سوال های مرتبط

مامان پرنسس مامان پرنسس ۱۴ ماهگی
مامان مهرسام🤍 مامان مهرسام🤍 ۱۱ ماهگی
16 هفته و 3 روزه



برای آغاز غذای کمکی به کودک به چه توصیه های باید توجه کرد؟



پس از گذشت چند هفته، کودک علائمی مبنی بر آمادگی برای خوردن غذای جامد از خود نشان می دهد. ممکن است همیشه گرسنه باشد و به نظر برسد شیر به تنهایی او را سیر نمی کند، او شبها برای شیر خوردن از خواب بیدار می شود در حالی که قبلا تمام طول شب می خوابید. شاید مادران دیگر که نوزاد هم سن شما دارند، شروع به تغذیه غذای کمکی کرده باشند، اما شما مطمئن نیستید که این کار را انجام دهید یا خیر؟ ممکن است مادر شما بگوید خیلی زودتر به شما غذا داده و هیچ مشکلی برای شما بوجود نیامده! همه این عوامل باعث می شوند که شما تشویق شوید و خیلی زود غذا دادن به کودک را آغاز کنید ولی آیا این سن مناسبی است؟ یا باید کمی صبر کنید؟



آکادمی پزشکان متخصص اطفال آمریکا و سازمان بهداشت جهانی توصیه می کنند برای غذای کمکی دادن به کودک باید صبر کرد. آنها معتقدند شیر مادر یا شیر خشک برای شش ماه اول تولد کودک کافی است. دلایل عملی برای منتظر ماندن مادر تا شش ماهگی به قرار زیر است:



در شش ماهگی او می تواند روی صندلی های بلند مخصوص کودک بنشیند، از قاشق استفاده کند یا می تواند غذا را با دست خود برداشته و در دهان خود قرار دهد که همه این مسائل فرآیند غذا دادن به کودک را بسیار آسان تر می کند. گرچه بسیاری از کارشناسان با صبر کردن تا شش ماهگی مخالف هستند. شواهدی از رشد بدن کودک وجود دارد که نشان می دهد ندادن غذا خطر فقر آهن و بروز حساسیت را در بدن کودک افزایش می دهد. آنها دریافته اند منبع آهن بدن کودک در شش ماهگی کاهش می یابد بنابراین اگر رژیم غذایی او در این سن فقط پوره میوه و سبزیجات باشد آهن بدن او به طور کامل تامین نمی شود./
مامان پرنسس مامان پرنسس ۱۴ ماهگی
❣اسم کودک را فریاد نزنید.

گاهی خانواده برای متوقف کردن کودک،از کاری که در حال انجام دادن است،اسم او را فریاد میزنند:
محممممممد نکن.
نگااااااااار.
بهرااااااام بشین.

💥اگر هدف متوقف کردن کودک و فهماندن کار اشتباه و سوق دادن او به کار خوب است،این روش جواب نمیدهد.

✨زیرا با فریاد زدن اسم کودک،او فقط میفهمد که من کاری کردم که اونها نپسندیدند.

💥با این کار شخصیت کودک مورد انتقاد قرار میگیرد،نه آن رفتار.
بگویید: « دخترم» « عزیزم» « پسرم» .

💥سعی کنید اول آن رفتارش را متوقف کنید،بعد احساستان و دلیل اشتباه بودن آن را براش توضیح بدهید و به او یک کار جایگزین پیشنهاد دهید.

مثلا بگویید: عزیزم وقتی میزنی روی میز،مامان اذیت میشه،دستت هم درد میگیره،بیا با هم توپ بازی کنیم.

✨اگر كاري كه مي كند آسيب جسمي ندارد مثلا مرتب روي ميز مي كوبد
✨جمله دستوري را تكرار نكنيد
چون كودك از كنترل احساسات شما و مخالفت با شما احساس پيروزي و لذت مي كند.

✨بي توجه شويد تا كودك
زودتر رهاكند.  ✨                
مامان پرنسس مامان پرنسس ۱۴ ماهگی
▫️تکنیک های دستور دادن به کودکان

1-‌ صریح و خلاصه بگویید: چیزی را که از فرزندتان انتظار دارید در یک جمله ساده بیان کنید و همزمان لحنی مهربان اما قاطع داشته باشید.

2-‌ زیاد تکرار نکنید: یک یا دو بار درخواست خود را تکرار کنید و بعد از آن به کودک زمان بدهید تا آن را انجام دهد. در این زمان بالای سر کودک نایستید و اجازه دهید خودش وقتی کار را انجام داد به شما خبر دهد.

3.دلیل بگویید: گاهی وقت‌ها لازم است دلایل دستوری را که می‌دهید بیان کنید. مثلاً وقتی از فرزندتان می‌خواهید دستانش را بشوید تا ناهار بخورد، بگویید: غذا خوردن با دستان کثیف باعث مریضی می‌شود. توضیح و دلیل باید کوتاه و ساده باشد. از زیادی حرف زدن برای قانع کردن کودک بشدت بپرهیزید.

4-‌ پیشنهاد جایگزین بدهید: اگر همیشه یک دستور بدهید تا فرزندتان از آن اطاعت کند، به او حس کنترل شدگی می‌دهید. گاهی وقت‌ها چند پیشنهاد جایگزین آماده کنید و به کودک فرصت دهید از بین آنها انتخاب کند.

