۱ پاسخ

شروع کردن غذای کمکی برای کودک
به توصیه متخصصان، بهترین سن برای شروع غذای کمکی برای نوزاد، پس از 6 ماهگی او است. البته نکته لازم به ذکر این است که در این زمان تغذیه کودک با شیر مادر حذف نمی‌شود و حتی ممکن است لازم باشد دفعات شیردهی افزایش پیدا کند. برای شروع کردن غذای کمکی در ابتدا از یک قاشق چای خوری فرنی یا حریره در روز شروع کنید و در صورت نیاز از آب جوشیده سرد شده نیز غافل نشوید
مفید بود لایک کنید

سوال های مرتبط

مامان مسیحا مامان مسیحا ۳ ماهگی
#غذا_دادن_به_نوزاد_زیر_۶ماه
پایان شش ماهگی بهترین زمان برای شروع تغذیه تکمیلی است؛ هر چه سن او بیشتر شود، آمادگی بیشتری برای استقلال درغذاخوری پیدا می کند.  گرچه در شش ماهگی هم هنوز معده نوزاد به اندازه کافی قدرت ندارد، اما دادن غذاهایی غلیظ‌تر از شیر مادر در حجم کم و با انرژی زیاد و در فواصل زمانی طولانی باعث آشنایی معده با غذاهای جامد می‌شود. در نتیجه معده برای انجام عملیات هضم روز به روز ورزیده تر می‌شود. به همین دلیل است که تهیه و دادن غذای مقوی برای نوزاد 7 ماهه ساده‌تر از غذا دادن به کودک شش ماهه است؛ زیرا هم معده با تغذیه تکمیلی آشناتر شده است و هم کودک طعم‌های جدید را شناخته است و برای امتحان کردن آنها همواره اشتیاق دارد. غذا دادن به کودک زیر شش ماه باعث پر شدن معده کودک می‌شود. در نتیجه کودک از خوردن شیر امتناع می‌کند. بنابراین حتی بهترین غذاها برای وزن گیری نوزاد اگر زیر شش ماه به او داده شود، نه تنها مفید نخواهد بود، بلکه ضررهای فراوانی نیز به همراه خواهد داشت.
مامان 🌿🪻کارن🌿🪻 مامان 🌿🪻کارن🌿🪻 ۱۰ ماهگی
❌️نکات مهم شروع غذای کمکی:
✅️شروع غذای کمکی بین ۴ تا ۶ ماهگی
در ابتدا باید برنامه و قانون شروع غذای کمکی به کودک را فرا بگیرید .
✅️ بهتر است اولین وعده غذایی کودک شما با ۱ یا ۲ قاشق مرباخوری پوره سبزیجات شروع شود.
✅️از مقادیر بسیار کم غذای کمکی شروع کنید و مراقب کوچک ترین علائم حساسیت غذایی باشید .
این علائم شامل : حالت تهوع ، استفراغ ، اسهال ، تنگی نفس یا تورم صورت است .
در صورت مشاهده این علائم نیازمند مشاوره تخصصی هستید.
✅️باشروع تغذیه کمکی شیرخـواراحتیاج به آب جوشیده ســردشده دارد.روزهای اول کمتــرو به تدریج که غذا بیشترمی شود احتیاج زیادتر می شود.
⛔️غذای سال اول شیرخوار شیرین ، ترش و ادویه های تند و زیاد نباشد.
⛔️آب معدنی به دلیل داشتن مواد معدنی برای نوزاد مضر است زیرا کلیه نوزاد کوچک است و هنوز آنقدر رشد نکرده تا قدرت دفع این مواد معدنی را داشته باشد .
⛔️همچنین استفاده از آب معدنی برای نوزادان می‌تواند باعث یک عارضه ی کمیاب ولی بسیار خطرناک به نام مسمومیت آب شود که در این وضعیت نوشیدن آب زیاد باعث از دست رفتن سدیم از طریق کلیه‌ها و خطرات جدی برای نوزاد می‌شود.

#غذای_کمکی
👶🏻🍼 @Bab_yfood
مامان مهراد مامان مهراد ۵ ماهگی
رنگهای که بی اشتها میکنه کودک رو

رنگ آبی اشتهای انسان‌ها را سرکوب می‌کند. این مسئله به این دلیل است که به غیر از بلوبری، انگور فرنگی، بادمجان و سیب‌زمینی عجیب بنفش- آبی، رنگ آبی برای ما غیرطبیعی به نظر می‌رسد.

