۹ پاسخ

جمع‌بندی

در این مقاله با راهنمای مرحله به مرحله شروع غذای کمکی کودک آشنا شدید. شروع غذای کمکی کودک یکی از مسائلی است که باید به آن در زمان درست توجه شود. بازه سنی شش ماهگی کودک بهترین زمان برای شروع غذای کمکی جامد است. غذای اولیه کودک باید به حالت له یا پوره باشد و در ماه‌های بعدی به صورت فینگرفودهای ترکیبی تهیه شوند.

مصرف انواع مایعات در 2 تا 3 سالگی کودک

فرزند شما تا 2 سالگی می‌تواند از شیر مادر تغذیه کند. اما برخی از متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند که کودک از 12 تا 18 ماهگی از شیرهای غنی‌شده مخصوص کودک به جای شیر مادر تغذیه کند. اگر کودک خود را از شیر گرفته‌اید، روزانه 2 لیوان شیر گاو پاستوریزه و غنی‌شده را به تنهایی یا همراه با میان‌وعده‌ها به او دهید. دقت کنید که رشد فیزیکی و ذهنی کودک شما، زنجیروار به مقدار و کیفیت غذایی که می‌خورد وابسته است. از مصرف انواع آب‌میوه‌های کارخانه‌ای و نوشابه برای فرزند خود پرهیز کنید. سعی کنید از حتما از آب‌میوه‌های 100 درصد طبیعی که حاوی قند کمی هستند استفاده کنید.

استفاده از ماست ماجان از پایان 1 سالگی کودک

ماست حاوی خواص مفیدی است که برای حفظ تعادل و سلامت بدن کودکان ضرروی است. ماست ماجان حاوی باکتری‌های پروبیوتیک است که با ایجاد تعادل میان باکتری‌های خوب و بد، به عملکرد صحیح دستگاه گوارش کودک شما کمک می‌کند.

مصرف پنیر ماجان برای کودکان 1 ساله

پنیر ماجان اولین و تنها پنیر مخصوص کودکان در ایران است. این پنیر بافتی نرم و طعمی مناسب ذائقه کودکان دارد. پنیر ماجان به واسطه فرمولاسیون خاصش طعمی جذاب برای کودکان دارد. اگر سابقه خانوادگی در زمینه حساسیت به لبنیات دارید یا بعد از خوردن پنیر دچار آلرژی‌هایی مانند اگزما یا آسم می‌شوید؛ قبل از اینکه به کودک خود پنیر دهید، با پزشک متخصص کودکان حتما مشورت کنید.

خوراکی‌های ممنوعه برای کودکان 1 تا 2 ساله

مواد غذایی ناسالم دارای مقادیر زیادی قند، نمک، چربی و مواد شیمیایی هستند و فضای معده کودک را پر می‌کنند. بنابراین از مصرف غذاهای فست‌فودی، نوشابه، چیپس، پفک، کلوچه اکیدا خودداری کنید. سعی کنید در این سن کودکتان را با چربی‌های مفید تغذیه کنید. این چربی‌ها به تکامل بهتر مغز و سیستم عصبی او کمک می‌کنند.

تغذیه کودک در 2 تا 3 سالگی

در این سن کودک شما می‌تواند از تمامی غذاهای سالمی که برای وعده‌های غذایی خانوادگی خود تهیه می‌کنید، تغذیه کند. سبد غذایی کودک 2 تا 3 ساله باید شامل طعم‌ها و بافت‌های مختلفی مانند غلات، میوه‌ها، سبزیجات و منابع پروتئینی باشد. حتما سعی کنید از غذاهایی مانند قزل‌آلا، آووکادو و کره بادام‌زمینی که حاوی چربی سالم هستند در وعده‌های غذایی کودک خود استفاده کنید.

برای نظم دادن به تغذیه کودکتان، باید ریزه‌کاری‌هایی را رعایت کنید. هنگام غذا دادن، ماده غذایی را حتما در یک ظرف قرار دهید. به فرزند خود برای غذا خوردن به مقداری کافی وقت دهید. او در ابتدا کند خواهد بود، اما او را تشویق کنید تا غذای خود را تمام کند. در مقابل کودک بنشینید و با او ارتباط چشمی برقرار کنید. در هنگام غذا خوردن با او تعامل داشته باشید، لبخند بزنید و صحبت کنید. با رعایت این نکات غذا خوردن برای شما و کودک به زمانی لذت‌بخش تبدیل می‌شود.

