سوال های مرتبط

مامان تو دلیم💙 مامان تو دلیم💙 هفته بیست‌وششم بارداری
مامان 🌺نیلا💑 مامان 🌺نیلا💑 هفته یازدهم بارداری
واکسن‌هایی که زنان باردار باید تزریق کنند

 

آیا واکسیناسیون در زمان حاملگی بی‌خطر و ایمن است؟ چرا زنان حامله باید واکسینه شوند؟ اینها از جمله سوالاتی هستند که پاسخ آنها برای همه زنان باردار لازم و ضروری است.

همواره ترس از عوارض جنینی باعث می شود که از تجویز بسیاری از داروها و واکسن ها در دوران بارداری جلوگیری شود. این در حالی است که بعضی از این موارد نه تنها باعث بروز عارضه نمی گردند بلکه از بسیاری از بیماری های خطرناک برای جنین هم پیشگیری می کنند.

 در مواردی که تماس مادر با عامل بیماری زا با افزایش خطر آسیب در مادر یا جنین همراه است فواید واکسیناسیون را باید با هر کدام از عوارض احتمالی آن مقایسه کرد.

 تزریق واکسن های آنفلوآنزای غیر فعال، دیفتری - کزاز و هپاتیت ب در دوران بارداری بی خطر است.

 بسیاری از زنان ممکن است در مورد واکسیناسیون و احتمال ابتلا به بیماری‌هایی که می‌تواند به آنها یا جنین‌شان آسیب‌ برساند، اطلاعات زیادی نداشته باشند، در صورتی که واکسیناسیون به موقع می‌تواند از بروز بسیاری از بیماری‌های عفونی قابل انتقال به جنین پیشگیری کند.

 بهتر است زنان به منظور بررسی وضعیت ایمنی در برابر بیماری‌های عفونی و تنظیم برنامه واکسیناسیون خود، قبل از اینکه حامله شوند، با پزشک مشورت نمایند.
مامان 🌺نیلا💑 مامان 🌺نیلا💑 هفته یازدهم بارداری
این مساله در مورد کسانی که فرزندی با مشکلات اینچنینی دارند و در مورد مادرانی که مبتلابه بیماری صرع یا تشنج هستند، از اهمیت بالاتری برخوردار است، طوری که به این افراد روزانه 5 میلی گرم اسید فولیک تجویز می شود تا از به وجود آمدن چنین مشکلاتی در جنین پیشگیری شود.

 بر خلاف تصور عمومی، مصرف اسید فولیک قبل از بارداری و در ماه های اول بارداری برای خونسازی نیست، هر چند اسید فولیک در ساخت گلبول های قرمز و درمان برخی از انواع کم خونی نقش دارد. اسید فولیک در برخی مواد غذایی مثل جگر، عدس، سبوس برنج، آرد سویا، لوبیا قرمز، بادام زمینی، اسفناج، شلغم، گندم و کدوحلوایی وجود دارد و مصرف این مواد غذایی به همه توصیه می شود.

 از توصیه های دیگر برای کسانی که تمایل به بارداری دارند، انجام آزمایش هایی برای بررسی برخی عفونت ها و کم خونی و همین طور انجام پاپ اسمیر است تا بتوان قبل از بارداری به درمان بیماری های احتمالی در مادر پرداخت. یکی دیگر از توصیه ها، درمان مشکلات دندانی است تا حین بارداری به زایمان زودرس و خطرات دیگری منجر نشود.
مامان 🌺نیلا💑 مامان 🌺نیلا💑 هفته یازدهم بارداری
چه واکسن‌هایی را در دوران حاملگی می‌توان تزریق کرد؟

- هپاتیت ب : زنان بارداری که تست منفی هپاتیت دارند می‌توانند این واکسن را دریافت کنند. این واکسن برای محافظت مادر و جنین علیه عفونت استفاده می‌شود. تزریق این واکسن سه مرحله‌ای بوده و قبل و بعد از زایمان صورت می‌گیرد.

 - آنفلوآنزا: این واکسن می‌تواند از بیماری‌های جدی مادر طی دوران بارداری جلوگیری کند. همه زنان بارداری که وارد سه ماهه دوم یا سوم بارداری می‌شوند، طی بروز آنفلوآنزای فصلی باید واکسن را دریافت نمایند. افرادی که وضعیت پزشکی حادی دارند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به آنفلوآنزا هستند. بنابراین می‌توانید واکسن را در هر مرحله از بارداری دریافت نمایید. اگر این مشکل در شما وجود دارد، حتما با پزشک مشورت نمایید.

 - کزاز و دیفتری: این ترکیب از واکسن‌ها به طور معمول برای زنان باردار توصیه می‌شود. این واکسن ایمنی دائم ایجاد نمی‌کند و حتما باید دوز یادآور هر ده سال یک بار تزریق شود.
مامان 🌺نیلا💑 مامان 🌺نیلا💑 هفته یازدهم بارداری
☝️خوابیدن بر #روی_شکم در دوران بارداری

□ درطول مراحل اولیه بارداری تا زمانی که برای جنین خطرناک نباشد، خوابیدن بر روی شکم اشکالی ندارد. با پیشرفت بارداری، این حالت خوابیدن برای جنین خطرناک است، بعلاوه برای شما نیز دشوارتر خواهد بود. خوابیدن بر روی شکم در ماه هشتم بارداری مانع چرخش شما در طی شب خواهد شد.

