مراحل و نکات تست حساسیت برای شروع غذای کمکی:
برای تست حساسیت غذایی در کودکان، باید به تدریج و با دقت مواد غذایی جدید را به رژیم غذایی آنها اضافه کنید و واکنشهای بدنشان را زیر نظر بگیرید. در مورد پیاز یا هر ماده غذایی دیگر، مراحل زیر را دنبال کنید:
۱. **شروع با مقدار کم**
- ابتدا مقدار بسیار کمی از پیاز پخته و نرم شده (مثلاً یک قاشق چایخوری) را به غذای کودک اضافه کنید.
- بهتر است این کار را در وعده صبح یا ظهر انجام دهید تا بتوانید در طول روز واکنشهای کودک را زیر نظر بگیرید. ۲. *صبر کردن و مشاهده
- بعد از دادن غذای جدید، **۲ تا ۳ روز صبر کنید** و در این مدت هیچ ماده غذایی جدید دیگری به کودک ندهید.
- این کار کمک میکند تا اگر علائم حساسیت ظاهر شد، مطمئن شوید که این واکنش به دلیل همان ماده غذایی جدید است.
۳. **بررسی علائم حساسیت
در این مدت، مراقب علائم زیر باشید:
- **علائم پوستی**: قرمزی، خارش، جوش یا تورم (به خصوص در صورت، دهان یا اطراف چشم).
- **علائم گوارشی**: استفراغ، اسهال، نفخ یا درد شکم.
- **علائم تنفسی**: آبریزش بینی، سرفه، خسخس سینه یا مشکل در تنفس.
- **علائم عمومی**: بیقراری، گریه بیش از حد یا خوابآلودگی غیرعادی.
اگر هر یک از این علائم را مشاهده کردید، بلافاصله مصرف آن ماده غذایی را قطع کنید و با پزشک مشورت نمایید.
۴. **تکرار در صورت عدم واکنش**
- اگر بعد از ۲ تا ۳ روز هیچ علامت حساسیتی مشاهده نکردید، میتوانید مقدار پیاز را به تدریج افزایش دهید.
- همچنان مراقب واکنشهای کودک باشید، زیرا گاهی حساسیتها با تأخیر ظاهر میشوند

۳ پاسخ

ممنوونم گلم

مرسی عزیزم از مطلب مفیدت

عزیرم من حریره بادام دادم امروز اولین بار بود زیاد دادم اندارع ۶ ،۷ قاشق دادم حالا چکارکنم

سوال های مرتبط

مامان یه گل پسر مامان یه گل پسر ۱۳ ماهگی
❌️نکات مهم شروع غذای کمکی:
✅️شروع غذای کمکی بین ۴ تا ۶ ماهگی
در ابتدا باید برنامه و قانون شروع غذای کمکی به کودک را فرا بگیرید .
✅️ بهتر است اولین وعده غذایی کودک شما با ۱ یا ۲ قاشق مرباخوری پوره سبزیجات شروع شود.
✅️از مقادیر بسیار کم غذای کمکی شروع کنید و مراقب کوچک ترین علائم حساسیت غذایی باشید .
این علائم شامل : حالت تهوع ، استفراغ ، اسهال ، تنگی نفس یا تورم صورت است .
در صورت مشاهده این علائم نیازمند مشاوره تخصصی هستید.
✅️باشروع تغذیه کمکی شیرخـواراحتیاج به آب جوشیده ســردشده دارد.روزهای اول کمتــرو به تدریج که غذا بیشترمی شود احتیاج زیادتر می شود.
⛔️غذای سال اول شیرخوار شیرین ، ترش و ادویه های تند و زیاد نباشد.
⛔️آب معدنی به دلیل داشتن مواد معدنی برای نوزاد مضر است زیرا کلیه نوزاد کوچک است و هنوز آنقدر رشد نکرده تا قدرت دفع این مواد معدنی را داشته باشد .
⛔️همچنین استفاده از آب معدنی برای نوزادان می‌تواند باعث یک عارضه ی کمیاب ولی بسیار خطرناک به نام مسمومیت آب شود که در این وضعیت نوشیدن آب زیاد باعث از دست رفتن سدیم از طریق کلیه‌ها و خطرات جدی برای نوزاد می‌شود.

