که از این طریق با افراد ارتباط برقرار می کند. او از صحبت کردن لذت می برد و ممکن است با صحبت کردن آرام شود و با دقت به حرف های شما گوش فرادهد. مهارت های حرکتی او به حرکات سر او ختم می شوند و می تواند سر خود را به سمت صداها بچرخاند و اشیا را با چشم دنبال کند. او سعی در گرفتن اشیا با دست می کند اما ممکن است در این کار خیلی موفق نباشد اما برای این کار تلاش بسیار می کند. در سن سه ماهگی اگر فرزند کوچک خود را به شکم روی زمین بگذارید، می تواند سر خود را به خوبی بلند کند و گردن خود را به صورت استوار نگه دارد
مامان مهرسام🤍 مامان مهرسام🤍 ۸ ماهگی
16 هفته و 3 روزه



برای آغاز غذای کمکی به کودک به چه توصیه های باید توجه کرد؟



پس از گذشت چند هفته، کودک علائمی مبنی بر آمادگی برای خوردن غذای جامد از خود نشان می دهد. ممکن است همیشه گرسنه باشد و به نظر برسد شیر به تنهایی او را سیر نمی کند، او شبها برای شیر خوردن از خواب بیدار می شود در حالی که قبلا تمام طول شب می خوابید. شاید مادران دیگر که نوزاد هم سن شما دارند، شروع به تغذیه غذای کمکی کرده باشند، اما شما مطمئن نیستید که این کار را انجام دهید یا خیر؟ ممکن است مادر شما بگوید خیلی زودتر به شما غذا داده و هیچ مشکلی برای شما بوجود نیامده! همه این عوامل باعث می شوند که شما تشویق شوید و خیلی زود غذا دادن به کودک را آغاز کنید ولی آیا این سن مناسبی است؟ یا باید کمی صبر کنید؟



آکادمی پزشکان متخصص اطفال آمریکا و سازمان بهداشت جهانی توصیه می کنند برای غذای کمکی دادن به کودک باید صبر کرد. آنها معتقدند شیر مادر یا شیر خشک برای شش ماه اول تولد کودک کافی است. دلایل عملی برای منتظر ماندن مادر تا شش ماهگی به قرار زیر است:



در شش ماهگی او می تواند روی صندلی های بلند مخصوص کودک بنشیند، از قاشق استفاده کند یا می تواند غذا را با دست خود برداشته و در دهان خود قرار دهد که همه این مسائل فرآیند غذا دادن به کودک را بسیار آسان تر می کند. گرچه بسیاری از کارشناسان با صبر کردن تا شش ماهگی مخالف هستند. شواهدی از رشد بدن کودک وجود دارد که نشان می دهد ندادن غذا خطر فقر آهن و بروز حساسیت را در بدن کودک افزایش می دهد. آنها دریافته اند منبع آهن بدن کودک در شش ماهگی کاهش می یابد بنابراین اگر رژیم غذایی او در این سن فقط پوره میوه و سبزیجات باشد آهن بدن او به طور کامل تامین نمی شود./
مامان پرنسس مامان پرنسس ۱۱ ماهگی
▫️کودک مقتدر‌

بگذارید کودک مشکل خود را حل کند

برخی از والدین عادت دارند که مشکلات کودکشان را خود حل کنند.

این والدین شاید برای راحتی و رفاه بیشتر کودک این کار را انجام می دهند اما در واقع این کار باعث می شود تا کودک نتواند روی توانایی های خود تکیه کند و در آینده هم ممکن است نتواند مشکلات خود را حل کند زیرا مطمئن است کسی هست که او را از این وضعیت نجات دهد.

این عادت تا ابد با او همراه خواهد بود و او فردی می شود که در مقابل مشکلات تلاشی نمی کند و منتظر یک ناجی است تا او را نجات دهد.

از تحسین و تمجید زیاد خودداری کنید

درست است که کودکان نیاز دارند تا از آنجا تحسین و تمجید شود اما این تحسین و تمجید همیشه به صورت مثبت جواب نمی دهد.

کودک شما باید خودش به توانایی های خود ایمان داشته باشد تا بتواند عزت نفسش را تقویت کند و بتواند مدیر و مدبر باشد.

کودکان را باید به خاطر تلاش ها و توانایی هایشان تشویق کنید نه اینکه بیهوده آنها را یک فرد موفق تلقی کنی در صورتی در حقیقت این گونه نیست.‌
مامان پرنسس مامان پرنسس ۱۱ ماهگی
💕💕

آیا در منزل شما نابغه ای زندگی می کند


چنانچه فرزندی زیر شش سال دارید، او همان نابغه ایست که توانسته است ظرف چند سال راه رفتن،  بازی کردن، رقصیدن، غذاخوردن، لباس پوشیدن و فعالیت‌هایی نسبتا مشکل مانند شنا کردن را یاد بگیرد.نابغه شما می تواند در کمتر از سه سال، یک زبان را با تمام ریزه کاری ها یش تکلم کند!! او هزاران شی را در اطراف خود می شناسد،نام میبرد و طرز کار آنها را می داند.او افراد را میشناسد و نسبت های آنها را می داند، خصوصیات خلقی را درک می کند و می تواند آنها را با انسانها ی اطرافش انطباق دهد او حتی می داند که در برابر هر یک از نزدیکان چه واکنشی نشان دهد تا مورد توجه قراربگیرد