مصرف شیر ماجان برای کودکان بالای 12 ماه

پیدا کردن جایگزینی مناسب برای شیر مادر ضامن سلامتی کودک شما در دوران بزرگسالی است. شما می‌توانید بعد از 12 ماهگی کودک خود، شیر ماجان را به عنوان جایگزینی برای شیر مادر در رژیم غذایی او قرار دهید. مشخصات شیر ماجان به صورت زیر است:

در دو نوع فراپاستوریزه (ESL) و فرادما (بسته‌بندی تتراپک) تولید می‌شود.
با انواع ویتامین‌های مورد نیاز کودکان مانند ویتامین A، ویتامین D، گروه ویتامین‌های B و مواد معدنی مثل آهن، روی، منیزیم و … غنی شده است.
از شیر گرید A+ تهیه می‌شود و فاقد هرگونه آفلاتوکسین، آنتی‌بیوتیک، فلزات سنگین و عوامل میکروبی است.
از دامپروری‌های خاص با استاندارد‌های ویژه تهیه می‌شود.
در محیطی استریل بسته‎‌بندی می‌شود.

تا 1 سالگی، باید از مصرف چه مواد غذایی پرهیز کرد؟

در رژیم غذایی کودک، پرهیز از برخی از مواد غذایی بسیار اهمیت دارد. مصرف بعضی از غذاها به صورت عمومی برای همه نوزادان ممنوع است. اما با توجه به حساسیت‌های غذایی هر کودک و با مشورت پزشک، لیست غذاهای ممنوعه می‌تواند طولانی‌تر شود. به صورت معمول مصرف غذاهای زیر به کودکان زیر 1 سال توصیه نمی‌شود:

عسل: مصرف عسل در سال او زندگی، خطر ابتلا به بوتولیسم و سایر بیماری‌‎ها را تقویت می‌کند.
غذاهای حساسیت‌زا: استفاده از میوه‌ها، دانه‌ها و سبزیجات حساسیت‌زا مانند توت‌فرنگی، بادام‌زمینی و گوجه‌فرنگی برای کودک ممنوع است.
کافئین: مصرف منابع غذایی مانند شکلات، موجب بی‌قراری کودک می‌شود.
غذاها با احتمال خطر خفگی: در طول سال اول زندگی کودک، احتمال خفگی بالا است و باید از مصرف مواد غذایی مانند آجیل، کشمش، آب‌نبات، سبزیجات خام و… پرهیز کرد.
آداب تغذیه کودک در ۱ تا ۲ سالگی

در این بازه زمانی انتخاب غذاهای مناسب و ایجاد تنوع غذایی، تضمین‌کننده رشد و سلامت کودک شما است. مطمئن شوید که فرزند شما در رژیم غذایی روزانه خود مقدار مناسبی از انواع گروه‌های غذایی مانند گوشت (گوشت قرمز، گوشت مرغ و ماهی)، حبوبات (نخود، عدس) تخم‌مرغ، سبزیجات و میوه‌ها را دریافت می‌کند. برای افزایش انرژی غذاها می‌توانید کمی چربی یا روغن به غذاها اضافه کنید. کودک شما به صورت روزانه می‌تواند در مقدار 1 فنجان، 3 تا 4 مرتبه وعده‌ غذایی مصرف کند.

۹ تا ۱۲ ماهگی، شروع غذای کمکی کودک با فینگرفود

در این بازه سنی کودک می‌تواند قطعات و تکه‌های غذا را بجود. پس بنابراین علاوه بر پوره‌های ساده، از ترکیبات مختلفی مانند ماست، موز و سیب‌زمینی استفاده کنید. به دلیل اینکه کودک در این سن نیاز به آهن بیشتری دارد، از گوشت‌های پوره شده مانند گوشت گاو، مرغ و بوقلمون استفاده کنید. شما می‌توانید غذا را به شکل فینگرفود و با ترکیبی از غذاهایی مانند گوشت و سبزیجات تهیه کنید.

۷ تا ۸ ماهگی کودک، شروع غذای ترکیبی

پس از اینکه کودک شما به غذاهای جامد تک‌ماده‌ای عادت کرد، در این بازه زمانی می‌توانید غذاهایی حجیم‌تر و با ترکیب چند ماده غذایی مختلف را امتحان کنید. برای مثال شما می‌توانید ترکیب هویج پخته‌شده و مرغ پوره‌شده را امتحان کنید. مهم این است که کودک خود را با طیف وسیعی از طعم‌های مختلف آشنا کنید. اگر متوجه شدید که کودک تمایلی به خوردن غذای حجیم‌تر ندارد، با یک پزشک متخصص اطفال مشورت کنید.