☝️ #خوابیدن به #پشت در دوران بارداری
□ نیازی نیست که در مورد حالات خوابیدن خود در سه ماهه اول بارداری نگران باشید.
□ اما با ورود به👈 سه ماهه دوم بارداری، باید از خوابیدن به پشت اجتناب کنید. زیرا در این حالت، رحم شما بر روی وریدی که خون را به قلب‌تان باز می‌گرداند، فشار وارد می‌کند.
□ اگر مدت زیادی در این حالت دراز بکشید، ممکن است مقدار خون و مواد مغذی که به جفت و جنین می‌رسد، کاهش یابد، همچنین ممکن است موجب سرگیجه و تهوع شما شود.

☝️خوابیدن بر #پهلوی_راست در دوران #بارداری
□ در مراحل بعدی دوران بارداری، خوابیدن بر پهلوی راست بسیار بهتر از خوابیدن بر روی شکم یا پشت است، اما به اندازه خوابیدن به پهلوی چپ خوب نیست.
👈زیرا خوابیدن به پهلوی راست می‌تواند به کبد فشار وارد کند. از این رو بیشتر متخصصان توصیه می‌کنند از خوابیدن بر پهلوی راست خود اجتناب کنید.

👩‍⚕🌱
مامان 🌺نیلا💑 مامان 🌺نیلا💑 هفته یازدهم بارداری
مامان 🌺نیلا💑 مامان 🌺نیلا💑 هفته یازدهم بارداری
اشتباه ششم: فرزند اولم نیاز بیشتری به من دارد و من دیگر فرصت کافی برای خواب و استراحت نخواهم داشت
هر فرزندی حق و حقوق خود را دارد، نباید یکی را فدای دیگری کرد. بسیاری از خانم ها وقتی زایمان کردند فردی را برای کمک خود می آورند، اما در واقع قبل از زایمان و در طول بارداری هم به این کمک نیاز دارند تا بتوانند به اندازه کافی بخوابند و استراحت کنند و تغذیه خوبی داشته باشند. هر مشکل روانی و جسمی روی سلامت جنین تاثیر می گذارد.

در بارداری دوم، فعالیت مادر بیشتر و بدن او ضعیف تر و سن بارداری مادر بالاتر است و مشخص است که به مراقبت بیشتری نیاز دارد.

 

اشتباه هفتم: فرصت کافی برای ویزیت بعد از زایمان ندارم
سه تا شش هفته بعد از زایمان، اولین ویزیت نزد پزشک متخصص زنان مخصوصا برای خانم هایی که در طول بارداری مشکلات قند خون یا فشار خون داشته اند، بسیار مهم و ضروری است. این خانم ها در معرض دیابت و یا فشار خون مزمن هستند.

در کل باید در این ویزیت، حال عمومی مادر ارزیابی شود و از نظر کم خونی یا افسردگی و بیماری های زمینه ای بررسی شود.
مامان سید کوچولو مامان سید کوچولو هفته دهم بارداری
مامان 🌺نیلا💑 مامان 🌺نیلا💑 هفته یازدهم بارداری
اشتباه سوم: همه چیز قابل پیش بینی است و در سونوگرافی هر مشکلی معلوم می شود
این باور کاملا اشتباه است. بسیاری از مسائل در روند زایمان ناگهان بروز می کنند؛ مثلا جدا شدن زودرس جفت و یا جفت سر راهی مسئله ای نیست که بتوان آن را با سونوگرافی قبل از زایمان یا آزمایش تشخیص داد.

در طول روند زایمان باید مادر و جنین تحت نظر باشند و ضربان قلب جنین تحت کنترل باشد تا اگر مشکلی پیش آمد، بتوان اقدام مناسب انجام داد.

اکثر ما فکر می کنیم نازایی در زنانی که قبلا بچه دار شده اند ممکن نیست، ولی در اشتباه هستیم. باید بدانید که برخی خانم‌ها برای بارداری دوم به مشکل بر می‌خورند

اشتباه چهارم: بیماری ها و مشکلات بارداری اول در بارداری دوم تکرار می شود
بارداری دوران خاص و پیچیده ای است. برخی بیماری ها که زمینه آن در فرد وجود دارد، اما هرگز بروز نکرده، ممکن است در این دوران خود را نشان دهد. دیابت بارداری یا فشار خون بارداری از این قبیل بیماری هاست.

برخی بیماری ها مثل لوپوس، بیماری های روماتیسمی یا بیماری های مغز و اعصاب ممکن است در بارداری برای اولین بار خود را در مادر نشان دهند.

برخی بیماری ها اگر در بارداری اول رخ دهند، احتمال دارد در بار داری دوم هم تکرار شوند؛ مثل فشار خون، مسمومیت بارداری یا دیابت بارداری، اما باز هم هیچ چیز قابل پیش بینی و صددرصد نیست.