5-‌ از جملات مثبت استفاده کنید: نگویید نپر، ننشین و... به جای آن، کاری را که کودک باید انجام دهد برایش شرح دهید. مثلاً: بهتره با هم بازی دیگه‌ای کنیم...
مامان حامی مامان حامی ۱۴ ماهگی
🔔🔔وقتی کودک در خانه بی‌ادب است

دسته‌ای از کودکان کم سن و سال در خانه رفتارهای بدی دارند و به سایر فرزندان خانه القاب نامناسبی نسبت می‌دهند یا رفتارهای ناشایستی دارند. در این صورت شاید به این فکر کنید که چطور باید این کودک را کنترل کنید تا حرف‌های نامناسبی به زبان نیاورد. در این مواقع این روش‌ها را دنبال کنید:

✅- به رفتارهای زشت و مسخره کودک نخندید و مراقب باشید کسی این کار را انجام ندهد. خندیدن کودک را تشویق می‌کند تا این رفتار را منبع شوخی و سرگرمی بداند.

✅- به جای تنبیه و فریاد، آموزش دهید. او را سرزنش نکنید. از او بخواهید به دلیل رفتار نامناسب عذرخواهی کند. به‌طور مثال بگویید: «پرخاشگری کار خوبی نیست و اگر چنین کاری انجام دادی، باید بگویی ببخشید.»

✅- در صورتی‌که کودک تلاش می‌کند شما را عصبانی کند، بهترین توصیه این است که بی‌تفاوت باشید و به او توجهی نکنید سپس در فرصتی مناسب درباره این موضوع با کودک‌تان حرف بزنید.

✅- به چشمانش نگاه کنید، سپس به او بگویید: «هر وقت رفتارت خوب باشه، مامان خوشحال می‌شه.» وقتی هم که کار خوبی انجام داد، او را تحسین کنید.

✅- الگوی رفتاری خوبی باشید. زمانی که نمی‌توانید با همسرتان بالغانه صحبت کنید انتظار نداشته باشید که کودک هم با ادب باشد
مامان داریوش مامان داریوش ۱۰ ماهگی
‌ ‌ ⁉️آیا باید غذای کودک را میکس کرد؟
تا بحال غذای میکس شده به کودک داده اید و کودک غذای غیر میکس را نمیخورد، عوق میزند باید چکار کرد؟
#میکس_کردن_غذا

غذا را به هیچ عنوان میکس نکنید

✅در ابتدای شروع غذای کمکی (پایان #شش_ماهگی) برای روزهای اول سوپ که پخته اید تنها از آبش به کودک بدهید پس از چند روز باید همه محتویات داخل غذا را به کودک داد و هیچ چیزی را حذف نکرد. غذای کودک را با پشت قاشق یا گوشتکوب نرم کنید. بسته به توانایی بلع کودک غذا را آبکی درست کنید.
اگر بخواهید از میکسر استفاده کنید کودک به این غذای راحت الحلقوم عادت کرده، اگر زمانی یک پر جو یا دانه برنج در غذاش وجود داشته باشد نمیتواند مدیریت کند و عوق زده و در نهایت بالا می آورد و باعث میشود عمل جویدن و متناسب با آن بلعیدن را دیر یاد بگیرد.

برای کودکانی که تا کنون غذای میکس شده خوردن باید چکار کرد
باید کم کم شروع کنید به حذف میکسر و فقط از پشت قاشق یا گوشتکوب استفاده کنید.برای اینکار میتوانید هر بار یکی از اجزای سوپ را جدا و با پشت قاشق له کنید و به مابقی سوپ میکس شده اضافه کنید و تا چند روز به این شکل ادامه دهید و کمی که قدرت بلع و جویدن کودک بهتر شد کلا میکسر را حذف کنید.


🍜تغذیه و رشد کودک 👨‍👩‍👧‍👦👇

🍍🍤🍼🥜🌰🍚
مامان کایان مامان کایان ۱۰ ماهگی
مامان رز  🌹 مامان رز 🌹 ۱۵ ماهگی
#ادامه_اموزش_خواب
بعد از اینکه تمام مواردی که تو تاپیک قبل گفتم رو رعایت کردین، کودک رو میگذارید توی جای خوابش، اینجا لازمه که ترکیبی از سه روش اول یعنی محو شدن، شوش پت و بذار بردار رو انجام بدین
۱-روش محوشدن: اگر کودک شما عادت خاصی داره ک رو پا یا با راه رفتن یا گهواره و... بخوابه، به ارامی این روش رو کم و کمتر کنید، مثلا اگر ده دقیقه باید روی پا میبود روزی یک دقیقه ازش کم کنید (دختر خودم در طول روز روی پا و درشب تو بغل پدرش با راه رفتن میخوابید، ولی من ضربتی حذفش کردم مشکلیم نداشتم خداروشکر)
۲-روش شوش پت: وقتی بچه رو توی رختخوابش گذاشتین، (در اتاق تاریک و با صدای وایت نویز)، کنارش دراز بکشید، بدون هیچ حرفی، بچه رو ب حال خودش بگذارید، اگر گریه کرد تا دو دقیقه صبر کنید، بعد دو دقیقه با دست (بصورت تپ تپ) ضربه روی قفسه سینش بزنید و صدایی شششش دربیارید!
۳-روش بذار بردار: اگر با روششوش پت ب گریه ادامه داد بعد دو سه دقیقه شوش پت، از جاش برش دارید، اما نه سینه بدین نه راه ببرین، فقط ب آغوش بکشید تا اروم بشه و وقتی اروم شد مجدد بذارید سر جاش، و اگر مجدد گریه ادامه داشت دوباره دو دقیقه صبر، دوسه دقیقه شوش پت، و درصورت نیاز بذار بردار
بسته به بچه شاید مجبور شید بارها و بارها این کار رو تکرار کنید تا به مرور بچه عادت کنه و هرروز پیشرفتش رو خواهید دید.
تا بعد مدتی بچه یاد میگیره خودش بخوابه و حتی اگر درطول شب بیدار شد خودش رو بخوابونه!
ادامه در کامنت