در این مرحله غذاها حتما نرم و له‌شده باشند و از غذاهایی سفت مانند هویج خام و سیب استفاده نکنید. در واقع غذا به قدری نرم باشد که که با فشار انگشت له شود. در این سن کودکان دوست دارند غذای خود را مشت کرده و با آن بازی کنند، بنابراین بهتر از غذاهای پوره و نرم استفاده شود.

شناخت غذاهای حساسیت‌زا می‌تواند خطر ابتلا به آلرژی در کودک را کاهش دهد. این غذاها شامل بادام زمینی، تخم‌مرغ و لبنیات هستند اما باید بدانید که غذاهای حساسیت‌زا به این موارد محدود نمی‌شوند. اگر کودکتان گاهی واکنش‌های پوستی یا گوارشی عجیب نشان می‌دهد، با پزشکش مشورت کنید. شاید پزشک او تشخیص دهد که برای تشخیص آلرژی‌ غذایی به انجام آزمایش نیاز باشد.

ماجان


غذاهای کمکی کودک


فرنی برنج

تصویر

غذاهای کودک ماجان

غذای کودک غنی‌شده ماجان با انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی در 5 طعم فرنی برنج، حریره بادام، چند غله با خرما، گندم و گندم عسل (ممنوع برای کودکان زیر 1 سال) تولید می‌شود.. غذای کودک ماجان به صورت آماده به مصرف می‌باشد و نیازی به آماده‌سازی ندارد. غذای کودک ماجان مناسب با نیاز روزانه کودکان ایرانی غنی شده و حاوی انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی از برند DSM سوییس است. مواد اولیه محصولات غذای کودک ماجان از بالاترین کیفیت برخوردار است.

سوال های مرتبط

مامان kiyan🩵sogand🩷 مامان kiyan🩵sogand🩷 ۵ ماهگی
#غذای کمکی کودک را چگونه شروع کنم ؟


در ۶ ماه اول تولد کودک فقط از شیر مادر تغذیه کرده است و دستگاه گوارشی بدن او هنوز به غذای دیگری عادت ندارد پس برای شروع غذای کمکی لازم است که در ابتدا از میزان کم‌غذای کمکی استفاده کنیم تا برای کودک مشکلی پیش نیاید .


میزان غذای کمکی :


هر غذای کمکی که برای کودک شروع می‌کنیم باید در روز با یک قاشق شروع کنیم روزهای بعد تعداد قاشق‌های غذای کمکی را زیاد می‌کنیم تا در طول ۱۰ روزبه ۱۲ قاشق برسد و بدن کودک کم‌کم به آن غذای کمکی عادت کند .

برای اضافه کردن هر نوع غذای کمکی به برنامه غذایی کودک به همین شکل باید با صبر و حوصله پیش برویم تا بدن کودک به همه مواد غذایی کمکی عادت کند و دچار ناراحتی‌های گوارشی نشود .

برای اضافه کردن زرده تخم‌مرغ به برنامه غذای کمکی کودک برای روز اول به میزان یک نخود ،زرده تخم‌مرغ را به کودک می‌دهیم و این میزان را در طی روزهای هفته زیاد می‌کنیم تا زمانی که یک زرده تخم‌مرغ کامل به کودک بدهیم .
مامان داریوش مامان داریوش ۷ ماهگی
‌ ‌ ⁉️آیا باید غذای کودک را میکس کرد؟
تا بحال غذای میکس شده به کودک داده اید و کودک غذای غیر میکس را نمیخورد، عوق میزند باید چکار کرد؟
#میکس_کردن_غذا

غذا را به هیچ عنوان میکس نکنید

✅در ابتدای شروع غذای کمکی (پایان #شش_ماهگی) برای روزهای اول سوپ که پخته اید تنها از آبش به کودک بدهید پس از چند روز باید همه محتویات داخل غذا را به کودک داد و هیچ چیزی را حذف نکرد. غذای کودک را با پشت قاشق یا گوشتکوب نرم کنید. بسته به توانایی بلع کودک غذا را آبکی درست کنید.
اگر بخواهید از میکسر استفاده کنید کودک به این غذای راحت الحلقوم عادت کرده، اگر زمانی یک پر جو یا دانه برنج در غذاش وجود داشته باشد نمیتواند مدیریت کند و عوق زده و در نهایت بالا می آورد و باعث میشود عمل جویدن و متناسب با آن بلعیدن را دیر یاد بگیرد.