#غذای_کمکی
👶🏻🍼 @Bab_yfood
مامان محیا و النا مامان محیا و النا ۱۳ ماهگی
همه مواد نیاز به تست حساسیت داره بچه هایی که سابقه حساسیت نداره تست سه روزه اونایی که سابقه حساسیت دارن پنج روزه

💢💢روش تست حساسیت سه روزه برای کودکان👇👇👇

قبل از استفاده از هر ماده جدید حتما باید تست حساسیت بگیرید

وقتی یه غذای جدید رو به کودک میدیم حداقل تا سه روز بعد از اون غذای جدید دیگه ای بهشون ندیم تا واکنش بدن کوچولومون رو بسنجیم،
مثلا اگه برای اولین بار در روز شنبه به کودکمون موز دادیم این کار رو تو روز های یکشنبه و دوشنبه هم تکرار میکنیم هر بار به مقدار کم و مواد غذایی جدید دیگه ای بهش ندیم تا ببینیم بدنش نسبت به موز واکنشی نشون میده یا نه
اگر ظرف چند دقیقه یا چند ساعت بعد از خوردن یک غذای جدید، علائم زیر رو در کودک خودتون مشاهده کردید لازمه که با پزشک کودکتون در میون بزارید اگه شدید بود سریعا به بیمارستان مراجعه کنید

💢علائم شایع در حساسیت به مواد غذایی:

حساسیت پوستی
کهیر
استفراغ یا اسهال
خس خس سینه
مشکل در تنفس
و.....
یعنی هر علائم غیر عادی
مامان امیرمجید مامان امیرمجید ۱۳ ماهگی
پیشگیری و درمان غیردارویی رفلاکس پنهان نوزاد

برای درمان رفلاکس پنهان نوزاد چه باید کرد؟ با رعایت نکات سادۀ زیر شما می‌توانید تا حد زیادی رفلاکس پنهان کودک دلبندتان کاهش دهید و به راحتی او کمک کنید. 

هنگام شیردهی به کودک از مصرف موادی که ممکن است کودک به آن‌ها حساسیت داشته باشد پرهیز کنید. از این غذاها می‌توان به ادویه‌جات، غذاهای اسیدی مانند مرکبات و گوجه فرنگی اشاره کرد.درصورت حساسیت نوزاد به شیرخشک و عدم تحمل، با مشورت پزشک مناسب‌ترین شیرخشک را برای او تهیه کنید.تا جای ممکن کودک را حدود 30 دقیقه بعد از شیردهی نخوابانید و آروغ کودک را بعد از شیردهی بگیرید.باید اصول غذا دادن به نوزاد رفلاکسی را به طور کامل بدانید. در شیردهی با شیشه از سرشیشۀ مناسب با دهان کودک استفاده کنید و شیشه را طوری نگه دارید که نوک آن هوا نگیرد.حجم شیر در هر وعده را کم کنید و تعداد دفعات شیردهی به نوزاد را افزایش دهید.هنگام شیردهی نوزاد را به حالت شیب‌دار در آغوش بگیرید.از استعمال دخانیات اطراف مادر و کودک بپرهیزید.هنگام خواباندن نوزاد حتی با وجود رفلاکس او را همیشه به پشت بخوابانید و سعی کنید نوزاد را به شکم نخوابانید زیرا امکان خفگی در این حالت بالاتر است. مراقب عوارض درمان نکردن رفلاکس نوزاد باشید. توجه داشته باشید زیرا عدم رفلاکس پنهان نوزاد می‌تواند به عوارضی مثل عفونت ریه، علائم مشکلات ریوی در نوزاد، التهاب مزمن حنجره و سرفۀ مزمن ختم شود. به همین دلیل این موضوع را جدی بگیرید و برای تشخیص و درمان به پزشک مراجعه کنید.

امیدوارم تونسته باشم کمکتون کنم 😉
مامان نازدخملم💗دلین مامان نازدخملم💗دلین ۱۲ ماهگی
✅برنامه غذایی ابتدای هفت ماهگی پایان شش ماه
#برنامه_غذایی_شش_ماهگی

‌✳️تغذیه كمكی در پایان 6 ماهگی (180 روزگی) شروع می شود، همزمان با شروع غذای كمكی تغذیه با شیر مادر باید همچنان مكرر و بر حسب میل و تقاضای شیرخوار ادامه داشته و حتی دفعات تغذیه با شیر مادر افزایش می یابد. همچنین در این زمان باید بر اساس نیاز كودك به او آب جوشیده سرد شده داد
.
✅نحوه تغذیه تكمیلی در هفته اول ماه هفتم:
شروع غذای كمكی با فزنی آرد برنج است كه روز اول از یك قاشق مرباخوری یك بار در روز (مثلا" ظهر) شروع شده و كم كم به مقدار و دفعات آن متناسب با اشتهای كودك اضافه می شود تا نهایتا" در پایان یك هفته مقدار آن به حدود 12 قاشق مرباخوری برسد. بخاطر بسپارید همچنان شیر مادر غذای اصلی شیرخوار شما است.

