سوال های مرتبط

مامان علیرضا مامان علیرضا ۵ ماهگی
👶🏻 ریزش موی نوزاد 👶🏻

🔷از 2 تا 3 ماهگی به بعد به تدریج موی نوزاد در ناحیه پس سر که در تماس سایشی با تشک و متکا قرار دارد دچار ریزش می شود و تا چند ماه این مسئله ادامه دارد. بعد از 8-7 ماهگی به تدریج موهای ریخته دوباه رشد می کنند.

🔷 اگر کم پشتی موی کودک تا سن 3-2 سالگی همچنان ادامه داشت، آن وقت باید نگران بود و برای درمان با متخصص مشورت کرد.

🔷 تحقیقی نشان نداده که کلاه باعث کم پشتی یا ریزش موی نوزاد شود. حتی توصیه می شود شب ها کلاه نخی نازکی سر نوزاد بگذارند تا از سر سرما نخورد.

🔷در حال حاضر هیچ روش علمی و اثبات شده برای تقویت و پرپشت کردن موهای طبیعی زمان کودکی وجود ندارد. کوتاه کردن و تراشیدن موها هم در تقویت آنها موثر نیست، اما کوتاه نگه داشتن موهای بچه ها برای شستشوی آسان و رعایت مسائل بهداشتی پیشنهاد می شود. همچنین کوتاه کردن مرتب موها ظاهر آنها را پرپشت تر و زیباتر نشان می دهد.

🔷به طور کلی موها نزدیک سر ضخیم ترند و هرچه قد آنها بلندتر می شود، نازک تر و آسیب پذیرتر می شوند. وقتی شما هر دو تا 3 هفته یک بار نوک موهای کودک را قیچی و کوتاه کنید؛ نوک های نازک و خراب حذف می شود و همه را به یک اندازه در می آورید. به این ترتیب موها زیباتر و پرپشت تر به نظر خواهندرسید.

🔷شانه کردن و برس زدن موها هم تقویت کننده آنها نیست.
📛بستن موهای شیرخوار با کش یا گل سرهایی که باعث فشار و کشش مو می شوند به ریشه موها آسیب جدی و غیرقابل بازگشت میزند
مامان آقامانی(سحرم) مامان آقامانی(سحرم) ۱۰ ماهگی
✅آیا ریزش مو در نوزادان طبیعی است؟؟؟

بیشتر نوزادان در طول چند ماه اولیه مو های خود را از دست می دهند. علت ریزش مو کاملا فیزیولوژیک و طبیعی می باشد. نوزادان قبل از تولد دارای سطح بالایی از هورمون ها هستند که این هورمون ها پس از تولد افت شدیدی می کند و باعث می شود که مو در نوزادان در ماه های اولیه به 🔻فاز تلوژن (فاز استراحت مو) برود (این هورمون ها مشابه همان هورمون ها هستند که در دوران بارداری باعث می شود سطح بالای آن باعث شود موهای مادر به🔺فاز آناژن (رشدمو) برود. برای همین ریزش مو در بارداری وجود ندارد و بعد بارداری بخاطر کاهش سطح هورمونی در زمان شیردهی، برای ماه ها به فاز تلوژن (فاز استراحت مو) میرود ⬇️ ریزش مو در زمان شیردهی افزایش می یابد ⬆️ که با گذر چند ماه مجدد وارد فاز اناژن می شود و مجدد رشد مو در مادران شیرده افزایش می یابد). پس ریزش مو در 6 ماه اول بسیار عادی می باشد و جای نگرانی نیست. اما اگر بعد 6 ماه از زمان تولد، باز کودک  در حال از دست دادن مو بود باید حتما آزمایشات تشخیصی توسط متخصص پوست یا متخصص اطفال انجام شده و نیاز به بررسی بالینی توسط پزشک می باشد.

✅ این است که پس از گذشت ماه های اولیه (نهایت 6 ماه) موهای کودک وارد فاز اناژن (فاز رشد) شده و شروع به رشد می کند و  ممکن است تا 3 سالگی  بطول بکشد.
👈نکته مهم این است که باید نسبت به 6 ماه اول به مرور زمان تراکم مو بیشتر شود.
مامان آکای مامان آکای ۸ ماهگی
مامان فاطمه جانم مامان فاطمه جانم ۱۰ ماهگی
ریزش موی بعد از زایمان
#تلوژن_افلوویوم


اکثر خانمها حدود دو سه ماه بعد از زایمان، یک ریزش موی قابل توجهی رو تجربه میکنند
چرا؟

💡توضیح علمی‌ش اینه:

#رشد_مو سه مرحله داره:
✅ در فاز #آناژِن مو رشد میکنه
✅ رشد مو در فاز #کاتاژِن متوقف میشه و همونجور که هست میمونه
✅ و در آخر مو در فاز #تِلوژِن دچار ریزش میشه

در حالت طبیعی حدود ۹۰% موها در فاز آناژن هستن
۱-۲% موها در فاز کاتاژن هستن
و مابقی موها در فاز تلوژن

حالا در بارداری یه اتفاقی میفته:
به علت وجود هورمون استروژن به میزان خیلی بیشتر از معمول، موهای زیادی از فاز آناژن وارد فاز کاتاژن میشن اما همونجا می‌مونن و وارد فاز تلوژن نمیشن!
حتماً اکثر خانمهای باردار - با تغذيه مناسب- این رو تجربه کردن که در بارداری ریزش موهاشون خیلی خیلی کم میشه و موهاشون پرپشت تر میشه!
چرا؟
چون همونجوری که گفتم، «استروژن» موها رو نگه میداره و نمیذاره بریزن

بعد از زایمان هورمون استروژن افت میکنه، و بعد دو سه ماه موهای زیادی که تو فاز آناژن و کاتاژن بودن، یهوووو با هم وارد فاز تلوژن میشن
و تِلوژن افلُوویوم (Telogen effluvium)
یا ریزش موی ناشی از افزایش درصد موهای فاز تلوژن اتفاق میفته
مامان فرشاد مامان فرشاد ۶ ماهگی
🔴 سر نوزاد را تیغ نزنید!

🔹 تراشیدن موی سر نوزاد، به ویژه در فرهنگ‌های مختلف عموماً به عنوان یکی از آداب و رسوم شناخته می‌شود. با این حال، برخی مضرات جدی این کار باید در نظر گرفته شود:

🔹آسیب به پوست سر: پوست سر نوزادان بسیار حساس و نازک است. تراشیدن ممکن است باعث آسیب به پوست و ایجاد خراش‌ها یا زخم‌های کوچک شود.

🔹 عفونت: اگر ابزار استفاده شده برای تراشیدن موی سر نوزاد به‌درستی استریل نشده باشد، خطر ابتلا به عفونت افزایش می‌یابد.

🔹 تغییرات در رشد مو: بعضی از کارشناسان معتقدند که تراشیدن مو می‌تواند به تغییر در ساختار و نرمی موها منجر شود، اما این موضوع هنوز به‌طور کامل اثبات نشده است.

🔹 استرس برای نوزاد: نوزادان به راحتی تحت تأثیر قرار می‌گیرند. صدای ماشین‌های تراش و احساس غیرمعمول می‌تواند برای آن‌ها منبع استرس باشد.

🔹 ناراحتی: برخی نوزادان ممکن است در حین تراشیدن مو احساس ناراحتی کنند که ممکن است باعث گریه و ناراحتی آنان شود.

🔹 در نهایت، اگر تصمیم به تراشیدن موی سر نوزاد دارید، مهم است که با پزشک یا متخصص اطفال مشورت کنید و از روش‌های امن و بهداشتی استفاده کنید.