برای کودکانی که تا کنون غذای میکس شده خوردن باید چکار کرد
باید کم کم شروع کنید به حذف میکسر و فقط از پشت قاشق یا گوشتکوب استفاده کنید.برای اینکار میتوانید هر بار یکی از اجزای سوپ را جدا و با پشت قاشق له کنید و به مابقی سوپ میکس شده اضافه کنید و تا چند روز به این شکل ادامه دهید و کمی که قدرت بلع و جویدن کودک بهتر شد کلا میکسر را حذف کنید.


🍜تغذیه و رشد کودک 👨‍👩‍👧‍👦👇

🍍🍤🍼🥜🌰🍚
مامان مهرسام🤍 مامان مهرسام🤍 ۸ ماهگی
16 هفته و 3 روزه



برای آغاز غذای کمکی به کودک به چه توصیه های باید توجه کرد؟



پس از گذشت چند هفته، کودک علائمی مبنی بر آمادگی برای خوردن غذای جامد از خود نشان می دهد. ممکن است همیشه گرسنه باشد و به نظر برسد شیر به تنهایی او را سیر نمی کند، او شبها برای شیر خوردن از خواب بیدار می شود در حالی که قبلا تمام طول شب می خوابید. شاید مادران دیگر که نوزاد هم سن شما دارند، شروع به تغذیه غذای کمکی کرده باشند، اما شما مطمئن نیستید که این کار را انجام دهید یا خیر؟ ممکن است مادر شما بگوید خیلی زودتر به شما غذا داده و هیچ مشکلی برای شما بوجود نیامده! همه این عوامل باعث می شوند که شما تشویق شوید و خیلی زود غذا دادن به کودک را آغاز کنید ولی آیا این سن مناسبی است؟ یا باید کمی صبر کنید؟



آکادمی پزشکان متخصص اطفال آمریکا و سازمان بهداشت جهانی توصیه می کنند برای غذای کمکی دادن به کودک باید صبر کرد. آنها معتقدند شیر مادر یا شیر خشک برای شش ماه اول تولد کودک کافی است. دلایل عملی برای منتظر ماندن مادر تا شش ماهگی به قرار زیر است:



در شش ماهگی او می تواند روی صندلی های بلند مخصوص کودک بنشیند، از قاشق استفاده کند یا می تواند غذا را با دست خود برداشته و در دهان خود قرار دهد که همه این مسائل فرآیند غذا دادن به کودک را بسیار آسان تر می کند. گرچه بسیاری از کارشناسان با صبر کردن تا شش ماهگی مخالف هستند. شواهدی از رشد بدن کودک وجود دارد که نشان می دهد ندادن غذا خطر فقر آهن و بروز حساسیت را در بدن کودک افزایش می دهد. آنها دریافته اند منبع آهن بدن کودک در شش ماهگی کاهش می یابد بنابراین اگر رژیم غذایی او در این سن فقط پوره میوه و سبزیجات باشد آهن بدن او به طور کامل تامین نمی شود./
مامان 🌿🪻کارن🌿🪻 مامان 🌿🪻کارن🌿🪻 ۱۰ ماهگی
‌ ‌ ⁉️آیا باید غذای کودک را میکس کرد؟
تا بحال غذای میکس شده به کودک داده اید و کودک غذای غیر میکس را نمیخورد، عوق میزند باید چکار کرد؟
#میکس_کردن_غذا

غذا را به هیچ عنوان میکس نکنید

✅در ابتدای شروع غذای کمکی (پایان #شش_ماهگی) برای روزهای اول سوپ که پخته اید تنها از آبش به کودک بدهید پس از چند روز باید همه محتویات داخل غذا را به کودک داد و هیچ چیزی را حذف نکرد. غذای کودک را با پشت قاشق یا گوشتکوب نرم کنید. بسته به توانایی بلع کودک غذا را آبکی درست کنید.
اگر بخواهید از میکسر استفاده کنید کودک به این غذای راحت الحلقوم عادت کرده، اگر زمانی یک پر جو یا دانه برنج در غذاش وجود داشته باشد نمیتواند مدیریت کند و عوق زده و در نهایت بالا می آورد و باعث میشود عمل جویدن و متناسب با آن بلعیدن را دیر یاد بگیرد.

