سوال های مرتبط

مامان آرین و عرشیا مامان آرین و عرشیا ۲ سالگی
🏡محیط امن 🏡

محیط امن، محیطی که کودکان می‌توانند بدون نگرانی از آسیب‌های فیزیکی، به کشف و یادگیری بپردازند.🐣

این محیط نه تنها باید از نظر فیزیکی امن باشد، بلکه باید به گونه‌ای طراحی شود که به رشد هوشی و ذهنی کودکان کمک کند.🧠👶

برای ایجاد چنین محیطی، والدین باید به نکات زیر توجه کنند:

1. دور نگه داشتن مواد خطرناک: اطمینان حاصل کنید که مواد سمی و خطرناک دور از دسترس کودکان قرار دارند.🪡🍴🏹

2. فراهم کردن فعالیت‌های سرگرم کننده: ارائه فعالیت‌های جذاب و سرگرم کننده که به رشد ذهنی و خلاقیت کودکان کمک می‌کند.🤸‍♂🤼‍♂⛹‍♂

3. نظارت مناسب: ضروری است که والدین همواره از مکان و فعالیت‌های کودکان خود آگاه باشند، بدون اینکه مانع استقلال آن‌ها شوند.👀

4. تقویت عزت نفس: محیطی که در آن کودکان احساس حمایت و امنیت کنند، به تقویت عزت نفس و اعتماد به نفس آن‌ها کمک می‌کند.🧍‍♂👨‍👩‍👧‍👦

این اقدامات ساده، اما مؤثر، می‌توانند تأثیر عمیقی بر رشد و توسعه کودکان داشته باشند و آن‌ها را برای مواجهه با چالش‌های آینده آماده سازند. والدین با ایجاد یک محیط امن و محرک، می‌توانند به کودکان خود کمک کنند تا به افرادی مستقل، مسئولیت‌پذیر و خلاق تبدیل شوند.
نوری نوری قصد بارداری
ادامه تاپیک قبل
بیبی دیجیتال چگونه ایجاد می شود؟

می توان گفت مهمترین عامل دیجیتالی شدن کودکان، محیط رشدی آنان است. زمانی که والدین به دلایل متفاوت کودک خردسال را علی الخصوص کمتر از سه سالگی بیش از حد در معرض رسانه های دیجیتالی قرار می دهند.
کودک در چنین محیط رشدی به جای اینکه خوب ببیند، خوب گوش کند، دستورالعمل های متفاوت را پیگیری و پاسخ دهد؛ در تعامل با یک ابزار دیجیتالی قرار گرفته و لذا بخشی از شاخص های رشدی او مغفول می ماند.
به دلیل همین سهل انگاری و عدم فعالیت مناسب؛ کودک در نواحی پردازشی و ارتباطی مغز دچار اشکالاتی می شود.
ادامه این شرایط می تواند بر معماری شبکه های عصبی تاثیر بگذارد. به طوریکه تشکیل شبکه های عصبی غیر اجتماعی ممکن است با ظهور علائمی شبیه به اختلال اتیسم همراه شود.
به همین دلیل بسیاری از مواقع با والدینی مواجه هستیم که دقیقا نمی دانند فرزندشان اتیسم است یا اینکه به علت دیجیتالی شدن این نشانه ها را بروز می دهد. ضمن اینکه گاهی اوقات افتراق و تشخیص بسیار سخت خواهد شد.
مامان فندقی🫂🍁✨️ مامان فندقی🫂🍁✨️ ۲ سالگی
‍ تکنیک های رفتار با کودکان

🎗پرهیز والدین از گفتن عبارت " تو بزرگ شدی "

والدین معمولاً به فرزندانشان می گویند که آنها بزرگ شده اند و باید مثل بزرگترها رفتار کنند. مثلاً به کودکشان می گویند که تو بچۀ بزرگی شدی و باید خودت دستشویی بری یا نباید این همه ریخت و پاش کنی.
والدین با گفتن اینکه کودک شان بزرگ شده، سعی می کنند او را تشویق کنند که مثل بچه های بزرگتر از خودش رفتار کند و یا اینکه خودش را با بچه های کوچکتر از خودش مقایسه کند و از کارهای خودش شرمنده شود.
مشکل این مسئله این است که کودکی که والدینش مرتب به او می گوید که بزرگ شده است، وقتی می بیند که نمی تواند کاری را انجام دهد، احساس فشار می کند.
⚜همۀ بچه ها دوست دارند خودشان کارهایشان را انجام دهند و در این راه از بزرگترهایشان تقلید می کنند. اگر کودکِ خودتان را همان گونه که هست بپذیرید و صبور باشید و به او فشار نیاورید، او کم کم خودش مثل بچه های بزرگتر رفتار می کند و رفتارهای کودکانه اش را کنار می گذارد.