اجداد ما در گذشته از خوردن خوراکی‌های با رنگ آبی، بنفش یا سیاه بودند اجتناب می‌کردند زیرا این رنگ‌ها را نشانه‌ای از احتمال سمی بودن غذاها می‌دانستند. به احتمال زیاد، این نشانه‌های مرتبط با رنگ‌ها همچنان با ما باقی‌مانده است. وقتی چراغ آبی در یخچال قرار داده، رنگ اتاق کودک یا اتاق خواب او آبی آسمونی باشد یا غذای کودک به رنگ آبی باشد باعث می‌شود که اشتهای او کاهش پیدا کند.

سوال دیگری که در ارتباط با تاثیر رنگ بر اشتهای کودک پیش می‌آید این است که چه رنگ‌های دیگری می‌توانند اشتهای کودکان را تغییر دهند؟ مطالعات نشان می‌دهند همانند رنگ آبی، رنگ صورتی نیز می‌تواند اشتها را سرکوب کند. اگرچه تا حدودی غیرطبیعی است اما رنگ صورتی اغلب با گوشت خام یا مواد نگهدارنده مصنوعی ارتباط پیدا می‌کند. خاکستری یکی دیگر از رنگ‌هایی است که ما آن را به طور طبیعی ناخوشایند می‌دانیم. رنگ قهوه‌ای نیز همینطور است و می‌تواند اشتها و اشتیاق کودک به غذا خوردن را به سرعت سرکوب کند زیرا با غذای سوخته ارتباط دارد.
مامان مهرسام🤍 مامان مهرسام🤍 ۸ ماهگی
16 هفته و 3 روزه



برای آغاز غذای کمکی به کودک به چه توصیه های باید توجه کرد؟



پس از گذشت چند هفته، کودک علائمی مبنی بر آمادگی برای خوردن غذای جامد از خود نشان می دهد. ممکن است همیشه گرسنه باشد و به نظر برسد شیر به تنهایی او را سیر نمی کند، او شبها برای شیر خوردن از خواب بیدار می شود در حالی که قبلا تمام طول شب می خوابید. شاید مادران دیگر که نوزاد هم سن شما دارند، شروع به تغذیه غذای کمکی کرده باشند، اما شما مطمئن نیستید که این کار را انجام دهید یا خیر؟ ممکن است مادر شما بگوید خیلی زودتر به شما غذا داده و هیچ مشکلی برای شما بوجود نیامده! همه این عوامل باعث می شوند که شما تشویق شوید و خیلی زود غذا دادن به کودک را آغاز کنید ولی آیا این سن مناسبی است؟ یا باید کمی صبر کنید؟



آکادمی پزشکان متخصص اطفال آمریکا و سازمان بهداشت جهانی توصیه می کنند برای غذای کمکی دادن به کودک باید صبر کرد. آنها معتقدند شیر مادر یا شیر خشک برای شش ماه اول تولد کودک کافی است. دلایل عملی برای منتظر ماندن مادر تا شش ماهگی به قرار زیر است:



در شش ماهگی او می تواند روی صندلی های بلند مخصوص کودک بنشیند، از قاشق استفاده کند یا می تواند غذا را با دست خود برداشته و در دهان خود قرار دهد که همه این مسائل فرآیند غذا دادن به کودک را بسیار آسان تر می کند. گرچه بسیاری از کارشناسان با صبر کردن تا شش ماهگی مخالف هستند. شواهدی از رشد بدن کودک وجود دارد که نشان می دهد ندادن غذا خطر فقر آهن و بروز حساسیت را در بدن کودک افزایش می دهد. آنها دریافته اند منبع آهن بدن کودک در شش ماهگی کاهش می یابد بنابراین اگر رژیم غذایی او در این سن فقط پوره میوه و سبزیجات باشد آهن بدن او به طور کامل تامین نمی شود./
مامان محمد مامان محمد ۶ ماهگی
✅از چه زمانی می‌توانم به کودکم غذای جامد بدهم؟👇

به عنوان اولین نکته یادتان باشد که آمادگی هر کودک برای غذای جامد به سرعت رشدش بستگی دارد، که ممکن است با سایر کودکان متفاوت باشد:

✔️آیا کودک شما می‌تواند سرش را نگه دارد؟ برای آن که بتوانید به او غذا بدهید، لازم است او را در جای مناسبی بنشانید و او باید بتواند سرش را کنترل کند.

✔️وقتی غذا را به طرف دهانش می‌برید آیا دهانش را باز می‌کند؟ یکی از نشانه‌های آمادگی او برای غذای جامد این است که نسبت به غذا اشتیاق نشان می‌دهد. مثلاً وقتی خودتان غذا می‌خورید به نظر می‌رسد او هم دوست دارد غذا بخورد.

✔️آیا می‌تواند غذا را در دهانش نگه دارد و آن را قورت بدهد؟ اگر یک قاشق حریره در دهان کودک چندماهه‌تان بگذارید، ممکن است نتواند آن را به طرف حنجره‌اش ببرد و قورت بدهد، و به جایش غذا از دهانش بیرون بریزد و از چانه‌اش روی لباسش بچکد.