برای کودکانی که تا کنون غذای میکس شده خوردن باید چکار کرد
باید کم کم شروع کنید به حذف میکسر و فقط از پشت قاشق یا گوشتکوب استفاده کنید.برای اینکار میتوانید هر بار یکی از اجزای سوپ را جدا و با پشت قاشق له کنید و به مابقی سوپ میکس شده اضافه کنید و تا چند روز به این شکل ادامه دهید و کمی که قدرت بلع و جویدن کودک بهتر شد کلا میکسر را حذف کنید.



فوروارد کن برای مامانای که نینی دارن 😍👇

https://rubika.ir/taghziyekodak
مامان محمد مامان محمد ۷ ماهگی
✅از چه زمانی می‌توانم به کودکم غذای جامد بدهم؟👇

به عنوان اولین نکته یادتان باشد که آمادگی هر کودک برای غذای جامد به سرعت رشدش بستگی دارد، که ممکن است با سایر کودکان متفاوت باشد:

✔️آیا کودک شما می‌تواند سرش را نگه دارد؟ برای آن که بتوانید به او غذا بدهید، لازم است او را در جای مناسبی بنشانید و او باید بتواند سرش را کنترل کند.

✔️وقتی غذا را به طرف دهانش می‌برید آیا دهانش را باز می‌کند؟ یکی از نشانه‌های آمادگی او برای غذای جامد این است که نسبت به غذا اشتیاق نشان می‌دهد. مثلاً وقتی خودتان غذا می‌خورید به نظر می‌رسد او هم دوست دارد غذا بخورد.

✔️آیا می‌تواند غذا را در دهانش نگه دارد و آن را قورت بدهد؟ اگر یک قاشق حریره در دهان کودک چندماهه‌تان بگذارید، ممکن است نتواند آن را به طرف حنجره‌اش ببرد و قورت بدهد، و به جایش غذا از دهانش بیرون بریزد و از چانه‌اش روی لباسش بچکد.

✔️آیا جثه‌اش به حد کافی بزرگ شده است؟ به عنوان یک قاعده کلی گفته می‌شود که وقتی وزن کودک به دو برابر وزن زمان تولدش رسید یا وزنش ۶ کیلو یا بیشتر شد، کودک دیر یا زود برای خوردن غذای جامد آمادگی پیدا می‌کند.
مامان هاکان❤️ مامان هاکان❤️ ۷ ماهگی
* ‍ چگونه غذای کودک خود را مقوی و مغذی کنیم؟

موادي كه #انرژي_غذا را بيشتر مي كنند ( #مقوي_سازي ) :

براي مقوي كردن غذاي كودك مي توانيد به هر وعده غذاي او يك قاشق مرباخوري روغن مايع يا روغن زيتون يا مقداري آرد گندم اضافه كنيد.

موادي كه علاوه بر #انرژي، #پروتئين_غذا را بيشتر مي كند ( #مغذي_سازي ) :

در صورت امكان كمي گوشت مرغ، ماهي، گوسفند و...، انواع حبوبات مانند نخود، لوبيا، عدس و ماش كه كاملا" پخته شده (بعد از ماه هشتم) و له شده را به غذاي شيرخوار اضافه كرد . تخم مرغ آب پز سفت شده را نيزمي توان داخل سوپ و يا ماكاروني پس از طبخ رنده كرد و يا مي توان آن را با كمي شير مخلوط و نرم كرده و به غذاي شيرخوار اضافه كرد

با استفاده از پوره جوانه غلات و حبوبات مي توان غذاي كودك را مقوي و مغذي كرد مي توانيد جوانه كامل يا پودر آنها را به سوپ يا آش كودك اضافه كنيد. جوانه غلات و حبوبات به هضم غذاي كودك كمك مي كند، مي توانيد جوانه گندم را پس از خشك كردن، پودر كرده و به همراه ماست يا آبميوه به كودك بدهيد.

👶 کودک من 👶
🍎 تغذیه کودک من 🍏
مامان حامی مامان حامی ۱۱ ماهگی
‍ ‍
#بد_غذایی

⭕️چگونه به کودکان کم اشتها غذا بدهیم


⏰ ساعات برنامه غذایی را خیلی عوض نکنید.

🪙 مراقب باشید که زمان غذا خوردن، کودک خیلی گرسنه یا خیلی خسته نباشد.

💎 سعی کنید میان وعده ها را ۵/۱ تا ۲ ساعت قبل از وعده اصلی غذا بدهید.

🥟 بهتر است میان وعده ها خیلی شیرین، حجیم یا چرب نباشند تا اشتهای کودک برای وعده اصلی غذا، باقی بماند.