✅نحوه تغذیه تكمیلی در هفته دوم ماه هفتم:
در این هفته می توان حریره بادام را به رژیم غذایی كودك اضافه نمود. شروع آن نیز مانند فرنی از یك قاشق مرباخوری یك بار در روز است تا روز ششم و هفتم به 12 قاشق مرباخوری در روز برسد. فراموش نشود كه در این هفته بتدریج كه مقدار و دفعات تغذیه با حریره بادام افزایش می یابد مقدار و دفعات تغذیه با فرنی كم می شود بنابراین در هر وعده و یا در تمام دفعات می توان حریره بادام را جایگزین فرنی نمود، یا یك وعده فرنی و وعده بعد حریره بادام به شیرخوار داد

✅نحوه تغذیه تكمیلی در هفته سوم و چهارم ماه هفتم:
در هفته سوم شما می توانید سوپ ساده را به رژیم غذایی کودک اضافه کنید. ودر هفته چهارم سوپ سبزیجات به همراه گوشت به صورت پخته و نرم شده را به رژیم غذایی کودک اضافه کنید.که شروع آن از یک قاشق مرباخوری یک بار در روز است تا روز ششم و هفتم به 12 قاشق مرباخوری در روز برسد
@drsabamaher
مامان 🧸𝒟𝑒𝓁𝓋𝒾𝓃 مامان 🧸𝒟𝑒𝓁𝓋𝒾𝓃 ۱۵ ماهگی
مامان نازدخملم💗دلین مامان نازدخملم💗دلین ۱۲ ماهگی
‌ ‌ 🔰برخی کودکان با شروع تغذیه تکمیلی با وجود اینکه خوب غذا میخورند اما خوب وزن نمیگیرند و از لحاظ ظاهری نیز کمی لاغر به نظر میرسند  . اما ممکن است انرژی دریافتی روزانه کودک ازمیزان انرژی و جنب و جوش او کمتر باشد در اینصورت پیشنهاد میکنیم رژیم غذایی کودک را به شیوه ای که ذکر میشود تغییر دهید . البته این رژیم غذایی برای کودکانی توصیه میشود که به ماده غذایی خاصی حساسیت ندارند.
#مقوی #کم_وزن

🔸روزانه حداقل ۵ وعده غذای کمکی به علاوه شیر مادر،به نوزاد شش ماه به بالای خود بدهید.
🔹انرژی مواد تغذیه ای تکمیلی کودک را بوسیله  اضافه کردن آرد یا روغن مایع یا جوانه غلات بیشتر کنید
🔸روزانه حداقل 5 وعده غذای کمکی به علاوه شیر مادر،به نوزاد شش ماه به بالای خود بدهید .
🔹در هر وعده غذایی  کودک  کمی روغن مایع یا کره آب شده تقریبا  یک  تا 2 قاشق مربا خوری اضافه کنید.
🔸میتوانید بای مقوی کردن غذای کودکان  از جوانه ماش یا جوانه گندم یا پودر جوانه غلات  در سوپ کودک نیز استفاده کنید زیرا علاوه بر اینکه سرشار از ویتامینهای گروه  ب و ث میباشند  به هضم بهتر غذای کودک نیزکمک می کنند.
مامان فرشاد مامان فرشاد ۹ ماهگی
کودکان از چه زمانی باید سرلاک مصرف کنند؟
معمولاً کودکان تا 6 ماهگی از شیر مادر تغذیه می‌کنند و نیاز کمتری به غذاهای کمکی دارند. ولی بعد از این مدت می توانید برای تأمین نیازهای کودکتان از سرلاک کمک بگیرید. به گفته پزشکان می توان این مدت را کوتاه تر و به 4 ماهگی نیز رساند. ولی به هیچ عنوان قبل از 4 ماهگی نباید از سرلاک استفاده کنید. دلیل این موضوع به موارد زیر برمی گردد:

تا 4 ماهگی رشد کودک به صورت طبیعی ادامه دارد و بهتر است از دادن غذاهای جامد و سفت به نوزاد خودداری شود. شیر مادر بهترین و مقوی ترین غذایی است که نیازهای بدن کودک را تأمین می کند.
ممکن است نوزاد نتواند مواد جامد را بلعیده و سیستم گوارشی نیز نتواند آن را هضم و جذب نماید.
این ماده کمکی دارای طعم خوبی است و در نتیجه ممکن است باعث شود تا دیگر نوزاد از شیر مادر تغذیه نکند.
احتمال بروز مشکلات گوارشی مانند عدم تحمل لاکتوز و یا مسائلی مانند حساسیت غذایی و یا عفونت در این سن وجود دارد؛ زیرا بدن کودک به تکامل لازم نرسیده و احتمال بروز واکنش های این‌چنینی وجود دارد.
ولی بعد از 6 ماهگی می توان با خیال راحت تر از سرلاک به عنوان غذای کمکی استفاده کرد. این‌که سرلاک به عنوان غذای کودک تکامل نوزاد کمک می کند، به دلیل ترکیبات آن است که کمبودهای شیر مادر را جبران می کند. با این‌که شیر مادر غذای کاملی است، ولی ممکن است برای برخی نوزادان کافی نبوده و نیاز به استفاده از این ماده غذایی باشد. دارا بودن انواع مواد مغذی برای رشد کودک در این غذای کمکی باعث شده تا مادران بیشتر تمایل به مصرف آن پیدا نمایند. همچنین طعم‌های مختلف آن نیز دلیل دیگر توجه به سرلاک شده است.
مامان آدرین مامان آدرین ۶ ماهگی
اموزش نشستن به کوچولوهاتون:
برای کمک به نوزاد در یادگیری نشستن، میتوانید مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:

1. **تقویت عضلات گردن و سر**:
- از حدود ۲ تا ۴ ماهگی، زمانی که نوزاد روی شکم قرار میگیرد (tummy time)، او را تشویق کنید تا سرش را بلند کند. این کار به تقویت عضلات گردن و شانه کمک میکند.

2. **حمایت از نشستن**:
- از حدود ۴ تا ۶ ماهگی، نوزاد را با استفاده از بالش یا دستان خود به حالت نشسته نگه دارید. این کار به او کمک میکند تا تعادل خود را در حالت نشسته پیدا کند.

3. **استفاده از اسباببازی**:
- اسباببازیهایی را در مقابل نوزاد قرار دهید تا او را تشویق کنید به جلو خم شود و تعادل خود را حفظ کند. این کار به تقویت عضلات مرکزی بدن کمک میکند.

4. **تمرین تعادل**:
- نوزاد را روی زمین بنشانید و به آرامی او را از پهلو به پهلو تکان دهید تا تعادلش را بهبود بخشد. مراقب باشید تا به او آسیبی نرسد.

5. **تشویق به نشستن مستقل**:
- از حدود ۶ تا ۸ ماهگی، نوزاد را روی زمین بنشانید و اجازه دهید خودش تلاش کند تا تعادلش را حفظ کند. در ابتدا ممکن است به جلو یا پهلو بیفتد، اما با تمرین بهتر میشود.

6. **ایجاد محیط امن**:
- مطمئن شوید محیط اطراف نوزاد نرم و ایمن است تا در صورت افتادن آسیبی نبیند. از بالش یا تشکهای نرم استفاده کنید.

7. **صبر و تشویق**:
- هر نوزاد با سرعت خودش رشد میکند، بنابراین صبور باشید و او را با تشویق و لبخند حمایت کنید.

با انجام این مراحل به تدریج نوزاد شما یاد میگیرد چگونه به تنهایی بنشیند
مامان شکر پنیر مامان شکر پنیر ۱۱ ماهگی
به گفته پزشکان بهترین زمان برای دادن قطره مولتی ویتامین به نوزاد صبح تا ظهر است و فرقی نمی‌کند که قبل از شیر دادن یا بعد از آن کودک قطره خود را بخورد. اما دقت داشته باشید که اگر مولتی ویتامینی که به کودک می‌دهید، حاوی آهن نیز هست، بهتر است نیم ساعت بین مصرف آن با شیردهی فاصله بگذارید. تا خوردن شیر در جذب مولتی ویتامین اختلالی ایجاد نکند


اگر با استفاده از قطره چکان و یا قاشق موفق به دادن مولتی ویتامین به نوزاد خود نمی‌شوید، می‌توانید مقدار تعیین شده از مولتی ویتامین را در شیشه شیر ریخته و در ترکیب با شیر خشک و یا شیر مادر به نوزاد بدهید. سعی کنید مقدار شیر اندکی درون شیشه بریزید. زیرا اگر همه آن توسط کودک خورده نشود، مولتی ویتامین به طور کامل و به اندازه کافی مصرف نشده و کار شما بی فایده به حساب می‌آید.

همچنین می‌توانید مولتی ویتامین را در ترکیب با آب‌میوه نیز به کودک بدهید. البته بهتر است در این زمینه سن کودک را در نظر بگیرید زیرا در برخی از سنین کودکان مجاز به خوردن برخی از آبمیوه‌ها نیستند. چنانچه کودک پس از خوردن مولتی ویتامین آن را تف کرد یا اینکه استفراغ کرد، لازم نیست بار دیگر مکمل را به وی بدهید. اما اگر هر بار این اتفاق می‌افتد، حتما در این رابطه با پزشک مشورت کنید.


منبع : داروخانه مثبت سبز تایید شده توسط پزشک مهکامه مرادی


البته دکتر به من گفت اگر زیر نیمساعت بالا آورد مجدد دارو رو تکرار کنم