این نابغه را که مستعد است هر لحظه نکته جدید یاد بگیرد، به حال خود رها نکنید، بلکه:
🔸دائما با او صحبت کنید و به حرفهایش گوش دهید.
🔹برایش کتاب بخوانید.
🔸فیلم های مناسب برای او تهیه کنید.
🔹سی دی موسیقی برای او تهیه کنید تا گوش کند.
🔸مهارت های بدنی مناسب سنش را به وی آموزش دهید. مثل ورزش، شنا، دوچرخه سواری.
🔹اخلاقیات، ارزشها و رفتارهای اجتماعی معقول را در ذهن او جایگزین کنید و ارزشهای زندگی را به او به صورت غیر مستقیم و بازی ،آموزش دهید.
مامان kiyan🩵sogand🩷 مامان kiyan🩵sogand🩷 ۵ ماهگی
‍ ‍با #حسادت کودکان چه کنیم؟

١- فرو نشاندن حسادت کودک از طریق فشار ، اجبار یا تنبیه امکان پذیر نیست.

٢- تفهیم و آگاهی : به کودک گفته شود که ما تو را دوست داریم و اگر به کودک دیگر بیشتر توجه می شود به خاطر کوچکی و ناتوانی اوست.

٣-رعایت اعتدال :در عین توجه و محبت به کودک کوچکتر بخشی از محبت خود را متوجه کودکان دیگر کنید و از مقایسه آنها بپرهیزید.

٤- محبت در تنهایی: کودک حسود را در کنار خود بگیرید ، دست بر سرو رویش بکشید تا احساس کند مورد توجه است.

٥-ایجاد زمینه اعتماد: به او اطمینان بدهید که از داشتن فرزندی مانند او احساس لذت می کنید.

٦-ارجاع کار : کارهای کودک دیگر را در صورت تمایل به کودک حسود واگذار کنید مانند نگهداری ، آرام کردن ، لباس پوشاندن و….

٧-جرات دادن : باید به کودک حسود گفت؛ تو قوی و شجاع هستی و می توانی کارهای خودت را انجام دهی.

٨- عقده تکانی : نگاه داشتن حسادت به زیان کودک است و لازم است آن را بیان کند و به پدر و مادر بگوید که کودک دیگر را دوست ندارد. برای حفظ خونسردی او اجازه دهید تا احساسش را ببان کند.

٩- جابگزین کردن : گاه کودک حسود می خواهد برادر یا خواهر خود را کتک بزند ، بهتر است یک عروسک بزرگ به او داد تا دق دلی اش را روی آن خالی کند.

١٠-سعی کنید نقاط مثبتی را در کودک حسود پیدا کنید و او را بدان خاطر بستایید.

١١- با بازی درمانی و نقاشی اجازه دهید بچه ها احساس خود را بیان کنند و تخلیه روانی شوند.

١٢-اعتماد به نفس را در او افزایش دهيم.
مامان حامی مامان حامی ۱۱ ماهگی
‍ ‍ #رشد_تکامل_کودک_مهارت
#شش_ماهگی

کودک در این سن سعی در نشستن دارد.
اشیا را به خوبی می گیرد.
وقتی به پشت خوابیده، انگشتان پاهای خود را گرفته و داخل دهان می کند. اشیا را از یک دست به دست دیگر می دهد.
هنگامی که اسباب بازی در جایی خارج از نقطه دیدش می افتد با دست ها و چشمانش در اطراف به جستجو می پردازد و یا آن را فراموش می کند. کودک در این سن نسبت به آشنا و غریبه عکس العمل دوستانه نشان می دهد.
از صدای #لالایی و #موسیقی لذت می برد.
ساعات خوابش در این سن به ۱۶ تا ۱۸ ساعت می رسد.

#مهارتهاي_اصلي
(اكثر كودكان انجام مي دهند)

🔹 بطرف صداها واصوات ميچرخد
🔹صدا را تقليد ميكند و حباب درست مي كند
🔹 به هر دو جهت مي غلتد

#مهارتهاي_اضافي
(نيمي از كودكان انجام مي دهند)

🔹 دستش را به طرف اشيا دراز مي كند و آنها را به دهان مي برد
🔹 بدون كمك مي نشيند
🔹براي خوردن آماده است

#مهارتهاي_پيشرفته
(تعداد كمي از كودكان انجام مي دهند)

🔹 ممكن است بطرف جلو خيز بردارد كه روي زمين بخزد
🔹ممكن است بخش هاي كلمات را به هم بچسباند و كلمه اي نامفهوم بسازد
🔹ممكن است اشيا را بطرف خود بكشد.