✔️آیا جثه‌اش به حد کافی بزرگ شده است؟ به عنوان یک قاعده کلی گفته می‌شود که وقتی وزن کودک به دو برابر وزن زمان تولدش رسید یا وزنش ۶ کیلو یا بیشتر شد، کودک دیر یا زود برای خوردن غذای جامد آمادگی پیدا می‌کند.
مامان حامی مامان حامی ۱۱ ماهگی
فواید دادن جو دوسر به نوزادان
جو دوسر سرشار از مواد مغذی و فواید سلامتی مخصوصا برای نوزادان است. در زیر به برخی از این فواید اشاره می‌کنیم:

1. رشد استخوانی و عملکرد عصبی

جو دوسر سرشار از موادمعدنی مانند کلسیم، آهن، روی، فسفر، پتاسیم، سدیم و منیزیم است، که برای رشد نوزاد ضروری است. در زیر به خلاصه‌ای از نقش هر کدام از این مواد معدنی در رشد نوزاد اشاره کرده‌ایم.

• کلسیم و پتاسیم باعث استحکام استخوان‌ها می‌شوند. بنابرای نوزاد استخوان‌های قوی خواهد داشت.

• آهن، سطح هموگلوبین خون را ثابت نگه می‌دارد و از کم‌خونی جلوگیری می‌کند.

• پتاسیم و سدیم در عملکرد سیستم عصبی انسان نقش دارد.

• منیزیم به تولید انرژی و سلامت دندان‌ها و استخوان‌‌های نوزاد کمک می‌کند.

2. ایجاد رشد سالم می‌کند

وجود ویتامین‌هایی مانند فولات (اسیدفولیک)، ویتامین B6، K، E، تیامین، ریبوفلاوین و نیاسین در جو دوسر، این ماده غذایی را به یکی از مکمل‌های ضروری رشد و نمو نوزاد تبدیل کرده است.

3. خطر حمله رادیکال‌های آزاد را کاهش می‌دهد

جو دوسر سرشار از آنتی‌اکسیدان است که خطر حمله رادیکال‌های آزاد در بدن را کاهش می‌دهد. بنابراین بخش مهمی از رژیم غذایی نوزاد به شمار می‌رود.

4. انرژی تولید می‌کند

هر ۱۰۰ گرم جو دوسر، حدود ۴۰۰ کیلوکالری برای نوزاد انرژی تولید می‌کند. این انرژی برای مرحله رشد و نمو نوزاد ضروری است، زیرا باعث جهش رشد آنها می‌شود.

5. هضم غذا را آسان می‌کند

جو دوسر سرشار از فیبر غذایی است که نقش مهمی در عملکرد روده‌‌ها دارد. به دلیل اینکه سیستم گوارشی نوزاد در حال کامل شدن است، جو دوسر بدون اینکه فشاری بر سیستم گوارشی نوزاد آورد، به عمل هضم کمک می‌کند.
مامان kiyan🩵sogand🩷 مامان kiyan🩵sogand🩷 ۵ ماهگی
#غذای کمکی کودک را چگونه شروع کنم ؟


در ۶ ماه اول تولد کودک فقط از شیر مادر تغذیه کرده است و دستگاه گوارشی بدن او هنوز به غذای دیگری عادت ندارد پس برای شروع غذای کمکی لازم است که در ابتدا از میزان کم‌غذای کمکی استفاده کنیم تا برای کودک مشکلی پیش نیاید .


میزان غذای کمکی :


هر غذای کمکی که برای کودک شروع می‌کنیم باید در روز با یک قاشق شروع کنیم روزهای بعد تعداد قاشق‌های غذای کمکی را زیاد می‌کنیم تا در طول ۱۰ روزبه ۱۲ قاشق برسد و بدن کودک کم‌کم به آن غذای کمکی عادت کند .

برای اضافه کردن هر نوع غذای کمکی به برنامه غذایی کودک به همین شکل باید با صبر و حوصله پیش برویم تا بدن کودک به همه مواد غذایی کمکی عادت کند و دچار ناراحتی‌های گوارشی نشود .

برای اضافه کردن زرده تخم‌مرغ به برنامه غذای کمکی کودک برای روز اول به میزان یک نخود ،زرده تخم‌مرغ را به کودک می‌دهیم و این میزان را در طی روزهای هفته زیاد می‌کنیم تا زمانی که یک زرده تخم‌مرغ کامل به کودک بدهیم .
مامان kiyan🩵sogand🩷 مامان kiyan🩵sogand🩷 ۵ ماهگی