۲ پاسخ

لایک 👍🏻♥️

خب اگ پنج ماهش نشده باشه چی؟

سوال های مرتبط

مامان محمد مامان محمد ۶ ماهگی
✅از چه زمانی می‌توانم به کودکم غذای جامد بدهم؟👇

به عنوان اولین نکته یادتان باشد که آمادگی هر کودک برای غذای جامد به سرعت رشدش بستگی دارد، که ممکن است با سایر کودکان متفاوت باشد:

✔️آیا کودک شما می‌تواند سرش را نگه دارد؟ برای آن که بتوانید به او غذا بدهید، لازم است او را در جای مناسبی بنشانید و او باید بتواند سرش را کنترل کند.

✔️وقتی غذا را به طرف دهانش می‌برید آیا دهانش را باز می‌کند؟ یکی از نشانه‌های آمادگی او برای غذای جامد این است که نسبت به غذا اشتیاق نشان می‌دهد. مثلاً وقتی خودتان غذا می‌خورید به نظر می‌رسد او هم دوست دارد غذا بخورد.

✔️آیا می‌تواند غذا را در دهانش نگه دارد و آن را قورت بدهد؟ اگر یک قاشق حریره در دهان کودک چندماهه‌تان بگذارید، ممکن است نتواند آن را به طرف حنجره‌اش ببرد و قورت بدهد، و به جایش غذا از دهانش بیرون بریزد و از چانه‌اش روی لباسش بچکد.

✔️آیا جثه‌اش به حد کافی بزرگ شده است؟ به عنوان یک قاعده کلی گفته می‌شود که وقتی وزن کودک به دو برابر وزن زمان تولدش رسید یا وزنش ۶ کیلو یا بیشتر شد، کودک دیر یا زود برای خوردن غذای جامد آمادگی پیدا می‌کند.
مامان مهرسام🤍 مامان مهرسام🤍 ۸ ماهگی
16 هفته و 3 روزه



برای آغاز غذای کمکی به کودک به چه توصیه های باید توجه کرد؟



پس از گذشت چند هفته، کودک علائمی مبنی بر آمادگی برای خوردن غذای جامد از خود نشان می دهد. ممکن است همیشه گرسنه باشد و به نظر برسد شیر به تنهایی او را سیر نمی کند، او شبها برای شیر خوردن از خواب بیدار می شود در حالی که قبلا تمام طول شب می خوابید. شاید مادران دیگر که نوزاد هم سن شما دارند، شروع به تغذیه غذای کمکی کرده باشند، اما شما مطمئن نیستید که این کار را انجام دهید یا خیر؟ ممکن است مادر شما بگوید خیلی زودتر به شما غذا داده و هیچ مشکلی برای شما بوجود نیامده! همه این عوامل باعث می شوند که شما تشویق شوید و خیلی زود غذا دادن به کودک را آغاز کنید ولی آیا این سن مناسبی است؟ یا باید کمی صبر کنید؟



آکادمی پزشکان متخصص اطفال آمریکا و سازمان بهداشت جهانی توصیه می کنند برای غذای کمکی دادن به کودک باید صبر کرد. آنها معتقدند شیر مادر یا شیر خشک برای شش ماه اول تولد کودک کافی است. دلایل عملی برای منتظر ماندن مادر تا شش ماهگی به قرار زیر است:



در شش ماهگی او می تواند روی صندلی های بلند مخصوص کودک بنشیند، از قاشق استفاده کند یا می تواند غذا را با دست خود برداشته و در دهان خود قرار دهد که همه این مسائل فرآیند غذا دادن به کودک را بسیار آسان تر می کند. گرچه بسیاری از کارشناسان با صبر کردن تا شش ماهگی مخالف هستند. شواهدی از رشد بدن کودک وجود دارد که نشان می دهد ندادن غذا خطر فقر آهن و بروز حساسیت را در بدن کودک افزایش می دهد. آنها دریافته اند منبع آهن بدن کودک در شش ماهگی کاهش می یابد بنابراین اگر رژیم غذایی او در این سن فقط پوره میوه و سبزیجات باشد آهن بدن او به طور کامل تامین نمی شود./
مامان مهرسام🤍 مامان مهرسام🤍 ۸ ماهگی
مامان آرتا🐣 مامان آرتا🐣 ۸ ماهگی
مهارت های شناختی، اجتماعی و حرکتی در نوزادان ۱ تا ۳ ماهه

نوزاد یک ماهه شما به احتمال زیاد به صورت مستقیم به چشمان شما نگاه می کند و می تواند به انسان های مورد علاقه خود یعنی مادر و پدر واکنش نشان دهد. اکثر نوزادان سه ماهه می توانند لبخند بزنند و با لبخند زدن رضایت خود از مسائل را نشان دهند. از لحاظ زبانی، شروع به ایجاد آوا و صداهایی از خود می کند که از این طریق با افراد ارتباط برقرار می کند. او از صحبت کردن لذت می برد و ممکن است با صحبت کردن آرام شود و با دقت به حرف های شما گوش فرادهد. مهارت های حرکتی او به حرکات سر او ختم می شوند و می تواند سر خود را به سمت صداها بچرخاند و اشیا را با چشم دنبال کند. او سعی در گرفتن اشیا با دست می کند اما ممکن است در این کار خیلی موفق نباشد اما برای این کار تلاش بسیار می کند. در سن سه ماهگی اگر فرزند کوچک خود را به شکم روی زمین بگذارید، می تواند سر خود را به خوبی بلند کند و گردن خود را به صورت استوار نگه دارد
مامان kiyan🩵sogand🩷 مامان kiyan🩵sogand🩷 ۵ ماهگی
#غذای کمکی کودک را چگونه شروع کنم ؟


در ۶ ماه اول تولد کودک فقط از شیر مادر تغذیه کرده است و دستگاه گوارشی بدن او هنوز به غذای دیگری عادت ندارد پس برای شروع غذای کمکی لازم است که در ابتدا از میزان کم‌غذای کمکی استفاده کنیم تا برای کودک مشکلی پیش نیاید .


