۹ پاسخ

تب یکی از علائمی است که ممکن است در اثر بیماری، واکسن و ... در کودک ظاهر شود. تب نشانه مبارزه بدن با عوامل بیماری زا است و باید کنترل شود. تب بالای 40 درجه برای نوزاد خطرناک است و از این رو باید آن را پایین نگه داشت. یکی از روشهای کنترل تب، استفاده از شیاف است. اما برای بهره‌مندی از اثرات آن باید با نحوه استفاده از شیاف آشنایی داشته باشید.

با نصب اپلیکیشن گهواره می‌توانید به ابزارهای بسیار کاربردی فرزند پروری از جمله معرفی داروها و دوز مجاز دسترسی پیدا کرده و با دیگر مادران تبادل نظر داشته باشید. همچنین ابزارهای دیگر، مقالات و ویدئوهای آموزشی زیادی وجود دارد که در اختیارتان قرار می‌گیرد.

شیاف نوزاد چیست

شیاف شکلی از دارو است که به دلیل ورود مقعدی سریعاً وارد روده‌ها می‌شود و نسبت به سایر روشهای دارویی از تاثیرگذاری سریعی برخوردار است. شیاف نوزادی دو نوع مختلف دارد که برای درمان تب استفاده می‌شود: شیاف استامینوفن یا شیاف دیفلوفناک که البته نوع اول رایج‌تر است. این شیاف‌ها نسبت به شیاف بزرگسالان هم دوز کمتری دارند و هم اندازه‌ی کوچکتری دارند. استفاده‌ی خودسرانه از شیاف بدون مشورت با پزشک خطرناک است و بهتر است این کار را انجام ندهید. 

شیاف گذاشتن برای نوزاد

چه زمانی از شیاف برای نوزاد استفاده می‌شود

در بسیاری از موارد پزشک توصیه می‌کند با حفظ کنترل دمای بدن با استفاده از روشهای غیردارویی مانند پاشویه از استفاده از تب برها خودداری کنید. زیرا همانطور که در بالا گفته شد تب نشانه مبارزه با بیماری است و به روند درمانی کمک می‌کند. اما در بعضی کودکان که بیماری‌های زمینه‌ای وجود دارد یا تب برای مدتی طولانی ادامه دارد یا دمای بدن بسیار بالا است که احتمال آسیب به مغز وجود دارد، پیشنهاد می‌شود از تب برهایی مانند شیاف استامینوفن 125 برای نوزادان استفاده شود. تب 40 درجه به بالا یک نشانه خطر جدی است که باید به کمک روشهای درمانی سریع مانند شیاف سریعاً آن را پایین آورد.

طرز گذاشتن شیاف برای نوزاد

شیاف‌ها حالت صابونی دارند که به راحتی در مقعد به سمت روده سر می‌خورند کافی است آن را به روش درستی وارد مقعد کنید. شیاف حالتی پیکانی شکل دارد که از نوک تیز باید وارد مقعد شود. برای گذاشتن شیاف، ابتدا دستهای خود را بشویید. سپس کودک آرام را به پهلو بخوابانید. عموماً کودک تب دار بی‌حال است و به ندرت در برابر خوابیدن مقاومت می‌کند. پای رویی کودک را خم کنید. شیاف را روی مقعد بگذارید و با انگشت کوچک به داخل هل بدهید. بعد از چند لحظه شیاف خودش به بالا سر می‌خورد. 

دفع مدفوع بعد از شیاف گذاری

شیاف در بدن حل شده و جذب روده می‌شود این اتفاق معمولاً 10 تا 20 دقیقه ( نهایتاً 30 دقیقه) بعد از گذاشتن شیاف رخ می‌دهد. در مورد بزرگسال توصیه می‌شود قبل از شیاف گذاری روده خود را تخلیه کند زیرا شیاف دفع را تحریک می‌کند. اما در مورد کودک نوزاد چنین چیزی ممکن نیست. سعی کنید بعد از شیاف گذاشتن حداقل 15 دقیقه پاهای نوزاد را روی هم بگذارید و به اصطلاح ببندید تا دارو جذب شود. اگر کودک بلافاصله بعد از شیاف گذاشتن مدفوع کرد، به احتمال زیاد شیاف خارج می‌شود. 

اگر از زمان گذاشتن شیاف سی دقیقه گذشت و در این حین کودک مدفوع کرد و تبش پایین نیمد می‌توانید شیاف بعدی را بگذارید. بهتر است با پزشک نیز در این زمینه مشورت کنید. از بیش از حد دارو دادن به کودک خودداری کنید.

 

شیاف اگه تا ۱۵ دقیقه بمونه داخل و بچه مدفوع نکنه اثر میزاره..

اره اثرمیکنه پاشویش کن با اب ولرم خیار حلقه کن دوتا بزارزیربغلاش دستمال بزار روسرش ایشالا ک پاین میاد زیاد دارویش نکن خاهر

سلام خانما برا بچم شیاف برداشتم 5 دقیقه بعد مدفوع کرد و شیاف و هم اومد الان قطره استامینوفن بدم ضرر داره؟؟؟

سلام دخترم کرونا داره ۲ سال ونیمش دکتر استامینیفون دا اثر نکرد بدنش زیاد داغ نی ولی تب سنج ۳۸ نشون میده ی شیاف زدم فایده نداشت توروخداجواب بدین

عزیزم اگه تب داره یکم نمک بریز تو آب ولرم باهاش تنش و بشور الان ک هوا گرم یا با همون پاشویش کن اگه بعد شیاف فوری مدفوع کرد اثر نداره ولی اگه ۵دقیقه هم طول کشید اثر کرده نگران نباش

عزیزم اگه شکمش داغ باشه تبش از تو باید شکمش خنک کنی تاتب بیاد پائین. تاپ و شورت تنش کن شکمش بیرون باشه فقط یه محلفه نازک بنداز روش . استامینوفن دوبرابر وزنش بهش بده

چرااستابهش ندادی میگن اگه تب بااستاپایین نیادبایدشیاف گذاشت مطمئن باش الان تبش پایین میادنگران نباش شیاف قویه

اره یه مقدارش جذب میشه

سوال های مرتبط