🥮 برای دسر یک ماده کمی شیرین انتخاب کنید و آن را بلافاصله بعد از غذا به او بدهید که جزو غذا به حساب بیاید.

🥗 اگر غذای جدیدی به او می دهید که از خوردنش امتناع می کند تعجب نکنید، آن را همراه با غذایی که دوست دارد مثل برنج یا نان یا سیب زمینی به او بدهید.

🍜 غذاها را خیلی زود به زود و بر اساس تمایل او عوض نکنید.

🍝 هنگام غذا دادن، دعوا نکنید، داد و قال راه نیندازید و برای خوردن غذا جایزه تعیین نکنید.

🍢 بگذارید در مورد سیر شدنش خودش تصمیم بگیرد، اگر در یک وعده مقدار کمتری بخورد مسلما در وعده دیگر یا روز دیگر جبران می کند.
مامان kiyan🩵sogand🩷 مامان kiyan🩵sogand🩷 ۵ ماهگی
‍ ‍ ‌ #از_شیر_گرفتن_کودک

ده حرکت مهم برای از شیر گرفتن کودک


1-از شیر گرفتن بچه وقت و صبر می‌خواهد

بهتر است یک بازه زمانی چند هفته‌ای را برای ترک شیر،برای او در نظر بگیرید.
در این دوران مادر و کودکی ها باید برنامه‌های ویژه‌ای تدارک ببینید زیرا بچه‌ها معمولاً پرخاشگر می‌شوند.
آرامش خود را حفظ وسعی کنید رفتاری آگاهانه در برابر آن‌ها داشته باشید.
اگر قرارباشد با اولین گریه و فریاد دوباره به او شیربدهید،هیچوقت موفق نخواهید شد.

2- پیش از آن که کودک را از شیر بگیرید، او را به غذا خوردن و نوشیدن مایعات با لیوان عادت دهید

3- به تدریج فاصله زمانی شیر دادن‌ها را بیشتر کنید

4- اگر شاغل هستید و کودکتان عادت کرده است که در زمان و مکان خاصی شیر بخورد، باید حواستان به زمان باشد

5- در برنامه‌های روزانه‌ی او تغییرهایی به وجود اورید

6- از همسرتان کمک بگیرید.از او بخواهید وقت بیشتری را با فرزندتان بگذراند.

7- اگر امکان دارد، او را با پدر و مادربزرگش یا یکی از اعضای خانواده که با او صمیمیت بیشتری دارد، به مسافرت بفرستید

8- در طول روز وقت بیشتری به کودکتان اختصاص دهید

9- در روش‌های سنتی، مادران موادی مانند فلفل را به نوک سینه خود می‌زدند تا کودک از خوردن شیر امتناع کند

10- سعی نکنید خود را بیمار و سینه‌تان را زخمی نشان دهید
مادر و کودکی ها با این کار کودک ناراحت می‌شود و ممکن است از وضعیت پیش‌آمده بترسد و وحشت کند.در این حالت نه تنها مشکلی حل نمی‌شود بلکه موضوع جدیدی به مشکلات خود اضافه کرده‌اید.
مامان حامی مامان حامی ۱۱ ماهگی
🔹تغذیه_کودک

بچه ای که تازه از خواب بیدار شده باشد، اشتهای غذای جامد را ندارد، اگر شیرخوار است، صبحانه به او شیر بدهید، دو ساعت بعد غذای جامد بدهید، اگر شیرخوار نیست، با لیوان به او شیر بدهید یا نوشیدنی دیگری. ممکن است بلافاصله شیر هم نخورد، حوصله خرج بدهید تا اشتهایش باز شود. به زور و اجبار به بچه غذا ندهید که این امر لذت بخش را صحنه نبرد تصور کند.

بچه ها غذای تکراری را نمی پسندند، تنوع در نوع و شکل غذا برای هر انسانی مفید است، زیرا اول باید چشم بپسندد بعد دل. بنابراین غذای بچه ها را تا وقتی که اشیا و موجودات اطرافش را نمی شناسد، به اشکال هندسی، بخصوص مربع در آورید، بعد حیواناتی که می شناسد. مثلاً سالاد الویه او را به شکل سگ، گربه، پرنده درست کنید.
کودکی که کم غذاست، ممکن است ارثی باشد و نخواهد بیشتر از پدر و مادرش رشد کند، اما با تغذیه سالم نسل جدید ژاپنی ها هم بلند قد شده اند. بنابراین غذاهایی که برای رشد مفیدند به آنها بدهید و با ترفندهای مختلف او را به خوردن راغب کنید.

⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