میزان غذای کمکی :


هر غذای کمکی که برای کودک شروع می‌کنیم باید در روز با یک قاشق شروع کنیم روزهای بعد تعداد قاشق‌های غذای کمکی را زیاد می‌کنیم تا در طول ۱۰ روزبه ۱۲ قاشق برسد و بدن کودک کم‌کم به آن غذای کمکی عادت کند .

برای اضافه کردن هر نوع غذای کمکی به برنامه غذایی کودک به همین شکل باید با صبر و حوصله پیش برویم تا بدن کودک به همه مواد غذایی کمکی عادت کند و دچار ناراحتی‌های گوارشی نشود .

برای اضافه کردن زرده تخم‌مرغ به برنامه غذای کمکی کودک برای روز اول به میزان یک نخود ،زرده تخم‌مرغ را به کودک می‌دهیم و این میزان را در طی روزهای هفته زیاد می‌کنیم تا زمانی که یک زرده تخم‌مرغ کامل به کودک بدهیم .
مامان مسیحا مامان مسیحا ۳ ماهگی
#غذا_دادن_به_نوزاد_زیر_۶ماه
پایان شش ماهگی بهترین زمان برای شروع تغذیه تکمیلی است؛ هر چه سن او بیشتر شود، آمادگی بیشتری برای استقلال درغذاخوری پیدا می کند.  گرچه در شش ماهگی هم هنوز معده نوزاد به اندازه کافی قدرت ندارد، اما دادن غذاهایی غلیظ‌تر از شیر مادر در حجم کم و با انرژی زیاد و در فواصل زمانی طولانی باعث آشنایی معده با غذاهای جامد می‌شود. در نتیجه معده برای انجام عملیات هضم روز به روز ورزیده تر می‌شود. به همین دلیل است که تهیه و دادن غذای مقوی برای نوزاد 7 ماهه ساده‌تر از غذا دادن به کودک شش ماهه است؛ زیرا هم معده با تغذیه تکمیلی آشناتر شده است و هم کودک طعم‌های جدید را شناخته است و برای امتحان کردن آنها همواره اشتیاق دارد. غذا دادن به کودک زیر شش ماه باعث پر شدن معده کودک می‌شود. در نتیجه کودک از خوردن شیر امتناع می‌کند. بنابراین حتی بهترین غذاها برای وزن گیری نوزاد اگر زیر شش ماه به او داده شود، نه تنها مفید نخواهد بود، بلکه ضررهای فراوانی نیز به همراه خواهد داشت.
مامان مهرسام🤍 مامان مهرسام🤍 ۸ ماهگی
فرزند شما امروز 13 هفته و 2 روزه است.








دالی موشک!



نوزاد شما به تدریج متوجه می شود که شاید جسمی که او نمی تواند ببیند هنوز در جای خود باشد؛ و بازی دالی موشک در درک این موضوع به او کمک می کنند.



درک این موضوع که هنگامی که اشیا دیده، شنیده یا لمس نمی شوند، همچنان وجود دارند «پایداری اشیا» نام دارد و نقطۀ عطف مهمی در یک سال اول زندگی نوزاد محسوب می شود. این عبارت نخستین بار توسط ژان پیاژه، روان شناس کودک، استفاده شد که باور داشت بیشتر نوزادان این مفهوم را بین هشت تا 12 ماهگی درک می کنند. به هرحال، هر کودک متفاوت است و در برخی از نوزادان دیده شده که این مفهوم در چهار ماهگی درک شده است.



در این مرحله بازی دالی موشک بسیار مفرح است، زیرا نوزاد شما هر بار که شما صورت خود را با دست می پوشانید و بعد دوباره به صورت «سحر آمیز» ظاهر می شوید، با خوشحالی غافلگیر می شود. این بازی همچنین حافظه نوزاد شما را می آزماید: او درحال آموختن انتظار است، در نتیجه با اشتیاق صبر می کند تا دوباره صورت شما دیده شود و شما بگویید «دالی». اگر دستان خود را بیش از حد معمول بر روی صورت نگاه دارید، ممکن است او دست خود را به سمت دست شما دراز کرده تا شما را وادار کند آنها را کنار بزنید! آموختن این که اشیا، و همچنین شما، در عین حالی که دیده نمی شوید همچنان وجود دارید، برای امنیت احساسی نوزاد نیز مفید است. زمانی که شما برای چند لحظه ناپدید شوید او احساس نگرانی نخواهد داشت.



بازی حالا من را می بینی... زمانی که نوزاد شما نمی تواند شما را ببیند فکر می کند دیگر آنجا نیستید، اما او کم کم خواهد آموخت که شما ناگهان «ناپدید» نمی شوید.