سوال های مرتبط

مامان مهرسام🤍 مامان مهرسام🤍 ۸ ماهگی
فرزند شما امروز 13 هفته و 4 روزه است.  



با رشد حافظۀ نوزاد شما، او شروع به ساخت تداعی های ذهنی مثبت و منفی می کند. به زودی او همزمان با ورود شما به اتاق شاد می شود، به برادر یا خواهر بزرگ تر خود لبخند زده و با دیدن تشک بازی خود صداهای غرغره مانند تولید خواهد کرد. با این حال، ممکن است با دیدن صندلی اتومبیل خود از روی اعتراض جیغ بزند؛ زمانی که می خواهید او را به روی شکم بر روی زمین قرار دهید ممکن است فعالانه مقاومت کند، و تلاش های شما برای تنها گذاشتن او در تخت خواب در شب ممکن است باعث شود او از روی پریشانی و حتی عصبانیت گریه کند. او کم کم از خود مطمئن می شود و نظرات خود را ابراز می کند. در حقیقت، اگر در هر سایت مربوط به نوزادان در اینترنت جستجو کنید، خواهید دید که موارد بسیاری وجود دارد که مورد علاقۀ یک نوزاد سیزده هفته ای نیست؛ شامل گهواره، سگ خانگی خانواده، زمان خواب، کریر نوزاد، حمام کردن، لباس پوشاندن و حتی آروغ گرفتن. پس آمادۀ چند عدم توافق باشید! 
مامان داریوش مامان داریوش ۷ ماهگی
‌ 🔰ملاج کودکان
#بسته_شدن_ملاج

🔸وقتی بچه ای به دنیا می آید استخوانهای نرم دارد و به مرور زمان استخوان های او سفت و مستحکم می شود . در بالای سر نوزاد دو منطقه نرم وجود دارد که به آنها ملاج می گویند . 😔😔یک مسئله که باعث نگرانی مادران جوان می شود این ملاج ها هستند . بسیاری از مادران میگویند که ملاج بچه من چرا بزرگ است ؟یا چرا بسته نمی شود ؟

❗️نکته مهمی که باید دانست این است که ملاج پشتی ⏱در سن شش ماهگی و ملاج جلویی ⏱در سن هجده ماهگی باید بسته شود . اگر این ملاج ها بزرگتر از حد عادی باشد و یا در سنین ذکر شده بسته نشود بیشتر از هر چیز باید دو مسئله را مد نظر داشت :
✅مورد اول در کودکانی که کمبود ویتامین D دارند بسته شدن ملاج ها با تاخیر رخ می دهد که البته به خاطر اینکه مادران ما فرزندانشان را کمتر در معرض نور آفتاب قرار می دهند و در دادن مولتی ویتامین کوتاهی می کنند بیشتر دیده می شود
✅دوم اینکه این مسئله می تواند ناشی از کمبود تیروئید باشد . که چون این بیماری آثار بدی بر هوش کودک دارد باید سریعا پیگیری شود .

✿.•.❀.•. ✿
مامان مهرسام🤍 مامان مهرسام🤍 ۸ ماهگی
فرزند شما امروز 13 هفته و 2 روزه است.








دالی موشک!



نوزاد شما به تدریج متوجه می شود که شاید جسمی که او نمی تواند ببیند هنوز در جای خود باشد؛ و بازی دالی موشک در درک این موضوع به او کمک می کنند.



درک این موضوع که هنگامی که اشیا دیده، شنیده یا لمس نمی شوند، همچنان وجود دارند «پایداری اشیا» نام دارد و نقطۀ عطف مهمی در یک سال اول زندگی نوزاد محسوب می شود. این عبارت نخستین بار توسط ژان پیاژه، روان شناس کودک، استفاده شد که باور داشت بیشتر نوزادان این مفهوم را بین هشت تا 12 ماهگی درک می کنند. به هرحال، هر کودک متفاوت است و در برخی از نوزادان دیده شده که این مفهوم در چهار ماهگی درک شده است.



در این مرحله بازی دالی موشک بسیار مفرح است، زیرا نوزاد شما هر بار که شما صورت خود را با دست می پوشانید و بعد دوباره به صورت «سحر آمیز» ظاهر می شوید، با خوشحالی غافلگیر می شود. این بازی همچنین حافظه نوزاد شما را می آزماید: او درحال آموختن انتظار است، در نتیجه با اشتیاق صبر می کند تا دوباره صورت شما دیده شود و شما بگویید «دالی». اگر دستان خود را بیش از حد معمول بر روی صورت نگاه دارید، ممکن است او دست خود را به سمت دست شما دراز کرده تا شما را وادار کند آنها را کنار بزنید! آموختن این که اشیا، و همچنین شما، در عین حالی که دیده نمی شوید همچنان وجود دارید، برای امنیت احساسی نوزاد نیز مفید است. زمانی که شما برای چند لحظه ناپدید شوید او احساس نگرانی نخواهد داشت.



بازی حالا من را می بینی... زمانی که نوزاد شما نمی تواند شما را ببیند فکر می کند دیگر آنجا نیستید، اما او کم کم خواهد آموخت که شما ناگهان «ناپدید» نمی شوید.
مامان مهرسام🤍 مامان مهرسام🤍 ۸ ماهگی
فرزند شما امروز 13 هفته و 6 روزه است.



اسباب بازی های جالب برای این سن:



اسباب بازی مورد علاقه نوزاد شما همواره خود شما خواهید بود و زمانی که شما با او می گذرانید برای رشد احساسی او بسیار باارزش است. اما برخی اسباب بازی ها هستند که او از بازی با آنها لذت می برد و برای این مرحله از رشد او بسیار مناسب هستند.



• جغجغه ها برای مدت طولانی مورد علاقه او خواهند بود و به او کمک می کنند بیاموزد چگونه حرکات خود را کنترل کند.



• کتاب های پارچه ای که بافت های گوناگون دارند و همچنین کتاب های مخصوص نوزاد که بتوان برگ های ضخیم آنها را به راحتی ورق زد، بسیار مفرح هستند.



• مکعب هایی که درون آنها «جایزه» دارد نوزاد شما را بسیار سرگرم خواهند کرد. مطمئن شوید آنها به اندازه کافی ضخیم هستند تا نوزاد شما بتواند آنها را در دست گیرد.



• ظروفی که روی هم چیده می شوند صدای خوش آیندی ایجاد می کنند و او از قرار دادن آنها بر روی یکدیگر لذت خواهد برد.



• اسباب بازی هایی که صدای جغجغه می دهند، آب از آنها می چکد یا بر روی آب شناور می شوند می توانند حمام کردن را لذت بخش کنند.



• اسباب بازی هایی که به کالسکه نوزاد شما متصل می شوند، او را در حال حرکت سرگرم نگاه خواهند داشت.



• یک جعبه موسیقی که با لمس نوزاد شما ترانه های کودکانه یا موسیقی شاد پخش می کند باعث شادی نوزاد شما می شود.



• اسباب بازی هایی که با فشار دکمه از جعبه بیرون می پرند برای مدت طولانی او را سرگرم می کنند و نوزاد شما را تشویق به بهبود هماهنگی دست و چشم خود می کند.
مامان آرتا🐣 مامان آرتا🐣 ۸ ماهگی
مهارت های شناختی، اجتماعی و حرکتی در نوزادان ۱ تا ۳ ماهه

نوزاد یک ماهه شما به احتمال زیاد به صورت مستقیم به چشمان شما نگاه می کند و می تواند به انسان های مورد علاقه خود یعنی مادر و پدر واکنش نشان دهد. اکثر نوزادان سه ماهه می توانند لبخند بزنند و با لبخند زدن رضایت خود از مسائل را نشان دهند. از لحاظ زبانی، شروع به ایجاد آوا و صداهایی از خود می کند که از این طریق با افراد ارتباط برقرار می کند. او از صحبت کردن لذت می برد و ممکن است با صحبت کردن آرام شود و با دقت به حرف های شما گوش فرادهد. مهارت های حرکتی او به حرکات سر او ختم می شوند و می تواند سر خود را به سمت صداها بچرخاند و اشیا را با چشم دنبال کند. او سعی در گرفتن اشیا با دست می کند اما ممکن است در این کار خیلی موفق نباشد اما برای این کار تلاش بسیار می کند. در سن سه ماهگی اگر فرزند کوچک خود را به شکم روی زمین بگذارید، می تواند سر خود را به خوبی بلند کند و گردن خود را به صورت استوار نگه دارد
مامان علیرضا مامان علیرضا ۵ ماهگی
👶🏻 ریزش موی نوزاد 👶🏻

🔷از 2 تا 3 ماهگی به بعد به تدریج موی نوزاد در ناحیه پس سر که در تماس سایشی با تشک و متکا قرار دارد دچار ریزش می شود و تا چند ماه این مسئله ادامه دارد. بعد از 8-7 ماهگی به تدریج موهای ریخته دوباه رشد می کنند.

🔷 اگر کم پشتی موی کودک تا سن 3-2 سالگی همچنان ادامه داشت، آن وقت باید نگران بود و برای درمان با متخصص مشورت کرد.

🔷 تحقیقی نشان نداده که کلاه باعث کم پشتی یا ریزش موی نوزاد شود. حتی توصیه می شود شب ها کلاه نخی نازکی سر نوزاد بگذارند تا از سر سرما نخورد.

🔷در حال حاضر هیچ روش علمی و اثبات شده برای تقویت و پرپشت کردن موهای طبیعی زمان کودکی وجود ندارد. کوتاه کردن و تراشیدن موها هم در تقویت آنها موثر نیست، اما کوتاه نگه داشتن موهای بچه ها برای شستشوی آسان و رعایت مسائل بهداشتی پیشنهاد می شود. همچنین کوتاه کردن مرتب موها ظاهر آنها را پرپشت تر و زیباتر نشان می دهد.

🔷به طور کلی موها نزدیک سر ضخیم ترند و هرچه قد آنها بلندتر می شود، نازک تر و آسیب پذیرتر می شوند. وقتی شما هر دو تا 3 هفته یک بار نوک موهای کودک را قیچی و کوتاه کنید؛ نوک های نازک و خراب حذف می شود و همه را به یک اندازه در می آورید. به این ترتیب موها زیباتر و پرپشت تر به نظر خواهندرسید.

🔷شانه کردن و برس زدن موها هم تقویت کننده آنها نیست.
📛بستن موهای شیرخوار با کش یا گل سرهایی که باعث فشار و کشش مو می شوند به ریشه موها آسیب جدی و غیرقابل بازگشت میزند